ברצלונה מודל 21/22 - סגל, טקטיקה וכל זה

אז אולי לא הבנתי אותך, חשבתי שאתה מנסה להביא איזושהי הקבלה לעולם האמיתי.
בעולם האמיתי יש בקרה. אני סומך על הבקרה הזאת. אם אתה לא סומך, אז אין לנו על מה לדבר, אתה יכול לפסול כל דבר שאגיד בלי שום הוכחה מצידך. אם אתה סומך על הבקרה הזאת, אז תגיב למספרים שציטטתי.

לא, יש בקרה באופן מעשי, לא רק תאורטי. בגלל זה רוסיי הלך לכלא. הבקרה של רשויות המס בספרד, לא צחוק.

מה זה מוכיח בדיוק? במיוחד שהוא שרד.

זה לא עניין של מספרים, אני מסכים איתך שנכנסנו לחובות בשנה שהזכרת. זה לא שנוי במחלוקת. אני רק אומר, שהתהליך לא התחיל בשנה הזאת.

שאתה בודק מתי נכנסו לחובות ומתי המשבר החמיר, ברור שזה לא קרה בשנים הראשונות שרוסל נבחר, כי הוא נבחר על בסיס מאוד חזק שהנשיא הקודם שלו בנו לו עבורו. אתה נכנס לחוב לא בגלל שביום אחד עשית עיסקה לא טובה. אלא המשך של החלטות רעות שקיבלת. ובמיקרה שלהם, החלטות זדוניות.

רוסל ישב במעצר בית ולא נכנס לכלא, והוא נכנס למעצר בית בעקבות הליך חקירה של הממשלה בספרד על עבירות שלא קשורות לברצלונה. זה לא קשור לברצלונה. אז אני לא מבין איך אתה מקשר את זה לתהליך בקרה של ברצלונה (אני מתיחס לבקרה של המועדון עצמו, לא של ההתאחדות שדרך אגב גם היא נכשלה או של ממשלת ספרד).

ומאוד פשוט, אם לברצלונה היה מנגנון הגנה פעיל נגד ברתומאו , המועדון עצמו, היה צריך להדיח אותו. בדיוק מה שהוא עשה שנה שעברה. זה עד כדי כך פשוט. המועדון או יותר נכון האוהדים שלו, בחרו להפעיל את המנגון הזה מאוחר מידי. עובדה שבנדיטו פעמיים ניסה להקים נגדו אי אמון. ופעמיים נכשל.

אז אני טוען שהתהליך של נפילה חופשית התחיל ב 2017. לפני זה לא בזבזנו כמו מטורפים, ואם רוסיי וברטומיאו גנבו או בזבזו על חברים, זה היה בקטנה.
אתה לא יכול להגיד שעד 2017 הם נשענו על הירושה של לפורטה וב 2017 פתאום זה נגמר. אם זה היה ככה , היינו רואים עליה הדרגתי בחובות.
תסתכל במספרים.

ורק כדי להמשיך את המגמה, לפורטה אמר שהפסד ב 20\21 היה 480M. זה בערך כמו סך החובות ב 2016, 6 שנים אחרי לפורטה.

נסכים שלא להסכים בנושא. אין לי איך לשכנע אותך. אני פשוט יודע שמועדון שמתנהל כמו ארגון פשע. מעלים מיסים משלם לסוכנים מהצד מבצע עיסקאות וחותם על חוזים שערוריתים ועוד. אז זה התוצאה.

אם אתה חושב שהמשבר התחיל ב2017 אין לי יותר איך לשכנע אותך. התוצאה היא זהה מבחינתי. לצערי.

אני חושב ששניכם צודקים. בשנייה שרוסל נכנס לתפקיד, הוא התחיל בשיטתיות לחרב את ברצלונה, אבל לא ראינו יותר מדי סימנים על פני השטח. כשברתומיאו החליף אותו, זה התחיל לתפוס תאוצה, שהפכה לנפילה חופשית אחרי ניימאר.

ועדיין, אי אפשר להגיד שזה התחיל ככה ביום אחד בהיר. ההתנהלות השערורייתית של ברתומיאו התחילה כבר לפני. ההתנהלות של ברתומיאו עם וראטי והיריקה בפרצוף של פריז הן שגרמו להם לקחת לנו את ניימאר, החוזה של ניימאר עצמו עם סעיף הנאמנות הוא זה שגרם לו לחכות לסוף חלון ההעברות.

ברתומיאו אולי איש מוכשר, אבל הוא לא היה מצליח להרוס את ברצלונה בצורה כזו מבלי לעשות הרבה עבודת הכנה לפני.

כל הדברים הרעים קרו מאז ומתמיד. מה שאני טוען שזה היה בקטנה לפני 2017, מבלי לפגוע יותר מדי בחשבונות, אבל מאז 2017 זה כבר קרה ביג טיים. תוך 3-4 שנים החוב הוכפל או אפילו הושלש. וזה בא במקביל להיחלשות ספורטיבית, עד שלא יכולנו לרשום שחקנים שבאו בחינם.
לרגע לא אמרתי שברטומיאו היה טוב לפני 2017. דיברתי רק על נפח השגיאות , ואני חושב שהמספרם מדברים בעד עצמם.

הטעות שלך שאתה מנסה לנתח הכל במספרים ובנתונים יבשים, לפחות לפי דעתי. אני לרגע לא טוען לרגע שאתה טועה במספרים שלך. הנקודה שאני מנסה לטעון היא שמי שמסבך את ברצלונה בבאן של העברות מתנהל כמו ארגון פשע משלם לסוכנים כספים מהצד, ואני עוד יכול להמשיך אם אתה רוצה, בסופו של דבר זה יביא להתמוטטות.

זה כמו שאומרים שאקדח שמונף במערכה הראשונה יורה במערכה האחרונה (או משהו כזה) לזה אני מתכון.

ברתומאו ורוסל תמיד התנהלו בצורה פושעת. פשוט בנקודה מסוימת הכל קרס.

זהו אמרתי את שלי ופה אני באמת יסיים, מי שרוצה לחשוב שהקריסה התחילה ב2017 מוזמן. אני חושב אחרת.

אבל זה מה שגם דימה אומר.
הוא פשוט מציין את הנקודה שבה זה קרס:

אתם באמת לא מתווכחים.
דימה פשוט אומר מתי התחילו לראות את הבלאגן בחוץ ומתי הוא התחיל להתבטא בדוחו״ת.
אני לא חושב שהוא אומר שלפני כן הנחש התנהל בצורה טובה, הגונה או כזו שעוזרת למועדון.

ואתה צודק לגבי האקדח ולגבי הביקורת. בסופו של דבר אף אחד לא הפיל את החראיית הזה בזמן, וזה רק נתן לו יותר תאבון להתנהלות יותר ויותר גרועה. הוא נפנף באקדח שלו שוב ושוב וכשראה שאף אחד לא מתרגש הוא ירה.

אגב, האמירה לגבי וראטי היא סופר נכונה. מאז שילמנו מחיר יקר מול פ.ס.ז וכנראה שנמשיך לשלם. איזו התנהלות גרועה.
וחבל שלא למדנו את הלקח ואנחנו ממשיכים ללחוץ על שחקנים שילחצו על המועדונים שלהם לעזוב (קרה גם עם קוטיניו). מקווה שבתקופת לאפורטה לא נראה את החרא הזה.

לא מדויק ידידי, החשבון התחיל שרוסל במסיבת עיתונאים רמז לתיאגו סילבה לעשות שביתה איטלקית בשביל לכפות על פסז מעבר בהתחלת הקדנציה של חאליפי. שם זה התחיל…

נ.ב. ובשביל האיזון היה גם סיפור דומה עם פברגאס עם לאפורטה…

את זה אני דוקא זוכר, כולל כשפיקה הלביש עליו את החולצה.
התנהלות גרועה ולא מכבדת.

אגב התנהלות מכבדת…
הדברים שפפ אמר על פראן מטרידים אותי.
זה יפה שאתה מכבד את הרצון של השחקן לעזוב ושאתם לא כמו מועדונים אחרים, אבל זה שסיטי מוכנה לשחרר אותו ככה בלי להלחם עליו מדאיג אותי מאוד.

תזכורת (בתרגום בארסה-מאניה):
פפ על פראן טורס: “נותרה רק ההודעה הרשמית”.

“כמובן שזה לא יאכזב אותי, אני רוצה שהשחקנים שלי יהיו שמחים. אנחנו לא מועדון כמו מועדונים אחרים בהם שחקן רוצה לעזוב והנשיא מכריח אותו להישאר. אם הוא רוצה לעזוב כי הוא יהיה שמח יותר במקום אחר, הוא צריך ללכת. אני שמח בשבילו”.

“אם ברצלונה וריאל מדריד רוצות שחקן, קשה להגיד להן לא. הן הכי חזקות בעולם. פראן הוא מספרד, ברצלונה רצתה אותו והוא אמר לי שהוא מעוניין ללכת. אמרתי לו שהוא יכול לעזוב, התקשרתי לצ’יקי והגיעו להסכמה עם הסוכנים שלו. ממה ששמעתי, העסקה מאוד קרובה להודעה”.

נגיד, זה שהוא לא אומר:
״השחקן הזה לא ניתן להעברה״, או
״אנחנו בונים על פראן וכרגע לא מעוניינים למכור אותו״, או
״אם מועדון מעוניין בשחקן שישלם את סעיף השחרור״
או אפילו: ״היינו מאוד רוצים שישאר, אבל השחקן מעוניין לעזוב ואנחנו לא נעמוד בדרכו״…

כל אלו היו מדאיגים אותי פחות מאשר האמירה של פפ: אני שמח בשבילו.

להיפך, זה רק מראה על הקלאסה של פפ, כבן אדם וכמאמן.

הוא רוצה אצלו שחקנים אצלו שחקנים שרוצים ומחויבים להיות אצלו. ואם מישהו לא רוצה, אז הוא ימצא לו תחליף.

כמו שהוא שחרר את הפרוספקט העולה והמבטיח אריק גארסיה?..

פפ אוהב את בארסה, אני לא מטיל בכך ספק. הוא גם יעזור במידת היכולת והטעם הטוב, גם בכך אני לא מטיל ספק. אבל לא פפ ולא סיטי פראיירים. גם את זה צריך לזכור.

אני רוצה לראות אותו מדבר ככה על דה-בריינה אם פתאום ריאל או בארסה מתעניינות בו.

זה בערך מה שהוא אמר.
הוא בטח לא יגיד “השחקן לא ניתן להעברה” ולמחרת מוכר אותו.
אני לא רואה שום דבר שלילי במה שפפ אמר או עשה בהקשר הזה או בהקשר של אריק.
וזה לא אומר שהוא יוותר לבארסה. אם הוא ירצה אותו שחקן שבארסה רוצה, האלאנד נניח, הוא יעשה מה שטוב לסיטי. וזה בסדר.

דין דה בריינה לא כדין טורס, לא חושב שזה מפתיע פה מישהו.
חוץ מזה, יש עניין של רצון. יכול להיות שעשו מספיק ניסיונות להשאיר את השחקן ובסיטי החליטו שמעדיפים ליצור לעצמם שם טוב.

אני חושב שזה שילוב. גם פפ לא רוצה להחזיק שחקנים שלא רוצים לשחק אצלו כי הוא יודע כמה חשוב להחזיק שחקנים רעבים ומחוייבים לקבוצה, ושנית הוא פאקינג מנצ’סטר סיטי-יש לו כסף לכל דבר. לא מדובר במסי. כל שחקן אחר בעולם אפשר להחליף.

אני לא דואג שפפ ככה ויתר עליו, זה לא מעיד שהוא לא שחקן טוב. יש מלא משחקים שיעידו עליו הכל, לא מדובר בשחקן אנונימי או ב"הימור" כמו גרסיה. ולדעתי גם גרסיה ממש לא חתול בשק, פפ מכר לנו בדיוק מה שהוא אוהב. שחקן טכני וחכם שהחיסרון שלו זה איטיות. בלם ברסאי קלאסי שפפ אוהב.

אותו דבר קרה עם סאנה, שהוא שחקן בקליבר הרבה יותר גדול מפראן. לדעתי, המסר החשוב הוא המסר פנימה אל השחקנים שלו: אני פפ גוארדיולה ואני לא “צריך” אתכם. אתם “צריכים” אותי. רוצים להתחרות על כל התארים? תקרעו את התחת שלכם כדי להוכיח שמגיע לכם הרכב אצלי. רוצים לעזוב קבוצה? וולקאם. כל קבוצה אחרת בעולם זה שנמוך במעמדכם.

בול

חוץ מאומטיטי.

מתוך מסיבת העיתונאים של צ’אבי לקראת משחק הגביע מחר (נגד לינארס) -

א. מישהו שמע/קרא את הראיון המקורי ויודע האם זה לא סתם תרגום לא מדויק?
ב. אני חושב שזו הפעם הראשונה שבה אנחנו שומעים ביקורת משמעותית ומוכוונת נושא על ריקי, שמסבירה את המעמד שלו.

לא מוצא את המקורי… במקום אחר כתוב

Xavi on Riqui Puig’s lack of continuity

He is helping us a lot. I’m very happy with his performance. He gives us a lot of fluidity on the pitch. His final pass, his ability to create chances. There are situations in the game that he understands very well. He played a great 90 minutes against Mallorca and he’s very important to the team. But there’s a lot of competition, particularly in the midfield. He’ll play a lot of minutes.

למען האמת המשחק מול מאיורקה היה הזדמנות טובה לכולנו לראות איך ריקי משחק על 90 דקות ולא כחילוף במשחק גמור. ממש ניסיתי לעקוב אחריו ולראות מה ליאור מוצא בו. האמת שלא הצלחתי למצוא הרבה.

אני מזכיר משהו שאמרתי כשתהחלנו לתהות לגבי המעמד של ריקי בתקופת צ׳אבי: כשהתלהבנו מריקי בסוף התקופה של הצנון וקיקה, המתחרים שלו היו וידאל וראקיטיץ׳. עכשיו המתחרים שלו הם פדרי, ניקו וגאבי. עולם אחר לגמרי.

ולגבי גאבי, בחלקים נרחבים של המשחק התגעגעתי אליו. כרגע עבורי הוא משאיר אבק לכל האחרים.

אבל אני חייב להודות בדבר נוסף, לא ממש נהניתי מהמשחק הזה, לא מהמחצית הראשונה ועוד פחות מהשניה. אני מתרגל מהר לדברים טובים. משחק הלחץ והיכולת שלנו לא הרשימו אותי במיוחד הפעם, גם אם הם משמעותית יותר טובים ממה שהיה פה עד לא מזמן. שיחקנו מול יריבה מאוד נחותה שלא הקשתה עלינו רוב המשחק, עד לבליץ של רבע השעה האחרונה. זה לא היה יפה לעין במיוחד ובעיקר נהניתי מלוק וטר-שטגן. זה אומר דיי הרבה על המשחק.