ברצלונה מודל 21/22 - סגל, טקטיקה וכל זה

אז או שהתרגום לא נכון, או שלפחות באחד מהקטעים חסרים משפטים.

מצאתי את המקור

מדקה 17 בערך. אין זכר לביקורת על ריקי

ג’וזפה הסיבה העיקרית בגללה המשחק זרם והייתה יותר שליטה ברסאית במרכז המגרש הייתה ריקי.

כמו שליאור כבר כתב, אין זכר לביקורת כזאת.
למי שכמוני לא יודע ספרדית, אני קראתי את המסע"ת בספורט, בתרגום גוגל לאנגלית:

The role of Riqui Puig

Xavi: "He is helping us a lot. He understands the game, it gives fluidity. We insist that he try his shot more, that he look before receiving … Situations that he must understand. Against Mallorca he played a good game. In midfield We have a lot of competition and there are many options. He will have minutes and I have confidence in him. "

בקיצור - פייק ניוז. מכוון או בשוגג, אבל פייק.

מי המקור אם מותר לי לשאול?

לא מפתיע.

שלי? תנחש.

זה לא בדיוק מקור, יותר צילום מסך מפוסט שאמור להיות תרגום של מסיבת העיתונאים של צ’אבי.

רק למען הדיוק צ’אבי מדבר פה קטאלן… הוא עונה בשפה בה נשאל. כששואלים בספרדית עונה בספרדית וכששואלים בקטאלן עונה בקטאלן. פפ סטייל. על ריקי שואלים בקטאלן. מעניין. אני לא באמת מבין קטאלן אבל כן מבין באופן כללי. מה שמקשה פה זה שהמתורגמן עולה על צ’אבי ואז מאוד קשה לשמוע אותו. אבל ביקורת אין פה. לא יודע למה בארסה מניה עושים את זה…

יש סיבה לחגוג -

יקבל את המספר 14.

התהליך עם גאבי גם בעיצומו, ויהיה יותר קל לעמוד במכסת שחקני נוער/מילואים שניתן לשתף במשחק.

מה שאני מקווה שזה עוד אומר - פחות דקות לבוסקטס ואלבה. לא בהכרח מאותן סיבות.

בלי קשר - ניקו שחקן הקבוצה הבוגרת. זה כבר מספיק בשביל עוגה ובלונים.

לא הייתי בונה על באלדה. אני לא בטוח בכלל שהוא בתוכניות של צ׳אבי.

לא רק שהוא אפילו לא מנסה להריץ אותו במשחקים גמורים, הוא בכלל לא נכנס לסגל. מבין עמדות ההגנה זו העמדה הכי מדוברת כבר זמן מה ובה ממקדיםהכי הרבה את המאמצים כרגע.
במשחקים שאלבה לא יכול לשחק באלדה לא מקבל את ההזדמנות. לא חושב שיש צעיר אחר שייתן מנוחה לאלבה גם אחרי הרישום של ניקו וגאבי.

yap :grin: :grin:

יודע מה? קניתי.
לפחות אז נדע שהאופציה של “אלבה לא יורד מהדשא כי אי אפשר לשתף את באלדה כשיש יותר מידי שחקני נוער/מילואים בהרכב” ירדה מהפרק.

ואז יישארו רק -

1. אין תחליף לאלבה/צ’אבי לא סומך על באלדה.
  2. צ’אבי מקמבן את אלבה/אלבה לקח מאוסף הקלטות של רוברטו.

אני יותר לכיוון של אופציה א׳.

קראתי מתישהו שבאלדה לא מרשים מדי בבארסה ב׳. נכון, לא בדקתי בעצמי, אבל אם זה לא המצב אז למה הוא בכלל לא מזומן לסגל? גם לא כשאלבה לא יכול לשחק ואנחנו מקבלים שם את אראוחו?

אופציה ב׳ נראית לי לא סבירה. אלבה יודע שמחפשים לו מחליף בנרות, והוא עם חוזה לעוד כמה שנים טובות בניגוד לרוברטו. מצב ביש עבורינו, אבל לא בגלל העדפות של מאמן לחברים שלו.

אגב, אם אלבה לא משחק, זה לא בהכרח אומר שבאלדה כן.

מה שהרישום של ניקו (ובקרוב בתקווה גם של גאבי) בקבוצה הראשונה עושה, זה שהוא מאפשר יותר אופציות. זה משהו שלצ’אבי כמעט ולא היה עד עכשיו (גם, כמובן, בגלל פציעות, שכרגע הולכות ומתמעטות). ואולי עכשיו נוכל לראות דברים יותר חיוביים מהסגל בזכות זה.

זה קצת מצחיק שזו הייתה אחת החששות העיקרית לפני שהוא מונה, היא קורית בפועל ופתאום מוצאים לה תירוצים.

אמת.
עם זאת, כשבכינו על בוסי, פיקה ואלבה:
פיקה היה צל של הבלם שהוא עכשיו. הוא עדין מתבגר וצריך למצוא לו חילוף, אבל הוא טוב הרבה יותר ממה שהיה.
בוסי משחק עם קישור יותר לוחמני, הוא עדיין שחקן חכם מאוד אבל מתבגר בצורה לא חיננית. אני כן חושב שצריך להתחיל למצוא את המערך שהוא לא כלול בו, אבל הוא לא עקב אכילס שלנו.

אלבה היה יכול לעוף לספסל מבחינתי אם היה לו מחליף.
ולא, אריק, אראוחו, דסט ומינגזה הם לא מגנים שמאליים ולא צריכים להחליף אותו באופן קבוע. באלדה לא נספר על ידי צ׳אבי גם כשאלבה פצוע, אז הוא לא רלוונטי.

בשורה התחתונה, אם היינו ממשיכים להראות זוועה תחת צ׳אבי אז הביקורת הייתה נכונה לגבי שיתוף מוגזם של החברים שלו. לטעמי אנחנו מראים שיפור יפה ממשחק למשחק. זה לא המקום לבוא ולהתלונן על מאמן שמוציא מהסגל שלו הרבה יותר ממה שחשבנו שאפשר להוציא מהסגל הזה.

הבעיה הייתה במינונים

אם זה היה נכון וגאבי ניקו ופדרי היו טובים יותר אז אף אחד לא היה מזכיר בכלל את ריקי. הבעיה היא שזה פשוט לא המצב. האופציה הטובה ביותר שלנו יושבת על הספסל ואנחנו מפסידים נקודות בקצב מסחרר.

אז תן לי לשאול אותך משהו, כי אני לא יודע מה התשובה (חוץ מ"נסתרות דרכי הצ’אבי") - למה ריקי בכל זאת לא משותף?

זה לא שהוא לא רואה מספיק דקות, או שהוא יכל לפתוח יותר. הוא נמחק.
ובכנות - אני לא יודע למה. גם אם הוא לא יותר טוב מגאבי, ניקו המלך ופדרי - הוא שונה מהם. אז כשהמשחק איתם לא הולך, למה לא לנסות אותו?

נ.ב.
אני חושב ש- @Aimarito העלה את הנקודה הזו בעבר, אבל אני חושב שחלק מהדיבורים על ריקי הם בגלל המחשבה (מעוגנת במציאות יותר או פחות, לא נכנס לזה כרגע) שהוא באמת השחקן שחסר לנו שם באמצע, אבל אני בטוח שחלק גדול מאוד מהדיבורים עליו נובעים מזה שיש דיבורים עליו (סוג של ביצה ותרנגולת), ומיח"צ לא ברור לשחקן ברמתו ובהישגיו.

אני חושב שלא צ’אבי ולא קומאן מבינים את התרומה שלו למשחק הקבוצתי. הם שופטים שחקנים באופן פרסונלי וכנראה שריקי בחור מעצבן משהו ואובר נלהב ומעיק. זה גם לא רק שצ’אבי לא מכניס את ריקי, הוא גם לא דורש מפדרי או מגאבי לרדת אחורה יותר במהלך בניית התקפה.

זה נראה שהוא פשוט לא מבחין בבעיה העיקרית שלנו וזה מה שהכי מאכזב אותי. צ’אבי כמו קומאן מקווה לתוצאות טובות אבל זה נראה כאילו היא בעצמו לא עושה שום דבר כדי שזה יקרה. הוא אולי האחרון שמכבה את האור בקאמפ נואו בסוף יום עבודה אבל נראה שהוא בעיקר מקווה לרכש ולא מאמין בכוחו ויכולתו של מאמן להשפיע.

אגיד לך מה הבעיה שלי עם ההנחות (גם שלי) שקשורות לריקי, ליכולות שלו, למה שהוא יכול להביא למשחק, ולהזדמנויות שהוא צריך לקבל -

בסוף כשמגיע משחק מול לינארס, בגביע, ריקי פותח ויוצא במחצית. לא גמר ליגת האלופות (אפילו לא שמינית גמר גביע המלך), לא משחק שאי אפשר לעשות בו ניסויים, וכן כשיש פצועים ועודף עייפות אצל שחקני ההרכב הראשון - וריקי עדיין הולך לנוח במחצית.
מגיעה אלאבס, לא בדיוק מאריות הליגה, וקבוצה שניצחה רק 3 פעמים בבית השנה. ברצלונה כבויה, חסרה ומבולבלת. ה-הזדמנות לשינוי. צ’אבי לא מכניס את ריקי גם ל-2 דקות. כלום. נאדה. כן הכניס את לנגלה במקום פדרי.

אם הוא כזה טוב, אפילו אם זה רק ביחס לאפשרויות האחרות שיש בברצלונה כרגע, איך יכול להיות שהוא פשוט לא נספר, גם כשכל תנאי הפתיחה לטובתו?

אז נכון, צ’אבי בינתיים הוא לא המאמן הכי טוב בעולם, ולא בהכרח באשמתו. ונכון, הוא כנראה מפספס כמה דברים כרגע, כי ככה הוא וככה הוא יהיה, או שזה רק עניין של חוסר ניסיון. אבל אם במצב של ברצלונה השנה, ובדגש על החודשיים הקודמים בהם היה מחסור גדול של שחקני סגל זמינים, ריקי בקושי רואה דשא - אז מה אנחנו מפספסים פה? כמו שאמרת - זה לא תיאגו שהיו לו צ’אבי, אינייסטה וססק על הראש. סה"כ גאבי, פדרי וניקו, וגם זה לא תמיד, כי פדרי היה מושבת עד עכשיו כמה שבועות. אז למה התאום של ואן פרסי אפילו לא מתחיל לקבל הזדמנות? אם צ’אבי מקווה לתוצאות טובות, מה הוא רואה שאנחנו לא שגורם לו להחליט, באופן כל כך חד משמעי, שריקי לא יכול לעזור בלהשיג אותן?

מצד שני כל פעם שריקי שיחק בארסה כקבנוצה נראתה הרבה יותר מאורגנת וחכמה. אין לי הסבר לעיוורון של צ’אבי. במיוחד כשריקי הוא השחקן שהכי מזכיר את צ’אבי מבין הילדים. מבחינתי זה כמו לראות את בארסה מתחתנת עם טעות. כאילו פאם בסוף תתחתן עם רוי, וג’ים יישאר לעבוד שם ולראות אותם. דיכאון. ככה אני מרגיש