אם אין הסבר לעיוורון של צ’אבי, למה לא לסמוך על צ’אבי ושאר הצוות המקצועי?
שים לב שאני לא בהכרח חושב שאתה טועה, אבל אני מסתכל על מבחן המציאות, ושם - ריקי אולי פוטנציאלית יותר טוב ומתאים מכל המתחרים שלו, אבל מעשית…כנראה שהוא עושה משהו, או לא עושה משהו, שגורם לזה שהוא לא משחק. אז או שאנחנו לא רואים משהו מאוד מהותי שקשור אליו, או שאנחנו רואים דברים שקשורים אליו בצורה הלא נכונה.
בוא…עם כל הכבוד - ריקי הוא לא ולעולם לא יהיה ג’ים.
כי צ’אבי בתוך המערכת, ורואה את כל המכלול של הדברים שריקי יכול או לא יכול להביא, כולל אימונים וערבי כיתה, משהו שאנחנו לא מסוגלים לראות.
האם צ’אבי יכול לטעות? בוודאי. אבל יש לו הרבה יותר נתונים לבחינה.
בסוף מה שמשנה זה בארסה בזמן משחק. אגב אם בארסה היתה משחקת טוב הייתי סומך על צ’אבי בהחלטה לא לשתף את ריקי, אבל בארסה של פדרי וגאבי היא ממש גרועה. מאוד לא הסכמתי עם הדרך של לוצ’ו אבל סמכתי עליו כי הוא הביא תוצאות. אותו כנל סקאלוני. צ’אבי המאמן לא הרויח את אמוני.
כן, אבל ללוצ’ו היה סגל יותר טוב משל צ’אבי. ז"א, זה עובד ל-2 הכיוונים - גם הייתה יותר תחושה שאפשר להוציא משהו מהסגל הזה, גם את תשחק גרוע ו/או לא בצורה ברסאית, וגם היה יותר ברור שאם שחקן מסוים לא מקבל הזדמנות, אז יכול להיות שבאמת כל השאר יותר טובים ממנו.
לצ’אבי יש סגל פחות טוב, מלא פצועים, ועדיין פוץ’ לא משחק. ולכן נראה לי יותר הגיוני לסמוך על העיניים של צ’אבי במקרה הזה. לא כי הוא לא עושה טעויות, אלא כי קשה לי להאמין שהוא לא רואה את המצב הנוכחי של ברצלונה, או שהוא רואה והוא לא מבין שצריך שיפור. ואם אני יוצא מנקודת ההנחה הזו - המסקנה שלי חייבת להיות “צ’אבי לא חושב שריקי יכול לעזור בלשפר את הקבוצה, גם לא לכמה דקות”. אז יכול להיות שהילד היה טוב לכמה דקות פה ושם, ובסוף העונה של סטיין. אבל כנראה יש משהו שמונע ממנו להיות טוב מספיק לכמה משחקים ברצף.
אם כבר אז יש להם אג׳נדה בעד צ׳אבי, כי עד להגעתו כמאמן הם היו פרופר בעד ריקי.
עכשיו לכאורה מאותו פרסום מונפץ, אפשר להבין שהם מנסים להצדיק את הספסול של ריקי.
ליאור שמאמן אחרי מאמן לא בוחר לשתף אותו זה סימן אחד שבברצלונה הנוכחית אין לו סיכוי להצליח. לטובתו ולטובתנו שיצא להשאלה. לקבוצה מתאימה ליכולות שלו.
זה לא סותר שלדעתי זה שבמשחק כמו אתמול הוא לא רואה דקה זה קודם כל לחובת צאבי. אבל זה גם מראה שאין לריקי סיכוי בברצלונה.
אני לא פאנבוי שלו ולא שונא שלו. לדעתי הוא לא מקבל הזדמנות הוגנת. אבל זה לא ישתנה.
נתתי לך לייק אבל אם היה אפשר לתת לך רק על ההודעה הזו את מצטיין החודש של הפורום אתה היית צריך לקבל אותו. בינגו מאה אחוז. וזה מה שהתכונתי.
אני לא בבארסה מניה יותר ואני רק הפכתי לאוהד יותר טוב בזכות זה., תנחומי לכל מי שחושב שהם אמינים.
(דרך אגב אני לא מאשים אותם עכשיו שהם פיברקו את זה, אני רק יכול להגיד שאני יכול למצוא בקלות עיתונאי עם הדעה של ליאור ומוזר שאת זה הם לא מביאים)
אני לא אוביקטיבי איתם והבטן שלי מאוד מלאה נגדם. אז אני עושה גילוי נאות. אבל פשוט לציין את ההקשר איתם. אין לי בעיה אם הפירסום של הפוסט שלהם. רק שאנשים יבינו יותר עם מי יש לנו עסק.
הוא לחלוטין צריך לצאת מברצלונה, לפחות בהשאלה, ואני לא מבין למה הוא עושה “ג’ונתן דוס סנטוס” ולא דוחף לזה (לפחות זה לא נראה ככה ממקום מושבי).
אני מקווה בשבילו שהשמועות על חטאפה לא נכונות ולא יקרו, כי זו לא הקבוצה שמתאימה למה שהוא יכול להביא.
אני חושב שבמקרה שלו אין גם סיכוי שהוא יקבל הזדמנות בעתיד, כשאולי יבוא חיזוק שידחוק אותו אפילו יותר עמוק לספסל. אם הוא לא קיבל צ’אנס עד עכשיו, הוא כנראה גם לא יקבל בהמשך, אם לא תהיה קטסטרופה ענקית בסגל. שווה לו לצאת להשאלה בשביל דקות, ושווה לברצלונה שייצא להשאלה בשביל להעלות את הערך שלו לקראת מכירה (או לפחות כדי לראות שהוא באמת לא כזה טוב, ולעשות את הניסוי הזה על קבוצה אחרת ). בהינתן היותו עציץ בבלאוגרנה, אין ברירה אחרת אלא להיפרד.
מבין אותך, וגם אני רואה את מה שיוסי כתב. אבל הכוונה שלי הייתה יותר לזה שהדיון בעקבות ההודעה של @EHUD לא רלוונטי בהכרח לתוכן של מה שכתוב בפוסט במאניה, אלא שפשוט הפוסט במאניה היה הטריגר לדיון.
אני חושב שכולם כאן מודעים למצב. נכון שהנושא של “אפילו ציטוטים שהם מביאים ממקומות אחרים צריכים להיבחן ב-7 עיניים” חדש לי, יחסית, אבל שווה להמשיך להתייחס אליהם כמו למקורות אחרים - כנושא לדיון או כעוד מקור מידע, פשוט עם הבנה של חוקי המשחק.
No entiendo lo de Riqui Puig. Diría que está medianamente claro que Xavi tampoco confía en él. Otro entrenador más que lo hace. Y no veo ningún sintoma de que pueda salir en este mercado de invierno. Y me sigo preguntando: ¿falta de ambición? ¿Comodidad? ¿Falta de ofertas?
סתם מסקרנות הלכתי לבדוק מה בדיוק הוא כתב וזה מה שמצאתי (בטוויטר):
אני לא מבין את העניין עם ריקי פוץ’. הייתי אומר שזה די ברור שגם צ’אבי לא סומך עליו. עוד מאמן שפועל כך. ואני לא רואה שום תסריט שהוא יוכל לצאת בחלון הזה. ואני ממשיך לשאול את עצמי: חוסר שאיפות? מטעמי נוחות? אין הצעות?
עד כאן התרגום של הציטוט… כל קשר בין זה לבין מה שכתוב בבארסה מניה מקרי לחלוטין. מציע שנפסיק להביא משם ציטוטים. אולי יש ציטוט ממקום אחר? אשמח לראות אבל אלף בית זה לפחות לשים קישור.
אוי אוי
אני יודע שהם לא 100% אמינים ושיש להם אג׳נדות שהם נהנים לאונן עליהן (מסי השחקן הטוב ביותר בכל היקומים, ואם תהיתם למה אז הנה עוד סטטיסטיקה שתוכיח זאת בפעם המי יודע אלף כמה. ״שפריץ, שפריץ״).
אבל לכזו רמה של חוסר דיוק ודחיפת רעיונות בתור ציטוטים באמת לא ציפיתי.
עצוב.
אם יש משהו שריקי הוכיח, זה שהוא יכול לשרוד הרבה יותר מכל מאמן, אולי שנה הבאה יתנו לו צ’אנס…
צ’אבי כבר החליט להפטר מריקי והוא מסופסל מאותה סיבה שדמבלה מסופסל. נראה לי שבזה הוא דומה לפפ. רק תחשבו מה היה קורה אם פפ היה מצליח להפטר מאטו בעונה הראשונה, אני בכלל לא בטוח שההסטוריה הייתה זהה.
ובכלל להתייחס פרסונלית לריקי זה לא נכון. הוא פשוט מייצג סוג פיתרון שצ’אבי לא מוכן לקבל.
איך בדיוק הוא הוכיח את זה? בזה שהוא ממשיך להישאר על הספסל, למרות שזה כבר המאמן הרביעי שהוא משחק תחתיו בבוגרת?
זה שהוא מתעקש להישאר בספסל של קבוצה שלא נותנת לו הזדמנות, זה לא בהכרח לזכותו.
יש לו חוזה עד 2023, אחרי שברטומיאו האריך לו בשנתיים בקיץ הקודם.
אם הוא לא בתכניות, בארסה תהיה חייבת למכור אותו בקיץ. אם הוא בתכניות, חייבים להאריך לו את החוזה עכשיו, כמו שעושים עם אראוחו.
אין לריקי הרבה זמן להוכיח את עצמו. וגם אנחנו לא נגסוס ציפורניים עוד הרבה זמן, זה ייפתר בקיץ.