היה פה נסיון מרומז לטעון שאולי ריקי בונה על מאמן אחר שנה הבאה…
בגדול מסכים שזה לא לזכותו אם כי אנחנו לא יודעים מה מחזיק אותו - סבתא, חברה, להחביא לצ’אבי את השדכן בג’לי או סתם כי בא לו לשחק במועדון האהוב עליו.
מה אתם חושבים על הנחיתות הפיסית שלנו מול כמעט כל יריב? אולי זה יסביר למה יש עדיפות לקשרים מהסוג של גאבי/ניקו?
אני חושב שיש אמת יותר פשוטה שאנשים, ביניהם ליאור, מסרבים לקבל-יש דברים יותר חשובים מאשר להיות ליד הכדור כל הזמן. אתה צריך לדעת גם איפה להיות לקבל את הכדור, לדעת מתי לשחרר אותו, לדעת איפה להיות שהכדור אצל היריב בצד שמאל, ימין, לדעת מתי ללחוץ על הדוושה ומתי להרגע, מתי לבצע לחץ ואיך. צריך גם לדעת מתי להתרחק מהכדור וליצור חללים. יש המון דברים שקשר צריך לשלוט בהם, ולהתרוצץ סביב הכדור זה לא הדבר היחיד.
אי אפשר לטעון שצ’אבי לא מבין את תפקיד הקשר, הוא פאקינג הקשר הטוב בהיסטוריה. ולא מלפני 20 שנה.
אני מצטער, אבל כנראה שאם צ’אבי רואה שחסרים לו אספקטים שקשר צריך מכל הדוגמאות שנתתי, אז כנראה שקומאן, וואלוורדה וקיקה לא היו שיכורים כולם. מה האינטרס? מה, הם כולם לא מבינים כדורגל שאפילו לא מביאים לו הזדמנויות?
שילך להאכיל את כולם כובעים במקום אחר.
כל כך מתחבר לזה… ואז מגיע אותו צ’אבי והקבוצה שלו נראית כמה בארסה ב’ בקישור ואני מתחיל לחשוב אם הקטארים לא הביאו לנו כפיל…
נכון מאוד. צריך לדעת איפה להיות כדי לקבל את הכדור וקשר לא יכול להרשות לעצמו לחכות לכדור 30 מטר מקו השער. זו בדיוק הסיבה שההשפעה של פדרי/גאבי על המשחק היא אפסית.
בנקודה זו ריקי פדרי וגאבי לוקים בחסר. רק כשהכדור אצלם הם מתחילים לחשוב מה לעשות איתו.
אני אעזור להם: הכדור לא בימין ולא בשמאל. הוא אצל בוסקטס. ובוסקטס האומלל לא מצליח למצוא מסירה כבר שנה וחצי.
בשביל ללחוץ על הדוושה צריך לשבת במושב הנהג. אני מסכים איתך שלפעמים ריקי נלהב מידיי אבל גאבי ופדרי בכלל יושבים בכסא שליד הנהג ולא מנסים לנהוג באוטו.
גאבי היחיד שיודע לשחק פיזית באופן יחסי מבין שלושתם. בוא נאמר שאף אחד לא יקנה אותו בגלל הפיזיות שלו…
בליצור חללים גאבי ופדרי ממש מצטיינים הבעיה היא שזה פחות או יותר מתאר את שיטת המשחק שלהם: צור חלל בלתי ניתן לגישור ותאשים את בוסקטס.
אבל שוב, ריקי מעניין לי את הסבתא. רוצים גאבי ופדרי? אין בעיה. שצ’אבי המאמן ילמד אותם איפה עמדת המוצא שלהם. חלוץ נסוג הם לא.
אני חושב שאם אנחנו מסיימים את ינואר עם הסגל הזה, ממפיס חייב לחזור לשולחן של צ’אבי.
אדאמה בימין, טורס באמצע וממפיס בשמאל, כאשר שני האחרונים מחלפים מקומות כל כמה התקפות (אף אחד מהם לא חלוץ 9, אבל הם הכי טובים שיש לנו להציע) זו השלישייה הכי טובה שאנחנו יכולים להעמיד עד שפאטי יחזור (לא בונה על זה).
מאוד לא ברור לי מה חלקו של צ’אבי בכל ההגעות האלו של חודש ינואר, או לפחות מה דעתו לגביהן.
לגביי פראן טורס פימפמו לנו בכל מקום שצ’אבי דחף להגעה שלו, אז במקרה שלו זה כנראה ברור. גם לגביי דני אלבס כפתרון לפחות זמני לאי האמון שצ’אבי רוחש כלפיי דסט נראה שהגיוני שהמאמן לא ממש התנגד, בטח במחיר מבצע ועם תוספת “הנה דמות מנהיגותית ומנוסה בחדר ההלבשה לחינוך הילדים”.
לגביי אדאמה ואובה אני באמת לא יודע.
מצד אחד - אנחנו עכשיו מוצפים בשחקני התקפה בסגל: טורס, אדאמה, אובמיאנג, לוק דה-יונג, ברייטווייט, ממפיס, פאטי, דמבלה, ז’וטגלה ועבדה. זה המון!
מצד שני - פאטי לא ישחק העונה, בתקווה, ממפיס מסתמן כפציע ולא נספר על ידי צ’אבי, דמבלה אולי יישב ביציע עד יוני, ז’וטגלה ועבדה עדיין חסרי ניסיון ואולי קיים רצון לתת להם יותר זמן משחק במילואים לפני שזורקים אותם למים ובונים עליהם, ולכו תדעו אם אדאמה בכלל יתפקד כמגן ימני.
אבל יותר מכמות, השאלה אם איכות השחקנים שהגיעו היא הנכונה, או לפחות היא הנכונה בהתחשב בנסיבות. וגם - האם אלו הנחתות על הראש בצורת מאפרה של צ’אבי, או נעשה ביוזמתו/הסכמתו/בתיאום איתו?
הבעיה הגדולה שלנו ממשיכה להיות אגף שמאל, כי גם טורס, גם אלבס וגם אדאמה שייכים לצד הימני של המפה, ואומנם אובמיאנג יכל לשחק בצד שמאל של ההתקפה, אבל זה בעבר ואני לא יודע כמה זה עדיין נכון. בנוסף - לא יודע מה מצב הפציעה של באלדה (אם כי נראה שגם ככה הוא לא תחליף משמעותי לאלבה, לפחות כרגע), אבל נסיונות ההבאה של טגליאפיקו לא צלחו, ורסיסי השמועות לגביי גרימאלדו גם הם לא התבשלו לכדי משהו רציני. שזה בסדר, כי גם אלמאן לא יכול ליצור יש כסף מאין, וגם לא כל רצון להחתמה של שחקן יכול להתממש. אבל השאלה היא האם לא היה יותר דחוף להשקיע באגף השמאלי, גם כפלסטר זמני? והאם 4 ההצטרפויות בחלון ההעברות של ינואר חסמו הגעה כלשהי לצד שמאל?
יהיה מאוד מעניין לראות איך צ’אבי יתמודד עם עודף ההיצע באגף ימין, לעומת עודף הביקוש בצד שמאל. גם מבחינת זהות השחקנים בהרכב, וגם מבחינת ניהול הדקות.
לפי כל הדיווחים, ההחלטות על אדאמה ואובמיאנג עברו דרך צ’אבי. לא הנחיתו אותם על הראש שלו. הוא אישר אותם.
זה לא שצ’אבי אמר “אני רוצה אדאמה ורק אדאמה” אלא מבין האופציות הזולות שיכלנו להרשות לעצמינו, הוא בחר בשני אלה.
מה ההיגיון בכל כל הרבה שחקני התקפה זאת שאלה אחרת שאין לי תשובה. הבאנקר היחיד בהרכב הוא אלבה, לכל היתר יש מחליף שהיה גם קודם.
השאלה אם הוא אמר “אני רוצה טגליאפיקו, או שחקן אחר כלשהו לאגף שמאל”, ואמרו לו “מה? אדאמה ואובמיאנג? אין בעיה”.
בפועל, שחקני ההתקפה הרלוונטיים הם: אדאמה, טורס, אובמיאנג, ממפיס, לוק וברייטווייט. לא יודע כמה האחרון ייספר בכלל, ולהרגשתי ז’וטגלה ועבדה ייספרו הרבה פחות מעכשיו.
יכול להיות גם שהתיאוריה של @EHUD נכונה, וטראורה יתפקד יותר כמגן ימני.
אני קראתי שאחרי טורס, הוא ביקש חלוץ, קיצוני ומגן שמאלי בסדר הזה. אז הביאו לו 2 שחקנים שהוא ביקש בעדיפות גדולה.
בארסה לא יצאה מגדרה בשביל טליאפיקו. יכלו למצוא נוסחה סטייל אובמיאנג לו מגן היה בעדיפות על חלוץ. מזכיר לך שרוב החלון דיברו על מוראטה.
אני בספק. מגן טמבל מהיר אחד כבר יש לנו.
בעונה הזו יש לנו בעיה מאוד גדולה בחלק ההתקפי, ופה ניתן מענה. כמה הוא יהיה מוצלח? נדע רק בעתיד, אבל בהחלט נעשה ניסיון רציני מאוד לשפר את האספקט הזה של ברצלונה בעונת 21/22, ועל זה מגיע שאפו משמעותי לאלמאן ושות’, במיוחד בהתחשב במצבנו הכלכלי ובתקרת השכר.
אבל כן צריך לשאול האם נעשו מאמצים לחזק את החלקים הבעייתיים האחרים (רמז - הגנה, רמז נוסף - מגנים), והאם זה שלא קיבלנו חיזוק כזה, שאי אפשר לא לראות שצריך ודחוף, זה כי זה פשוט לא הצליח (בגלל ינואר, הגבלת שכר, אין כסף וכו’), או כי בכלל לא נעשו ניסיונות רציניים להבאה של שחקנים כאלו.
כמובן שאם לא נעשו ניסיונות כאלו כי כולם חושבים שמצב ההגנה מספיק טוב, אז מדובר בנושא אחר לגמרי, והוא הרבה יותר חמור.
׳ספורט׳: האמון של צ׳אבי בג׳ורדי אלבה הוא מוחלט, וזו הסיבה שהמאמן העדיף את חיזוק ההתקפה בחלון העברות הזה. כרגע אין לו מחליף, כשבאלדה בחוץ פצוע.
עכשיו תעשו כאילו אתם מופתעים…
הבעיה היא לא באמון מוחלט באלבה. הבעיה היא שככה לא בונים סגל וככה לא מנהלים. אין לנו מגן מחליף משמאל כבר כמה שנים. אין לנו מגן פותח מימין כבר כמה שנים. אין לנו קש"א מחליף (כלומר יש אבל לא משתמשים). או במילים אחרות - אין לנו הגנה. אבל שטויות בואו נביא עוד חלוץ גרוע לחודשיים.
אגב אם צ’אבי לא מעיף את דמבלה ליציע אז הוא פחדן. דמבלה על המגרש כמו מחוצה לו משחק רק בשביל עצמו. זה תפוח רקוב בסל. גם אם יכבוש פה ושם יביא בעיקר נזק.
נשמע שהוא לא יעיף -
אם זה נכון, אני קצת לא מבין למה צריך 3 שחקני חיזוק להתקפה בינואר, כש-2 מהם שייכים (אחד יותר, אחד פחות) לאגף הימני. ודווקא את הרביעי, שהוא מגן, לא רושמים לאירופית.
פשוט אכזבה ענקית מצ’אבי. לא בגלל התוצאות, בגלל האמונה העיוורת. לא יודע אם הוא עיוור או פשוט פחדן.
לא מבין למה הרכש לאגף ימין אם ממשיכים להאמין ולתת צ’אנס לאחד שזורק זין על המועדון
צ’אבי מאכזב
במשחק הגביע האחרון בדקות האחרונות הבנתי למה לדמבלה אין מקום אצלנו. הקלות בה הוא איבד את הכדורים האחרונים. האדישות לעובדה שהוא גומר לנו את הסיכויים לחזור. זה לא שחקן שמושקע רגשית במשחק שלנו או בקבוצה שלנו.
הוא לא מושקע ריגשית בכדורגל.
זוכרים שפעם צ’אבי אמר ששחקן שעוזב את ברצלונה בנוער לא ראוי לחזור ללבוש בלאוגרנה? מזל שדמבלה רק מחרבן על המועדון מול כל העולם. איזו החלטה אומללה של צ’אבי. עוד אחת.
עוד 24 ימי חסד נשארו לו לבחור, לשכנע שהחודשיים וחצי האחרונים היו אנומליה.
כי יש לכם מטרות?
הבעיה המקצועית העיקרית של רובכם עם דמבלה היא שהוא פצוע. בגלל זה הוא לא מצליח לצבור המשכיות. למרות שהוא שחקן טיפש הוא השחקן הכי מוכשר שלכם גם אחרי שאובמיאנג, טראורה ופראן טורס הגיעו (כאשר פאטי פצוע, והוא פצוע עד סוף העונה).
אתם כרגע במצב בו דמבלה לא יכול לדפוק אתכם יותר משהוא כבר דפק. עכשיו ההחלטה הזו של לתת לו לשחק היא win win לשני הצדדים.
מהצד של דמבלה, לשחק טוב יקנה לו חוזה טוב יותר (קבוצה ושכר).
מהצד שלכם, תרוויחו שחקן טוב מפראן וטראורה.
אפילו שיעלה מהספסל. יהיה סופר סאב וינצל את המהירות שלו מול קבוצות עייפות.
בסוף גם אם הוא מחליף הוא המחליף הראשון ל3 עמדות! גם לעמדת החלוץ תעדיפו להסיט לשם את פראן ולהכניס אותו.
מזכיר לכם שלא יכולתם לרשום את אבדה וזוטלגה לאירופית, ככה שאם לא הוא אז דה יונג וברייטווייט אלה כל מי שיש לכם להתקפה. אם חס וחלילה מי שנפצע הוא שחקן אגף מה תעשו? תעלו את דסט? אולי תעשו הסבה לפרנקי דה יונג גם לשם?
עסקים לא עושים דרך הרגש.
כדורגל בלי רגש זה כמו לאהוד ריאל. מה הטעם?