ברצלונה מודל 21/22 - סגל, טקטיקה וכל זה

אמממ…לא. הבעיה המקצועית הכי גדולה היא שהוא פשוט טיפש. ואנוכי.
פצוע זה עוד איכשהו בסדר, אם היה נראה באיזשהו שלב שלבחור איכפת מזה.

ממש ממש ממש מקווה שלא אתגרת עכשיו את היתוש. כי אני ממש ממש ממש מקווה לא להזכיר לך את המשפט הזה בהמשך העונה.

למה 3?
תיכף תגיד לי שהוא היורש של סרג’י רוברטו ובכלל אין טעם להמשיך בשיחה.

כן, אבל המשחק הקרוב מול אתלטיקו לא באירופית, אז מה הקשר?
אם למישהו פה יש בעיה לגביי השארה של דמבלה כחלק פעיל בקבוצה, זה לא ספציפית לצמד המשחקים מול נאפולי.

אם זה היה חשוב לו, מתישהו, כנראה שהיינו רואים פחות את המקרים האלו -

אני אישית עוד לא החלטתי אם אני רוצה אותו נסחט עד לטיפת הזיעה האחרונה העונה (כלומר, 2-3 משחקים עד שהוא נפצע), או נזרק ליציע. אבל אני לחלוטין מבין את מי שרוצה שהוא ייזרק ליציע, גם אם זה פחות נכון מקצועית ופוגע בסיכוי להגיע למטרה.

הבעיה שלי עם הסיפור הזה יותר גדולה מדמבלה, וקוראים לה צ’אבי -
אני או מאוכזב מזה שדמבלה לא מועף ליציע (אם וכאשר) ואז מה הטעם ברכש כזה מסיבי לצד ימין, או מזה שהגיע רכש מסיבי לצד ימין בלי שהמאמן יצטרך אותו.
כלומר צ’אבי נתפס פה או נואש, או לא יודע להשתמש בכלים שיש לו, או לא שם לב לבעיות בולטות מאוד בסגל, או כזה שההנהלה פשוט לא שמה עליו.

Oh boy…

ועדיין שחקן טוב מהחלופות.
דרך אגב, עכשיו מועדף על פניו אדאמה טראורה…

פאטי פצוע.

מי השחקן הכי טוב מבין הרשימה הבאה לאגף ימין או שמאל במקום טראורה או פראן:
דמבלה, ממפיס, ברייטווייט, לוק דה יונג, דסט, סרג׳י רוברטו.
לדעתי דמבלה.

לעמדת החלוץ אני חושב שיותר הגיוני להכניס את דמבלה לאגף ולהסיט את פראן למרכז.

ומול אתלטיקו אתה חושב שאבדה או זוטלגה עדיפים על דמבלה (הם הרי ההבדל)?
אין סיכוי שהתשובה שלך תהיה כן אם היא מונעת מסיבות מקצועיות. לגבי הרגש כבר אמרתי שאין לי איך להתווכח, לפי הרגש גם ניימאר וראמוס בשיאו לא צריכים לראות אצלכם דקות.

פה הנקודה שלי. אני מדבר על הפן המקצועי!

דבר ראשון דמבלה יכול לשחק ב2 האגפים אז אני לא מתייחס רק לימין.
בזכות הרכש המאסיבי אתם לא תלויים בדמבלה. בזכות רכש של 3 שחקנים דמבלה הפך מהשחקן הראשון שמרכיבים לשחקן הרביעי.
אבל מקצועית הוא עדיין יותר טוב אין מה לעשות. בסוף יש סיבה שהוא נקנה ב110 מיליון והאחרים הגיעו בחינם עם שכר נמוך (חוץ מפראן).

אם אתם באים לנהל דיון על רגש אז זה מיותר. כלומר אתם לא טועים במה שתגידו ויש לכם את כל הסיבות שבעולם להתנגד לדמבלה ולרצות לייבש אותו.
אני מביא את הדעה שלי שמתייחסת לפן המקצועי בלבד.
אני לא יכול לדון איתכם על כך ששחקן צריך לשבת על הספסל כי אתם לא אוהבים אותו אבל אני כן יכול לדון על כך ששחקן צריך לשבת על הספסל כי הוא פחות טוב.

אז למה אתה ממשיך לעשות את זה בלי סוף? :thinking:

אמרת שהבעיה המקצועית הכי גדולה שלנו עם דמבלה זה שהוא פצוע, אני עניתי לגביי זה, ואתה עכשיו לוקח את הטיעון למקום אחר. יאללה, זורם איתך -
נכון, על הנייר דמבלה יותר טוב מהחלופות. אבל יש פה שימוש בדילמה הקלאסית של “מה יותר חשוב, הדרך או התוצאה?”. אתה טוען שהתוצאה, ולא מעט אנשים פה טוענים שהדרך. דעה אחרת זה לגיטימי, אבל נראה שאתה לא מבין למה אחרים חושבים אחרת, ואת זה אני לא מבין. לא הגיוני שאנשים ירצו שדמבלה יהיה יותר קרוב למוכר נקניקיות עד סיום העונה, מאשר לדשא, אחרי כל הדברים שקרו וקורים איתו בשנים שהוא אצלנו?

לא…לא הבנתי.
דמבלה יתאים לימין ונגיד לשמאל. קיבלתי. אבל אתה בעצמך כותב שבעמדת החלוץ עדיף שטורס ישחק, ולא דמבלה. אז עדיין לא מבין איך ספרת 3 עמדות בהן הוא המחליף הראשון.

חוץ מזה, יש גם אובמיאנג.

לא. אבל משום מה נכנסת לנושא הרישום לאירופית, למרות שהבעיה היא על כלל המשחקים, ולא על אלו של האירופית.
אז שוב - בוא תחליט לאן אתה מכוון.

ואתה מסרב להבין שזה לא הצד היחיד שקיים!

כן. קוראים לה “ברתומאו”.

טוב שלא עירבת גם את שווי הקנייה של רונאלדיניו והשכר של דווידס. מה הקשר בין הרכישות של דמבלה ושל טורס, למשל, חוץ מזה ששניהם הגיעו לאותו מועדון? אז מה אם דמבלה נקנה ב-110 מיליון ומקבל שכר של כוכב על, וטורס הרבה פחות?

אני לא יכול לדון עם מישהו שחושב שהטיעון היחיד נגד דמבלה זה שלא אוהבים אותו, כאילו הוא סתם הילד הלא מקובל בכיתה.

כי אלה לא הודעות שמדברות על כך שלמרות שהוא טוב יותר לא מגיע לו דקות.

אלה הודעות של ״למה צ׳אבי נותן לו דקות?״.
אז הנה כתבצי סיבה ללמה, כי מקצועית הוא עדיף.

אתם יכולים להתלונן על כך שהמאמן שלכם בוחר שחקנים לפי סיבה מקצועית ולא רגשית. אני אישית חושב שזה תפקידו אבל שיהיה, עם זה אין לי איך להתווכח.

אבל לגביי שחקנים אחרים הטענות כלפיי צ’אבי הפוכות, אז…אי אפשר להגיד שזה משהו גורף ושאנחנו תמיד הולכים לפי הרגש. אולי זה תלוי סיטואציה?

אני למשל לא מתלונן על זה שצ’אבי ייתן לו (אם וכאשר) דקות, אלא על המעמד של צ’אבי במועדון. אפילו כתבתי את זה למעלה. אבל אולי גם זה בא מרגש, לא יודע.

אובמיאנג מבחינתי בהרכב הפותח שלכם ולא דה יונג, אבל אם לדעתך לא אז כמובן שאוריד את זה ל2 עמדות (אם כי לא ראיתי מישהו אצלכם שסירב לאובמיאנג בגלל דה יונג אבל שיהיה).

לגבי ה3 עמדות:
ההתקפה שלכם כוללת את טראורה, פראן ואובמיאנג.
טראורה יוצא - דמבלה נכנס לימין.
פראן יוצא - דמבלה נכנס לשמאל.
אובמיאנג יוצא - פראן עובר לעמדת החלוץ ודמבלה נכנס לצד שמאל.

לא מסרב, מקבל. רק אל תשאלו בצורה מופתעת למה לעזאזל צ׳אבי שאמור לקבל החלטות מקצועיות בוחר בהחלטות מקצועיות. תגידו שאתם מתנגדים להחלטות המקצועיות, אבל כששואלים למה מקבלים סיבה.

רגשית אפשר גם לשאול למה מסי עזב. זה לא מוחק את הסיבה.

אתה אומר שנשיא אחר היה חושב שדמבלה שווה 0 ושכר של שחקן נוער?

אתה חושב שאם ברסה תשלם את ההפרש לא יהיו קופצות על דמבלה בשכר של טראורה ובחינם?

אז בבקשה תן לי טיעון מקצועי ללמה עדיף לכם לשחק עם אבדה ולא איתו.

שוב, שאלתם למה צ׳אבי רוצה אותו בסגל, נתתי לכם סיבה.
אתם אולי לא אוהבים את זה אבל זו סיבה הגיונית.
עכשיו אתם יכולים להגיד לי שלדעתם למרות הכל אתם רוצים אותו בחוץ, תאמינו לי שלא אגיב על זה יותר.

זה גם טיעון בהחלט לגיטימי להגיד שאתם לא רוצים שחקן כמוהו במועדון. אני לא תקפתי את העובדה שאתם פועלים לפי הרגש, אני הגבתי כלפי האמירה שלא ברור לכם מדוע צ׳אבי פועל אחרת.

אבל צודק, אפסיק להגיב לכם בנושא.

מה זה משנה אם אני חושב שאובה בהרכב הפותח, או לוק דה יונג? דמבלה קשור לעמדה הזו…איך?
אם אובה יוצא ופראן עובר לעמדת החלוץ ודמבלה בימין, אז דמבלה עדיין מחליף של צד ימין, כן? אני מקווה שאתה מבין את זה.

עדיין יש רק 2 עמדות בהן הוא יכול לשחק, לא משנה אם קוראים לחלוץ “לוק דה-יונג” או “אובמיאנג”.

קפיצת המסקנות המפורסמת של גב מכה שנית.

לקחת אי הבנה לגביי החלטה של צ’אבי על שחקן אחד, והפכת את זה ל"תגידו שאתם מתנגדים להחלטות מקצועיות". איך אפשר לדון על משהו ככה?

א. לא אמרתי שיש טיעון מקצועי, אלא שהטיעון הרגשי לא נובע מזה שלא אוהבים אותו סתם. לא אוהבים אותו כי יש מספיק סיבות ללמה לא לאהוב אותו.
ב. רוצה סיבה שהיא לא מקצועית ולא רגשית? קבל - זריקה של דמבלה ליציע תבהיר לשחקנים הבאים שרוצים לעשות כמוהו, מה יהיה גורלם, מה שימנע חזרה של הדברים האלו בעתיד. סיבה חינוכית. זה לא רק או מקצועי או רגשי.
ג. יאללה, מקצועית - דמבלה לא מתחבר לשאר הקבוצה. חברתית וטקטית. בתיאוריה לדמבלה יש יותר כישרון מאבדה, אבל גם הוא לא היחיד שיכול לשחק במקומו (הגיעו 2 כאלו רק בינואר האחרון), וגם אני לא משוכנע שהנוסחה “דמבלה עם ציון 98 בכישרון הולך לבד עם הראש בקיר” שווה יותר מ"אדאמה עם 70 בכישרון משחק יותר טוב עם הקבוצה". אין לי הוכחה לאפשרות השנייה, כי…אתה יודע…עוד לא שיחקנו עם אדאמה (למשל), אבל אני בעיקר רואה את מעט המשחקים של דמבלה אצלנו בשנים האחרונות, והמראות לא ממש מעודדים.

מה? איך הגעת לזה?

מה עוד לא כתבתי, והחלטת שכן?

אני אומר שזה שברתומאו, שידוע בפיזור הכספים שלו, שילם 110 מיליון על דמבלה, ונתן לו שכר אסטרונומי, לא אומר שהצרפתי צריך לשחק לפני טורס.

אני בהחלט חושב שנשיא אחר היה יוצא עם פחות נזק כלכלי מרכישת דמבלה. בהחלט. מכאן ועד למה שאתה כתבת…שמע…

אתה נכנס לדיון עם “אני לא מבין את הטיעונים שלכם, אבל אתם טועים”, ואז מתבל ב"אם אתם מתעסקים במשהו שאני לא מבין בו, אז אין טעם שאגיב".
איך אתה רוצה שיתייחסו לתגובות כאלו?

מה לא מקצועי בכך שאתה מספסל שחקן שאין לו עתיד במועדון? המועדון רוצה וצריך להריץ שחקנים והרכב שירוץ ביחד כמה זמן, שחקנים שרואים את עצמם בברסה ואז הם גם מחוייבים למועדון וגם לתהליך. למה שהמועדון יתן דקות לשחקן שלא רואה את עצמו חלק מהתהליך, בגלל כסף, לא רוצה להיות חלק מהעתיד בגלל כסף, על פני שחקנים שמחוייבים לתהליך כי הם חתומים לעוד כמה שנים?

לפעמים הדיונים איתך נראים כמו דיון עם בנאדם שנוסע על 150 קמ"ש לתוך קיר. ואז חוזר על עצמו.

יש לנו פשוט הגדרה אחרת למה הכוונה במחליף ראשון של 3 עמדות.
מבחינתי (ולדעתי לדעת כולם) זה אומר שהוא הראשון לעלות מהספסל במקרה של כל אחד מ3 החילופים האלה, לא שזו העמדה בה הוא ישחק.

אחרת מי המחליף הראשון שלכם לעמדת החלוץ? שחקן שבהרכב? זה קצת מוזר להגדיר את זה ככה בעיניי. אם שחקן החילוף במגרש זה סותר את ההגדרה של מחליף.
ואם לוק דה יונג המחליף הראשון אבל ברגע שאובמיאנג יוצא דמבלה ייכנס לפני דה יונג אז זה סותר את ההגדרה של ראשון.

אז זה ההסבר למה הוא המחליף הראשון של 3 העמדות, פשוט כי הוא המחליף שיכנס ראשון במקרה של כל אחד מהחילופים הללו.

ברור שיש סיבות. מעולם לא טענתי אחרת.

לא זה ממש לא מה שאמרתי.
אני כותב שאין לי איך להגיב לגבי טיעון רגשי של אי אהבת שחקן.
בגלל זה הגבתי לטיעון שלא מבין למה מישהו אחר כן בוחר בשחקן הזה ולא לטיעון של אי אהבת השחקן או העדפה שצ׳אבי ינהג אחרת.

זה כמו לדון על 2 המשפטים הבאים:

1. אני לא אוהב פיצה
  2. שלא יזמינו פיצה
  3. אני לא מבין איך מישהו בוחר בפיצה

אז אם אתה לא אוהב פיצה או לא רוצה שיזמינו פיצה, סבבה, זה שלך. גם אם זה עדיף בעיני זה לא משנה.
אבל אם תשאל למה בכלל להזמין פיצה, אז הנה כמה סיבות:
זול, נוח, קל לחלוק, לא צריך צלחות או סכום, אין בעיות של כשרות/צמחונות (לרוב), לא מלכלך את הפנים.

(דמבלה הוא הפיצה במשל הזה, למרות שכנראה היה עליי לבחור אוכל יותר junk בשביל דימוי מוצלח יותר).

זו סיבה מעולה ללא לרצות ששחקן ישחק, אין שום בעיה איתה.
עזוב את זה שבעיני אבדה וזוטלגה הם לא העתיד. זה טיעון הגיוני ולגיטימי.
אבל עדיין יש סיבה שצ׳אבי יעדיף שחקן שיעזור לו להשיג מטרות חשובות יותר בטווח הקצר, שגם משפיע על הטווח הארוך.

בפורום של ריאל היה דיון מאוד פורה על בייל בהנתן מצב שהוא פה, ובייל הרבה יותר גרוע מדמבלה מבחינת היחס שלו למועדון. אבל כנראה שזה לא דיון לגיטימי עבורכם לגבי דמבלה. זה שלכם מה אני אעשה.

כמו שכתבתי אני אפסיק את הדיון. אגיב רק על הודעות שתוקפות את מה שכתבתי.
אני כן אענה כשמנסים להוציא אותי רע מה לעשות :man_shrugging:
שים לב שלמרות שגם אני יכול לענות בזלזול אני בוחר שלא כדי לא לגרור את זה לדיון התנצחויות מיותר.
זה פורום, דנים על נושא ומביעים דעה. ברגע שאתם תוקפים את הדעה שלי, ולא בהודעה של הסבר אלא בהודעה שבאה להוציא אותי הזוי אז כן בטח שאענה, אפילו אם לא ארד לאותה רמה.

חכו רגע עם “צ’אבי החליט לתת לדמבלה לשחק”.
זה בא מ AS, שתמיד שמח לפגוע בברצלונה. אין כתבות דומות לא בספורט ולא במארקה.

היום הגיע אישור סופי שאפשר למלא את כל האיצטדיון, וצפוים להיות כ 80 אלף איש. אני משוכנע שאם דמבלה ישחק , הוא יקבל שריקות צורמות בכל נגיעה מכל האיצטדיון. אני בטוח שגם צ’אבי מבין את זה, ולעשות דווקא לאוהדים זה הדבר האחרון שהוא רוצה. מילא לא היו לו קיצוניים, אבל יש לו בשפע.

מה ההבדל בין מארקה לאס?

ובכלל, תקשורת שמנסה לפגוע, התקשורת בברצלונה במיוחד מונדו וספורט פגעו בקבוצה פי כמה וכמה יותר מאשר התקשורת במדריד פגעה אי פעם (ההגנה על ברתומאו ורוסל)

אם זה נכון, ואני מדגיש אם זה נכון, מבחינתי צאבי איבד את כל ההגנה ממני. לאפורטה גם מתגלה בתור חלש אופי, מבחינתי הוא צריך למתוח את הקו האדום פה. אם צאבי לא מוכן לזה, שיחזור לאמן בקטאר. הוא יכול לקחת את דמבלה איתו.

אני דווקא מאוד מעריך את לאפורטה. לפי הדיווחים הוא אמר לצ’אבי שהוא 100% נגד לתת לדמבלה אפילו דקת משחק, אבל הוא לא יערער על השיקול המקצועי ושההחלטה הסופית של המאמן.

המאמן פשוט מביך את עצמו.

הוא חותמת גומי של צאבי? אז שיפרוש ויתן לו להיות הנשיא.

יש הבדל בין לשמור על ריחוק בנושאים מקצועים כמו שיטה או בחירת הרכב לבין לשתף שחקן שמבזה את ברצלונה בכל דקה שהוא נושם שהוא שחקן של ברצלונה. ודרך אגב הוא גם מפר את המילה של אלמייני פה.

איזה מילה של אלמאן?

חוץ מזה, אני בעד שמי שייקבע מי צריך להיות בסגל, ובטח בהרכב, הוא המאמן. זה שלאפורטה אולי לא רוצה שדמבלה יראה דשא זה נחמד, אבל התפקיד שלו זה לא לנהל את המשחק, אלא את המועדון. לא רוצה שהוא יקבע לצ’אבי מי ישחק/לא ישחק, כמו שאני לא רוצה שהוא יקבע לו מתי לעשות חילוף.

מי יהיה בסגל המאמן קובע.

מי יהיה המאמן לאפורטה קובע. הוא לא רצה את צ’אבי כרגע ונכנע ללחץ של האוהדים. זו הטעות שלו. אבל מי יכול להאשים אותו כשכולכם אוננתם על צ’אבי בוקר ערב? :sweat_smile:

“כולכם”?

עם כל השאר אני מסכים - לא משנה למה לאפורטה מינה את צ’אבי, עדיין האחרון צריך להחליט מי ישחק וכמה.

הוא לא קובע לו את ההרכב או השיטה והוא גם הביא לו את המחליפים שהוא רצה. יש מקרים קיצונים. הרי העימות מול דמבלה (מבחינת לאפורטה) זה לא שאלה מקצועית נטו, ואלמאן הוא זה שהטווה את המדיניות של המועדון מול דמבלה בקשר לאי חוזה שלו.

ובאמת מי זה “כולכם” ? אני לא חושב שאני שייך ל"כולכם".

אני סלחן לצאבי בגלל הנסיבות. פה הוא מתגלה בתור איש צבוע. שנים הטיף נגד שחקנים צעירים שעוזבים את ברצלונה כי זה מראה על חוסר כבוד מצידם (אני לא הסכמתי עם זה אבל זה השקפת העולם שלו) עכשיו לפי האס הוא לוחץ לשתף שחקן שמבזה את ברצלונה הרבה יותר מהם.

אני עדיין לא ראיתי הוכחה שאומרת שצ’אבי רצה את אדאמה ואובמיאנג. אבל שיהיה.

בכל מקרה - זה שאלמאן התווה מדיניות חוזית מול דמבלה, לא אומר שלתת לו דקות זה לשבור לו את המילה. כשתהיה מילה של אלמאן שאומרת “דמבלה לא יראה דשא”, וצ’אבי לא יעמוד בה - נדבר. וגם זה לא בהכרח אומר שצ’אבי צריך להתיישר.

ובוא, דמבלה זה לא מקרה קיצוני שמחייב הנחתה של הנשיא על המאמן. לא סובל אותו, אבל בשורה התחתונה הוא לא עשה משהו לא חוקי או נגד החוזה שלו. זה לא קרוב למה שקורה עם מייסון גרינווד, למשל, ששם אולי צריך ללכת מעל הראש של המאמן ולהחליט בשבילו.

דמבלה צריך לשבת ביציע עד סיום העונה? אולי. אבל זו צריכה להיות ההחלטה של צ’אבי, ולא של לאפורטה.