ליגת האלופות 21/22 :: אתלטיקו בשמינית

מחר נתעסק בכמה המשחק הזה היה חרפה. עכשיו נסתפק בלומר כל הכבוד לג’סי לינגארד שממש שינה את המשחק ב-4 דקות ועשה יותר ממה שסאנצ’ו עשה בכל הדקות שלו ביונייטד עד כה, ונזכיר את מה שאמר השדר האנגלי על כריסטיאנו רונאלדו, ששבר הערב את שיא ההופעות בליגת האלופות:
Who writes the scripts for this fellow?

כצופה נייטרלי (עם נטייה לקבוצה הספרדית, מה לעשות) מאוד נהנתי הערב, גם מהקבוצה שלכם במחצית השנייה. אני חושב שהגבתם בצורה מעולה במחצית השניה גם ליכולת ההגנתית וגם ליכולת ההתקפית.

אין לכם סיבה להיכנס לפאניקה מהמשחק הזה, ויאריאל אנדרייטד. היא קבוצה מעולה בכל חלקי המגרש גם בלי הכובש העיקרי שלה.

שוב, קרדיט לסולשיאר על התגובה. גם במשחק הלחץ, גם בחילוף שהכניס את קבאני בדיוק בזמן, וגם על הפיתרון שסיפק לבעיות שיצר דאנג’ומה.

שוד מוחלט. תוצאה יותר משקפת היתה 3-0 לויאריאל.
סולשיאר שוב עלה עם תכנית משחק כלשהי שקרסה לחלוטין תוך 5 דקות ונתקע איתה עד סוף המחצית ורק בנס ועם דה חאה שוב בהופעה מדהימה לא חטפנו שלישיה.
מחצית שנייה ויאריאל כבשו שער קליל מול קבוצה בלי קישור ובלי מגן ימני, חטפו שער מקרי (יפהפה, אבל מקרי), סולשיאר ביצע חילופים אולי טובים אבל דקה 88 (!) ומזלו שיש לו את רונאלדו שלמרות שנראה כמו גופה החל מדקה 80 עדיין מצליח לתת שער ניצחון גם מהקבר.

סולשיאר נראה אובד עצות ובכושר הנוכחי בכלל לא בטוח שנעלה מהבית הזה שעל הנייר היינו אמורים לתפור.

אחרי שקצת נרגענו מהדרמה:

1. בפעם האלף, מגיעה קבוצה עם שחקנים נחותים משמעותית משלנו אך מאומנת להפליא, ועושה לנו בית ספר. מחצית ראשונה שהייתה צריכה להיגמר ברביעייה אם לא דה חאה. מילא הגנת הטלאים הצפויה לאור הפציעות, אבל לא בעטנו לשער יותר משעה. בלתי נתפס שקבוצה עם הארסנל ההתקפי הזה (שוב) לא מגיעה למצבים. לא ברור לי מה עושים באימונים בקרינגטון. אולי עובדים על כל מיני תרגילים במצבים נייחים, אבל בכל הנוגע לשטף התקפי נראה שהגישה היא קחו כדור ותשחקו, עדיף לאט ובזהירות.
    דאלוט עם משחק שמזכיר את זה של באיי מול פריז לפני שלושה שנים (ראו הודעות לעיל), ואולה לא מגיב כל המחצית. בסופו של דבר לינדלוף, במשחק מצוין, נשלח לחפות עליו, אבל זה לא הספיק והשער כמובן הגיע מאגף ימין שלנו. מחדל.
    בהמשך לכך, התזמון של סולשיאר בחילופים ממשיך להיות תמוה בצורה קיצונית. קבאני בא להיכנס בדקה 60 וחוזר לספסל כי טלס כבש בוולה ממצב נייח. מה הקשר בין הדברים רק אולה יודע. ממשיכים לשחק זוועה, חילופים רק ברבע השעה האחרונה כשיש אפשרות לחמישה שינויים ויופי של אופציות בספסל. תעלומה.

2. ומי נשאר על הספסל כרגיל - דוני ואן דה ביק, שהגיב בעצבים לחילוף של מאטיץ’ ולינגארד. בצדק. גם כשהקישור שלנו זוועתי, וכל קשר משחק נורא כבר כמה משחקים ברצף, הוא לא זוכה להזדמנות. אם לא עכשיו אימתי? אין גביע הליגה, אין יותר משחקים קלים באלופות, בפרמייר ליג מעולם לא היו משחקים קלים. כדאי לו ללכת בינואר, ואנחנו מפסידים קשר עם פוטנציאל אדיר.

3. שניים מהמושמצים של העונות האחרונות - דה חאה וג’סי לינגארד - בכושר נפלא. דה חאה הגיב מצויין לעונת הנפל שעברה עליו, בה איבד בצדק את המקום בהרכב, וחזר להיות אחד השוערים הטובים בעולם. לינגארד הגיב מצויין לשתי עונות הרבה יותר קשות, מקצועית ואישית, וכרגע שווה הרכב, לפחות עד שראשפורד יחזור.

4. קבאני פשוט מלך. הביא אנרגיות אדירות למשחק, ועושה לחץ שצריך לגרום לשחקנים הצעירים שלנו להתבייש ולעשות חשבון נפש עמוק בלילה מתחת לשמיכה. ההשפעה שלו רק מחדדת את המחדל שבלהכניס אותו רק רבע שעה לסיום ולא עשרים דקות קודם.
    https://www.youtube.com/watch?v=0MN6_UYlJzI

5. איך בכל זאת ניצחנו? ההסבר פשוט. במחצית אמרי ראה שהוא עומד לנצח ולעלות שלב בליגת האלופות, אז הוא החליט להפסיד בכוונה כדי לזכות בליגה האירופית.

יש הסבר מאוד פשוט לעובדה שאנחנו נראים כמו שאנחנו נראים, וזה כמובן קשור לסולשאר ובניית הסגל.
הסגל שלנו הוא מילכוד רציני, יש לנו שחקנים עם שמות מטורפים בסגל וזה מעוור את רוב האוהדים שלנו - הקבוצה הזאת לא מסוגלת לספק קצב עבודה גבוהה:
פוגבה, רונאלדו, מאטיץ, גרינווד(חלקי) הם שחקנים שלא משחקים משחק לחץ תוסיפו לכך את טלס ודאלו ויש לנו הרכב כבד עם קצב עבודה של מכור למזון מעובד. בכל כל 4 המשחקים האחרונים שלנו הדבר שהכי בלט לי הוא עניין הקצב הזה, אנחנו מרגישים בנוח לא לתקוף ללחוץ את היריב ולא לאלץ אותו לעשות טעויות. יש לנו שחקן הרכב אחד שלא מפסיק לרוץ ובאמת לתת את העבודה הראויה למועדון בסדר גודל הזה והוא ברונו פרננדס. שלינדארד נכנס עם קבאני הם הוסיפו בדיוק את העבודה החסרה כדי לכפות בעיות על ויאריאל. כמו באומניות לחימה (על סוגיהם) זה לא משנה כמה אתה כישרוני - אם נגמר לך האוויר לפני שגמרת את הקרב, הפסדת. ליונייטד אין את האוויר לשחקן כדורגל כמו שמגיע לנו.

רונאלדו קבאני פוגבה וארן - כל אלו הם תבלינים מאוד חזקים שהופכים כל מנה לטעימה, כולם ביחד עושים בלאגן. את הקבוצה הזאת צריך לחזק בשחקנים שיודעים לשחק כדורגל אינטנסיבי 120 דקות.

גם יום אחרי אני לא מסוגל לשמוח מהניצחון הזה , תצוגה פשוט נוראית ולא צריך להאדיר את ויאריאל , יש להם פוטנציאל בסגל אבל מפה ועד פערי הרמות שנראו אתמול :exploding_head:
משחק הלחץ שלנו קרס פעם אחר פעם מחוסר תיאום וברגע שזה קרה לספרדים הספיקו 2 מסירות כדי להגיע אלינו לרחבה מול הגנת טלאים .
דוני שרוף אצל סולשיאר - אין מה לחפש איך להכניס אותו להרכב , היכולת של השחקנים האחרים לא תשנה את מעמדו . אם מנסים למצוא היגיון בהגעה שלו כנראה שסולשיאר רצה את גריליש ( שעלה יותר מדי ) והחליטו להנחית לו על הראש את התחליף בסכום הכסף הרצוי.

דאלוט ימשיך באגף במשחק הבא באלופות וחייבים למצוא לזה פיתרון , מעולם לא ראיתי מגן כל כך לא מתאים לעמדה כמוהו - אני לא חושב שהוא כל כך איטי אבל כל קיצוני עובר אותו בלי למצמץ והעמידה ההגנתית שלו נוראית לאין שיעור.

קרדיט ללינדלוף שהיה יציב בהגנה ואף הצליח לעצור מס’ פעמים את הקיצוני שלהם באגף שמאל , אהבתי גם את המלחמה של פרננדס - הכי קרוב לשחקן של פרגי שיש לנו.

בשבת יש לנו את אברטון בבית , צריך לייצב את ההגנה ( בעזרת ביסאקה גם ) ולהתחיל לכבוש.

ההרכב שאטלאנטה תיהנה לפרק:

דה חאה
שואו-מגווייר-לינדלוף-ואן ביסאקה
פרד-מקטומיניי
ראשפורד-ברונו-גרינווד
רונאלדו

הדבר היחיד שעוד עובד אלה הריצות עומק של ראשפורד שנראה שחזר חד מהניתוח, אולי זה יציל אותנו.

ראשפורד נדבק באווירת הקבוצה וחזר להיות מחמיצן כרוני.
Ole out זה מה שנותר לומר

אני נגד הרעיון של פיטורי מאמנים בכדורגל.
חושב שזה פיתרון ציני ומגוחך שנועד להסתיר בעיות במקום לפתור אותן מהשורש. עם זאת, לאחר שצפיתי לאחרונה במספר לא מבוטל במשחקים של הקבוצה שלכם אני חייב לומר שפרידה עשויה לעשות טוב לשני הצדדים.

למרות שאני מוכרח לציין שהקישור שלכם כל כך רך שאני לא בטוח שעם מאמנים אחרים זה היה נראה הרבה יותר טוב.

אולה פשוט מאמן חלש, אני בטוח שזידאן מוציא מהסגל הזה הרבה יותר.
הבעיה עם סולשיאר היא פשוט שהוא נותן לשחקנים להכתיב לו את הדרך, ולמזלו יש לו שחקנים פשוט מצוינים.
אבל לצער האוהדים בגלל זה הקבוצה פשוט חיה על מומנמטומים.
אני הולך להיות מותקף, אבל מבחינתי מקגאוויויר וברונו הם שחקנים שלא ראויים להרכב של קבוצת טופ.
הם פשוט שחקנים שבנויים על מניארות ומוממנטומים.
הם עושים מה שהם רוצים,יוצאים ללחוץ כשלא צריך, בועטים מאיפה שבא להם ובקיצור עושים מה שבזין שלהם (וכשהולך להם זה מדהים אבל לרוב לא הולך להם ואז…). אבל שנייה אחר כך עושים תנועות עם הידיים ויוצאים ידי חובה מהאוהדים.
שלא תטעו, הם שחקנים מצויינים שנותנים מספרים ותוצאות.
אבל למאמן שיש לו אסטרטגיה ושיטת משחק הם פשוט לא מתאימים, אני פשוט מבין את המאמן של פורטוגל (מאמן אדיר בעיניי, חבל שאין לו לו לובי) שלא נותן לברונו הרכב.

הייתה לי הרגשה שדווקא הם יהיו האחראים לשערים ועדיין הגול של מקגאייויר רק מוכיח לי את מה שאני חושב. ברונו רץ להרים קרן כשיש רק את קבאני מול 7 שחקני הגנה.
טמטום טהור של שחקן גאון.
בסופו של דבר כריסטיאנו ממשיך להוכיח שהוא השחקן המסוכן בתבל ואין מאושר ממני שהוא מצליח ועדיין אני עומד על דעתי של ההודעה הקודמת. יש שחקנים שלא משנה כמה הם טובים הם פשוט לא ראויים לקבוצה שרוצה תארים.

בכלל תכננתי לראות את בנפיקה באיירן, שלא שודר בערוץ פתוח. 180 דקות מהשבוע האחרון בזבזתי על לראות משחקים של היונייטד ואני לא מצטער על דקה אחת מהן. אולי לכם כאוהדים יש תלונות, אני אומר רק שימשיכו ככה.

פחות מסכים איתך נתי, ברונו שחקן מדהים.
הכי טוב שיש ליונייטד להציע.
המסירות, פתיחת השטח, השערים.

יהלום בגבעת אבק

ביחס לכל הנצחונות השקריים ובראשם עקיצת השנה נגד ויאריאל דווקא פה הניצחון היה די מוצדק. היינו טובים יותר התקפית והגענו להזדמנויות אמיתיות (כלומר לא רק פצצות של גרינווד מ25 מטר או דחיקה מקרית ברחבה), למרות שרובן הוחמצו.
הגנתית כמובן אין מה לדבר, מצבים נייחים זה ברמה של ליגה ג ובשאר הזמן ליגה ב. מדהים לראות איך בגול שואו כל כך עמוק ברחבה ממש משחק בלם כשהוינגבקים של אטלאנטה רצים על הקו פנויים לגמרי. סולשיאר לא ראה אותם בחיים משחקים? הוא לא ידע שזה סימן ההיכר של גספריני? הזוי.

את סולשיאר חייבים להחליף ואפשר לסמוך על לוח המשחקים הקרוב שיוכיח את זה באופן סופי ומוחלט, אבל לפחות שנישאר עם משהו באלופות למאמן הבא.

הרכב מאוד מעניין. אני מאוד בעד המבנה הזה, של שלושת הבלמים. מאמין שהיום נראה את יונייטד מנצחת בצורה מובהקת בגללו.

עריכה: אאוץ’.

מהנגיעה הראשונה של ההשתלטות המושלמת עד לשיחרור הבעיטה המדויקת לפינה עברו פחות ממאית שנייה, בגלל זה הוא רונאלדו ולא ראשפורד.

מי עוד רוצה לטעון שרונאלדו אשם במשהו?

בזה שסולשיאר נשאר.

ברונו וראשפורד בחוץ, דוני ומרסיאל בפנים.
עדיין מקפרד.

מה אתה עושה יא מייקל?

בהחלט לא ברור, אם כי חייבים להודות שברונו נראה פשוט מזעזע נגד ווטפורד בזמן שואן דר ביק עשה במחצית מה שכל הקבוצה ביחד לא עשתה 90 דקות.