לקראת ליברפול| תעצרו הכל - לא עוד משחק סרק אלא המפעל שלנו, שמינית גמר ליגת האלופות. ההמנון המצמרר שוב מתנגן לו. ריאל מדריד, אלופת אירופה הגאה, פוגשת את אותה היריבה עליה גברה בגמר אשתקד ומקווה לצלוח את אנפילד היום. ללא קרוס אבל עם בנזמה, כשקרלו מתלבט: אמצע מעובה או התקפה מסוכנת יותר. הכל לקראת המשחק - רק כאן
כמה מילים שלי::
אני לא ממעיט בערכה של אליפות ספרד והעונה זו הייתה המטרה ‘ההגיונית’ של ריאל מדריד שכנראה חמקה מאיתנו. אבל אין כמו ליגת האלופות. מאז שאני ילד הטורניר הזה סינוור אותי, אוהד ריאל מדריד קלאסי, לא? מאז שליפת הכדורים ספרתי את הימים עד למשחק הזה, שיצית את הלהבה מחדש. שוב ההגרלה לא ריחמה עלינו אחרי שסיימנו במקום הראשון בבית אבל למי אכפת. וכשמדברים על ליברפול, בלתי אפשרי לשכוח את כל מה שעברנו בעונה שעברה, על אחת כמה וכמה כשלפני ימים אחדים פורסם שיש כבר תאריך ליציאת הסרט על הזכייה הכי הגדולה, המרגשת, המטלטלת, הסוערת וכמעט הבלתי-הגיונית בליגת האלופות – הגביע ה-14. איזה כיף שהזיכרון מהמספרת של גארת’ בייל אמנם לא נעלם ולא ייעלם ולא מעלה אבק, אבל יש משהו עדכני יותר.
הדקה הזו בו ויניסיוס ג’וניור התגנב מאחורי טרנט אלכסנדר-ארנולד ובעט לרשת אחרי כדור הרוחב של פדה ואלוורדה, הרגשתי שהנשימה נעתקת ואפילו קאסמירו עצמו הצטמרר וכמעט ירדה לו דמעה. ריאל שזכתה בגביע האחרון לא הייתה דומה לקבוצת הגלאקטיקוס של כריסטיאנו רונאלדו, עם גיבור אחר שבגמר פחות בלט. זה היה מסע שהפך את הספר שלי: “המלכים של אירופה – סיפורה של ריאל מדריד” שאמנם לא כולל את הגביע הזה – להגיוני והמדויק אי פעם. כל משחק היה ממש רכבת הרים של רגשות. חשבנו שפריז סן ז’רמן גדולה עלינו וזה אכן היה ככה באיזה 150 ומשהו דקות – ואז הגיע הבליץ’ תוך רבע שעה שהחל מטעות של ג’יאנלואיג’י דונארומה. הקסם של הברנבאו הבריק. ניצחון מוחץ על צ’לסי ואז גומלין שלומיאלי שהוריד לנו כמה רגעים מהחיים, ועל נס מנצ’סטר סיטי כבר אין לי מה לומר.
המשחק בשנה שעברה, המשחקים יותר נכון – לא הייתי באף אחד מהם ואני כועס על עצמי אבל בתחושה שלי ‘חייתי’ את זה לא פחות מאלה שהיו שם. הזכייה הזו והדרך הזו גרמה לי לחזור לילדות. כי כשאתה ילד בן שבע שנכנס לעולם הקסום של הכדורגל אתה חושב שהחיים הם כמו בסרט. מעבר לקלישאה שאף אחד לא היה יכול לכתוב תסריט מושלם יותר – כשאתה ילד אתה מעריץ כוכבי על וגיבורי על. אתה חושב שראול הסקורר הוא סופרמן, שחקן בלי חסרונות, וגם זינדין זידאן הוא הארי פוטר, ורוברטו קרלוס לקוח בכלל מעולם הפיזיקה. כילד אתה מאמין שהקבוצה שלך היא בלתי מנוצחת. גם ריאל מדריד של הגלאקטיקוס ששיחקה כדורגל יפה כמובן שהייתה מפסידה הרבה. והקבוצה של העונה שעברה הייתה עם כל כך הרבה חסרונות. ועדיין, אי אפשר היה לנצח אותנו. ריאל תצליח לצאת מכל בור אפשרי. תיזכרו למשל העונה הזו, בכל תצוגות הנפל בליגה, אנחנו בתוספת הזמן, הזמן נגמר, יש הרמה לרחבה ואתה כל כך רוצה שהקבוצה תיתן גול. וזה לא קורה. אבל נגד סיטי זה קרה – רודריגו ואז שוב רודריגו.
הלאה, קצת לגבי המשחק הנוכחי. מתחבר מאוד למה שלוקה מודריץ’ אמר. זו הזייה אחת גדולה המצב של ליברפול אבל ברור שברגע האמת היא תתעשת. גם המצב של ריאל בליגה מופרך, אבל בווליום אחר. זה מאוד מפתיע שעד לשנים האחרונות, קרי 2018 – שתי האימפריות האלו נפגשו מעט מאוד. אני כן מייחס חשיבות לכך שהגומלין מתקיים אצלנו, אבל ריאל צריכה לשמור על ריכוז מקסימלי – ראה הוזהרת, אנטוניו רודיגר. ואת רביעיית הקסם מהעונה שעברה. קורטואה של הגמר, בנזמה של חצי הגמר, מודריץ’ לא של העונה, ויניסיוס שמנצל את השטחים ויודע גם למסור. פתחנו מספיק משחקים השנה אאוט לגמרי. אחרי חצי דקה איבדנו כדור, אחרי דקה וחצי ליריבה הייתה קרן, בדקה השלישית ליריבה היה מצב לגול ואחרי רבע שעה היה יכול להיות 3:0, זה לא יאומן.
בגדול, עוד יעד שהצבתי לקבוצה השנה הוא להתקדם לפחות ברמת המשחק. אני לא רואה לחץ גבוה, אני לא רואה קבוצה שנותנת את הטון ומכתיבה את הקצב, אני לא רואה מספיק גיוון הן טקטית והן בדרך המשחק שלנו. מבחינתי לא התקדמנו במילימטר(והיו דרכים לעשות את זה גם בסגל התקפי חסר) כי אם בשנה שעברה היינו צריכים לשחק עם פדה ואלוורדה כקשר רביעי כדי שיהיה חצי מגן ויעשה הרבה הגנה נגד האריות – העונה זה עניין שכיח כמעט בכל משחק. שנה שעברה, ליברפול בעונה איומה ואנחנו עדיין עולים למגרש עם התואר המרגש “אלופת אירופה הגאה”, אבל בשיטת אנדרדוג, הקבוצה שצריכה לעשות התאמות ולא להיפך, הקבוצה שצריכה להאט ולא להיפך… ויש לנו מספיק שחקנים צעירים במרכז השדה. באמת שהייתי רוצה לראות את רודריגו בהרכב כי הוא בזון, להקשות עליהם.
אני מוכן לסלוח על עוגמת הנפש של הליגה (כן, אני אוהד חוצפן, כל אחד והרף שלו והקבוצה שלו – אני אוהד ריאל מדריד, בכל זאת), ואולי אני לא אלגנטי שכבר ‘שכחתי’ את העונה שעברה – ‘בעד’ עוד ערב נהדר בליגת האלופות, כזה שאשמור בתיקייה גדולה בלב שלי. אתם יודעים מה לעשות, לא? תהיו ריאל מדריד. כמו שאנחנו חייבים לכתוב בכל עונה, כמו שלימדו אותי לכתוב - המסע לגביע ה-15 מתחיל. עוד שבעה משחקים…
סטטוס אלופת אירופה:
ריאל מדריד חוזרת ‘למפעל שלה’, טייטל אותו הרוויחה ביושר רב הרבה לפני הזכייה המדהימה בגביע ה-14 אשתקד - אלא בפן ההיסטורי. אלופת אירופה עשתה את העבודה בחזרה הגנרלית עם 0:2 מאתגר נגד אוססונה בפמפלונה בשבת וכעת היא מתפנה לדבר האמיתי, יריית הפתיחה של חודש מטורף. ההתרגשות (תמיד) קיימת בניגוד לשובע שראינו העונה, המומנטום בהחלט טוב אך לצערו של קרלו אנצ’לוטי הסגל לא מלא. לפחות קארים בנזמה ישנו. הסגל התמלא קצת עם שחקני קסטיליה - אלבארו רודריגס שתפס כותרות וגם סרחיו אריבאס. אנצ’לוטי לא רוצה להתרפק על העבר על אף הזיכרונות הנהדרים (“אני זוכר היטב את הניצחון ב-2015 אך זו הייתה ליברפול שונה לגמרי. הגמר? הם לחצו אבל הובלנו, זה זיכרון יפה מאוד”), ומבהיר עד כמה זה שונה מפריז - הפעם יש משחק גומלין וצריך לקחת את זה בחשבון. גם לוקה מודריץ’ אמר עוד קודם שהוא תמיד שמח כשהגומלין בסנטיאגו ברנבאו. האם ריאל מסוגלת לחזור הביתה עם תוצאה טובה? אשתקד היא הפסידה 1:0 לפריז סן ז’רמן אמנם ברגע האחרון אך שיחקה רע, גם למנצ’סטר סיטי ריאל נכנעה בהפרש של גול (4:3) ואת צ’לסי היא דווקא ניצחה. “לדעתי יש לנו סיכוי גבוה יותר לזכות בליגת האלופות מאשר מה שהיה בעונה שעברה”, אמר קרלו והחמיא לקבוצה.
ימים של הכרעות - התחלנו
“אני רואה את הקבוצה בכושר טוב מאוד עם רצון לעשות את הטוב ביותר כמו אשתקד, בידיעה שההגרלה קשה. אנחנו נרגשים לשחק בליגת האלופות”, אמר קרלו. לוקה מודריץ’ שהגיע עמו למסיבת העיתונאים (ולא במקרה), המשיך בקו הזה: “מחכה לנו משחק חשוב וקשה נגד יריבה גדולה, באצטדיון היסטורי ועם אוהדים אדירים. אנחנו צריכים לעשות משחק פנטסטי כדי לחזור עם תוצאה טובה. עלינו לשחק יחד כקבוצה ולעזור אחד לשני”. קרלו ציין את ההגנה כמפתח: “חוץ מהמונדיאליטו, היה שיפור גדול בחלק האחורי, לאחר מכן חזרנו לשמור על שער נקי בליגה. כמובן שההגנה היא הדבר הכי חשוב. עלינו להיות בשיא שלנו מאחורה, אנחנו מצפים למשחק עם הרבה אינטנסיביות ולחץ, לא תהיה לנו שנייה לנשום. אנחנו יודעים את זה וערוכים לזה”. זה לא ממש רלוונטי להציג את המספרים של ריאל (שמרה על שער נקי בשישה משמונת משחקי הליגה האחרונים) כי היא לא פגשה לאחרונה יריבה ברמה של ליברפול אלא גג ריאל סוסיאדד ואתלטיק בילבאו. די ברור שדני קרבחאל יחזור להרכב במקום נאצ’ו (שאם ישולב במשחק - ירשום הופעה מספר 300 בריאל מדריד - וואו), אדר מיליטאו שבכושר מצוין הוא הקייזר, ואנטוניו רודיגר גורם לדפיקות לב. דויד אלאבה מעדיף לשחק כבלם אך בלט כמגן שמאלי. את משחקו הטוב ביותר בקריירה רשם טיבו קורטואה בגמר של העונה שעברה וריאל זקוקה לשוער שלה שפשוט מסוגל להדוף (כמעט) הכל. פתיחת המשחק תהיה חשובה מאוד.
אנצ’לוטי שלא כהרגלו, הודה שהוא בהתלבטות עמוקה לגבי ההרכב. אולי אפילו עדיין לא התקבלה החלטה. זה ציטוט שונה מאשר: “אני לא אגלה לכם” וחיוך אל עבר העיתונאי התורן. אולי הוא אמר את זה כדי להטעות את היריב. אנחנו רגילים שבמעמדים האלה פדה ואלוורדה הוא הקשר בצד ימין, כלומר מערך של ארבעה קשרים, זה שעוזר באגף לקרבחאל ומביא לנו עוד שלוש ריאות. הרי זה קרה הרבה לפני הגמר. קרלו אמר: “יש לי את המחשבות שלי והספקות שלי. הספק הזה של יותר יציבות מאחור או כוחניות בהתקפה”. צריך לזכור שגם טוני קרוס איננו - לא התאושש מדלקת בקיבה, בעוד ההפסד של אורליאן טשואמני (שפעת) נראה ממש לא גדול לאור יכולתו האחרונה, ואת מקומו ימלא אדוארדו קמאבינגה ככל הנראה.
ואלוורדה בטירוף. לא משנה אם באמצע או בימין - יהיה משמעותי
רודריגו, שזכה לשער מחמיא ב-AS עם הכותרת ‘מיסטר צ’מפיונס’ כשיותר שערים הוא כבש במפעל היוקרתי מאשר במסגרת הליגה - חולם לפתוח בהרכב במשחק גדול שכזה, ובזכייה אשתקד זה קרה רק נגד מנצ’סטר סיטי אבל במשחק הראשון. בגמר הוא הסתפק בדקות ספורות כמחליף. ההערכות הן שגם הפעם אין לו ממש סיכוי, אולי יעלה שוב מהספסל ויגרום לנס. רודריגו כרגע הוא השחקן שקל יותר לשלוח לספסל, למרות שיש לו הרבה מאוד יתרונות. קבלת ההחלטות שלו מצוינת, הוא מבין את המשחק טוב יותר מוויניסיוס והוא יכול לבלוט בכמה עמדות. מצד שמאל הוא מסוכן עוד יותר עם האפשרות שייכנס לאמצע. נצטרך להמתין בסבלנות. דני סבאיוס עשוי לזכות בחולצת ההרכב ולהשלים את האמצע, וזה יהיה מהמשחקים הגדולים בקריירה שלו ללא ספק. בתחילת החודש הוא היה יכול רק לחלום על זה. גם הפציעות עוזרות לו. סבאיוס קצת דעך אולי במשחקים האחרונים אך הרוויח את המקום שלו ביושר ויש לו קצת מכל דבר. “כמובן שרציתי שקרוס וטשואמני יהיו כאן, אבל אנחנו רגועים וסומכים על מי שנמצא”, הבהיר קרלו. הצלע השלישית בקישור היא קמאבינגה כאמור. הצרפתי שצריך לדחוף קדימה ולהימנע מכרטיס צהוב שיינטרל אותו אחרי 20 דקות.
מי שנמצא גם נמצא הוא לוקה, שאת רוח הקרב שלו במסיבת העיתונאים אפשר היה לראות. חשיבותו עולה שבעתיים בהעדרו של קרוס. הוא השחקן המנוסה ביותר, זה שניצח כל כך הרבה משחקים גדולים. זה שנייד מאוד, יודע לפתור בעיות עם הדריבל שלו וגם מנסה לשלוח כדורים לשטח. והוא תמיד שמח לשמוע את השאלה על שבירת השיא של פאקו חנטו. הקרואטי הודה: “אני משתפר אחרי המונדיאל, עשיתי טעות שחזרתי לשחק מהר במקום לעשות תוכנית ספציפית, אבל כשהמאמן שואל אותך אתה ישר אומר שאתה מוכן”. הוא נשאל ארוכות על הנבחרת ואמר שהוא יחשוב על זה אחרי ליגת האומות והתפלא על הזיכרון הקצר של האנשים. מודריץ’ היה מהשחקנים החשובים ביותר של ריאל בזכייה אשתקד, בין אם זה הדריבל נגד פ.ס.ז’ או הפארטידזו נגד צ’לסי. עתידו לא רלוונטי מבחינתו כרגע אבל ייתכן שההופעה שלו בחודשים האלה תשפיע. “שום דבר לא יהרוס את מערכת היחסים ביני לבין ריאל מדריד, הקבוצה של חיי. אנחנו באמצע העונה ויש אתגרים רבים, אין מה למהר. אעשה כל מה שאני יכול כדי להמשיך. אני רוצה להישאר כי מגיע לי, לא בגלל הסיפור שלי”. קרלו פירגן: “הוא הוכיח את עצמו כל הזמן וממשיך. חודש ינואר היה לא טוב עבורו אבל הוא משתפר”. לוקה הוא גם אחד שיגיד על לחבר על הספסל (דני קרבחאל) אחרי תצוגת נפל - “בברנבאו אנחנו נדרוס אותם”. ולכו תדעו, מודריץ’ כבר השווה את שיאו במועדון עם שישה שערים. הוא ישמח להגיע לשער השביעי בערב כה מרגש. “אין שום הימור עם האדון”, צחק מודריץ’.
אבל האמת שזה התפקיד של קארים בנזמה. הצרפתי חוזר, נקווה שכמו שצריך (כלומר באמת בריא במאת האחוזים) ועם מצברים מלאים - אחרי שנח נגד אוססונה. בנזמה שכבש 16 שערים השנה, שבר לא מעט שיאים והיה מכוכבי הזכייה בעונה שעברה, הקלטת של 21/22 מלאה בכל טוב. וזה כבר שייך להיסטוריה. העונה הזו שלו באירופה עד כה היא שפל אחד גדול כשלא כבש אף שער בליגת האלופות ב-236 דקות (חצי שעה נגד סלטיק נגדה גם עלה כמחליף במחזור הסיום, ועוד שני משחקים מלאים). הוא מעולם לא סיים את שלב הבתים בלי אף שער, ובטח שזה מצחיק אחרי שהיה מלך השערים במפעל אשתקד. וחסר לנו משחק אחד גדול שלו באמת, לא פירורים. נגד ליברפול בעבר הוא הבקיע ארבעה שערים, כולל בגמר 2018, ובסה"כ יש לו 15 שערים ב-21 משחקים נגד יריבות אנגליות - לא רע בכלל. אף אחד לא רוצה להתחיל להסתכל אל הספסל בדקה ה-60 ולהתפלל שאלבארו רודריגס ייכנס (תהיו בטוחים שזה לא יקרה). יחד איתו בהתקפה ישחק ויניסיוס שסביר להניח שהפעם ייהנה מהחוויה של אנפילד ולא יספוג עלבונות. נגד האנגלים הגיע הצמד הראשון שלו במפעל וכמובן השער הכי חשוב בקריירה שלו. “הוא אוהב לשחק כדורגל, בכל מקום ובכל עמדה. זה משחק חשוב מאוד והוא יודע למה מצפים ממנו. לראות את ויניסיוס זה תענוג לכל מי שאוהב כדורגל”, פירגן קרלו כהרגלו. השאלה אם מלך השערים ומלך הבישולים של ריאל יוכל לשחק בצורה חכמה יותר - לשחרר את הכדור בזמן, לא להיות אגואיסט, לחפש את השער. קצת יותר מן העונה שעברה.
בנזמה ו-ויניסיוס. מה הצמד מתכנן למחר?
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, דויד אלאבה| אדוארדו קמאבינגה, דני סבאיוס, לוקה מודריץ’| פדה ואלוורדה, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב ליברפול?
ליברפול מגיעה למשחק אחרי שהצליחה לעצור את המפולת או אפילו הצונאמי והיא במצב רוח טוב יותר בעקבות שני ניצחונות ליגה האחרונים. היא השיגה פעמיים 0:2 – גם נגד אברטון בדרבי (לדרבי חוקים משלו) וגם על ניוקאסל בחוץ, במשחק אותו הצליחה להכריע מהר מאוד (כבר אחרי 17 דקות) ואף לשמור כוחות (“ליברפול ניצחה עם סימן קריאה והוכיחה שהמאבק על המקום בליגת האלופות עדיין פתוח”, נכתב ב’סקיי ספורטס’. ועדיין, מי שהייתה אחת הקבוצות הטובות ביותר בעולם אשתקד, כפסע מארבעת התארים – חווה עונת בלהות, כנראה ש’קללת העונה השביעית’ בהחלט תקפה ולא עוזבת את מנג’ר העל יורגן קלופ. ליברפול מדורגת רק במקום השמיני בטבלה (דירוג השיא שלה העונה – המקום השישי), רחוקה-רחוקה-רחוקה מהבטחת ליגת האלופות. יש לה כבר שבעה הפסדים העונה בליגה, כשכל עונת 2020-21 שלא הייתה מוצלחת - היו לה תשעה. גם ב-2016-2018 היא הפסידה פחות. ואנחנו רק בקו מחצית הדרך בערך. בעת שליפת הכדורים בחודש דצמבר, מועד ההגרלה, סביר שהגרמני היה בטוח שדברים ישתנו אך לא קרה הרבה. ישנן עונות חלשות אך בלא מעט רגעים ליברפול מודל 2022-23 נראה כבויה, עייפה, חסרת אמונה, חסרת יכולת. לא במשחק. אז איך מסתכלים האנגלים על המשחק הזה? מצד אחד זה משחק על עונה שלמה. מצד שני, הפעם הציפיות מהם קצת יותר נמוכות.
ובכל זאת תהיו בטוחים שהאנגלים לא מנמיכים ציפיות. פאביניו דיבר על עוד ערב קסום באנפילד, יש לו את אותו הקסם (כמעט) כמו הסנטיאגו ברנבאו, וליברפול כמו קבוצה גדולה יכולה להתעורר ברגע האמת. היא הבליחה העונה לכמה רגעים, כמו ב-1:3 הקל על מנצ’סטר סיטי במגן הקהילה, בניצחון על אלופת אנלגליה גם בליגה (0:1) שהושג בשיאו של המשבר וגם ניצחה 1:2 את טוטנהאם בחוץ. בליגת האלופות היא פתחה עם תבוסה בנאפולי אבל שער אחד בלבד היה חסר לה במחזור הסיום (0:2) כדי לסיים במקום הראשון, והייתה גם הפגזה כבירה במשחק נגד ריינג’רס בחוץ. וכמובן שיש לה תמריץ גדול כמו הגמר אשתקד למרות שקלופ מבהיר: “אלה משחקים שונים. אני לא חושב שהיינו צריכים את זה בפריז (הגמר בעונה שעברה) כדי להפוך את המשחק הזה למיוחד. הפסדנו במאי והדבר הטוב ביותר שיש בספורט הוא שעכשיו אנחנו רוצים לתקן”. “זה יהיה משחק מיוחד באנפילד, צריך להעריך את הרגעים האלה, אני בטוח שכולם יהיו על הרגליים”, התייחס, והודה שלא צפה בגמר (“לא הייתה לי סיבה לעשות זאת”) עד לשבוע שעבר. ליברפול בעידן קלופ הפכה לקבוצה שקשה מאוד להכניעה במעמדים הגדולים. כולם זוכרים את ה-0:4 האל-מותי על ברצלונה ועוד ללא סלאח ומאנה, והיא עשתה את המוות גם שנה קודם לכן למנצ’סטר סיטי עם פתיחה מוחצת ושלישייה. נגד הספרדיות האמת שהמאזן לא משהו: ב-23 משחקי בית, ליברפול ניצחה תשע פעמים אך הפסידה בשישה משחקים.
תמיד עולה עניין המדיניות הקמצנית של בעלי המועדון. בחורף ליברפול פתחה את הארנק, אמנם לא כמו צ’לסי שהשתוללה בלי הכרה, אך ניסתה לשנות דברים ולשנות את המומנטום. קשר מרכזי נוסף לא הגיע אבל כן חיזוק להתקפה. קודי גקאפו שכבש שלושה שערים במדי הולנד במונדיאל, הגיע מפ.ס.וו איינדהובן (בסכום משוער של 40-50 מיליון יורו) כדי לחזק את החוד הפצוע והעייף. לאחרונה הוא גם נכנס לעניינים וכבש במחזורים האחרונים את שערי הבכורה שלו. המשחק מחר יהיה השני בלבד שלו בליגת האלופות. “עליי להראות שאני מתאים לרמה הזו, אני מצפה למשחק הזה בקוצר רוח. יש הרבה על כף המאזניים נגד ריאל מדריד”, אמר. “אנחנו רוצים להראות שאנחנו קבוצה טובה”. הוא דיבר על כך שבמשחקים האחרונים הקבוצה הייתה יותר אינטנסיבית וזה המפתח שלה. על העמדה שלו: “שיחקתי בשנתיים האחרונות בשמאל, אבל במונדיאל במרכז ההתקפה. דיברתי עם המאמן על כך, אני מנסה להסתגל כמה שיותר מהר לעמדה באמצע”.
גקאפו. מעיר את החלק הקדמי
זו כבר מזמן לא שלישיית החוד הכה-מוכרת. רוברטו פירמינו סבל מירידה גדולה ביכולתו, הולך ודועך והפרידה קרובה-קרובה. סאדיו מאנה כבר בבאיירן מינכן מסיבות כאלה ואחרות. מוחמד סלאח הוא הצלע שנותרה, הכוכב הגדול כפי שהיה מהרגע שנחת ב-2017. בקיץ הוא האריך את חוזהו וזכה לחוזה שמן ואחרון בקריירה, ובינתיים על אף שהסטטיסטיקה שלו מעט התיישרה – קשה להגיד שהרשים והיה מעל הבינוניות שאפפה את הקבוצה.יש לו שמונה שערי ליגה בלבד לדוגמא וגם רביעייה אחת בליגת האלופות נגד ריינג’רס שמציבה אותו עם שבעה במפעל היוקרתי ו-18 בכל המסגרות. סלאח במוטיבציית שיא נגד ריאל וכולם זוכרים את המשפט שלו לפני הגמר האחרון, על כך שהוא ‘שמח לפגוש את ריאל’. הוא עשה הכל כדי לכבוש ולא הצליח אך ינסה שוב נגד טיבו קורטואה.
האנגלים הם אולי הקבוצה הכי מוכת פציעות באירופה. אמנם וירג’יל ואן דייק חזר, שר ההגנה ללא ספק, האיש שלידו כולם מרגישים הרבה יותר בנוח, וכבר פתח בהרכב נגד ניוקאסל, אבל איברהימה הבלם קונאטה (לא רע בכלל) ייעדר וג’ו גומס יתפוס את מקומו באמצע והוא האמת גורם לדפיקות לב לאוהדים. גם לואיס דיאס, דריבליסט בחסד שסובל מפציעה ארורה – עדיין לא זמין (פחות מאלף דקות העונה) וכך גם טיאגו אלקנטרה שאחראי על הקסם במרכז השדה. דיוגו ז’וטה חזר לאחרונה מפציעה ארוכה, עלה מהספסל בשני משחקי הליגה האחרונים וימתין שוב. גם דרווין נונייס התגבר על הפציעה ועתיד להיות זמין, הצלע השלישית בהתקפה. מהיר כמו שד, לעתים קצת מסורבל. אבל יש לו 11 שערים. הוא סוחב תג מחיר גבוה שמקשה עליו אך זוכה לגב מהמאמן. קלופ, שכן הצליח להדיח את ריאל מדריד כמנג’ר בורוסיה דורטמונד לפני עשור, בחצי הגמר ב-2013 מסתכל כמו תמיד על חצי הכוס המלאה. “ריאל מדריד סופר-תחרותית ותמיד קשה לנצח אותה, זה הגיוני אבל ננסה. זו קבוצה שאי אפשר לגרום לה להיכנס לפאניקה”, אמר. “אנחנו שמחים מאוד לשחק במשחק כזה ומתרגשים, אנחנו במצב טוב יותר מאשר לפני כמה שבועות. אנחנו צריכים להציג שני משחקי-סופר. למי אכפת, זו ליגת האלופות. ריאל לא צריכה משחק מיוחד כדי לנצח”.
הצגה אדירה נגד ריינג’רס אך חוסר יציבות. סלאח והקפטן
קלופ כמו קלופ, פירגן לכולם. גם לוויניסיוס (“אין שום הצדקה למה שהוא עובר. הוא כבר אגדה בריאל מדריד”), גם לקרלו אנצ’לוטי (“הוא המאמן הכי רגוע שפגשתי, אדם פנטסטי, אני מכבד אותו ומעריץ אותו”). הוא טוען שליברפול למרות השיפור צריכה עוד תוצאה טובה, עוד ניצחון גדול שיזניק אותה קדימה. “ריאל קבוצה ברמה עולמית”. כשנשאל איך אפשר לעצור את ויניסיוס ענה: “נרצה למנוע מהם את כדורי העומק לשטח. אבל אם נסתדר עם ויניסיוס – ישנו בנזמה, ואז רודריגו, וגם מודריץ’. הם קבוצה ברמה עולמית”. ואם כבר איך לעצור את ויניסיוס, אחרי שנים מרהיבות, טרנט אלכסנדר-ארנולד חווה ירידה ביכולת. המגינים שהיו כה חשובים כבר לא נותנים את אותה התפוקה. יש לו שלושה בישולים בלבד העונה. האנגלי יצטרך להיזהר מכרטיס צהוב שיימנע ממנו לשחק בגומלין. “הופעה טובה שלו חיונית כדי שהקבוצה תמשיך הלאה”, נכתב ב"דיילי מייל" עליו. אבל יש גם הפתעות טובות. בתוך כל המשבר, סטפן בייצ’טיץ’, הקשר שהוקפץ מקבוצת המילואים - עשה צעד קדימה. הילד בן ה-18 הפך לכובש השלישי הכי צעיר של ליברפול בפריימרליג ואף הוגדר כ-‘מתנת חג המולד’. קלופ הגדיר אותו כשחקן הטוב ביותר של הקבוצה אחרי הדרבי. הוא ישלים את חוליית הקישור עם פאביניו וג’ורדן הנדרסון הקפטן המזדקן. בכל מקרה ליברפול מפנטזת על ערב בו השלם גדול מסך חלקיו והיא מאמינה שבאנפילד הכל אפשרי.
קלופ. קללת העונה השביעית?
ליברפול – הרכב משוער: אליסון| טרנט אלכסנדר-ארנולד, וירג’יל ואן דייק, ג’ו גומס, אנדי רוברטסון| פאביניו, ג’ורדן הנדרסון, סטפן בייצ’טיץ’| מוחמד סלאח, קודי גקאפו ודרווין נונייס
היסטוריה ומפגשי עבר::
אתם כבר יודעים ומכירים את המספרים האלה בעל-פה. זה יהיה המפגש העשירי בין ריאל מדריד וליברפול, שתיים מהקבוצות הגדולות בתבל. שלוש פעמים הן נפגשו כבר בגמר ליגת האלופות (משחק הגמר ששוחק הכי הרבה! – כבוד!), פעמיים בשלבי הנוקאאוט וגם בשלב הבתים בעונת 2014-15. המאזן עומד על חמישה ניצחונות לריאל, תיקו אחד ושלושה ניצחונות לאנגלים עם יחס שערים 8:11. כמובן שבלתי אפשרי לשכוח את ה-28 במאי אשתקד, בסטאד דה פראנס כשוויניסיוס ג’וניור כבש אחרי כדור רוחב ערמומי של פדה ואלוורדה (69) וגרם לנו לאבד את זה לחלוטין. ריאל מדריד זכתה בגביע אירופה ה-14 שלה כשטיבו קורטואה נעל את השער.
ארבע שנים קודם לכן גם כן ריאל ניצחה את ליברפול בגמר, 1:3 בקייב 2018, אבל זו הייתה ריאל אחרת. “גלאקטית”, עם ה-B-B-C ועם זינדין זידאן לפני שהמסיבה מתפזרת. קארים בנזמה כבש ממתנה של לוריס קאריוס אחרי מחצית מאופסת, סאדיו מאנה השווה ובדקה ה-64 גארת’ בייל ריחף באוויר עם מספרת פסיכית. הוא עוד הספיק להשלים צמד אחרי עוד פאשלה של השוער של האנגלים שמאז נעלמו עקבותיו. הגמר הראשון בין הקבוצות, ב-1981, דווקא הלך לטובת האנגלים עם שער של אלן קנדי בנגיחה, כשעל הקווים בוב פייזלי האגדי ואצלנו וודין בוסקוס. זה היה הגמר האחרון שריאל הפסידה טפו-טפו-טפו. מנגד היו מפגשים ממש אפורים בשלב הבתים. אחרי עונת הדסימה כשריאל עוד הייתה מפלצת תחת קרלו אנצ’לוטי וליברפול חיפשה את הדרך – ריאל ניצחה 0:3 בקלילות באנפילד. כריסטיאנו רונאלדו כבש שער ענק אחרי הקפצה של חאמס רודריגס, וקארים בנזמה הוסיף צמד, כבר במחצית. “בגומלין” ריאל השיגה 0:1 צנוע יותר במדריד, שוב תוצרת בנזמה.
במפגש הנוקאאוט האחרון, ברבע הגמר של עונת 2020-21, שתי האלופות נפגשו למשחק הראשון באצטדיון אלפרדו די סטפאנו. ברגע נהדר טוני קרוס שפשף את מנורת הקסמים והשאיר את ויני מול השוער והברזילאי עצר על החזה באומנות וכבש. מרקו אסנסיו הכפיל, סלאח צימק אבל הברזילאי הכה שוב אחרי בישול של מודריץ’ בדרך ל-1:3. בגומלין באנפילד עם הרבה-הרבה קורטואה ופדה כמגן ימני – ריאל יצאה בנס עם 0:0 והמשיכה הלאה. שמינית הגמר ב-2009 היה הרבה פחות נעים. השנים של הנאחס הארור. ליברפול ניצחה 0:1 בסנטיאגו ברנבאו עם שער נגיחה של לא אחר מאשר יוסי בניון, ובגומלין ריאל התפרקה לחלוטין וספגה את ההפסד הכי גבוה שלה בליגת האלופות עם 4:0, חוסר אונים מול סטיבן ג’רארד וחבריו שחגגו. גם פרננדו טורס הבקיע וחמור מכך – דוסנה.
ב-21 משחקיה על אדמת אנגליה בליגת האלופות, ריאל מדריד עם מאזן שלילי של שבעה ניצחונות מול תשעה הפסדים. היא ניצחה פעמיים את מנצ’סטר יונייטד למשל (ב-1999-00 בדרך לזכייה בלה אוקטובה, במסגרת שמינית הגמר וכן ב-2012-13 בשלב שמינית הגמר) וכן את טוטנהאם, יש לה גם ניצחון על צ’לסי שהושג אשתקד סוף סוף (1:3) וכן נגד ליברפול, ולידס.
בונוס: בסה"כ המאזן של ריאל נגד יריבות אנגליות: 49 משחקים: 20 ניצחונות, 13 תוצאות תיקו ו-16 הפסדים. בשנים האחרונות היא עברה את ליברפול בנוקאאוט (2020-21) וגם את צ’לסי ומנצ’סטר סיטי בעונה שעברה, ומנגד הודחה על ידי הבלוז שנה קודם לכן, וגם נגד סיטי בשמינית הגמר ב-2019-20 עם הפסד כפול.
קצת מסביב: הקרב הזה מאתגר את ‘הקלאסיקו של אירופה’?| כדי לשנות אווירה ולהוריד פאניקה לקראת מחר נשאל אתכם קצת פילוסופיה. עד כמה גדול הקרב הזה – “ריאל מדריד נגד ליברפול”. זה המשחק היחיד ששוחק שלוש פעמים במעמד הגמר כולל גביע אירופה הישן כמובן. זה יהיה בסה"כ המפגש העשירי ביניהן| ריאל פגשה את באיירן מינכן לצורך העניין 27 פעמים במה שמוגדר כקלאסיקו של אירופה – ומעולם לא במעמד הגמר. את מילאן, זו שמדורגת אחריה במספר הזכיות עם שבע – היא פגשה 17 פעמים בעבר. נגד יובנטוס שיחקה ריאל מדריד לא פחות מ-23 פעמים כולל פעמיים בגמר. אם נסתכל על המשחקים נגד יתר האחריות, ריאל פגשה את מנצ’סטר יונייטד 13 פעמים, כולל קלאסיקות בלתי נשכחות ב-1999-00 וגם כעבור ארבע שנים ראול הדיח את אלכס פרגוסון. איפה אתם מדרגים את המשחק הזה לעומת הקרבות האחרים שהוזכרו.
תמיד מגיעים לשמינית הגמר| עוד קצת היסטוריה, ולא היה לכם ספק: ריאל מדריד הופיעה בכל אחת מ-20 ‘המהדורות’ של שמינית גמר ליגת האלופות - שיטה שנכנסה לתוקף בעונת 2003/04 והחליפה את שלב הבתים השני. ריאל מובילה על באיירן מינכן לה זו הופעה מספר 19, צ’לסי שלישית עם 17 כמו ברצלונה. פורטו וארסנל חולקות את המקום הבא ותראו את ההתדרדרות של מנצ’סטר יונייטד לה 12 הופעות. יובנטוס עם 13. למילאן שחזרה העונה לעניינים, ולליברפול שצברה תאוצה מחדש בעידן קלופ - 11 הופעות.
עוד לינקים:
-אל תפספסו את מפגש הצפייה הראשון שלנו העונה כי מוטב מאוחר מאשר אף פעם - רואים את המשחק ליברפול-ריאל מדריד בפאב הליאו-בלומס - ראול ולנברג 24 ברמת החייל, המקום שמשמש לנו כבית בשנים האחרונות. אווירה ביתית ומצמררת מובטחת (במשחקים הגדולים הגיעו מאות אנשים), תבואו עם חולצות, צעיפים וכל מה שבא לכם. כל הפרטים - לחצו כאן| שמירת מקומות - בן מייזל: 0543032016| תתקיים מכירה של הספר “המלכים של אירופה: סיפורה של ריאל מדריד”.
-מה התחושות שלכם לקראת מחר? מה צריך לעשות קרלו אנצ’לוטי? מדברים על המשחק בפורום שלנו בת’רד המיוחד - לחצו כאן.
-ב"דיילי מייל" האנגלי בחרו את ההרכב משחקני שתי הקבוצות גם יחד. ריאל מדריד עם שמונה נציגים וליברפול עם שלושה. רק מפתיע שהם הכלילו שם את אנטוניו רודיגר, ואליסון איכשהו הועדף על פני טיבו קורטואה. מרכז השדה על טהרת ריאל בלבד. כמובן שקארים בנזמה ו-ויניסיוס ג’וניור בחוד ההתקפה ואיתם מוחמד סלאח.