לי יש לא מעט ציפיות או מטרות מהעונה הזאת. חלק במישור ההישגי, והחלק העיקרי הוא הפרויקט שלנו, מה שיביא הישגים בעתיד ולאו דווקא בעונה הנוכחית, שכנראה גם לא מעניינת מישהו בתוך המועדון.
במישור ההישגי, המטרה העיקרית היא החזרת האליפות. העונה גם ריאל וגם ברצלונה מקרטעות והאליפות פתוחה למרות שאנחנו לא בשיאנו. למעשה מפתיחת העונה הם נראים אף יותר גרוע מאיתנו, אם כי יש סיכוי שקאנסלו ישפר אותם משמעותית. נכון לעתה אני רואה באתלטיקו איום הרבה יותר גדול. באירופה אני רוצה את רבע הגמר כמינימום, אבל חצי הוא המטרה שלי. חשוב לי מאוד לא לזוז משם. בינתיים אני לא רואה איזושהי גדולה מלבד סיטי ש"גדולה עלינו", כולן נראות פח, ואני חושב שככל שהעונה נתקדם והמכונה תשומן אנחנו גם נראה יותר טוב מכיוון שכרגע חוסר התיאום מאוד בולט במשחק שלנו.
עיקר מה שאנחנו יכולים להשיג מהעונה הזאת זה שיפור של הפוטנציאלים שלנו, השתפרות כקבוצה, והקניית מערך חדש שיוכל לשמש את הקבוצה בעתיד במקרה ויצטרכו. בהתחשב בכך שהקבוצה כל כך צעירה, יש המון ניסיון שהצעירים שלנו יכולים לקבל.
שיפור הפוטנציאלים:
-
ג’וד בלינגהאם. תחשבו על זה שקשר בוקס טו בוקס יפתח יכולות כיבוש של שחקן 9. בניגוד למספרים שהוא ניפק בעונה הקודמת, לא מדובר בקשר התקפי, אלא בשחקן ששיחק בעמדה המקבילה של קרוס בדורטמונד. מהעמדה הזאת הוא תרם מספרים מאוד יפים הודות ליכולת שלו על שטח קטן והתנועה החכמה שלו ללא הכדור. בתיאוריה, כשיגיע חלוץ וכבר לא נצטרך אותו ככובש של הקבוצה היכולת שלו לתזמן את הכניסות פנימה, להריח שערים, ולתרום עוד כמות נכבדה של שערים (בשנה שעברה 14 שערים, בגיל 19, מעמדה של קשר 8). אחרי שיצבור ניסיון, יחדד את החושים שלו ככובש, הוא יוכל לא רק לסגור לנו פינה שם כשהחלוץ שלנו יפצע, אלא גם להוסיף ים שערים מהקישור.
-
ויני. עם ויני יש שתי בעיות. הראשונה והקריטית ביותר היא המנטלית. הבנאדם לא מסוגל להישאר מרוכז במשחק, וכל דבר מוציא אותו מריכוז. הוא חייב לסמן באגודל לשחקן שמסר לו מסירה, להרים את הקהל אחרי שהשיג קרן, לנתח כל שריקה או אי שריקה של השופט משל עבר את קורס הבכיינים בניהול צ’אבי הרננדז. היו שלבים בעונה שעברה שחודשים הוא לא התעסק בכדורגל ותרם מעורבויות, ואלו גם היו החודשים בהם הפסדנו את האליפות. אם העונה הוא ילמד לשחרר, להתעלם מהפרובוקציות, ולהישאר מרוכז במשחק ולענות ליריבים שלו על הדשא במקום להתלונן לשופט ולחייך חיוך של טמבל אחרי כל שריקה שלדעתו הייתה צריכה להישרק, אין לי ספק שהוא יוכל לתרום אפילו הרבה יותר. לשמחתנו העונה התחילה עם כיוון מאוד מעודד מהבחינה הזאת. הוא זכה ליותר שמירה מהשופטים, ובתמורה לכך גם לא התעסק איתם ולא התגלגל על הדשא בכל פעם שנשפו לעברו. הוא לא נכנע למניפולציות והתגרויות של שחקני היריבה ונשאר מרוכז בכדורגל. אמנם הוא לא היה ביכולת גבוהה, אבל זה שטויות והמגמה חיובית מאוד מהבחינה הזאת.
הבעיה השניה עם ויני היא שהוא שחקן דיי מטומטם. הוא יודע לקבל את הכדור על בלטה אחת ספציפית, ומשם להתחיל את הפעולות שלו שהן אמנם מאוד יעלות אבל חוזרות על עצמן. אם ויני ידע לתפקד גם מבלטות אחרות יהיה הרבה יותר קשה לסגור אותו ולהתכונן אליו. אם העונה, במערך המוזר הזה שאנחנו משחקים, ויני ידע להשתמש נכון במגן שלו ולא לחסום לו את האגף, ובמקביל גם יתנסה במשחק באזור ההאלף ספייס, אנחנו נהנה משחק הרבה יותר טוב מויני המאוד מוגבל שהכרנו. בנוסף לזה הוא גם יהיה קרוב יותר לרחבה ויגיע להרבה יותר מצבי הבקעה.
-
פדה. פדה בשנים האחרונות שיחק באגף, בילה על הספסל, היה תחת הצל של שלישיית הקישור המיתולוגית, אבל העונה הוא יצטרך לקחת את המושכות ולהוביל את הקישור שלנו. ממשחק למשחק הוא מפשיר יותר ויותר והמטרה העיקרית שלנו היא שהעונה הוא יתפקד כקשר המוביל בשלישיית הקישור שלנו. אתמול בדקות שהוא היה על הדשא ראינו את אותו שחקן מפחיד שהיה, עם פריצות קדימה, הצטרפויות טובות מהקו השני והרבה עבודה.
-
קמאבינגה. בדיון המשחק האחרון כשהתדיינו עליו, היו כאלה שלא הסכימו לגבי היכולת ההתקפית של קמא וטענו שהן קיימות. הבעיה שהן קיימות רק בפוטנציאל, ולמרות שהוא יכול לבעוט למסור ולעבור שחקנים ברמה גבוהה, התקומה ההתקפית שלו בתכלס כמעט ולא קיימת. מה שחסרה לו זו בעיקר ההגנה של איך ומתי להצטרף קדימה, ותמיד ההצטרפות שלו או מאוחרת, או שהוא לא מתמקם בעמדה טובה, או שהוא כלל לא מצטרף. מדובר באתלט על ובשחקן שקורא את ההגנה בצורה נהדרת אבל התרומה ההתקפית שלו לא גבוהה. באחד הראיונות האחרונים שאנצ’לוטי נתן הוא נשאל על כך ואמר שזו מטרה עבורו העונה ועובדים איתו על זה. שחקן בוקס טו בוקס עם איכויות כמו של קמא, שגם ישפר את המשחק ההתקפי שלו, יהיה נכס אדיר למועדון לעוד הרבה שנים.
ישנם עוד צעירים שיכולים לפרוץ קדימה העונה, דוגמת רודריגו (רק עם ויני מקדימה וללא שחקן במועדון כמו קיין או אמבפה ישאיר לו הרבה מקום לפרוץ), טשואמני שהתחיל את העונה בינתיים נהדר, ואולי גם יצא משהו משחקנים כמו גולר או גרסיה.
שיפור כקבוצה.
אמנם העונה ככל הנראה לא תיזכר כמוצלחת בתולדות המועדון, אבל אולי העונה הבאה או שלאחריה כן, אחרי שהקבוצה תתחבר ו(אינשאללה) יפתחו כבר את הכיס וישלימו את העמדות החסרות. דווקא מאמן כמו אנצ’לוטי, שנותן לשחקנים לזרום עם האינסטינקטים שלהם ולא מכריח אותם לשחק תבניות משחק ספציפיות, יעזור להיכרות של השחקנים אחד עם השני. כשהתיאום בין השחקנים שכבר נמצאים בקבוצה יעבוד, התיאום בין שחקני הקבוצה לאחר שהפרויקט יושלם יעבור הרבה יותר חלק ויותר מהר.
כרגע חוסר התיאום הוא מה שמגביל הכי הרבה את הקבוצה. שחקן אחד חושב שצריך למסור לאחור כשהשני רץ בכלל לעומק, עוזבים אחד לשני בהגנה ואין סדר. אלה דברים שישתפרו עם הזמן, וטוב שהם קורים עכשיו, בטח כשבינתיים אנחנו גם מנצלים את החולשה של היריבות שלנו ועדיין מנצחים, ותוך כדי גם משתפרים ולומדים מטעויות.
מערך חדש
כתבתי את זה כבר בדיון הטקטיקה אאלט, אני ממש מחבב את המערך החדש. הוא מאתגר את השחקנים שלנו ויכול להוציא מהם את המקסימום. אנחנו קוראים לו יהלום, אבל הוא יהלום רק במעברים בין סיטואציות ועל הנייר. כשאנחנו תוקפים הוא מערך 2-3-5, וכשאנחנו מגנים הוא 4-4-2 כשג’וד יורד אחורה לצד הקשר האחורי, ושני הקשרים האחרים תופסים את האגפים. אפשר לראות את זה גם כאותו מערך של שנה שעברה רק שהפעם התפקיד של המגנים בהתקפה הרבה יותר קריטי, והחלוץ השנה הוא למעשה בלינגהאם, שעושה עבודה דומה למה שבנזמה עשה בניהול ההתקפות וכניסה לרחבה כאשר הוא מזהה הזדמנות.
המערך הזה הוא כל כך גמיש, אפשר לתת לו כל כך הרבה אינטרפטציות וטוויסטים, והוא מנצל את היכולות של הסגל הנוכחי שלנו בצורה טובה מאוד. אם נרוץ ככה בצורה טובה העונה, גם בעוד מספר שנים אחרי מספר מאמנים, כל עוד השלד של השחקנים במרכז יישאר זהה, תמיד תהיה לנו אופציה בשרוול לשחק את המערך הזה בעת הצורך.
אני חושב שיש לנו המון מה להוציא מהעונה הזאת. אני אמנם גם מאוכזב מהיעדר הרכש, גם אני הייתי רוצה לראות מאמן אחר ולא את קרלו על הקווים, אבל יש גם חצי כוס מלאה ואני חושב שבמועדון מנצלים את הלימונים לעשות לימונדה. בינתיים הנקודות שכתבתי פה אלו נקודות שעובדים עליהם בצורה אקטיבית במועדון, ואפשר לראות את זה קורה בפועל על הדשא כמו במקרים של בלינגהאם וויני, או מראיונות כמו במקרים של רודריגו וקמא. אם במועדון יצליחו בתהליכים הללו, הנכסים שכבר יש לנו במועדון יהיו הרבה יותר בשלים בעתיד להביא תיארים, ויהפכו מפוטנציאלים לשחקני וורלד קלאס מוכחים.