טוב אז התחלנו את הדיון הזה בקטנה בתרד של אמבפה אבל אסיט את הדיון לכאן ברשותכם. מה הציפיות והמטרות שלכם לעונה הקרובה?
בקיץ הקודם למרות כל הבאסה עם אמבפה וזה שלא הגיע חלוץ עשיתי איזושהי רשימת מכולת עם הדברים שאני מקווה שיצאו לנו בשנה הקרובה מעבר לתארים. לטעמי, מלבד מערך חדש, העונה הקודמת עברה את כל הציפיות. ג’וד, ויני, פדה, התקדמנו כקבוצה וגילינו הרבה אופי.
גם העונה יש לי רשימת מכולת ומעניין אותי מה דעתכם עליה, ומה המטרות שלכם לעונה הקרובה.
התחברות מחדש - עד ינואר
איבדנו את קרוס, ובין אם תאהבו אותו ובין אם לאו, הוא היה שחקן שמאוד השפיע על סגנון המשחק שלנו. העונה מובן מאליו שנצטרך לשחק כדורגל אחר (ואם אתם בספק בנוגע לכך קרלו בעצמו אמר את זה), ותמיד לוקח זמן עד שקבוצה מתאפסת ומשחקת כדורגל יציב. אני רוצה לקוות שבגלל הורסטיליות שמאפיינת את הקבוצה, שנצליח להגיע ליכולת טובה עד ינואר.
כדורגל טוב
בעונות האחרונות הייתי מאוד סבלני וסלחתי מראש על יכולת עגומה. העונה, אנחנו כבר צריכים להיות בשיא ובמאני טיים שלנו. העונה אני אדרוש כדורגל טוב אפילו מאנצ’לוטי, ואני מניח שגם במדריד הציפיות דומות. יש לנו כמה אריות מורעבים בסגל שרוצים להוכיח את עצמם ואין לנו זמן לבזבז על ניצחונות מזעריים. שייקחו את הזמן להתחבר עד ינואר, ובחצי השני של העונה יביאו קבלות.
המשך יכולת הגנתית טובה
בקשה מאוד גדולה ביחס לכך שעדיין יש למועדון שתי מטרות מאוד ברורות שעדיין לא פה, אתם יודעים מה המצב של מיליטאו ואלאבה, ואפילו נאצ’ו עזב. אבל את העונה הקודמת היינו סוגרים אחרת לגמרי אם ההגנה שלנו לא הייתה טובה. או במילים אחרות, צריך שרודיגר ימשיך ביכולת שלו.
הימנעות מפציעות
או יותר נכון - רוטציות. בעונה הקודמת סבלנו מהמון פציעות אבל באופן מפתיע לא פציעות שריר רגילות של עומס. אחרי הכל הפציעות המשמעותיות היו 2 ACL לפני שבכלל התחלנו לשחק כדורגל, עוד אחת באמצע העונה, כל מיני פציעות הזויות של ויני, ג’וד מחליק על הכתף או נוקע את הרגל. בכל זאת, בעונה הבאה יש לנו לשחק 72 משחקים בפוטנציה. יש לנו סגל מעולה. אני מקווה שקרלו יותר ישתמש בו. לא צריך לשחוק את השחקנים הבכירים 90 דקות כל משחק.
מערך אחד מוגדר
טוב לא ידעתי כל כך איך לנסח את זה אבל עצבן אותי שכל 3-4 משחקים קרלו החליט שצריך לשנות מערך. בעונה הקודמת איכשהו זה עבר כי זו הייתה עונת מעבר אחרי הכול ולמרות התיארים עונת מעבר. אבל הייתי ממש שמח אם היינו מתקבעים על איזשהו מערך (הייתי שמח לכל וריאציה של ה4-3-3) ורצים אתו לאורך העונה.
התקדמות אינדיווידואלית של השחקנים
-
ג’וד
שיעשה את הניתוח בכתף, יקח הפסקה, מה שצריך, אבל שיחזור בצורה נורמלית ושסופסוף ישחק בעמדה שטוב לו בה. הוא אמר בעצמו אחרי הגמר שהוא לפעמים עושה תפקידים שהוא שונא כי זה מה שהקבוצה צריכה. עכשיו הוא כבר לא צריך לסגור חורים, עכשיו לא הכל עליו כשויני חזר לעניינים ויש גם את אמבפה. זה אולי יותר בקשה מקרלו מאשר לג’וד עצמו אבל הייתי שמח אם הוא היה משחק בעמדה שלו ולא כל יומיים מחליף תפקוד.
-
מיליטאו
אני כבר דיי ויתרתי עליו ומבחינתי שחקן עבר, אבל קראתי בימים האחרונים שבמועדון רגועים לגביו והם ציפו ליכולת הנמוכה שלו בחודשים שלאחר החזרה. במועדון עדיין בונים עליו. בואו נראה, אני דיי סקפטי אבל מה אני יודע.
-
רודריגו
טוב זה נושא קצת כואב, אחד השחקנים שאני הכי אוהב לראות. אני מקווה שהוא יתייצב ויפסיק עם הנדנדה ביכולת שלו. אני קצת קרוב לותר עליו ולעיתים אפילו מרגיש שהוא קצת מעיק על הקבוצה. פורסם בתחילת הקיץ שהעונה זה יהיה מבחן הדדי של שני הצדדים לראות האם הקשר הזה עובד. אני מקווה שהוא יעבוד אבל מכין את עצמי לאפשרות שגם לא.
-
גולר
זה תלוי המון בקרלו אבל אם גולר ממשיך את היכולת של סיום העונה והיורו, יש לנו חתיכת שחקן ביד. אני חושב שקרלו ייתן לו יותר הזדמנויות העונה ולא יעלה אותו רק לכמה דקות כשהמשחקים כבר גמורים.
-
ויני
שימשיך את ההתקדמות המנטלית שהוא עושה. יש לו עדיין לאן להתפתח גם מהבחינה הזאת וגם מבחינת הכדורגל. אני לא מצפה שיהיה טוני קרוס אבל לפחות שלא יצא מהמשחק בכל פעם שנכנסים בו. תודה לאל זה כבר לא קורה, אבל יש עדיין מקום להשתפר.
-
טשואמני
אני מקווה שהעונה הוא ישתיק גם את המלעיזים המעטים שעוד יש לו (@Raulito-7 אחמ אחמ) וייתן עונה יציבה. בלי הרבה פציעות, בלי לשחק משחק קשר אחורי ומשחק בלם, שיתן לנו תקופה ארוכה של יכולת גבוהה מעמדת הקשר האחורי. הוא עדיין יכול להשתפר בכל הקשור למשחק הלחץ שלו, ולמרות שהוא קורא משחק טוב, לפעמים הוא יכול לפספס ועדיין יש לו מקום להשתפר. אהבתי מאוד לראות את יכולת המסירה שלו וניהול המשחק ביורו, בחיים שלאחר טוני קרוס זה קריטי שיהיה לנו שחקן כזה. הטווח שלו ברגל גם חשוב ומשמעותי.
-
קמא
אני לא יודע איפה יש לו מקום אבל אני עדיין טוען שאם הוא יקבל תקופה כ5050, אנחנו נראה שחקן מדהים. הוא לא קשר אחורי וזה עוול לשים אותו בעמדה הזאת, היא מבליטה את החיסרון הגדול ביותר שלו וזה קריאת המשחק.
תארים
כן, גם את זה ריאל מדריד עושה מדיי פעם. הציפיה שלי היא 7/7. התקדמנו העונה, ואם בעונה הקודמת זכינו בדאבל אין סיבה שלא נשחזר את ההישג. אליפות זה המינימום של המינימום, ואם נאבד אותה (לא יקרה) זה יהיה כישלון מחפיר. כל גביעי הסופר קאפ לסוגם - גם מינימום מבחינתי. ליגת האלופות מבחינתי מטרה מוצהרת אבל אי אפשר לזכות בכל שנה ואבין אם לא יקרה. לא יודע מה החשיבות של גביע העולם, אבל שם נחמד יש לטורניר הזה, נראה מה יהיה בסוף העונה. על גביע המלך אני אוותר בשמחה אם נשחזר את העונה האחרונה.