פרמייר ליג 25/26 :: Cook the Books

מאיפה הרווחים העצומים? לסיטי באמת יש כל כך הרבה הכנסות?
ריאל המועדון הכי מכניס בעולם ואנחנו אפילו לא יכולים לעמוד בהוצאות שלהם בחלון חורף אחד…

הרווחים נובעים מהכנסות גבוהות, בעיקר קומרצ’אל וטלויזיה.
סיטי מרוויחה הרבה משידורי הליגה, כמו כל האנגליות. בדרך כלל מגיעה לשלבים גבוהים בצ’מפיונס גם.
בקומקצ’יאל היא מקום ראשון באנגליה כמעט בכל אספקט.
ב 3 השנים האחרונות הרוויחו כמעט 150 מיליון פאונד.
לריאל מדריד יש הכנסות הכי גבוהות בעולם , אבל גם ההוצאות. שנה שעברו דיווחו על רווח של 20 מיליון נדמה לי.
יש את עניין של מכירה של שחקני הבית, זה יורד ממגבלות הפייר פליי.
בנוסף, באנגליה מותר להפסיד עד 105 מיליון פאונד בחישוב תלת שנתי. הם יכולים להפסיד 100 מיליון בשנה מסוימת, לצאת על 0 בשנתיים שלפני וזה בסדר גמור.
סיטי לא מוציאה הרבה יותר מאנגליות גדולות אחרות. השנה ליברפול השתגעו, קודם לכן צ’לסי, ארסנל ויונייטד מוציאות סכומים גדולים כל שנה גם כן.

ואז הפתעה, או שלא, ליברפול אלופה עונה קודמת וארסנל אלופה העונה אחרי 4 זכיות רצופות של סיטי.

כסף קונה תארים.

במאקרו כל ילד בגן יודע שהדבר הכי קורלטיבי עם זכייה בתארים הוא כסף.
במיקרו ליברפול מוכיחה לנו גם העונה שהקשר הוא לא בדיוק אחד לאחד.

תודה על ההסבר המפורט דימה.
סיטי לא קיבחו עונשים גם כאשר הוציאו מאות מליונים בהתחלה ולא היה להם הכנסות, אני די בטוח שההוצאות שלהם ושלנו אמורות להיות אותו דבר לא?
אין ספק שהכסף שם זורם מהבעלים בכמויות…

גם ארסנל, של השנים האחרונות.

אבל יש לנו כבר כמה קבוצות שמוציאות כמו או יותר מסיטי, סביר להניח שיחס האליפויות של סיטי מול שאר הליגה ישתנה מאוד בשנים הקרובות גם אם פפ המהולל ישאר, הכל בהנחה כמובן שסיטי לא חוזרת למקורות ומתחילה להשתגע ולשפוך בשוק ההעברות חביות נפט כאילו אין מחר.

אבל אני שמח שסוף סוף הגענו להסכמה במאקרו.

כמו שאתה מוכיח בשאר ההודעה שלך, לא על זה הייתה ונשארה אי ההסכמה שלנו מעולם :slight_smile:

זה היה לפני עידן הפיירפליי.

הוצאות על משכורות של כדורגלנים של הקבוצה הראשונה - כן.
אבל לריאל יש קבוצת כדורסל, נשים, אולי עוד ענפי ספורט.
סוללה של עורכי דין שחוקרים את נגריירה, רבים עם טבאס, עם אופ"א, ועם מי לא.
אנשים שמטפלים בקונצרטים , בערוץ הטלויזיה, שעובדים בחניות של המועדון, וכו’ וכו’.
גם לברצלונה יש הכנסות יותר גבוהות מסיטי, והמשכורות של השחקנים כבר הורדו למשהו נורמלי. עדיין בארסה מדווחת על הפסדים.

ארסנל שוב מאבדת נק׳ וזה רק 4 הפרש בפסגה.

שום דבר לא גמור.

והיא ממשיכה בצניחה.

ארסנל סופגת בדקה ה94 שער שיוויון מוולבס.

סיטי יכולה לצמק את הפער ל2 נק׳.

מזה סופגת, זה גול של פחד ורעד ברגליים.

ארסנל אתמול מובילה 1-2 בוולבס, דקה 94 הגבהה פשוטה מאוד של וולבס, ראיה נכנס בגבריאל מפילים אחר את השני, שחקן של וולבס משתלט על הריבאונד, ניסיון של קלאפיורי להציל מהקו לא עובד 2-2.

ארסנל רק 5 נק’ מסיטי עם משחק עודף

ארסנל השיגה רק 10 נקודות מתוך 21 אפשריות ב־7 משחקי הפרמייר ליג האחרונים שלה:

:handshake: תיקו 0-0 מול ליברפול

:handshake: תיקו 0-0 מול נוטינגהאם פורסט

:cross_mark: הפסד 3-2 למנצ’סטר יונייטד

:white_check_mark: ניצחון 4-0 על לידס יונייטד

:white_check_mark: ניצחון 3-0 על סנדרלנד

:handshake: תיקו 2-2 מול ברנטפורד

:handshake: תיקו 2-2 מול וולבס

אני חושב שכמעט בכל פעם שהגבתי כאן כתבתי שאני עדיין מחשיב את ארסנל ללוזרים, אמנם לא הנחתי שייכנסו לרצף שלילי “כל כך מהר”, אבל לא הייתי ממהר לשים את כספי שייקחו אליפות. מיקל ארטטה קידם את הקבוצה עונה אחר עונה, אולי זה לקח קצת יותר מדי זמן, אבל מה שכן המשחק ההתקפי לא מספיק טוב. המון שערים ממצבים נייחים, קושי ליצור הזדמנויות. אני חושב שיש להם סגל לא רע בכלל ובכל הרכב שארטטה בוחר יש מגוון אפשרויות, בין אם זה עם ‘9’ קלאסי כמו גיוקרס ובין אם לאו.

-הם בחוץ מאוד לא יציבים, מנצחים כל משחק שני.

-52 שערי זכות זה לא הרבה, גם אם לא כל אלופה חייבת לתת שואו וזה בסדר להתבסס על הגנת ברזל.

-נתון של שבעה שערים עצמיים שהיריבות כבשו הוא די חריג.

רק שלא יגנבו לנו את ססק

החל מהעונה הבאה, הפרמיירליג משנה את שיטת הפייר פליי בליגה.
בגדול, במקום להסתכל על רווחים, מסתכלים על הוצאות ביחס להכנסות.
עד עכשיו הייתה שיטה PSR (Profitability and Sustainability Regulations ) שהסתכלה על רווחים של המועדון. PSR איפשרה להפסיד 105M ב 3 עונות ואיפשרה מימון מבחוץ ומכירת נכסים.
השיטה החדשה נקראת Squad Cost Ratio (SCR) . בשיטה הזאת מסתכלים על יחס של הכנסות מול הוצאות מפעילות הכדורגל בלבד. לא מתחשבים יותר בהוצאות של כל עובדי המועדון, וגם לא מאפשרים מימון ממכירת נכסים נוסח צ’לסי.
השיטה קרובה יותר לשיטת אופ"א, שמרשה להוצאות להיות עד 70% מההכנסות. במקרים מסויימים עד 100%.
ב SCR מרשים 85%, ובמקרים מסוימים עד 115%.
המועדונים שמגיעים לאירופה בכל מקרה מחוייבים להגבלות של אופ"א שיותר מחמירות מה SCR.

אז איך SCR הולך?
יש את המגבלה הירוקה של 85% הוצאות שזה בסדר גמור.
יש את המגבלה האדומה של 115% הוצאות שזה לא בסדר, יגרור קנסות, אבל לא הורדת נקודות.
מי שעובר את ה 115% יורדו לו נקודות. העונש כבד מאוד, 6 נקודות פלוס נקודה נוספת על כל 6.5M פאונד מעל התקרה.
ה 115% לא ניתן לנצל בכל עונה, זה אדפטיבי. אם בעונה X ניצלו נניח 95%, אז בעונה הבאה מותר לנצל רק 105%. כלומר אותן 10% מעל המגבלה הירוקה נגררות לעונה שאחרי.
SCR מחושב שנתית, לא תלת שנתית כמו ה PSR.

עד כמה שאני מבין, עונת 27\26 היא עונת מעבר, ולא יהיו הורדות של נקודות. החל מעונת 27\28 החוקים החדשים נכנסים לתוקפם המלא.
זה אולי יכול להסביר את הקיץ המשוגע של ליברפול. היה להם עודף בחישובי PSR כי זה תחת שנתי, ורצו לנצל אותו עד תום לפני שה SCR נכנס.

אומרים שהחוקים החדשים יגדילו את הפער בין 6 הגדולות לבין שאר הליגה. SCR עבר ברוב של 14 קבוצות מתוך 20, שזה ממש בקושי. לפי החוקים של הפרמיירליג, דרוש רוב של 3\2, שזה בדיוק 14.
הייתה גם הצעה אחרת, בשם TBA, שתגביל הוצאות של כל הקבוצות למקסימום פי 5 מההכנסות TV של הקבוצה האחרונה בליגה. ההצעה הזאת נפלה , רק 7 קבוצות הצביעו בעדה. נכון לשנה שעברה, הקבוצה שקיבלה הכי מעט מהטלויזיה קיבלה 111M פאונד. למרות שאין כרגע אף קבוצה שמוציאה יותר מ 555M, ההצעה נפלה.

אני מקווה שזה שינוי לטובה וקבוצות כמו צ’לסי לא יוכלו להתפרע.
לקח להם כמה שנים, אבל בסוף הם מצאו דרכים “לעבוד” על חוקי ה PSR בעזרת טריקים חשבונאים.
אני מכיר כמה כאלה

• מכירה של נכסים לחברה אחרת תחת אותם בעלים במחיר מוגזם.
  • החלפה בין שחקני הבית לא ידועים במחירים מופקעים. הסכומים יורדים ממגבלת ה PSR
  • חוזים ארוכים , כבר ראינו חוזה ל 10 שנים של האלנד
  • סחר מאסיבי בשחקנים צעירים רק לצורך PSR, לא כדי לקדם אותם לקבוצות הבכירות.

נראה איך יילך להם הפעם.

מישהו פה עוקב אחריי ארסנל כל השנה? איזה משחק מגעיל היה לה עכשיו נגד צ׳לסי. 2 שערים ממצבים נייחים, שום דבר מעבר לזה.

מצד שני הם ניצחו השנה את באיירן, סיימו עונה מלאה מושלמת בצ׳מפיונס…המשחק נגד צ׳לסי לא מייצג את העונה שלהם?

הם משחקים באותה צורה בדיוק כבר לפחות שנתיים. קבוצה מסריחה שגורמת אפילו לי להעדיף שסיטי תיקח אליפות.

לדעתי שיחקו מצוין היום.
הכל מתקתק אצלם חוץ מהשליש ההתקפי שהם בינוניים בצורה מחרידה.

היו להם הרבה עונות שהם שיחקו מדהים ולא לקחו כלום וכאלו בהן לא התקרבו אפילו לתואר, השנה אני מוכן “לסלוח” להם על הסירחון הזה. מה שכן, חוץ ממצבים נייחים ומעט הזדמנויות בכל משחק - שיעמום טוטאלי. ובכן אין להם פדרי ולאמין ימאל או קיליאן אמבפה אבל בהחלט סגל לא רע עם שחקנים מהירים, וכמובן שהיא קבוצה מגובשת. אולי המצב של מרטין אודגור מונע מהם קצת יצירתיות. בוקאסיו סאקה בדקות מסוימות עשה קצת עניין, עבר את השומר שלו שוב ושוב ושוב ונכנס פנימה לעמדה טובה אבל כל הפעם המסירה ברגל ימין הייתה ממש עלובה. במחזור ה-33 הם נגד מנצ’סטר סיטי באיתיחאד, סיטי שגם היא לא מרשימה. אולי זה משחק שיחרוץ משהו.

ארסנל משחקת חרא, סיטי פעם מדהימה ופעם מסריחה, איזה פיספוס שליברפול אחרי אליפות קלילה והשקעה של מאות מיליונים לא הצליחה להתרומם העונה :grimacing:

ארסנל מנצחת בדקה האחרונה את אברטון (גולים בדקה 89 ו97) וסיטי מאבדת עוד נק’ אצל ווסטהאם בחוץ והפער עולה ל9.
אמנם סיטי עם משחק חסר (או יותר נכון ארסנל עם משחק עודף) אבל אם ארסנל מאבדת את זה כנראה שבאמת לא מגיע לה לזכות.