שבוע הבא באותו יום ובאותה שעה גם ריאל מול ליברפול וגם פסז’ מול באיירן. איזה טמטום.
ולמחרת אין אפילו משחק אחד ששווה צפייה
אפשר להתנחם בזה שערוץ הספורט ישדר בשעה הזאת את המשחקים של ויאריאל של מנור ואייאקס של אוסקר.
אחד החברים הסנובים שלי שלח לי את זה אתמול בוואטספ - אולפן ליגת האלופות:
איתי שכטר: ״מיקל ארטטה יודע שהתקפה מביאה נצחונות, אבל הגנה מביאה תארים״
דודו אוואט: ״איך הוא יודע? אין לו תואר״.
מעניין אותי אם הייתי מבקש ממכם לדרג את חמש הקבוצות הטובות ביותר כרגע, ועד כמה זה גרוע להיות בכושר כל כך טוב כבר בנובמבר הרי את התארים לוקחים במרץ-אפריל וכן הלאה, לא?
-זה בדיוק מה שאני תוהה לגבי ארסנל שמנצחת ומנצחת ומנצחת ולא סופגת כמעט, וגם בעונות בהן הייתה אימפריה באנגליה - תמיד ליגת האלופות הייתה מעין ‘אין כניסה’ עבורה למעט 2005/06. להשאיר את הארי קיין על אפס בעיטות זה יפה.
-אינטר קבוצה שהפסידה העונה כמעט בכל משחק גדול. קצת לוזרי מה שקרה לה אתמול נגד אתלטיקו מדריד.
-ליברפול - דמיינו כאן כמה פיסקאות של אוהד ריאל מדריד מתוסכל - אני - שאמר לפני המשחק שלנו באנפילד שזו הזדמנות פז לנצח אותם ולתת אמירה. מאז? ספגו שלוש תבוסות בבית, העיקר נגדינו היו אריות. ומה-זה לעזאזל הפנדל הזה, וירג’יל ואן דייק התחפש לשוער? אני לא חושב שהשתמשתי בפורום הרבה פעמים במילה ‘מכור’ - מה עובר עליו? כאילו מי שצריך לעצור את הסחף זה הוא, זה מוחמד סלאח.
-עזבו את ההשוואה המזעזעת לקבוצות האנגליות - עונה מזעזעת של הספרדיות באירופה. גם אתלטיק בילבאו וגם ויאריאל שחשבתי שביום טוב במשחק בית יכולות להציק - כלום. ביחד יש להן חמש נקודות מתוך 30.
יש לו. ![]()
@Oleguer23, מה קורה לויאריאל באלופות?
לי זה נראה כאילו הם לא מעלים הילוך באינטנסיביות במשחקים באלופות, אבל דווקא בליגה מול יריבות נוחות הם כן באים כדי לדרוס. ככה יוצא מצב שכשבאה יריבה שעושה חיים קשים, היא מצליחה לעצור את הכישרון בהתקפה.
גם בליגה מול יריבות קשות היא לא ליקקה דבש ואני לא אתפלא אם נגד בארסה היא תספוג בכמויות.
אני יותר שואל את עצמי איך הם כל כך מצליחים בליגה. בכל המשחקים שראיתי אותם השנה (כולל כמה בליגה) הם ממש לא הרשימו אותי. מאמין שאם הם לא ישתפרו יצנחו לאט לאט למקום שיותר הולם את היכולת שלהם.
ה XPTS שלהם הוא 7.7 נקודות. בפועל יש להם רק נקודה אחת.
כנראה חוסר מזל גדול.
גם 7.7 לא מחמיא במיוחד למקום שלישי בספרד.
זה היה מציב אותם בפלייאוף, יחד עם קבוצות לא בכירות מליגות גדולות אחרות (חוץ מאנגליה).
בפועל כל מיני קרבאחים וקופנהגנים יהיו שם וויאריאל לא.
בתור מי שהרבה שנים החשיב את הליגה הספרדית כלא פחות טובה מהאנגלית זה לא ממש מעודד אותי. המצב בספרד לא טוב.
אז אתה כנראה טועה.
אולי מקומות 1-2 עוד איכשהו ניתן להשוות, מ 3 ומטה האנגלית לוקחת בגדול.
את הליגה הספרדית צריך להשוות לגרמנית ולאיטלקית.
אני לא טועה, אמרתי בעבר. כרגע זה כבר לא המצב.
לוקח בחשבון שאנחנו עדיין בשלב החימום מה שנקרא, על אחת כמה וכמה מה שראינו בעונה שעברה. ועדיין מרגיש לי שהרמה מאוד חלשה באירופה. ארסנל וכל היתר, כוכבית לגבי באיירן מינכן ולגבי פריס סן ז’רמן שכבר לא תהיה ‘משהו מרענן’ אלא עם הטייטל של אלופת אירופה ויש ציפיות. ליברפול כבר בתחילת העונה למשל חוותה משבר ענק, אבל מנצ’סטר סיטי כפי שחזיתי - מתקשה בחילופי המשמרות, קבוצה הרבה פחות טוב מעונה ממוצעת שלה תחת פפ גווארדיולה אם נזיז את העונה שעברה. באיירן מינכן באמת מרשימה אבל בעונה שעברה פתאום אינטר באה והדיחה אותה עם ניצחון בגרמניה מבחינתי משום מקום. ברצלונה עלולה ליפול מבחינתה שוב מאותן הסיבות. סגל קצת קצר ונאיביות מסוימת ומחשבה על גול בכל רגע נתון במשחק בלי לדעת להרגיע, כמובן הגנה שטועה (למרות שיש שדרוג אדיר בשער).
אינטר - הזייה מוחלטת לוח המשחקים שהיה לה: אייאקס שבעונת גיהנום, סלאביה פראג, אוניון סיינט, קייראט..אז היו לה 4 מ-4 והנה המשחקים הרציניים. הפסידה גם לאתלטיקו מדריד ברגע האחרון, גם לליברפול ועוד בסאן סירו כשהאנגלים רחוקים משיאם, גם אתמול לארסנל..
רוצה לומר שאני לא מחזיק מריאל מדריד הנוכחית בכלל, הרבה דברים לא עובדים, אבל אם היינו מקבלים אותה בנוקאאוט ועפים זה כישלון גדול מבחינתי.
יש לי הרבה מסקנות שהסקתי מהפורמט החדש, אני עוד אכתוב כשיהיה לי כח, אבל בגדול החיובי עולה על השלילי. עכשיו רק נשאר מה שמתבקש, ליישם את הפורמט הזה על המונדיאל המסורבל.
אז… בנפיקה זוכים השנה או מה?