האם אפשר כבר להגיד שצ׳אבי לא אוהב את ויטור רוקה? מתחיל להיות די ברור שהביאו אותו על הראש של צ׳אבי, ועוד ההתעקשות להביא אותו בינואר כשהמאמן ככל הנראה לא ביקש ולא דרש. לא מצליח להבין את זה.
אני מקדים תרופה למכה. צאבי גם אחרי על הצוות הרפואי הנוכחי.
במחצית השניה עד הדקה ה75 המשכנו לאבד המון כדורים בחצי שלנו בעיקר כתוצאה של חוסר סבלנות בבניית ההתקפה. 10 כדורים ב25 דקות שמצטרפים ל22 של המחצית הראשונה.
יודעים מה קרה בדקה ה75? אוריול רומיאו נכנס. מאותו רגע בארסה איבדה רק כדור אחד בחצי שלה. זה לא שרומיאו עשה משהו ספקטקולרי. הוא פשוט היה במקום שבו קשר אחורי נמצא. הוא היווה אופציית מסירה. קונוס אם תרצו. הוא פשוט עמד שם.
מה אני אגיד לכם… כל כך רוצה לאהוב את צ’אבי כמאמן. פשוט אי אפשר… הוא לא מאמן ממוצע. הוא מתחת לממוצע. הוא חסר מושג.
וקצת פרסונליזציה:
גונדואן שווה משהו? למכור! שחקן דוחה. תהרגו אותי אני לא יודע להסביר את זה אבל אני לא סובל אותו. שילך ויפה שעה אחת קודם.
קונדה שווה משהו? ע"ע גונדואן.
פליקס נראה מבואס. מה המשכורת שלו?
ראפיניה - הייתי מתומכיו אבל חלאס. הוא פשוט לא ברמה. טעיתי.
אראוחו - הולך ומאכזב. לא מאשים אותו. צ’אבי מדגיש את כל חסרונותיו.
כריסטיאנסן - אתה לא אוהב להיות קש"א? מבאס אותך? בושה ההתנהלות שלו. מרגיש כמו שביתה איטלקית.
לבנדובסקי - אני חא באמת יכול לצפות שהוא יספסל את עצמו אז הטענות הן לצ’אבי.
קאנסלו - השחקן הכי איכותי שיש לנו. החבילה השלמה. פשוט שחקן טופ.
קבוצה של פרימדונות
לפני המסקנה הזו, אני חושב שהוא פשוט רצה לצאת עם נקודה.
אבל זה מתחיל להיראות כך.
בשלב הזה , רק טופ 4 ואולי במזל בגלל שלגירונה נגמר האויר להגיע למקום שני. זה מה שנשאר לנו.
שתי הקבוצות היו נראות גמורות. לבילבאו היה את המטרופיטנו בחמישי כתירוץ לבארסה אין.
חוץ מפציעות שיכולות לגמור לבארסה את העונה בעוד שבוע וחצי אין מה לקחת מהצשחק הזה מבחינת שתי הקבוצות.
משחק מאכזב שלא היה שווה את ההייפ שלו. מאשים את המאמנים שנראה היה שרצו את התיקו הזה.
גם שלא יצטייר שהוא כישלון או משהו, זו לא הכוונה שלי. הוא ילדון, הוא ירוק, זה לא פייר לצפות ממנו לתרום תרומה גדולה כשהוא כל כך צעיר. אני פשוט לא מצליח להבין למה התעקשו להביא אותו בינואר ואולי היה עדיף לרשום אותו לקבוצת המילואים אם כבר. ויניסיוס רודריגו עברו קצת בקסטיליה לפני הבוגרת.
שחקן כזה לדעתי לא היה מסכים להגיע לברצלונה ב אני לא מגן על ההחלטה של צאבי. אני הייתי מכניס אותו.
ואלורדה לא רצה תיקו. תיקו מרחיק אותו מהמקום השלישי ונותן לאתלטי אויר.
אחרי שתי הפציעות לדעתי צאבי כיון כבר אז לתיקו.
ההתעקשות להביא אותו קשורה לכך שזו עסקה שנסגרה שנה קודם לכן(בזכות ההתעקשות והסבלנות של רוקה) והבטיחו לו שהוא יגיע בהזדמנות הראשונה שתגיע.
אז במצב כזה לא הגיוני יותר לרשום אותו בקבוצת המילואים ואם המאמן מעוניין אז שיצטרף לבוגרת? הרי יש לכם כבר שחקנים שעושים את זה. כרגע הוא פשוט לא משחק.
אני משער לעצמי שבמו’‘מ שבו הוא השתכנע להגיע לבארסה על חשבון קבוצות אחרות לא היה דיבור על בארסה ב’.
הוא ילד בן 19 שהגיע אחרי פציעה של חודשיים להיות המחליף של לבנדובסקי. זה פשוט המצב.
לפחות אף אחד לא בוכה פה על השופט.
בנתיים
קבוצה מדכאת. צ’אבי אשם שלא ניצל את החולשה של אתלטיק, השחקנים אשמים ששיחקו (כרגיל…) באפאטיות. ברור שהפציעות לא תרמו למצב אבל זה רק נותן לצ’אבי עוד תירוץ לדבר עליו במסיבת העיתונאים. מה שמדהים זה שאחרי הניצחון בשבוע שעבר כבר התחילו להישמע לחשושים בתקשורת על אפשרות שהוא יישאר. בושה שזה עולה על הפרק בכלל. הקבוצה גמורה מנטלית פיזית וטקטית כבר חודשים. וחבל בכלל לפתח ציפיות על מאבק בפסגה, צריך לשנות מיינדסט ולהבין שאנחנו נאבקים על מקום בארבע הראשונות.
אתה לא רוצה לדעת מה הוא אמר במסיבת העיתונאים
Xavi: “It’s difficult to understand why we lacked the ambition to win today considering the results of Girona and Real Madrid.”
קשה לדעת. אולי אם יש מאמן הוא ידע למה. מה רוצים ממנו אפשר לחשוב הוא בתפקיד של מאמן.
אני מניח שזה כבר יעלם.
לא, בגלל המגבלה של 3 שחקני מילואים בו זמנית על המגרש. גם בלעדיו הייתה לנו כבר בעיה עם זה.
אני חושב שההחלטה להביא אותו בינואר הייתה נכונה.
המטרה הראשונה הייתה ללמוד מלבנדובבקי, שאולי לא יהיה פה בעונה הבאה. להתרגל לליגה לספרדית ולשופטים שמוציאים אדום כי כאן זה לא ברזיל. רוקה הוא פרויקט לעתיד.
המטרה השניה הייתה שאולי יעזור קצת כבר העונה. לבנדובסקי היה מזעזע לפני חודש, כל טירון היה עדיף עליו, גם רוקה וגיו ואפילו פראן טורס.
רוקה גם כבש 2 שערים שהביאו לנו נקודות.
בנוסף, הביאו אותו בינואר כי גאבי נפצע ןהיה אפשר לנצל כמות שכר קטנה ורק בהשאלה. עדיף להביא פרויקט עתידי ולא איזה רומיאו התקפי.
כן הוא בהחלט לנו יעזור שרוב המשחקים הוא לא משחק או יושב 90 דקות בספסל…
אולי צאבי יתן לו 10 דקות משחק הבא. לפחות זה מוריד את הסיכוי לפציעה שלו. אבל אם הצוות הרפואי הזה אי אפשר לדעת.
הוא מתאמן כל יום עם שחקנים יותר טובים ממה שהיה לו בברזיל.
היה טיפשי מאוד אם לא היינו מנצלים את הפציעה של גאבי.
אם היינו מביאים עוד פרינס בואטנג או ג’ייסון מוריו או ברייטוויט זה היה עוד יותר טיפשי.
אולי, אבל שום דבר לא באמת עוזר לנו כל עוד צאבי חושב שהוא ארטיק על הספסל.
כן תמיד יכול להיות יותר גרוע. מסכים. בתור פולני אני מאשר את זה.
אני חושב שזה נדיר ביותר שבא שחקן בן 18 מליגה אחרת, לא דובר את השפה, לא מכיר אף אחד, ומייד מתחיל לקרוע רשתות.
עד עכשיו הוא שיחק 22% מהדקות שיכל. אל תעשה ממנו ארדה גולר.
אנחנו מסכימים שהיה עדיף להביא אותו מלשאיר אותו בברזיל?
אני מסכים שאם הביאו אותו מברזיל צריך לתת לו לשחק יותר.
אבל אם המאמן לא נותן לו לשחק מה עשינו בזה? דימה זה מאוד מיתמם לזרוק פה 22 אחוזים. להכניס 10 דקות פה חמש דקות שם ובום אתה מגיע ל22 אחוזים.
אני לא מתוכח אם צריך היה להביא אותו מברזיל אני מתוכח על זה שצאבי ורוב הסיכוי כרגע שזה בגלל אגו לא נותן לו לשחק.
פעם אחת פעם שניה פעם שלישית בפעם הרביעית זה מתחיל להסריח
כמו שאמרתי תמיד אפשר להיות ארדה גולר
אני רואה מספיק מקרים של שחקנים מגיעים לליגה ברמה גבוהה באמצע העונה כהזדמנות ולא בתור חלק משמעותי.
לרב מינואר הם באים בעיקר להתאקלם פיזית לרמות הגבוהות ובתחילת העונה שאחרי הם כבר לוקחים חלק במחנה האימונים שזה החלק המשמעותי ביותר עבורם, כדי להגיע מוכנים לעונה החדשה.