אכן, יש לארגן מגבית בין חברי הפורום ולרכוש מגן הוקרה מהודר מקריסטל ולשלוח למינגסה.
באנגליה היה מורחק.
אכן, יש לארגן מגבית בין חברי הפורום ולרכוש מגן הוקרה מהודר מקריסטל ולשלוח למינגסה.
באנגליה היה מורחק.
באנגליה השיפוט לא יותר טוב מבספרד.
בכל מקרה עבירות טאקטיות זה משהו מקובל מאוד. בכל מקום הוא היה מקבל על זה צהוב אלא אם ויני היה שחקן אחרון.
באנגליה לא מושלם אבל יותר טוב מספרד.
עבירות טקטיות זה בסדר, גם באנגליה תופסים חולצות, אבל פה הוא לא עזב, כנראה חשב שויני זה מתקן לסקי מים, 10 מטרים הוא החזיק אותו.
כל עוד שהוא לא היה שחקן אחרון זה צהוב גם אם היה תוםס אותו 40 מטר.
דווקא כאוהד ליברפול, העונה היית אמור להבין שהשיפוט באנגליה קטסטרופה. אצלינו יש יותר רעש בגלל צ’אבי, לאפורטה, התקשורת, ולאחרונה גם אנחנו תורמים לכל החרא הזה.
לא מדוייק, עבירה מאחורה בלי ניסיון להגיע לכדור אפשר לתת כרטיס אדום, אם היה תופס ומשחרר אז צהוב, אבל פה הוא תפס אותו עם 2 ידיים כמה שניות כאשר וניסיוס מנסה להשתחרר וסוחב אותו 10 מטרים.
באנגליה יש טעויות כן, במיוחד נגד ליברפול שלי, אבל מבחינת לתת צהובים ואדומים, לתת למשחק לזרום, למנוע ביזבוזי זמן הם מעל השיפוט בליגה הספרדית.
מה קרה?
שלך לינק, לא ראיתי את רוב המשחק.
לא מוצא לינק שרואים את זה שם. בכל מקרה השאלה היא האם יש משמעות לכמה זמן או מרחק ששחקן תופס בחולצה של שחקן אחר, והאם יש היתכנות ששחקן יקבל אדום על עבירה כזאת במידה והשחקן הנתפס לא היה אחרון.
אני לא חולק עליך, בעיקר הצחיק אותי שאומרים שהחל משנה הבאה שופטים יתחילו לתת כרטיסים צהובים על ויכוחים עם השופטים, כאילו זה לא המצב כרגע גם ככה.
ואני מסכים שאנחנו כמועדון לא צריכים להתעסק בשיפוט, שאין בזה טעם ובטח שאין בזה קלאס, ושזה בעיקר פוגע בנו.
מה שכן - אני לא מסכים בכלל שאנחנו כאוהדים וכחובבי כדורגל אמורים לקבל עבירות מגעילות ואת שאר הרעות החולות כגזירת גורל, ושזה אף-פעם לא ישתנה. מותר לנו להתלונן ולייחל שהמצב יהיה שונה. השפעה של ממש גם ככה אין לאף-אחד מהדיונים שלנו.
ובהקשר הזה - העבירה של מינגסה ממש לא הייתה בסדר גמור. זאת עבירה צינית ומכוערת, שלא צריכה להיות קשורה לכדורגל, ושאמנם החוקה כיום לא מזכה ביותר מאשר כרטיס צהוב - אבל זה בגלל מגבלות בחוקה, ולא כי זה “בסדר גמור”. ומינגסה לא ויתר על האופציה של גליץ’ מאחורה מטוב ליבו ומדאגה לבריאותו של ויניסיוס, אלא כי גליץ’ מאחור היה עלול לסכן אותו בכרטיס אדום, וגם כי לתפוס בחולצה זה סתם קל יותר ופחות מלכלך.
אם זה היה תלוי בי - עבירות ציניות כאלה היו מזכות בעונש חמור בהרבה מצהוב. כן, גם כשאלה היו ראמוס או פפה שעשו זאת.
מאז שאני רואה כדורגל אני מכיר את סוג העבירות האלה, שלפעמים אף זוכות לתשבוחות כגון “עבירה חכמה” ו"הקריב צהוב בשביל הקבוצה". הפעם זה עבד נגדנו, בטוח שהיו גם פעמים שזה עבד לטובתינו.
בכל מקרה זה לא מצדיק את התגובה של ויני שהייתה לא פרופורציונאלית ומטומטמת.
שחקן אחר של סלטה עשה אותו דבר וניסה להכשיל את ויני רגע לפני מינגסה… ברור כשמש שהתסכול התעצם שבעתיים כתוצאה מכך.
אתה מדבר על התפיסה של מינגסה?
לא חושב שיש חשיבות לזמן המשיכה ואף פעם לא ראיתי אדומים על זה.
גם התגובה של הטמבל זה צהוב, למרות שב MD דורשים אדום. זה לא היה כזה אלים.
ננסה לחשוב על עבירה כזו מכיוון אחר. הרי כששחקן מושך בחולצה ליריב כדי למנוע ממנו לברוח עם הכדור זו עבירה של צהוב, וגם אתה מסכים. גם אם לחצי שניה כי אמרת שלא חושב שיש חשיבות לזמן. עכשיו שופט נותן יתרון למתקיף כי לא נפל וממשיך להתקיף. אבל העבירה נמשכת וזה כמון ששוב מושכים לו בחולצה, כלומר בהקבלה לעבירה אחרת של צהוב ובה ניתן יתרון- נעשית עבירה שניה של צהוב (ואולי שלישית ככל שהמשיכה ממשיכה). לא בפני עצמו מצדיק צהוב שני/שלישי? הרי אם את עבירת הצהוב השניה לאחר מתן יתרון יעשה מגן אחר- הספק כבר לא קיים.
אולי החוקה לא נותנת ערך לזמן העבירה אבל ככל שהיא נמשכת זה לבטח מכוער וציני יותר, ומעקר את מה שחוק היתרון אמור לתת.
אבל הי, עדיין בואו נחנך את הטמבל, הרי צריך לעשות הכל כדי למצוא אותו אשם כולל להקטין את חומרת העבירה שנעשתה עליו. הרי הוא ילד קקה ומביא את זה על עצמו
התפיסה של החולצה אינה עבירה שמחייבת צהוב, את הצהוב מקבלים על עצירת התקפה מסוכנת בעבירה. איך העבירה נעשתה לא ממש קריטי כל עוד שזו לא עבירה מסוכנת והשחקן לא אחרון.
A tackle or challenge that endangers the safety of an opponent or uses excessive force or brutality must be sanctioned as serious foul play.
זה מה שהחוקה אומרת, האם מה שעשו לויני אפשר להכניס תחת uses excessive force ? לדעתי כן.
לא ממש לא. לדעתי לא. תפיסה בחולצה זה משהו סביר שקורה בכל משחק.
כתבתי כבר, יש תפיסה בחולצה ויש לעשות סקי 10 מטרים על הגב של ויני כשאתה תופס את החולצה שלו ב 2 ידיים
בלבלת אותי: “לא ממש לא” כלומר לא מוחלט, או “לדעתי לא” כלומר יש מקום לפרשנות…
וברצינות, אפשר להחזיק ליריב בחולצה בלי להפעיל כח, אבל אם היריב רוצה לבצע פעולה בכוח (למשל לברוח מהמגן) הדרך היחידה לא להפעיל כח היא לשחרר או לרוץ איתו באותה מהירות ובאותו כיוון. לא נראה לי שהמגן עשה אחת מהפעולות הללו, לכן גם אם התכוון לעשות הכל בעדינות (ברור…) עצם זה שהוא המשיך למשוך ולמנוע מהתוקף תנועה חופשית זה רק בהפעלת כח… ובמקרה הפרטי הזה, אם ויני לא היה קם בעצבים, הרגשתי שצהובים לא היו יוצאים מהכיס. התקיפה הפיזית של מינגסה כנראה לא במקום אבל קל לשפוט מהספה בסלון
טוב לא יודע, לא מומחה לשיפוט וגם לא רוצה להיות. התגובה של ויני לא במקום וזה מה שאכפת לי. מתישהו זה יעלה לנו ביוקר. אם מינגסה היה צריך לקבל אדום או לא פחות רלווניי בכל מקרה.
לוקה המשחק:
119 נגיעות (הכי הרבה).
86/91 מסירות מוצלחות (הכי הרבה).
8 מסירות מפתח (הכי הרבה).
2 מצבים גדולים שיצר.
5/5 כדורים ארוכים מוצלחים.
7/8 מאבקי קרקע מוצלחים.
100% דריבלים מוצלחים.
6 חילוצי כדור.
4 תיקולים (הכי הרבה).