אני לא כ"כ מבין על מה אתם מתווכחים איתי פה.
זרקו פה נתון על רודריגו שיש לו בסה"כ 5 שערים השנה, מה ש’מוכיח’ שהוא לא באותו לבל כמו ויניסיוס, ואולי במשתמע גם לא ‘מגיע’ לו לקבל דקות באגף שמאל על חשבון ויניסיוס.
כל מה שעשיתי היה לתת לנתון הזה קצת הקשר רחב יותר, ולטעון שעד שרודריגו לא יקבל חצי מהקרדיט המפלצתי שויניסיוס מקבל (שרובו מוצדק אבל חלקו לא) - לא נוכל לשפוט אותו כראוי.
מישהו כאן חושב שלא כדאי לנצל את משחקי הליגה חסרי החשיבות שנותרו עד לסוף העונה, כדי לנסות את ויני בימין ולתת לרודריגו לשחק קצת בשמאל?
הבאתי את נתוני הליגה בלבד (מ-whoscored), מכיוון שהם היו המידיים ביותר בממשק של האתר. דווקא מכיוון שהמגבלות של סטטיסטיקות מעין אלו ברורות לי, לא ראיתי טעם לטרוח ולהרחיב אותן באופן ידני. בטח בדיון שבו אף-אחד לא ניסה לטעון לעדיפות של רודריגו על-פני ויניסיוס, אלא בסה"כ על מתן הזדמנות ראויה. ובוודאי שאף-אחד לא ניסה לטעון שאסנסיו עדיף על שניהם לאור הסטטיסטיקות שהבאתי - זה כבר אבסורד מוחלט (או ליתר דיוק - איש קש).
בשורה התחתונה, עוד לא שמעתי כאן טענה רצינית למה שלא לנסות את ויניסיוס בימין ולפנות לרודריגו קצת את השמאל. שמעתי טענות תיאורתיות למה זה לא יעבוד, ולמה ויני יהיה יותר מוצלח מרודריגו בכל מקרה. אבל דווקא בגלל הקושי לבצע ניתוחים תיאורתיים/סטטיסטיים מושכלים בכדורגל - למה לא לנסות? מה יש כאן להפסיד?
לגבי כל הטענות המקטינות של ההישגים של רודריגו באגף שמאל, לפיהן הוא מצליח להביא את היכולות שלו לידי ביטוי רק מול קבוצות בינוניות-קטנות:
א. אלו ההזדמנויות היחידות שהוא קיבל. אתם מצפים ממנו להגיע להישגים מול קבוצות שהוא לא שיחק מולן (בעמדה הטבעית שלו)? יש לי תחושה שאת זה גם ויני לא היה מצליח לעשות.
ב. להזכירכם, הקבוצות הבינוניות-קטנות הללו הן בדיוק אותן קבוצות מולן התקשינו כ"כ לאורך מרבית השנה, ושמולן הפסדנו את האליפות הזאת. אפשר לטעון שיותר קל לשחק אחרי שה’מתח’ ירד, אבל לא נכון לזלזל בשלל המהלכים המבריקים שרודריגו הצליח לייצר אתמול לדוגמה מול קאדיס המרגיזה והמצופפת. זה ממש לא מובן מאליו. איכשהו תמיד כשמנתחים בדיעבד את המשחקים, אז כשהצלחנו לפרק באומנות את ההגנות הללו מדובר ב’פחונים’, וכשלא הצלחנו אז היה ‘בונקר’ לא עביר. נא לא להפוך את הביצה והתרנגולת.
אתם מסבירים לי כמה ויני טוב יותר בצד שמאל מרודריגו וכמה רודריגו רחוק ממנו מבחינת יכולת, ומצד שני מתרצים לי למה ויני התקשה כ"כ לאורך רוב השנה, כי לא היה לו עם מי לשחק. ואח"כ גם מסבירים ששום-דבר לא שבור, אז אין צורך לתקן.
אז קודם כל - בוודאי ששבור. מתחילת העונה אנחנו מתלוננים (בצדק) שההתקפה שלנו תקועה ולא מגוונת מספיק. ודבר שני - שוב, למה לא לנסות לגוון קצת, בתוך הסגל הקיים, כדי שגם לוויני וגם לרודריגו (וגם לבנזמה) יהיה עם מי לשחק?