בנזמה לא תרם כלום מתחילת העונה… שחקן ההתקפה המוביל שלנו עם 0 תרומה התקפית והוא עדיין האהוב של זידאן.
וברור שזה הכי פחות חשוב עכשיו, אבל יוביץ’ עם עוד משחק עלוב, 16 נגיעות בכדור והחמצה ממצב שבשבילו הביאו אותו, אכזבה ענקית ואני משתדל לא להגיד את המילה שמתחילה ב-פ’ ונגמרת ב-פ’
עם כמה שהיינו גרועים עוד קודם, אחרי ההפסד הזה הקבוצה גמורה פיזית ומנטלית. מצפה לעוד שני הפסדים מול ברצלונה ומנשגלדבאך.
אני לא מבין למה אנשים מדברים על יוביץ. עונה שנייה שלו בקבוצה, קיבל מעט מאוד הזדמנויות. מצד שני יש את החלוץ הכל יכול של זידאן, בנזמה. 0 תרומה, שום דבר לא מזיז אותו מההרכב, יש לו את כל הקרדיט בעולם והוא נראה גרוע בדיוק כמו יוביץ, רק שלבנזמה אין שום עילה להיות גרוע כמו יוביץ
יוביץ’ שיחק כבר מעל 1000 דקות בריאל מדריד, מספיק הזדמנויות והוא תמיד נראה אדיש, מנותק מהקבוצה וגם הסיומת לא משהו בכלל…
זה לא קשור לבנזמה שמזעזע בפני עצמו.
גם רודריגו אגב, לא מבין את הסיפור שלו. במקום לרוץ עם סולומון בשער השלישי הוא פשוט מפסיק לרוץ ונותן לו להבקיע בנחת, איפה המחויבות שלך?
רודריגו ויוביץ’. שני שחקנים צעירים. משחקים במועדון הגדול בעולם. 3-0 במחצית והם לא חושבים להסתער על היריבה.
אני בטח לא מאשים אותם בהפסד הזה, אבל הצורה שבה הם משחקים היא אחד הסימפטום המדאיגים של הקבוצה הזאת.
לפעמים לא הולך. זה קורה לנו יותר מדי לאחרונה. אבל כשזה גולש מהיכולת לרצון אתה מבין שמשהו רע מאוד קורה.
עזבו רגע את המשחק שלא מפתיע אותנו כלל (ידענו שזה יתפוצץ לכולם בפנים בשלב כלשהו. נקווה לצאת בזול בקלאסיקו)
אבל מה זה הדבר הזה ״הסתרה״?
מתי המציאו את זה …
בחייאת… להחשיב הסתרה לשוער כפעולה שהופכת שחקן ל״מעורב במהלך״?
מה הלאה ? השוער יתלונן ששחקן צעק עליו בזמן הבעיטה וזה הפריע לו להדוף?
אחרי שני המשחקים האחרונים הטיעון שהברנבאו והאוהדים שלנו מלחיצים את הקבוצה, ובגלל זה אנחנו יותר טובים בדי סטפאנו כבר לא תקף. אנחנו לא מספיק טובים עם קהל ובלי קהל, בברנבאו ובדי סטפאנו.
הבעיה העיקרית שלנו היא שהאג’נדה של המועדון והאג’נדה של המאמן לא תואמות.
תביא לזידאן סגל של כוכבי על והוא יידע לנהל אותם יותר טוב מכל אחד אחר.
תביא לו הרבה שחקנים צעירים שצריכים הכוונה ושיטה שתוציא מהם את המיטב - העסק יתפרק לו בין הידיים.
אם החליטו ללכת על פרויקט צעירים חדש היו צריכים להביא מאמן שיודע לבנות קבוצה, לטפח צעירים ולהקנות שיטת משחק. אם הביאו את זידאן צריכים להנחית לו פה את אמבפה, פוגבה וכו’.
חוסר התיאום הזה בין המועדון למאמן הוא עיקר הכישלון.
זו לא המצאה. ויניסיוס הפריע למהלך המשחק מעמדת נבדל, ברגע שראיתי אותו עומד מול השוער ידעתי שהשער הזה יפסל. כשאנחנו נראים כל כך גרוע השיפוע זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותנו, בטח כשפסילת השער מוצדקת ב100%.
-
הדבר הכי טוב שקרה לשחטאר במחצית השניה היה ההכנסה של טוני קרוס. הרגה לגמרי את המומנטום של ריאל.
-
אם כבר עונה פיננסית, אז עדיף להראות כמה שיותר רע, כמו היום. שלא תעלה לפרס המחשבה שאפשר למשוך ככה עוד עונה.
בקטן: יום רע במומנטום רע וכנראה שכמו תמיד נחזור לחצוב ניצחונות מגעילים בהמשך.
בגדול: כל מה שנאמר פה כל שבוע כבר הרבה שנים. יש בערך 3-4 שחקנים בכל הסגל ששווים הרכב בקבוצה טובה באמת והם מתחת לגיל 34. בלי רכש מאסיבי של כוכבים לא נתרומם
יש לי כבר ניסיון של הרבה שנים בצפייה בכדורגל, הדבר הזה שהיה עכשיו בכלל לא קשור לענף.
הכדורגל פשוט השתגע. מה שאנחנו רואים בשבועות האחרונים הוא כמעט חסר תקדים. אני לא יודע אם זה בגלל המחסור בקהל ואובדן הביתיות, בגלל שהשחקנים איבדו ריכוז, או שהקבוצות הבכירות של אירופה אינן חזקות כפי שהתרגלנו.
ברור שלפי החוקים זה מוצדק.
כמובן ההפסד לגמרי מוצדק.
אני רק חושב (גם בלי קשר למשחק) שהחוק הזה טיפשי.
לא חושב שצריך להחשיב ״הסתרה לשוער״ כהפרעה.
באמת… זה מה שמפריע?..
.
יש כמה וכמה שחקנים שהם לא לרמה של ריאל מדריד, חלקם אולי יהיו בעתיד. בכל אופן זה מה יש והפוקוס לא צריך ללכת עליהם אלא על תכנית המשחק שלא קיימת, חוסר באינטנסיביות וכמובן מחץ בהתקפה. גם כשאנחנו משחקים טוב זה לזמן מועט בלבד. אחרי השער השני שצימקנו והיציאה של מודריץ’ לא עשינו פשוט כלום במשך 30 דקות כמעט.
- כולם היו גרועים אבל מנדי בימין זה פשוט לא.
קורטואה, קרבחאל, וראן וקאסמירו.
ראיתי כבר הפרעות פחות ׳מפריעות׳ שנשרק נבדל.
במקרה הזה זו היתה ממש הפרעה, בזווית האחרונה שהשופט ראה בVAR רואים בבירור שהוא מסתיר לשוער את הכדור ואני מניח שהוא היה לוקח אותו בקלות בלי ההסתרה של ויניסיוס.
אכן היו מקרים יותר מופרכים.
איכשהו נראה לי ש״היה לוקח את הכדור אם לא היו מסתירים לו״ זה כמו ״היה לוקח את הכדור אם הבעיטה הייתה חלשה ולא מדוייקת״
זה לא באמת מפריע. שהשוער יתגבר.
בטח שמפריע, שחקן בעמדה לא חוקית מסתיר לו ומונע ממנו לקחת כדור פשוט (מדובר על כדור שעבר בין הידיים, לא הבעיטה של מודריץ).
אין מה לעשות, צריך לנסח חוק, ומנסים לתת כמה שפחות מקום לשיקול דעת. פה השחקן לא עשה תנועה לכדור כי רק כך יש סיכוי שיצעלמו מהשפעתו על המהלך, אבל אם יהיה מוצר להסתיר אז פשוט כל התקפה יהיה שחקן מול השוער שמסתיר לו.
רציתי לגעת בנקודה נוספת בנוגע לצמד הבלמים.
יש מונח שלפחות אני בראש מכנה אותו ״בלם שני״.
יש הבדל גדול בין להיות בלם טוב לבין להוביל הגנה, וראן הוא בדיוק זה: בלם נהדר, אך כל פעם שקיבל על עצמו את תפקיד המוביל הוא כשל.
אינדיבידואלית גם וראן וגם מיליטאו בלמים נהדרים, כשהם לצד ראמוס (בלם מוביל נהדר) הם מצוינים ולטעמי טובים מראמוס וסוגרים את החורים שלו.
אך יחד הם פשוט נכשלו.
אין לי מספיק משחקים של מיליטאו כדי להתייחס אליהם, אבל וראן כבר נוסה לצד בלם אחר מספר פעמים וזה פשוט לא זה.
הלוואי שמיליטאו יעשה את הקפיצת מדרגה הזו, אם לא אני ממש חושש מהיום שאחרי ראמוס, כי כרגע טובים ככל שיהיו חסר לנו מנהיג מאחורה
מי מתערב שבנזמנה נותן צמד בקלאסיקו (ומחמיץ עוד 3-4 שערים בטוחים) ומבטיח לעצמו את ההרכב לעוד שנה?
וברצינות,
זידאן עשה הרבה דברים טובים מאז שהוא הגיע, אבל זה לא אומר שהוא untouchable. מתחילת השנה ההרכבים שלו הן חסרי כל היגיון, חלוקת הדקות שלו לשחקנים הבוגרים שחזרו מהנבחרות הזויים, ניהול המשחק שלו גרוע ומסתמן שהוא גם סופר שבלוני וחסר כל מעוף או יצרתיות.
יש הרבה אשמים ביכולת הזו, אבל מעל כולם זה המאמן. כמו שידענו לפרגן לו ולהלל אותו (ובהחלט הגיע לו), הגיע הזמן גם להגיד שזידאן מצעיד אותנו בדרך הבטוחה להיות ריאל מדריד הכי גרועה שהייתה בכמה עשורים האחרונים.