מחזור ראשון בליגת האלופות: פותחים עם הפסד מביש 3:2 נגד שחטאר דונייצק

ועדיין, תעשו לעצמכם טובה אם לא תתחילו למרמר לו את החיים. ההישגים שלו בתקופה הקצרה בריאל הם לא דבר שאני זוכר מאף מאמן אחר. 3 אליפויות אירופה ו-2 אליפויות ספרד ב-4 שנים?!!

דבר נוסף, אין שחקנים גדולים עולים בכדורגל העולמי שאפשר לקנוץ. לא יהיה עוד רונאלדו בעתיד הקרוב, ולכן כולנו נצטרך להתרגל למציאות החדשה.

נכון, רוב השחקנים בסגל לא ראויים להיות שחקני הרכב ראשון בריאל מדריד, אבל זה עדיין לא מסביר למה הקבוצה הזאת נראית על המגרש כאילו 5 דקות לפני תחילת המשחק בחרו את ההרכב ואמרו לכולם: “תעשו מה שאתם רוצים”. עמידה טקטית מביכה, שחטאר פשוט חתכה את האין-הגנה שלנו פעם אחר פעם וזה היה יכול להיגמר בתוצאה משפילה הרבה יותר. אני בטוח שצופה שלא היה מודע לרקע, היה חושב שריאל מדריד היא זו שהעלתה 11 שחקנים שמעולם לא שיחקו ביחד.

לא מצליח להבין איך בשנה שעברה סיימנו עם ההגנה הכי טובה בליגה. כנראה שגיא ידע על מה הוא מדבר כשציין את הרכב 900 הקשרים כל פעם בהקשר הזה…

פיסקה שאפשר לכתוב על כל מאמן של קבוצה לא טובה

יש איזשהו שחקן שלא קיבל צ’אנס? מערך שאתה יכול לחשוב עליו ולא נוסה? האם אתה רואה תסריט שמגיע מאמן אחר ומוציא מהשחקנים האלה כדורגל התקפי טוב?
הביקורת היחידה שלי עליו היא הדבקות בסגל. גם אם הוא לא אחראי בלעדית על הרכש או היעדר הרכש, זה דיי ברור שהוא מהווה סוג של חסם. בשביל זה יש לו בוס.

תסתכל על מיליטאו בגול הראשון והשלישי, אם בשביל לא להראות ככה הוא צריך איזשהו מאמן שיגיד לו מה לעשות אז אוי ואבוי.

כותבים פה על תכנית משחק והכנה טקטית כאילו שיחקנו אתמול נגד באיירן. עצם זה שמדברים על דברים כאלה אחרי משחק נגד הספסל של שחטיור זה כבר מעיד על כישלון בבניית הסגל.

לא התכוונתי להעביר ביקורת במרומז על זידאן. מה שהתכוונתי להגיד זה שיש דברים בסיסיים ששחקני כדורגל (בטח ברמה הזאת) צריכים לדעת לעשות, גם אם הם לא וורלד-קלאס. לא נראה לי הגיוני שמרסלו מטייל על המגרש כאילו זה משחק באיזה שכונה בברזיל, או שהבלמים שלנו מסתכלים אחד על השני במקום לעשות את העבודה שלהם. משהו בקבוצה הזאת דפוק ברמה הכי בסיסית.

רובנו כבר השלמנו עם המצב, והיתה לנו שנה שלמה להתרגל אליו, אמנם העונה הקודמת היתה מלווה ב"סוכריה" בדמות אליפות, אבל כולנו ידענו מה הקבוצה הזו שווה באמת.

היינו כבר בסרט של להאשים את זידאן, ולא לראות את חצי הכוס המלאה בקשר אליו. זה נגמר עם פאקינג סולארי על הקווים. לא תודה. בידיוק כמו ש"אין עוד רונלדו באופק", אין גם עוד זידאנים באופק. יש היום 3-4 מאמנים שתפוסים חזק שיכולים אולי להצליח בקבוצה כמו ריאל.

בעבר היו יותר.

זידאן הכי מתאים לנו, הוא שולט בחדר ההלבשה, הוא יודע להיות התקפי כשצריך והגנתי במקרים אחרים. יש לו “תחת” ו-ווינריות. ואנחנו פשוט נמתין בסבלנות לקיץ הבא.
לא יזיקו כמה הפסדים מביכים בדרך לשם, רק לא בקלאסיקו כי הלב שלי ישבר מזה.

יש משחקים כאלה ויש תקופות כאלה, אנחנו לא מהיום בכדורגל. מן הסתם גם מיליטאו לא כזה גולם שעוברים אותו כמו מים ולראיה המחצית השניה שבה הוא נראה בסדר גמור. לפני חודשיים לקחנו אליפות על טהרת ההגנה. יש מומנטום שלילי, זה קורה גם לקבוצות שבאמת הרבה יותר טובות מאיתנו, ובעידן הקורונה נראה שזה קורה הרבה לכולם חוץ מלבאיירן (שבעצמה נראתה כמו קבוצה מתה לפני שנה בדיוק עם אותם שחקנים). הבעיה היא שאנחנו לא מספיק טובים גם כשאנחנו במומנטום חיובי.

זה פשוט לא הגיוני שלא משנה מה הנסיבות - כשרע אוהדים תמיד מאשימים בעיקר את המאמן. אני אוכל על זה את הראש בפורום כל פעם שהנושא עולה כבר 15 שנה. החלפת מאמנים פשוט לא מוכיחה את עצמה. למעשה, הפעם היחידה שבה החלפת מאמן הוכיחה את עצמה אצלנו הייתה כשזידאן החליף את בניטס, וזה גם לא היה קשור לעניין מקצועי אלא בהיבט של ניהול האנשים והמעמד שלו בתוך חדר ההלבשה. מדברים פה על טקטיקות ותוכניות כאילו מחר יבוא אלגרי ויגרום לאסנסיו להפוך לאמבפה. דיי, אין מה לעשות - זה השחקן, זה מה יש, הוא לא פוקימון שאפשר לפתח לרמה הבאה.

גיא, מצד אחד אתה אומר שהחלפת מאמן לא משנה כלום, מצד שני אתה מזכיר את באיירן מינכן כדוגמה לקבוצה שלפני שנה הייתה קבוצה מתה, ומאז דורסת כל דבר שזז - דבר שקרה בזכות החלפת מאמן בלבד.

נכון שיש ענייני מומנטום, פציעות ושאר עניינים שאחנו כאוהדים לא מודעים להם, ונכון שהאחריות קודם כל על השחקנים, אבל לא חסרים מקרים שמאמן בזכות טקטיקה נכונה (קונטה עם מערך 5-3-2 בצ’לסי, סתם עולה לראש) הפך קבוצה בינונית מקצה לקצה.

בנוגע לריאל מדריד, נראה שבאמת שום מאמן לא יצליח עם הסגל הנוכחי.

מסכים שלא תמיד המאמן הוא הכתובת ושלשחקנים יש יותר משקל ממנו. בסוף בסוף, הכל מתנקז לפעולות של שחקנים על המגרש. כמה המגן שלך מהיר וכמה החלוץ שלך מדויק. אבל זה לא כדורגל מגעיל או רכש ב-500 מיליון וכדורגל יפה. גם עם הסגל הצולע שלנו, אנחנו צריכים להראות יותר טוב. מאמן כמובן לא משדרג יכולות מולדות אבל התפקיד שלו זה להפיק את המירב מהחומר הקיים ולהרכיב את הפאזל בצורה הכי טובה שאפשר. וברור שזה לא המצב למרות שהחוסר יכולת של השחקנים שלנו זועק לשמיים. וגם אם אף אחד לא היה מוציא מהסגל הזה יותר, מישהו צריך לתת את הדין שזה הסגל. בקיצור, המצב כל כך חרבנה שכולם אשמים.

הכדורגל שלנו מחזיר אותי לשבתות שהייתי הולך לראות את אחי הקטן בנערים ב’. מבחינתי, אין דבר שמראה פחות על חוסר שיטה ויכולת מהרמות חוזרות ונשנות. ואם השחקן הכי כשרוני שלך ואחד הברגים המרכזיים בהתקפה בשנים האחרונות עושה את אותה פעולה חמישים פעם במשחק אז המצב באמת בקנטים. מילא שאין לנו שיטה ברורה, אנחנו חיים ככה שנים, אבל גם אין לנו הרכב קבוע. מישהו יודע כמה זה 22 עצרת? כי אני משוכנע שאנחנו תיכף מגיעים למספר הזה. אז מגניב כי זה מראה על פרגמטיות וגמישות. אבל זה גם מראה על התאמה בילתי פוסקת ליריבות משל היינו חטאפה. במקום שנבנה קבוצה כמו שצריך וננצח כי אנחנו אשכרה יותר טובים.

כן, וגם בריאל מדריד כשזידאן החליף את בניטז עם אותו סגל דברים השתפרו. האם פליק לימד את לבנדובסקי כדורגל? הוא שינה את ההרכב דרמטית? הפיח רוח טקטית חדשה? עשה משהו שונה נוכח כל התלונות הקבועות שיש על מאמן של קבוצה כושלת? לא קונה את זה. ולא קונה את זה שיבוא מישהו ו"יפתח את הצעירים" בניגוד לזידאן שהולך עם מודריץ’. אין שום דבר שאפשר לעשות טוב יותר עם השחקנים האלה.

ריאל מדריד בעצמה נראתה מתה ב2016 ומאז לקחה הרבה תארים. היא נראתה מתה בתחילת העונה שעברה וסיימה עם אליפות, וגם מהמוות הנוכחי נצא עם זידאן או בלי זידאן. מתוך 50 משחקים בעונה ריאל מדריד תנצח חצי מהמשחקים גם בלי מאמן אפילו עם הסגל הזה.

זה נכון וכתבתי על זה כמה פעמים בעבר. אבל יש לך ספק שאם הזאר היה חי הוא לא היה זז מההרכב? בסוף הכל תלוי בשחקנים. כמו שוראן, קרבחאל, ראמוס, קאסמירו, קרוס ובנזמה תמיד בהרכב - כך היה קורה אם היו כוכבים נוספים.

לגבי זה:

לא זוכר מאמן שעשה את זה טוב יותר מזידאן, איפשהו בעולם. זה כל מה שהוא רושם בקורות חיים ליד רשימת התארים.

לא כתבתי שצריך לפטר את זידאן, העברתי עליו ביקורת. אף אחד פה לא שוכח מה הוא עשה ובאילו תארים זכינו מאז הגיע

למרות מה שחלק מהאנשים פה חושבים, יש פה חומר של שחקנים שחייבים להיראות הרבה הרבה יותר טוב. כמו שזיזו ידע להוציא מהם את המקסימום ככה בדיוק הוא כבר מעל שנה לא מצליח להוציא מהם כלום.
לגביי שחקנים גדולים שאפשר או אי אפשר לקנות, אתה לא חייב להביא כל שנה תותחים כבדים, אני מבין את ההיגיון לא לקנות בתקופה כלכלית של הקוביד-19, בנוסף אסנסיו חזר מפציעה ותכננו גם על האזר שתכלס לא באמת שיחק שנה שעברה. הטענות שלי בהתקפה הן בעיקר לעובדה שלבנזמה אין תחרות (והפירורים שיוביץ מקבל זו לא הזדמנות, בטח שהוא יודע שאם הוא לא שם גול הוא יוחלף), אז אם יוביץ לא הפיתרון תביאו חלוץ בהשאלה. בנוסף העובדה שזידאן מחלטר פעם עם איסקו, פעם רודריגו, ויניסיוס ועוד ועוד רק מראה שהוא לא סומך על אף אחד ומנסה כל פעם משהו חדש ולראות אם הוא ״פגע״.
שוב, לא קראתי לפטר אותו, רק להעביר עליו ביקורת מוצדקת

מבחינה טקטית, מהפעמים הבודדות שההכנה הטקטית של זידאן בליגת האלופות לא הייתה טובב והוא קיבל נוקאואט.
ההחלטה על לחץ גבוה תוך שימוש בקסמירו ופדה התפוצצה לו בפרצוף, פעם אחכ פעם הם שברו בקלות את הלחץ ואז קאסמירו ופדה היו חסרים מאחור מול ההתקפות הסופר מהירות שלהם שחתכו את ההגנה, גם משחק מביש של מיליטאו תרם לתוצאה המבישה.

אני כן מאמין שפליק הפיח רוח טקטית חדשה, וזה מגובה בנתונים. מה לדעתך הסיבה להצלחה המתמשכת של באיירן אם כך?

זידאן ויתר על יורנטה, אשרף, ועוד כמה שחקנים שיכלו מאוד לסייע לריאל. יש לו אשמה גם בדלות הסגל הנוכחי, בלי קשר לרכש שלא בוצע.

שוב, לא כתבתי להפטר את זידאן. העברתי עליו ביקורת.
בדיוק כמו שכתבנו על קורטואה בתחילת העונה שעברה, או על כל שחקן אחר שמסריח את הדשא תקופה ארוכה וזה בול המצב עד זידאן, כבר שנה פלוס שאין לנו שום שיטה, נאדא.

הטענה העיקרית שלי היא שהשחקנים נראים 10 רמות מתחת למה שהם צריכים להשיג. אם איסקו שמן ולא בכושר אז אל תיתן לו דקות משחק, יש לנו מספיק שחקני קישור.
לגביי המערכים של זידאן זו אחת הבעיות. אין שום המשכיות, כל משחק מנסים משהו חדש ושונה עם שחקנים אחרים, איך אתה מצפה שיהיה תיאום? שתהיה הבנה בין השחקנים? הכל מקרי אצלנו ואני לא מדבר על תחילת העונה הנוכחית. בשנה שעברה זה היה אותו המצב בדיוק, רק אז ראמוס וה VAR היו שם בזמנים קשים.

פעם היה לנו הרכב גלאקטי והייתי חי על פירורים שהיו מביאים לילד התורן. לא הייתי מבין את האנצ’לוטים למה ככה לא לפרגן לצעירים.

ייאמר לזכות זידאן שכל הילדים בסגל קיבלו מספיק דשא בשביל להוכיח שהם… לא שווים פרוטה. יכול להיות שאם הם היו משולבים לאט לאט להרכב גלאקטי זה היה נראה אחרת מבחינתם (דמיינו את רודריגו בבאיירן למשל, כמה הוא כבר יכל להרוס להם?) אבל המציאות היא שכולם איכזבו בכל תצורה ומערך אפשריים. זה לא משנה אם ליוביץ’ עמוק בפנים יש כדורגל של רוד ואן ניסטלרוי כל עוד הוא ממשיך להלך כמו גוש קרח חסר ביטחון.
פעם ילד שהיה עולה בהרכב היה אוכל את הדשא מרוב טירוף, היום זה פשוט הסטנדרט וכל אחד יודע שיבוא יומו כי פשוט אין ברירה וכולם גרועים. אף אחד לא צריך להילחם על הדקות שלו.

מבחינתי, להעיף את כל הילדים להשאלה או לעזאזל (פרט לויניסיוס), להחזיר את אחד מבין קובו וברהים- מי שעדיין לא הספיקו לאכזב, ולקנות את אמבפה, הלאנאד ואשרף.

בסדר נו, דיי עם הקלישאות. לכולם מגיעה ביקורת ו"צריך להראות יותר טוב גם עם השחקנים האלה" ואין שיטה, אין תיאום והכל רע. הקבוצה הזאת לקחה אליפות לפני חודשיים בלי שיטה.

אחד היתרונות הבודדים לכך שאנחנו תקועים עם אותם שחקנים כבר מאה שנה זה שכל הדיבורים על תיאום ומתן צ’אנסים לא עומדים במבחן המציאות. יש אצלנו עודף תיאום ועודף צ’אנסים לשחקנים שבבירור לא אמורים לשחק פה. אם יוביץ’ קיבל יותר מ1000 דקות במשך שנה, בשני מערכים שונים, אז הוא שחקן לא מספיק טוב. כנ"ל לגבי רודריגו, אסנסיו, איסקו ושות’. הם לא יקבלו שום המשכיות אם הם לא מספיק טובים.

אשרף ויתר עלינו ויורנטה לא שחקן ברמה של הרכב בריאל מדריד. שניהם לא יותר טובים מקרבחאל וקאסמירו ולכן שניהם לא פה.

לגבי פליק, מה מגובה בנתונים? באיירן לקחה אליפות שנה לפני פליק והייתה לוקחת אליפות גם אם קובאץ’ היה ממשיך. החיים יפים בליגה ללא תחרות. כן, יש פה ושם שינויים מקצועיים שהצליחו, אבל העיקר בעיניי הוא מומנטום והתעלות חריגה בתקופת קורונה של חוסר ודאות - בדומה להתעלות שלנו בסוף העונה שעברה. שתי הקבוצות שמרו על פוקוס ומקצוענות ביחס לשאר. התוצאות של באיירן בחודשים האחרונים מרשימות מאוד, אבל אני ממש לא חושב שיש פה קבוצה היסטורית כמו שמנסים לצייר.

אף אחד כולל יורנטה עצמו לא חשב שהוא צריך להיות בהרכב. האובדן של יורנטה, שחקן שמקבל משכורת נמוכה מאד, יסכים להיות בספסל ויכול לשחק גם קצת קדימה יותר - היא בטח לא משהו מתוך שיקול מקצועי קר. נקווה שמה שיצא מהמחסור הזה הוא קשר ברמה גבוהה באמת

ליורנטה נותרו שנתיים בחוזה ואתלטיקו שילמה עליו 30 מיליו יורו. אין שום סיבה לו עצמו להישאר ולמועדון להשאיר אותו במצב כזה. ובכל מקרה, אם לכולם ברור שמדובר פה בשחקן ספסל מובהק - אז הוא לא היה משנה דבר למה שעיניינו רואות כל שבוע.

בחייאת, מקאסמירו קדימה אין בכל הסגל שחקן אחד שהוא קונצנזוס כשחקן הרכב, מישהו שראוי להיות כוכב בריאל מדריד. היחיד שאיכשהו קרוב לזה הוא בנזמה ואפילו אמא שלו כבר לא יכולה לראות אותו על המגרש. אז היחס הרע ליורנטה או סבאיוס ואפילו חאמס הוא משהו ששווה את הדיון?

זה לא היחס הרע כמו שזה חוסר היכולת לנצל אותם.
חאמס שחקן מבריק שיכל לתרום בהרכבים מסוימים.
יורנטה מאז שעזב משחק הרבה יותר מקדימה, מבקיע לא מעט, ועושה פעולה שכולנו שכחנו שקיימת - משחק לעומק.

על הרבה דברים כנראה לא נסכים, אבל תסכים איתי שגם חיזוק הספסל זה דבר חשוב בקבוצה, ומשפיע ישירות גם על שחקני ההרכב. שחקן פותח שמרגיש תחרות וחשש על מקומו, בא בגישה אחרת. כרגע אתה רואה קבוצה שבעה ושחקני הרכב שמרגישים כל כך לא מאוימים על מקומם שהם מרשים לעצמם לשוטט על המגרש.

יורנטה קובו ושמובו לא יותר טובים מכל המסריחים שמסתובבים אצלנו, יורנטה במקום אודגארד זה מה שיהפוך אותנו ליותר טובים?
חייבים 2 שחקני התקפה חדשים מהטובים ביותר שיש, וצריכים גם עוד קשר מהסוג שאין לנו.

על החיזוק הדרוש בקיץ אין עוררין. הדיון היה על מה הביא את ריאל למצב הנוכחי, ואיך אפשר בכל זאת להוציא משהו מהעונה הזאת.