תוציא את דמבלה מהמגרש ואנחנו מפסידים 2-0 כמו ניגר׳ס.
יש לו מהירות, יש לו דריבל ואין לו שכל. אם היה לו שכל ומקצוענות היה נהיה שחקן מפחיד.
אני צופה לו עליה מטאורית תחת צ׳אבי והתרסקות בקבוצה הבאה שלו אם לא יהיה תחת מאמן תותח שיודע לפתח צעירים.
הבישול לדה-יונג אתמול מבעיטה שלו לשער, או שאני טועה?
הוא מפרפר הגנות ועושה כאב ראש גדול למאמנים שמשחקים מולו, כנראה שיש להם דמיון מאוד מפותח…
מפסידים שתים אפס כמו שהגול השלישי הגיע מאיבוד כדור שלו? יש לו מהירות ופה סיימנו את הדברים הטובים אצלו.
זה לא בישול , אם מילטאו היה מרחיק יותר טוב זה היה נחשב עוד מסירה לא מוצלחת שלו. עצם זה שאתה מזכיר את זה מראה כמה אין לך שום ביסוס ליתרונות שלו.
וספוילר אף מאמן לא שובר במיוחד את הראש מולו. כי לא ממש קשה להתגונן מול שחקן עם שכל של יונה שיודע רק טריק אחד. שהעמיתים שלך להתקפה זה לוק דה יונג (מבחינתי כבר עשה יותר ממנו בברצלונהבכל הקדנציה הקצרה שלו) ובריטוויט אולי אתה עוד עלול לרמות אנשים שיש בך משהו.
באמת אין לי.
תשמע, אני לא מצטער שהוא הולך וכבר אמרתי
עם זאת, אין לנו על הספסל מישהו שנכון לרגע זה יכול לתת את מה שהוא נותן.
ועדיין, כשילך אני יודע שלצ׳אבי יהיו הפתרונות שלו. עצם זה שאנחנו משחקים כקבוצה ולא כאוסף של אינדיבידואלים מאפשר לנו לאבד שחקן מבלי לאבד את המשחק.
נביא לפה שחקן קו מהיר וטיפש אחר, שיעשה קצת דריבלים וכאב ראש קל להגנות ממולו ונסתדר.
כמו שאמרתי, אחרי העזיבה שלו תבוא נפילה נוספת בקריירה העצובה שהוא מייצר לעצמו.
אולי אומטיטי אומר לו בצרפתית דברים שאנחנו לא מבינים ולוקח אותו למקומות אפלים… מי יודע…
תוציא את דמבלה מהקבוצה בהתחלת השנה ואני מבטיח לך שאנחנו באותה נקודה. תמשיך לתת לו ולסוכן שלו לעשות צחוק מהקבוצה ולעשות פה בית זונות ואף אחד יותר לא יקח אותך יותר ברצינות.
הסיבה היחידה שאני לא מתנגד לתת לו להמשיך לשחק זה הסבירות הגבוהה שהגוף שלו לא יחזיק עוד מעמד והוא יתרסק שוב. ואז נראה אותו מחפש קבוצה שנה הבאה. היתרונות שלו זה פייק ניוז.
כולנו נפלנו פה לפח לשטיפת מוח של בארסה מניה שהוא הגיע.
טוב.
אני לא מסכים איתך, אבל מילא.
שחקני קו חשובים במערך ובתכנית המשחק של צ׳אבי. חוץ מדמבלה יש לנו את אבדה, איליאס וז׳וטגלה. שלושתם צעירים מדי וגם לא יכולים לשחק יחד בגלל חוקי הלה-ליגה.
צ׳אבי צריך להיות קר רוח ולהוציא מהקבוצה את המקסימום שהוא יכול בעונה הזאת. לא רק בגלל העתיד של הקבוצה (ליגת האלופות וזה) אלא גם בגלל העתיד שלו עצמו. אנחנו צריכים את ההמשכיות שלו כמאמן והסוסיוס לא ידועים במוח חריף יותר משל דמבלה שכל כך חביב עליך. אם הוא לא יביא את התוצאות אנחנו עלולים לראות את לאפורטה נאלץ לוותר עליו לטובת איזה טן-האח או מאמן גרוע ממנו.
עם כל הכבוד למאמנים אחרים, טובים ככל שיהיו, אני רוצה פה את צ׳אבי ואני רוצה אותו פה לעוד הרבה שנים.
הקריירה שלו מתחילה במקביל לקדנציה של לאפורטה. עם הכל ילך טוב, הוא לא יעבור את ההשפלה שגרמה לפפ לברוח מכאן. האם נצליח להחזיק בו כמאמן לעשור הקרוב ולבנות פה קבוצה מפחידה? מוקדם להתנבא.
מה שבטוח זה שבזכות הדרך והתוצאות מאז הגעתו של המאסטרו, יש להנהלה יותר מנוף להביא לפה ספונסרים טובים. הגלגל מסתובב במשוב חיובי, הדרך (ליאור ואני לא מסכימים) מביאה תוצאות, אנשים מחכים לראות את המשחקים שלנו**, הביטחון של השחקנים עולה, שחקנים מבחוץ רואים שמשהו קורה פה והרצון שלהם לבוא יגבר. הקבוצה נראית בדרך הנכונה.
אז דמבלה? דמבלה הוא הדאגה האחרונה שלי. באמת באמת באמת, שיהיה לו רק טוב.
**עזוב אנשים אחרים, אני אשכרה נשאר ער ולא מנומנם מול המשחקים שלנו מאז שצ׳אבי פה. זה הישג פסיכי לעומת המשחק המשעמם שהצגנו פה בשלוש השנים האחרונות של הגדול מכולם אצלנו בקבוצה.
הפוטנציאל היה שם, והצורך המקצועי/טקטי/מערכי בשחקן כזה היה שם. בהנחה שאולי לא היה אפשר לנחש שבמדדים “היעדרויות צפויות”, “איחורים צפויים לאימונים” ו-“דריבלים צפויים לתוך קיר” הוא יהיה השחקן הכי טוב בעולם, אבל זו לחלוטין הייתה נראית קנייה נכונה. לא מבחינת המחיר, בכלל לא, אבל כן מבחינת הצורך המקצועי והעובדה שהיה מדובר בפוטנציאל עצום. ללא קשר למה שנכתב בבארסה מאניה (שהאמת…אני לא זוכר איך הייתה ההתייחסות שם לרכש הזה, בזמנו).
בין 2 הרכישות הנוראיות של אותה שנה, שנבעו מפאניקת עזיבת ניימאר וטמטום ניהולי, דמבלה היה נראה כרכישה היותר נכונה והגיונית. ומתוך הראייה הזו, גם אני הגנתי עליו בעונה הראשונה, וגם קצת אחרי. שוב - בלי שום קשר לבארסה מאניה ולשטיפת מוח, שנראה לי שמשתתפי הפורום הזה קצת פחות לוקים בה.
ואז דוחפים ציטוט של סבתא של השכן של משפחת מסי, שאומרת שכריסטיאנו אומנם שחקן מעולה, אבל מסי הוא הכי טוב בהיסטוריה.
כיריב, דמבלה הוא השחקן שהכי מפחיד אותי אצלכם מלבד ממפיס. הוא לא יעיל אבל כמה בלאגן הוא מייצר בהגנות. אתמול מה שהוא עשה לקרבחאל היה עצוב לראות, והוא הכניס הרבה פאניקה בהגנה שלנו וגם לנו לנטוש את משחק ההתקפה. לייצא אימבלאנס בהגנה של היריבה זה לא פחות משמעותי מלייצר מצבים. לא הייתי רוצה אותו בקבוצה שלי כי הוא לא יציב ולא יעיל אבל גם הייתי מעדיף שלא להתמודד מולו. במצב של בארסה הוא יכול להיות מאוד קריטי.
פאטי עומד על הרגליים בממוצע כחודש בשנתיים. קודם כל שיעמוד על שתי רגליים איזושהי תקופה ואז נדבר על כמה טוב הוא או לא. כשהוא בריא אני מפחד ממנו, הבעיה היא שהוא לא בריא. השער של אתמול פחות הרשים אותי מכיוון שלא סגרו אותו, מעבר לזה הוא לא עשה יותר מדיי.
הוא אף פעם לא היה מאלה שאתה מרגיש אותם בפעולות שהן לא התכלס עצמו. זה לא ויניסיוס. לטוב ולרע כמובן. לבארסה זה בדרך כלל מתאים כי אין להם בעיה של להיות מורגשים
לא מסכים. יש לו יכולת ליצור מצבים עם דריבל. יש לו ראיית משחק מצויינת והוא פנטזיונר לא קטן. הוא הרבה יותר מסתם רגל מסיימת. הוא דומה לרודריגו בעיני בתקופה שהיה יותר חד.
אתה לא מפחד מפאטי כי הוא פציע, ואז נותן את דמבלה כשחקן שאתה מפחד ממנו.
תשקול מחדש.
אנחנו כנראה פחות טובים מריאל כרגע, והמשחק הזה היה יותר מהממוצע העונה. לא הכי טוב , כשפירקנו את סוסידד בתחילת העונה היה יותר טוב. אבל אנחנו אמורים להשתפר בקצב גבוה, כשהילדים בני 18-19 יהיו בני 19-20, ויש יד מכוונת מהקוים.
הפערים יצטמצמו מהר.
בנוגע לדמבלה אני מסתכל על ההווה, פאטי על העתיד. דמבלה כרגע כשיר והוא פה גם ככה לחצי שנה ולכן מעניין לא מעניין אותי כמה הוא ייפצע בעתיד. פאטי עם כל הכבוד ליכולת הנוכחית, מפחיד אותי הפוטציאל שלו ומה שהוא יהיה בעתיד, ולכן אני בודק את היסטוריית הפציעות שלו. אם הוא ימשיך בקצב הפציעות הנוכחי, תקופה פה ושם שהוא מציג יכולת טובה כמו דמבלה עכשיו (ואני לא נכנס להאם היכולת של דמבלה טובה או לא) פחות קריטית כי היא לא תמשך לאורך זמן.
בכל מקרה אני מבין את הבעייתיות במה שאמרתי ומקווה שזה יותר מובן.
כרגע אתם נראים טוב לאין ערוך מאז פתיחת העונה. מודה שאני לא זכרתי את המשחק הספציפי ההוא, אבל בכללי אתם בעליה ואתמול זו הייתה היכולת הטובה ביותר שראיתי מכם.
עם ילדים אתה אף פעם לא יכול לדעת מה אתה תקבל. הם יכולים להיראות כשחקני העתיד ואז להיעלם ולעמים בדיוק הפוך. ההתקדמות שלהם אינה ליניארית. גם אצלינו יש ילדים, מנוסים ומבטיחים, אבל אני נמנע מלספור אותם כמניות בטוחות לעתיד, למעט ויני ומיליטאו. אפשר למצוא דוגמאות לשחקנים צעירים שהבטיחו ולא קיימו וכן להיפך בקלות.
אכן, בתסריט האופטימי מבחינתכם ובהנחה שריאל בעצמה לא תתקדם. צריך גם לזכור שאוטוטו הברנבאו יהיה מוכן וזה כבר כמה שנים שאנחנו חוסכים כסף של העברות בזמן שאתם בזבזתם כספים על העברות כושלות. הצעירים של ריאל גם בהתקדמות ופרז אמר שהוא מתכנן קיץ מעניין. לא יודע מה יקרה בעתיד, הזמן יגיד.
הלחץ שלו אדיר! אבל כאמור אם אין גיבוי מאחור לעמדה שלו - יש חור במרכז הקישור החושף פעם אחר פעם את ההגנה הגרועה שלנו גם בלי זה.
לא יודע אם הפתרון שהוא לא ילחץ גבוה או הפתרון ללמד אחד מהחבר’ה החדשים (כן, גם דה יונג מתאים לזה) לגבות את בוסקטס. זה בעצם כל הרעיון של הטוטאל פוטבול - עמדות דינמיות, אבל כשרק בוסי דינמי וצמד הקשרים לידו סטטי או עולים לרחבת היריב כשהוא לוחץ - בוסי נראה רע מאוד על גבול האומלל.
ענית פה לעצמך. בארסה משחקת טוטאל פוטבול. אני יוצא מתוך נקודת ההנחה הזאת. זו הסיבה שצ’אבי הגיע, זו המהות של הקבוצה שלכם. משחק הלחץ האינטנסיבי זה א’ ב’ של הטוטאל פוטבול. אם אתם שואפים לשחק טוטאל פוטבול, אז השחקנים האחרים בקבוצה צריכים ליישר קו. אתה לא יכול לצפות מקבוצה לשחק בסגנון מסויים ובו בזמן לצפות משחקנים שעושים את המטלות שלהם ליישר קו עם שחקנים שלא עושים את המטלות שלהם.
הבעיה היא לא החורים שבוסקטס מייצר, הבעיה היא ששחקנים אחרים לא יודעים לנוע בצורה נכונה בלי כדור.
אם אתם מצפים לשחק טוטאל פוטבול, בוסטקס הוא השורד האחרון שעדיין עושה את זה by the book. זו בדיוק הסיבה שאמרתי שברגע שהוא ילך, אתם תאבדו את האופי שלכם. כל השאר, אלו שלא יישרו קו איתו, פשוט לא משחקים כמו שהם אמורים לשחק.
אני לא אופתע אם צ’אבי התכוון בדיוק לזה כשאמר ששחקנים היום לא יודעים את הבסיס של המשחק של בארסה. משחק הלחץ הוא הלחם והחמאה של סגנון המשחק הזה, עם כל הכבוד למסירות הקצרות ולתזזיתיות האופנית לשחקני ההתקפה.
דמבלה לא יהיה פה בעוד חצי שנה, ובהווה שתרנגול בלי ראש, אין מה לפחד ממנו.
כמו שלא פחדתי מויניסיוס בשנה שעברה. אז מה אם הוא יעבור 2 או 3 שחקנים? בטוח תבוא מסירה גרוע או בעיטה קיבנימאט.
אין לך מה לפחד מדמבלה לא בהווה ולא בעתיד, לפחות לא בברצלונה. מפאטי אתה אמור לפחד כבר בקלאסיקו הבא.
לגבי הפציעות של פאטי, גם מסי היה פציע בגיל הזה. רגלי הזכוכית קראנו לו אז.
נכון, אבל רובם מממשים את הפוטנציאל. כשיש לך 5-6 בהרכב כבר עכשיו, אתה יכול להניח שיש פה 3-4 שיהיו תותחים. אף אחד מהם לא מסתמך על איזה נתון פיזי מדהים כמו דמבלה, כולם עובדים עם הראש וככה יש הרבה יותר סיכוי להצליח.
לנו התחלפה ההנהלה, וגם לנו פתאום מאיפשהו יש 55M כדי לשלם על טורס. אין לי הסבר מאיפה, אבל זה בטח לא היורו האחרון שיש בארנק.
אתמול הוא עשה לנו הרבה כאבי ראש. מספיק בשבילי כדי לקחת אותו בחשבון.
זהו שבעתיד הוא לא בברצלונה אז הוא לא רלוונטי ולכן לא התייחסתי לפציעתו. לגבי פאטי, כמו שכבר אמרתי, אני רוצה לראות אותו תקופה משמעותית בלי פציעות ועם יכולת טובה כדי להעריך מה הוא שווה. בינתיים אני רואה שחקן מאוד מוכשר אבל גם מאוד פציע. מה יהיה בעתיד, שוב, אני לא יודע. מסי היה כישרון גדול שהצליח למרות הפציעות לעומת זאת היו שחקנים שלא התגברו עליהם. אלשנדרה פאטו, סתם לדוגמה. אני לא יודע אם הוא יצא מסי או פאטו, אני יכול לחכות ולראות מה הזמן יגיד. אגב גם מסי לא דוגמה מספיק טובה. הוא סבל מפציעות אבל בדקתי ומעונת 2005/06 עד 2009/10 הוא היה פצוע 242 ימים. פאטי מאז 2019 הפסיד כבר 418 ימים. בתקופה הרבה יותר קצרה.
לא קובר אותו, אבל בעיניי חובת ההוכחה עליו. מה גם שלחזור מפציעות קשות זה לא פשוט ואתה אף פעם לא יודע איזה שחקן תקבל בחזרה.
אתה יכול להעריך את זה ככה אבל אין לך תעודת ביטוח לזה. ממה שאני מצליח לראות, יש לכם שחקנים כישרוניים שמראים ניצוצות אבל עדיין לא חושב שיש מישהו שאפשר לשים עליו את האצבע ולהגיד הוא יהיה משהו מיוחד. יכול להיות שיצא משהו מיוחד מהם? יכול מאוד להיות. כרגע עדיין אני לא רואה את זה. הם לא סתם שחקנים אבל לא הייתי שם כסף על זה שהם יהיו שחקני טופ.
אותה הנהלה בדיוק גם אמרה שהמצב של הקבוצה מאוד לא טוב מבחינה פיננסית. האם מדובר ב55 מיליון דולר שצמחו פתאום על העצים או בעוד כסף שהצליחו לגרד כדי להביא את השחקן הראשון שהצליחו להביא בסכום הזה? אני לא יודע. האם יהיה מאיפה להמשיך לגרד? אני גם לא יודע. שנינו לא יודעים. מה שאנחנו כן יודעים זה שהמצב הפיננסי של הקבוצה לא טוב ואתם מאוד מוגבלים מהבחינה הזאת. אם בזה אתה לא מסכים איתי אז אחד מאיתנו ממש לא מעודכן במה שקורה (ויכול מאוד להיות שזה אני - אשמח לתיקון במידה וכך).