מחזור 3: מנצחים 4:3 בלה סרמיקה של ויאריאל במשחק משוגע (גאבי, פרנקי, פראן, לבנדובסקי)

אחרי שנדבר על הטמטום של פאטי.

עד שראפיניה יחזור

לבה שחקן גמור.
ויטור לא יכול להגיע מהר יותר.
יש איזה חלוץ חצי סביר בנוער?

צ’אבי מרגיז ועקשן, אלונסו וגרסיה לא קשורים לענף, לבנדובסקי שחקן עבר, ההגנה של בארסה בלי אראוחו וכריסטנסן זאת מסננת, ופאטי נראה כאילו ימאל עשה לו ספייס ג’אם וגנב לו כל טיפת כישרון שהייתה לו.

אבל מה?
ביום של ים כדורגל אירופאי (בדגש על אנגלי), משחק מהליגה הספרדית הוא שוב ההצגה הכי טובה בעיר.
כיף.

טורס איש המשחק :slight_smile:

1. אני לא יודע מה פרנקי אוכל, אבל שימשיך עם זה. מצד שני - אם ימשיך ככה יותר מידי, הוא ייגמר מהר מאוד.
    בכל מקרה - פתיתת עונה מצויינת שלו. הוא היה היום בכל מקום.
    פעם קראו לרוברטו “כלבויניק”, פרנקי מראה עכשיו מה זה באמת אומר.
  2. אני לא יודע מה לבנדובסקי אוכל, אבל שיפסיק עם זה. אולי שישים גשר בשיניים.
  3. ללאמין יאמאל יש כישרון ברגליים שרואים אחת ל…, ביטחון חיובי בשמים, ויכולת לבחור לעשות את הפעולה הנכונה כמעט בכל פעם. בגיל 16. ודווקא בגלל זה הוא צריך לחזור למעמד של פרוספקט מבטיח ולהיבנות יותר לאט ועם פחות דקות דשא. אני מקווה שבמחזור הבא ראפיניה/פראן יפתחו, והילד ישולב בהמשך.
    ואני בעיקר מקווה שבמרוקו מייצרים ברכיים טובות יותר מאשר מבגינאה ביסאו.
  4. סרג’י רוברטו צריך לעוף. לא לספסל, לא ליציע. לקיבינימט. גם אם קאנסלו יגיע. כל נפילה של הפורטוגלי לדשא תפיל את הלב שלי לקומה שמתחת לדשא, כי התחליף שלו זה ההוא שחי על ערב אחד ב-2017. הוא החריב כל מהלך במשחק היום, ב-2 צידי המגרש.
  5. פראן טורס חייב לשחק יותר. חייב. זה אפילו לא הגול שהוא כבש, כל שפת הגוף שלו כרגע משדרת “אני וההוא מהעונה הקודמת אלו 2 אנשים שונים”. מאמנים טובים יודעים לזהות את זה אצל שחקנים ולרכב על הגל. אבל לנו יש את צ’אבי, אז בטח המסקנה שלו תהיה שזה עובד להכניס אותו בדקה ה-65 ומעלה.
  6. מהלכי המשחק שלי - אריק תופס שחקן ברחבה וזה לא פנדל, ופראן מפציץ את רוברטו (ותודה ל-@עידו).
  7. חייב להגיד שנהניתי במשחק הזה. אם כבר אין ציפיות, לפחות שמשחקים לא יסתיימו ב-1:0, ויהיה קצת אקשן.

ברגע שפראן נכנס במקום רומאו ועברנו לשחק עם שלושה קשרים שלטנו והיינו מסוכנים יותר. זה כמובן לא יפריע לצ’אבי להמשיך עם ארבעה קשרים אבל אם הוא היה צריך הוכחה שזה רק תוקע אותנו הוא קיבל.

אם כבר פראן, מסכים לחלוטין עם אייל שהוא משדר משהו אחר בינתיים, הוא צריך לראות הרבה יותר דקות, מבחינתי הוא שווה כרגע הרכב.

לפני לבה.

בוא נתחיל מזה שהוא יתפוס מקום בהרכב במקום קשר (גאבי) ואז נראה אם לבה ממשיך להיות חושך או השטחים שיהיו לו בזכות שחקן התקפה נוסף שעושה תנועה לאזור הרחבה יעזרו לו לחזור לעצמו.

המון תודות על הניצחון הזה מגיעות לויאריאל ולקיקה סטיין יקירנו שהתעקשו לשחק הרפתקני ולא זהיר עם קו הגנה גבוה, להשאיר חורים בהגנה ולהיות נורא תמימים (סגנון המשחק של קיקה עם וויבים חזקים ל8-2, רק שבארסה הנוכחית היא לא באיירן שתנצל כל כך הרבה חורים). כבשנו 4 שערים מ-2 טעויות בהרחקת כדור שלהם ו-2 רגעי גאונות של לאמין, ממש לא מעודד.

אני כן רוצה להחמיא לשחקנים שלנו על משחק הקרבה והמון רצון לנצח אבל כרגיל שום דבר לא הגיע מאיזושהי טקטיקה או משחק מסודר שלנו. ויאריאל שיחקה לידיים שלנו, כבשה די בקלות מתי שיכלה וספגה בשלומיאליות מתי שנרדמה. בארסה מסודרת עם משחק התקפי נורמלי ושיטת משחק היתה קורעת לגזרים את ויאריאל הזו עם חמישייה במחצית ללא מענה.

לצערי הטענות על גאבי הן כבר מזמן לא גחמה אישית של ליאור, הילד אבוד ומתרוצץ סתם ואין לו מושג איך להשתלב במשחק ההתקפה. אפילו את תואר הפיזי-אגרסיבי לקחו ממנו היום - גאבי ניצח רק ב-3 מתוך 14 מאבקים ישירים על הכדור (לא באוויר), הכי פחות על המגרש.

רחמיי על גונדואן, יש לו איכויות וורד קלאס שהוא רגיל לספק בתוך המכונה של פפ ועכשיו הוא משחק ללא שום מנגנון והדרכה, ובכל זאת מראה ניצוצות עם כל נגיעה ומסירה. הוא ופרנקי חייבים לשתף יותר פעולה, חבל שאין לנו מאמן שיבנה את זה נכון.

על ההגנה המסננת והפצועה שלנו מיותר להרחיב, אבל חייב לציין שלא הרגשתי מספיק תמיכה מהקישור האחורי. אם לפרנקי אפשר לסלוח כי הוא קיבל על עצמו הרבה יותר משימות התקפיות, רומאו די קרס בכל רגע שויאריאל קצת יותר לחצה - דגל אדום רציני לגבי זה שכמעט כל קבוצה באירופה עשויה לשטוף מולנו את המגרש ללא קושי. אין לי מושג אם הוא באונסה האידאלית של צ’אבי אבל גם אם לא, אני לא רואה איך יש לנו קישור אחורי שידגדג בכלל קבוצות עילית.

מה שעצוב במשחק היום זה שכדי “לפתור” את הבעיות שצ’אבי יצר עם ה-4-2-3-1 שלו הוא הזיז את פרנקי קדימה ויצר 4-1-4-1. החורים בהגנה הם תוצאה ישירה של זה. לא סתם ספגנו 3 ועוד יצאנו בזול.

כשיש יריבה שלא מתבנקרת שחקני ההתקפה שלנו נראים טיפה יותר טוב אבל כשנפגוש יריבה שלא מתבנקרת אבל יודעת ללחוץ - אנחנו אבודים.

חשבתי לפני המשחק שרוברטו יהיה קשר, אבל הוא היה מגן וזה היה 4-4-2 מכוער ולא יעיל.
רוברטו היה רע, אבל לא רק הוא. גם כריסטנסן ואלונסו היו רעים. צ’אבי חייב למצוא פתרונות .

נמאס לי מהקרדיט האינסופי ללבנדובסקי. הוא בכושר רע, ויש שחקנים בכושר טוב ממנו. הוא חייב לרדת לספסל, אבל אצל צ’אבי נראה שהוא פרה קדושה.

כל הכבוד ליאמאל שלקח את ההזדמנות בשתי ידיים. מחיאות כפיים מהקהל היריב מדברות בעד עצמן

מה אפשר לקחת מהמשחק הזה? קודם כל, שצ’אבי חייב להפסיק עם הפחדנות הזאת. כשהיה ואוולרדה תמיד אמרתי שמבחינתי זאת לא ברסה, אני מעדיף להפסיד כמו ברסה מאשר לנצח כמו קבוצה אחרת. לפתוח עם גאבי באגף זה לא ברסה, זה פחדני ומשעמם. הוא חייב בייצים ופשוט לבחור שלישיית אמצע, ססק כבר לא פה מזמן. לא צריך להעמיס 4-5 קשרים בכוח.

זה עוד יותר מרגיז אותי כאשר אתה נוכח באימונים ורואה את השינוי המנטאלי של שחקנים מסויימים, ביניהם פראן. תן לו לשחק. אם לא היו לו אופציות הייתי אומר ניחא, אבל גם פאטי וגם פראן רוצים לשחק. כל אחד והסיפור שלו.

סרג’י רוברטו אין מה להגיד, משחק נוראי שלו והוא חייב להיות מה זה סופר סאב, כזה של החגיגות. היינו צריכים להיפטר ממנו בקיץ.

וכמובן, גאבי. אני מאוהב בילד. הוא כבש שער, אבל זה הרבה מעבר. זאת הרוח שהוא מביא למשחק, ולא משנה מה כל אחד רואה מבחינה מקצועית-המנטליות הזאת היא פרייסלס. מדהים אותי שזה מגיע מילדון. איזה ווינר.

הי חדש כאן
עוד לא יודע בדיוק את מנהגי וחוקי המקום
רק בטוח שכשצריך למסור אחורה מוסרים
כשצריך דריבל, מדרבלים
וכשצריך לנקות את הברזלים בשיניים, מנקים

אה כן, ואני סבבה במשחק הזה

שמונה חודשים

ברוך שובך :slight_smile:

@Agalma התגעגענו!!!

מה כבר אפשר להגיד על המשחק המטלטל הזה?
קודם כל ועל אף הניצחון, תודה ענקית לקיקה סטיין שבמו חילופיו הרג את הקבוצה שלו. ההוצאה של ג׳רארד מורנו ורבנו ודני שלא היה כזה פארחו כמו שצ׳אבי צפה…
החילופים האלו די חירבו את כל שטף המשחק של הצוללת הצהובה שבאיזור דקה 70 איבדה שליטה על המשחק.

כמה נקודות בכל זאת:

1. פראן ״הכריש״ צריך לראות יותר דשא, או לחלופין לעלות כחילוף מרענן במחצית השנייה בשביל לנצל את האנרגיות והרעב שלו. נקווה שימשיך ככה כדי שכולנו נרוויח מזה.
  2. רומאו לחיץ ואיבד לא מעט כדורים מול קבוצה שהיא…איך נגיד מבלי לזלזל… לא הטופ של אירופה. מול קבוצות עם קישור איכותי וכנפיים מהירות יותר, המשחק ייגמר לרעתנו כבר במחצית (בטח אם אלו המגינים שלנו).
  3. ״אוי המגינים, אוי המגינים. חבר׳ה על הכיפאק חבל שהם לא קשורים״ (לחן: עממי, מילים: מסייעת 12).
    אין מה לעשות שאלו החילופים שלנו והמאמן שלנו מקובע ל4-4-2 ויהי מה.
    לא נכביר במילים ורק ננסה לחשוב קצת קדימה- קנסאלו אמור להגיע, אם הגרמנים יחליטו להעביר את הכסף מתישהו לפני ה2.9. ואז יהיה לנו מה למכור בהתקפה בצד ימין. השאלה היא מה יהיה התפקוד של באלדה ואגף שמאל ז״ל וכמה אימפקט יביא איתו הפורטוגלי ברמה שקבוצות ישחקו יותר זהיר בצד שלו כדי לא להיענש. אתמול לויאריאל לא הייתה בכלל דילמה על איזה צד לשחק מבלי להיענש, אלא יותר להעניש.
  4. לא יודע מה לבה עובר ולמה הוא חולק את חוש קבלת ההחלטות שלו העונה עם פאטי, אבל לבארסה אין כרגע פתרונות טובים לעמדה הזו ולצ׳אבי אין וובוס לספסל את הפולני אם ימשיך ככה.
  5. ונסיים ביקירנו צ׳אבי. כמו מקרה אנריקה ובשונה לחלוטין ממקרה פפ, הוא פשוט איבד כל קרדיט. זה המצאי שחקנים שלך? אחלה! בוא ננסה לא לשחק 4-4-2 עם שחקנים שלא תורמים למערך הזה כלום. בוא ננסה לחשוב קצת מחוץ לקופסא. משהו שהיית עושה הרבה כשחקן.

מקווה שלאפורטה שילם לקיקה את מה שברתו חייב לו, מגיע לו אחרי ההרפתקנות והחילופים שבואו נהיה אמיתיים עם עצמנו, רק בזכותם יצאנו אתמול עם 3 נקודות (ו-3 שערי חובה, אבל לפחות היה משחק מהנה)

בתור אחד שהיה שם ימים בודדים - המילים אמורות להיות קצת, אבל רק קצת, יותר בוטות. תחשוב מה עולה לך לראש אחרי הצבה של אראוחו כמגן ימני למרות שוויניסיוס בכלל לא משחק, ותבין.

רומיאו בפעם הראשונה שיחק כקש"א יחיד.

בחלקים רבים הוא היה יחיד, אבל גם בלא מעט דקות פרנקי היה שם כדי לעזור ולחלץ.

זו גם לא הפואנטה.
לשים את רומאו כקש״א יחיד זו טעות עם פוטנציאל נזק גבוה מאוד שמול קבוצות אחרות נשלם מחיר גבוה בהרבה. רומאו ופרנקי יחד הם לצערנו לא בוסקטס אחד בהיבט ההשפעה על המשחק. ומבין השניים, רומאו הוא הקשר הפחות טכני והפחות מתאים לספוג לחץ.

בין אם אלו הוראות מהמאמן או חוסר משמעת טקטית שהובילו לכך שרומאו לבדו, אזי ששני המקרים הם טרלול שקשור בצ׳אבי…