מחזור 3: מנצחים 4:3 בלה סרמיקה של ויאריאל במשחק משוגע (גאבי, פרנקי, פראן, לבנדובסקי)

הרוב דיי נאמר פה, אבל אני בכל זאת הייתי רוצה להדגיש כמה נקודות דרך סטטיסטיקה (WHOSCORED):

1. עד כמה סרג’י רוברטו היה רע אתם שואלים? הוא סיים עם אפס פעולות הגנתיות(!!!). 0 חטיפות, 0 תיקולים, 0 חסימות ו- 0 עבירות. גם לגבי השער של פוית על הראש שלו. פוית סבבה והכל, אבל בסוף הוא בלם שלא הלך לו שעבר הסבה לעמדה שם אין כמעט אופציות טובות בכל אירופה וככה הוא מצליח להישאר רלוונטי בתור מגן ימני חביב עם משחקים טובים יותר וטובים פחות. הוא נגח מעל הראש של סרג’י רוברטו. אני מבין שמגן ימני כאמור זו עמדה בעייתית, אבל אם אנחנו מסיימים את הקיץ בלי אף אופציה בימין (וכפי שראינו לא קונדה ולא אראוחו אופציות רלוונטיות לבינתיים) זה ביזיון. בלי קנסלו, בלי פרסנדה ובלי אפילו איזה מונטיאל שיכל להיות אחלה אופציה שמצא את עצמו בתחתית ה- EPL. לאמין אולי יכל לעזור יותר (היה עם 3 פעולות הגנתיות במשחק), אבל יכול להיות שהיה קשה לו להתמודד עם הלחץ על פדרסה שחגג יחד עם באאנה באגף ימין שלנו.

2. אחרי סרג’י רוברטו יש לנו את כריסטיאנסן עם פעולה הגנתית אחת (חטיפה) בכל המחצית. זו לא לא הייתה מחצית בלי אירועים אצלינו ברחבה, וזה לא שויאריאל לא הגיעו למצבים מעבר לשערים. מי שהיה בעיני רבים הפתעות העונה שעברה פתח את העונה לא טוב. יכול להיות שהוא סוחב פציעה, אבל פשוט לא מדברים על זה בשום מקום, ואני לא מצליח להבין על מה מדובר בשום מקור שעברתי עליו. זה לא כאב בטן, קורה פה משהו.

3. מרקוס אלונסו המושמץ היה יחסית סביר. שיאן התיקולים (5) ושיאן החטיפות (3) בצד של בארסה, שאיתו תופקד גאבי עם 3 תיקולים וחטיפה אחת. פה גם נכנסת החשיבות ההגנתית של גאבי כחלק מהלחץ הגבוה ההיררכי של צ’אבי. עם הכדור גאבי היה חלש ללא דריבלים, מסירות מפתח ורק מצב אחד שהסתיים בשער הרבה בזכות קרוס מדהים של לאמין. אני יכול להבין למה הוא בחר להשתמש שם בגאבי, וזה הוכיח את עצמו, השאלה היא אם לא היה שווה להכניס את פראן הרבה יותר מוקדם בהינתן העובדה שהתקפית פוית פחות חזק ואפשר לנסות להכניס שחקן שיותר מותאם התקפית לעמדה הזאת.

4. אישית לא הייתי מוכן לרדת לחיים של פראן טורס שנה שעברה, ואני לא מדבר על אכילת כובעים השנה. זה לא שמנה את העובדה שמגיעה לו הזדמנות בטח בהינתן הקאדר ההתקפי הקיים. מה כבר יש להפסיד? מקווה שהוא יעזור לנו ויהיה עקבי כי העונה הזאת ארוכה מאוד.

5. אם כבר מדברים על שפת גוף ואופי של שחקנים. אחרי המצב של פאטי מול השוער, בעוד הכדור לא יצא, פאטי אפילו לא רץ ללחוץ את השחקן והיה עסוק בלהתבאס שהכדור לא נכנס. זה אומר הכל מבחינתי על הגרסא הנוכחית של פאטי. יכול להיות שהוא במצב פחות טוב מנטאלית, אבל מי שלא מוכן ללחוץ שלא ישחק.

6. אוריאול רומאו פגש לראשונה העונה בליגה מצב שלוחצים אותו. לפי SOFA SCORE הוא עם 7 איבודי כדור, כמו גם לאמין יאמאל. בניגוד ללאמין שהוא ווינגר וחייב לנסות לקחת את הסיכון עם דריבל, אני לא מצפה מהקשר האחורי של ברצלונה שיתן מספרים כאלו.

אומנם ניצחנו שוב קבוצה מופקרת של סטיין, אבל אני יותר מודאג ממבסוט מהניצחון הזה. יש לי דעה קשה מאוד על צ’אבי, אבל אני אמשיך לחכות ולראות מה יהיה בהמשך. כפי שאני רואה את המצב כרגע, יש לי הרגשה שזו העונה האחרונה של האגדה שלנו.

אלונסו בעשר דקות הראשונות כמעט עלה לנו בשתי שערים. הסטטיסטיקה הזו פשוט “מרמה”. המזל היחיד שלו שהוא תותח על לעומת המגן שפתח בצד השני באותו המשחק…

אני לא יודע אם אני צריך לבכות או לצחוק שאני כותב את זה…

מסכים כמעט עם כל מילה בלי שבדקתי בסטטיסטיקות.
רק חסרה לי התיחסות ללבנדובסקי, שלדעתי היה השחקן הגרוע על המגרש יחד עם רוברטו. בעיטה אחת נחמדה מרחוק, דחיקה ממטר וזהו. אני רוצה שיירד לספסל כי כרגע יש שחקנים רעבים יותר ממנו ובכושר טוב יותר ממנו.

סיכום הקדנציה של צ’אבי בברצלונה.

אחד הפוסטים אוחד לנושא קיים: צ’יפים לצ’אבי - דיון הטקטיקה והסגל לעונת 23/24