מחזור 30: 2-0 על בילבאו

גם רודריגו הוכיח כמה פעמים שהוא מסוגל. בין היתר אתמול. כשהריצו אותו בשמאל תקופה בלי ויני הוא סיפק קבלות.

כמו שכתבתי בעבר, אני רוצה לראות כדורגל ולהנות. אם הייתי מעוניין בתיאטרון הייתי הולך להצגה בהבימה, במקום שזה יעלה לי בעצבים. ויני פשוט מבאס לי את החיים הרבה יותר מאשר משמח אותי. זה ממש פשוט אצלי.

אם תגיע הצעה מכובדת, הייתי מעלה את ויני על המטוס בלי לחשוב פעמיים.

אתה לא שם לב לנקודה בעייתית פה?

האר את עיניי

“ביחד עם ויניסיוס”?

להגיע לאגף שמאל ולשחק שם עם עם השחקן הבכיר בסגל, זה לא בדיוק מדד אמיתי ליכולת של השחקן ב"אגף שמאל".
עכשיו תדמיין שגם אמבפה על המגרש.

עדיין לא הצלחתי להבין. אם כל הבעיה היא שהוא נמצא בעמדה שלא נוחה לו, איך זה קשור לויניסיוס? אתה טוען שיש לו בעיה לשחק כשיש מסביבו שחקנים בכירים ממנו? אולי, לא חקרתי אותה, אבל זו בעיה אחרת בכל מקרה.

יש פערים תהומיים ביכולות שלו, תלוי אם הוא בתקופה טובה או לא. הבעיות מנטליות שלו הן לא משהו שאני המצאתי, הוא בעצמו דיבר על כך לא מעט פעמים. הנה אחת מהן.

בכל מקרה כמו שדוד אמר, בשורה התחתונה יש לנו בעיה איתו. אם הבעיה היא מנטלית או שבסך הכל מדובר בעמדה זה לא משנה. האגף השמאלי ישאר של ויניסיוס הרי, ואם רודריגו לא יצליח להשתלט על האגף הימני ולהיות יציב שם אז נצטרך להחליף אותו, ותהא הבעיה אשר תהיה.

אתה טוען שהעמדה זה לא אישיו כי יש משחקים שהוא מקבל חופש להגיע לאגף שמאל. ליד ויניסיוס.
אבל להגיע לאגף שמאל ולשחק ליד קיצוני שמאלי, ועוד אחד דומיננטי כמו ויניסיוס, זה לא דוגמא מייצגת ל-''הנה רודריגו בצד שמאל ולא משחק טוב". זה אפילו בדיוק ההיפך, כי דוחסים אותו לאגף שמאל בשביל לרצות אבל לא נותנים לו את התנאים להצליח שם.

איזה תנאים הוא בדיוק צריך? אני לא בטוח שאני מבין את הטענה. הוא צריך להיות לבד באגף כשאין עוד שחקנים מסביבו? מלבד זאת ויניסיוס העונה נכנס הרבה יותר פנימה, משחק כInside Forward, לפעמים ממש חלוץ. יתרה מזאת, בנבחרת הם שיחקו יחד ורודריגו כן שיחק טוב. ומלבד זה, רודריגו יכול לתפקד רק כשכל התנאים מושלמים? אנחנו מצפים מהשחקנים שיתפקדו רק בסיטואציה האופטימלית מבחינתם?

שוב אני אזכיר שויניסיוס נפצע בפעם הראשונה העונה, אגף שמאל היה של רודריגו בלבד והוא לא הצליח לעשות משם כלום. רק כשויניסיוס חזר באותו משחק ליגת האלופות רודריגו חזר לכושר טוב לצד ויניסיוס. המשחק הכי טוב שלו העונה, עם שני שערים ושני בישולים, היה מול ולנסיה, והוא הגיע מהאגף הימני, עם ויניסיוס, לפני שנפצע בפעם השניה בפגרת הנבחרות לאחר מכן. לאחר מכן רודריגו המשיך בכושר הטוב עד שפשוט ירד ממנו ונכבה. אני לא חושב שמדובר בעמדה בלבד.

התנאים הם שהוא ישחק בתור הקיצוני השמאלי, בלי שיהיה לידו עוד קיצוני שמאלי. כמו שקורה בדרך כלל ברוב הקבוצות ובשביל רוב הקיצוניים האחרים.
הטענה היא שהיא לא משחק כקיצוני שמאלי. מה עוד פספסתי פה?
לבוא לשחק ליד קיצוני שמאלי, זה לא כמו לשחק כקיצוני שמאלי.

האם הוא יכול להצליח כמספר 10 או 9 מזויף? סביר להניח שכן, אבל מה קורה אם שמים שם את בלינגהאם ואמבפה?
איפה רודריגו ישחק אז? רואים את ההבדלים כבר העונה.

טוב, אז אני פשוט לא מסכים עם הטענה הזאת. ויניסיוס לא דרך לו על הרגליים מכיוון שהוא נכנס המון לאמצע, ולתפוס כדור ולשים פצצה לחיבורים מחוץ לרחבה כמו שהוא עשה אתמול זה לא קשור למי נמצא לידך כמו שזה קשור לכושר שאתה נמצא בו.

וחוץ מזה צריך לדבר על עוד משהו, במערך שלנו העונה אין קיצוני שמאלי. גם ויניסיוס משחק חלוץ העונה ונמצא באמצע ולא על הקו. שיחקנו בכמה מערכים, בכולם ויניסיוס היה חלוץ. היו משחקים ספורים בהם שיחקנו 433 עם קיצוניים פרופר.

יתרון של ויניסיוס הוא המהירות והזריזות החריגה לגמרי שלו, רודריגו שחקן מהיר וזריז גם אבל ויניסיוס הוא ברמה אחרת באספקטים הפיזיים האלה וזה מייצר יתרון שגם למוח ציפור שלו קשה למסמס.

אני חושב שרודריגו יביא מספרים יותר טובים מויני כשחקן אגף שמאל מובהק, ועדיין ויניסיוס הוא אחד השחקנים שמסוגלים לייצר מצבים מכלום ושום דבר ולשנות משחק בכל רגע נתון.

איך שאני רואה את זה: ויניסיוס עדיין נשאר הקיצוני שמאלי של ריאל. לא משנה המערך בדיוק.
הוא מקבל המון כדורים על קו שמאל, כמו בעונות הקודמות, הוא השחקן המוביל של ריאל ולכן גם מחפשים אותו תמיד. בנוסף, הוא נכנס לפרקים לאמצע כדי לגוון את המשחק שלו ושל ריאל.

הטענה של רוב האנשים פה, אם הבנתי נכון, זה שרודריגו הוא קיצוני שמאלי ומצליח יותר כשהוא משחק כקיצוני שמאלי. הטענה הנגדית שלך זה שהוא מקבל חופש להגיע לשמאל והוא בכל זאת לא בדיוק מככב.
מה שאני בא להגיד זה שלהגיע לשמאל ולא להצליח, לא סותר את הטענה שהוא קיצוני שמאלי ולא משחק ככזה. מדובר ב-2 סיטואציות שונות לגמרי.
לכל זה מתחברים עוד נושאים מנטליים וטקטיים.
קשה יותר להיות רגוע, ולעשות קפיצת מדרגה כשאתה משחק בעמדה שהיא לא באמת שלך, שדוחקים אותך למקום שלא בהכרח נוח לך בו, ושהופכים אותך לנושא כלים. יכול להיות שבראש של רודריגו עוברת המחשבה “למה דווקא הוא בשמאל ואני בימין, ולא ההיפך?”.
זה דבר נורמלי אצל שחקני כדורגל. ראינו את זה בברצלונה בכמה מקרים בשנים אחרונות.

כשהוא שיחק באמצע, אפשר היה לקבל את זה שהוא משחק בעמדה שיותר קרוב לשמאל, עם יותר חופש ואפשרויות להצליח. כשהוא מתחיל בימין ומביאים לו 2 סופרסטארים שתופסים את העמדות האלה, אז הוא עוד יותר מוגבל לצד אחד של המגרש.

כשהוא נודד שמאלה במשחקים עם ויניסיוס, נוצר עומס מאוד גדול באגף כאשר אגף ימין נותר כמעט לא מאוייש והיריבה מסתדרת שם.

ויניסיוס, מנדי הבוק, בלינגהאם רודריגו.
היריבה שולחת לשם שחקנים בכמויות ומה שקורה זה שנוצר פקק. רודריגו לא מקבל את השטח כקיצוני שמאלי כמו במשחקים שויניסיוס לא נמצא. מעבר לכך שויניסיוס הוא הכתובת של רוב המסירות שם.

אי אפשר להשוות בין 2 בסיטואציות.

טוב הדיון הפך למאוד תיאורטי ואנחנו סתם בלופ סביב עצמינו. אני מציע שנחכה למשחקים הקרובים ונראה מה קורה. ויניסיוס יחזור, רודריגו יחזור לימין, ואז נראה האם מדובר בעניין של כושר או עמדה.

חנן הדבר התאורטי היחיד בדיון הוא שאתה מתכחש לכל מה שידוע לנו על עמדות או לחשיבות שלהן, ומסובב את העובדות כך שהדבר היחיד שמשנה זה מה שיש לרודריגו בין האזניים…

אם נצא לשניה מהשאלה של ״עמדה טבעית״ - איזה קיצוני, או חלוץ מצמד, לצורך העניין, עם רגל לא-הפוכה הצליח בקבוצה גדולה בעשור האחרון? למקרה הראשון אני בספק שתמצא דוגמה, למקרה השני תמצא כנראה רק חלוצים של ממש סטייל לאוטרו/לוקאקו או עילויי על סטייל אמבפה. זה לא דבר נפוץ, ולא במקרה. המשימה של רודריגו קשה מאד - הוא כבר שליש קריירה בעמדה שאין לו סיכוי ממשי להפוך לוורלד קלאס אמיתי ויציב בה.

אני לא מתכחש לכך שהמשימה שלו הרבה יותר קשה. אני יודע שהעמדה הטבעית שלו היא בשמאל ושם הוא מרגיש יותר בנוח ומשם הוא הכי טוב. עם זאת אני לא מסכים שזו עצם הבעיה אלא רק משהו שמקשה.
למה אני חושב ככה?

1. הוא כבר נתן משחקים גדולים ותקופות גדולות, אפילו היסטוריות כמו סוף 22, מהאגף הימני, כך שזה אפשרי.
  2. היו לו תקופות לא טובות גם מהאגף השמאלי וזה משהו שאתם נוטים להתעלם ממנו.
  3. הוא בעצמו דיבר על הקשיים המנטליים שלו, ודוגמה אחת לזה גם הבאתי באחת ההודעות הקודמות.

אני עושה הפרדה מוחלטת בין היכולת הבינונית יחסית שלו מהאגף הימני, לבין זה שיש תקופות שהוא פשוט לא קיים. אין לי בעיה עם זה שבאגף ימין הוא פחות טוב מאשר הוא באגף שמאל, זה השחקן. הבעיה שלי היא שיש תקופות שבהן הוא פשוט לא עושה כלום ולא תורם, וזה כבר לא קשור לעמדה.

אז כדי להפוך את הדיון לפחות “תיאורטי”, עברתי על המשחקים של רודריגו השנה, ובדקתי איפה הוא תופקד ומה היו הביצועים שלו - שערים, בישולים וציון כללי (לפי אתר whoscored האמין יחסית). לצורך העניין, בדקתי ר2 במשחקים שרודריגו פתח בהם, או שיחק כמות דקות משמעותית (לפחות חצי שעה).

אז ככה:
לרודריגו יש העונה 15 שערים ו-7 בישולים בכל המסגרות. במקביל, רודריגו שיחק השנה 23 משחקים בצד ימין, לעומת 14 משחקים בלבד בצד שמאל, כלומר - ברוב הגדול של המשחקים, 62%, רודריגו תופקד בעמדה הימנית, לעומת 28% בלבד שבהם הוא תופקד בצד שמאל הנוח יותר עבורו.
לעומת זאת, רודריגו סיפק מחצית מהשערים ומהבישולים שלו בצד שמאל (8שערים ו-3 בישולים, כשהמחצית השנייה בצד ימין/בעמדת החלוץ). ויותר מזה - 75% מההצטיינויות שלו (ציון מעל 8*) היו כאשר שיחק בצד שמאל, לעומת 25% בלבד בצד ימין.
כלומר: לרודריגו יש סיכוי גבוה יותר באופן מובהק להצטיין בצד שמאל מאשר בצד ימין.

*עשיתי בדיקת רגישות גם לקצת מעל/מתחת ל-8, הנתונים לא משתנים.

כמובן שיש קורלציה מסויימת בין שתי התיאוריות - עמדה vs מומנטום - כי ויניסיוס לרוב נעדר למשך תקופות רצופות, מה שמצד אחד מפנה לרודריגו את העמדה בצד שמאל, אבל מצד שני גם עשוי לסייע לרודריגו לפתח מומנטום. עם זאת, אם זה היה רק/בעיקר עניין של מומנטום, היינו מצפים ממנו לפתח מומנטומים כאלה גם בעמדה הימנית. אין זכר למשהו מובהק כזה.

זו קצת מניפולציה מכיוון שבמשך רוב העונה הוא היה בתקופה לא טובה, וחלק מאוד ניכר מהתפוקה שלו הגיע בפרק זמן מאוד קצר. הפרק זמן הקצר הזה היה באיזור התקופה הזאת.

זו התקופה לאחר שויניסיוס חזר (וחזר לכושר) לפני שנפצע שוב. לפני כן ויניסיוס היה מחוץ לקווים ורודריגו היה זה שאמור לסחוב את הקבוצה. הוא לא עשה את זה, ובמקומו היה את בלינגהאם שסחב אותנו. רודריגו באותה התקופה שיחק את העמדה של ויניסיוס. מה הסיבה שפה לאורך מאות דקות הוא לא נתן שער או בישול?

במשחק מול בראגה (שיחק בימין) דברים השתחררו אצל רודריגו, משחק אחרי הוא כבש ובישל פעמיים מהאגף הימני מול ולנסיה, ולאחר פגרת הנבחרות שבהן ויני נפצע הוא שיחק חלוץ כששיחקנו 442 עם ג’וד קשר שמאלי.

לאחר מכן הוא גם כבש אבל פחות, ויניסיוס חזר בהדרגה, הוא עדיין הספיק לכבוש ולבשל שער לויניסיוס, שוב מהאגף הימני, מול ברצלונה בסופר קאפ, אבל מאז הוא נכבה לגמרי.

דבר אחרון זה, שאני צפיתי את היכולת הטובה של רודריגו במשחק הזה עוד לפניו ואפילו כתבתי את זה פה כמה פעמים בטווח של ימים ספורים, על סמך מה שראיתי אותו משחק לא כקיצוני שמאלי, וליד ויניסיוס.

בשתי הגולים נגד ולנסיה הוא נמצא באמצע או שמאל.

זה בכל מקרה לא העניין, כי שחקן טוב יכול להיראות טוב לפרקים בכל חלק על המגרש אם האיכות שלו תורמת בצורה כל שהיא. כשגריזמן שיחק בצד שמאל בבארסה, התנועה והסיומת שלו לא נעלמה, אבל המשחק שלו באופן כללי ספג מכה.
סביר להניח שחלק מחוסר היציבות של רודריגו נובע מכך שהוא משחק בעמדה שהיא פחות נוחה לו, וזה שהוא פורץ מדי פעם זה היוצא מן הכלל בזכות האיכות הגבוהה שלו.

רק אני, למרות מצב חסכון בחשמל אמש , לא התגעגתי לוינסיוס?
הניימאריזציה הורידה לי ממנו בצורה שמאפילה על המספרים והיכולת שלו. ייאוש.

מתי זה בא לידי ביטוי? לרודריגו היו מיליון משחקים בשמאל, מתי הוא הראה איזו יכולת עילאית?
הרצפה של ויניסיוס גבוהה משל רודריגו כי גם כשהוא חלש הוא מעורב במשחק, התקרה של ויניסיוס גבוהה משל רודריגו כי יש לו צעד ראשון מפלצתי וכי הוא הרבה יותר פעלתן ואמיץ.

רודריגו שחקן מעולה, מצוין, טופ עולמי אבל גם בעולם בו ויניסיוס לא משחק במדריד, הוא לא היה מספיק טוב לאגף שמאל שלנו.

הוא מצליח להיות מכובה ומנותק גם בלי זה. בחצי מהמשחקים שלו בהרכב הוא בקושי נגע בכדור.

גם אתמול בין שני השערים שלו היה בעיקר כלום גדול.