לקראת קאדיס| אחרי התיקו המאכזב נגד חטאפה, מגיע מבחן אופי נוסף לריאל שרוצה להראות שהאוויר לא יצא לה מהמפרשים ולהישאר במאבק האליפות. מצד אחד הסגל מתמלא יחסית ואפילו קרבחאל בריא סוף סוף. גם בנזמה יחזור להרכב. מצד שני - קרוס עדיין בחוץ, מודריץ’ הצטרף לרשימת הפצועים ואין אמצצע. זידאן היה תקיף במיוחד במסיבת העיתונאים, נקווה שזה יהיה כך גם על הדשא
סטטוס ריאל מדריד:
אחרי האכזבה מהתיקו 0:0 נגד חטאפה ובצל רעידת האדמה עם המהלך שמוביל פלורנטינו פרס - הסופרליג או משהו כזה, ריאל מדריד חייבת לנצח כדי להישאר במירוץ האליפות, את אותה היריבה שכבר גברה עליה בסיבוב הראשון. זה יהיה עוד מבחן אופי כדי להראות שהאוויר לא יצא מהמפרשים אחרי המעידה האחרונה. הסגל נראה קצת יותר טוב מצד אחד, אין ספק בכלל: נאצ’ו וקאסמירו (היישר ל-11) חוזרים לאחר השעיות, רפאל ואראן השאיר מאחור את הקורונה ותחזיקו חזק - גם דני קרבחאל בריא, כבר שכחנו איך זה מרגיש (פחות מאלף דקות העונה). מצד שני, בעיות בקישור - קרוס נעדר משחק שני ברציפות, פדה לא חוזר ומודריץ’ נטש את האימון במפתיע. אין אמצע - קאסמירו, איסקו (שכלל לא בטוח שמגיע לו לשחק), בלאנקו ואריבאס. מיותר לציין שגם הזאר לא בסגל, זה לא שהופתעתם. “אם הוא לא משחק זה משום שהוא אינו במאה אחוז והתחושה שלו הכי חשובה, לא נסכן אותו. התחושה שלו משתנה”, אמר זידאן על הבלגי שאתמול לא התאמן עם חבריו. “נעלם X”, נכתב על הקשר ששיחק רק 15 דקות ב-14 המשחקים האחרונים.
זידאן נשאל כמובן על הסופרליג והתחמק: “זו שאלה לאדם אחד - כבוד הנשיא. אני כאן כדי לדבר על המשחק ולא על דברים אחרים כי זה לא התפקיד שלי. לא אגיד לכם האם שוחחנו על זה. אנחנו לא חושבים על האפשרות הזו ולא מדברים על כך בחדר ההלבשה (האיום שאופ"א תעניש את ריאל ותדיח אותה מליגת האלופות הנוכחית בשל ההחלטה שלה להצטרף למפעל החדש אם וכאשר). מה שאני אוהב זה לאמן”. לגבי אמבפה הייתה לו גם כן תשובה מצחיקה: “אם הנשיא אמר (כשנשאל על הריאיון של פרס)”…הוא חייך והוסיף שוב שהוא מתרכז רק במשחק.
כשנשאל האם האם הקבוצה חושבת (רק) על ליגת האלופות, דבר שכבר קרה לנו לא אחת הן בתקופתו כשחקן (עונת 2001/02 למשל) והן בעונות אחרות, הייתה לו תשובה ברורה וחדה: “יש עומס אבל אנחנו לא נוותר. אני לא מסכים עם האמירות האלה. אנחנו כבר שמונה חודשים בעונה הזו והכל קרה לנו. הייתי ברחוב, השחקנים לא היו שווים כלום וזה אף פעם לא היה נכון, אתם יודעים. אנחנו מתחרים, אנחנו עושים את מה שאנחנו אוהבים ונילחם עד היום האחרון. מה שלא יקרה, נשחק עד היום האחרון. אני לא יודע אם נזכה בתארים אבל ניתן הכל ונמתח את הגבול”. ריאל חייבת עוד ריצה כמו באליפות הקורונה שלה, אחרת זה יהיה בלתי אפשרי. בלוח המשחקים ממתינות לנו עוד סביליה ו-ויאריאל במשחקי הבית, נזכיר.
קצת יותר נחישות, קצב ותעוזה מול השער לא תזיק לנו, רלוונטי לכל אחד משחקני ההתקפה שאכזב במחזור הקודם - אסנסיו שאולי שוב יוסט קצת לאחור - אין ברירה, ויניסיוס שנראה עייף מאוד ובקושי ניסה לכדרר אפילו רודריגו שגם כן לא לקח את ההזדמנות שלו. אפילו מרסלו (באימונים הוא נראה פנתר). מי שיחזור גם יחזור להרכב הוא בנזמה ששיחק 25 דקות בלבד נגד חטאפה (הפעם היחידה בה עלה מהספסל העונה במסגרת הליגה). הצרפתי יקווה גם לכבוש נגד היריבה ה-35 בספרד ולהשוות את ההישג הנפלא של ראול, וגם לעזור לזידאן לנצח את היריבה היחידה עליה טרם גבר בלה-ליגה (ניצח 27 מ-28 היריבות). אם בנזמה יכבוש צמד הוא גם ישווה בדיוק את מספר שעריו מהעונה שעברה, הן בסה"כ (25 כרגע ו-27 אשתקד) והן בליגה (19 כרגע ו-21 בעונה שעברה).
בנזמה יחזור להרכב. זקוקים לו כמו תמיד
מה המצב קאדיס?
היריבה קאדיס מדורגת במקום ה-13, מגיעה למשחק בכושר לא רע עם שבע נקודות מתשע האחרונות - ניצחונות על ולנסיה בבית (1:2 משער בדקה ה-88) וחטאפה בחוץ (0:1 משער עצמי אבל למי אכפת) ותיקו 0:0 נגד סלטה ויגו, ובפער יפה של תשע נקודות מהקו האדום. העולה החדשה תמשיך גם בעונה הבאה בליגה הבכירה והיא רגועה לחלוטין. אלברו נגרדו האקס שכבש שבעה שערים העונה - ימשיך להוביל את החוד (שביעי במספר הדקות בקבוצה, אגב) . המאמן אלברו סרברה יכול לרשום הישג ענק ולהפוך למאמן החמישי במאה ה-21 שמנצח בשני משחקיו הראשונים נגד ריאל מדריד כמו פפ גווארדיולה למשל. חוץ מהמשחק נגדנו היא חילצה גם תיקו 1:1 נגד ברצלונה.
הבלם חואן קאלה נמצא בספק קל למשחק (אם לא יחלים, מרקוס מאורו ישמור על מקומו ב-11) בזמן שרובן סוברינו מתחרה עם אנטוניו ‘צ’וצ’ו’ לוזאנו (האיש שכבש נגדנו בסיבוב הקודם) על חולצת ההרכב לצד נגרדו. אלכס פרננדס, אחיו של נאצ’ו, ימשיך להיעדר משחק רביעי ברציפות דווקא אחרי שנכנס לכושר הבקעה עם שניים ברציפות. מדובר באחד השחקנים היותר טובים של הקבוצה, וכך גם הקשר אלברטו פראה. השוער ירמיס לדסמה ספג רק פעם אחת בשלושת המשחקים האחרונים אם כי כבר היה לו רצף אפילו טוב יותר בתחילת העונה - שלושה משחקים בלי אף שער חובה במחזורים השישי עד השמיני.
בינתיים נגרדו סקר את הקריירה בריאיון ל-AS ודיבר על ריאל: “היא יכלה לרכוש אותי בחזרה אחרי העונה באלמריה אבל היו שחקנים חשובים כמו ראול, כריסטיאנו, ואן ניסטלרוי, היגואין, בנזמה. היה קשה מאוד לקבל את ההחלטה לעזוב אבל הייתי חייב לעזוב לקבוצה טובה כמו סביליה”. על קבוצתו הנוכחית: “אני שמח מאוד שנתנו לי את ההזדמנות לחזור לשחק בספרד ואיך שהכל הסתדר, הרבה פקפקו בי. לא רציתי להשתיק אף אחד אלא רק להראות לעצמי שאני מסוגל להתמודד ברמה גבוהה. להיות חלוץ של קאדיס זה מעט שונה, המאמן מבקש גם דברים אחרים אבל אנחנו יודעים מה עלינו לעשות”.
המאמן אמר שלדעתו ריאל פייבוריטית לזכות בצ’מפיונס והוסיף: “נגד חטאפה ריאל לא שיחקה טוב אבל זו קבוצה נהדרת שסבלה מהמון פציעות. היא תרצה להישאר במאבק האליפות. יש לנו סיכוי אבל תמיד קשה מול ריאל. זה נורמלי שהיא תשלוט. עלינו להגן היטב ולצאת נכון קדימה ולעשות נזקים”. כשנשאל האם המשחק נגד ויאדוליד מהתחתית חשוב יותר, אמר: “שניהם חשובים כי עדיין חסרות לנו כמה נקודות כדיי להבטיח את ההישארות אבל ברור שהסיכויים להבקיע נגד ויאדוליד טובים יותר”. ברןור לכם שליריבה אין מה להפסיד.
קאדיס. תישאר גם בעונה הבאה
היסטוריה ומפגשי העבר:
המגרש בקאדיס הלא הוא ראמון דה קראנסה כבר נכנס לספר ההיסטוריה של ריאל מדריד בזכות הופעת הבכורה המרגשת של אמיליו בוטראגיניו. עונת 1983-84, “העייט” עולה מהספסל בפיגור 2:0 כשפיגורה כמו אלפרדו די סטפאנו מאמין בו - וכובש צמד בדרך ל-2:3, כולל את שער הניצחון בדקה ה-89. גם ריקרדו גאייגו הבקיע. ריאל ניצחה גם במפגש הבא, הפעם 1:3 בעונת 1985-86, כשהיא פתחה את ביקוריה נגד קאדיס עם שני הפסדים של 1:0 (1978 ו-1982). כמובן שבווליום הרבה יותר נמוך - זכורה גם הופעת הבכורה המדהימה של רוביניו שעלה מהספסל במצב של 1:1 במחזור הפתיחה ב-2005-06 (רונאלדו כבש לזכותנו), רק על המגרש והיה מעורב בשער הניצחון - שלישיית ה-R - רונאלדו מסר לראול שדחק לרשת.
בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90 רשמה ריאל את הרצף הטוב ביותר שלה - שלושה ניצחונות רצופים בקאדיס ועל ה-0:4. במחזור הפתיחה של 1987-88 ריאל אותתה על כוונותיה עם 0:4 גדול בזכות ארבעה כובשים שונים אלא שעד הדקה ה-65 היתרון עמד על 0:1 בלבד (של העייט, נו מה). בעונת 1988-89 זה נגמר ב-0:2 וכעבור עונה 0:3 - שוב העייט הבקיע ומרטין ואסקס כבש צמד. ההפסד האחרון שלנו נגד קאדיס בחוץ היה איי שם ב-1991. בסה"כ המפגשים נגד קאדיס כאורחת, ריאל ניצחה שבע פעמים, הפסידה בשלושה משחקים וסיימה פעמיים בתיקו, הפרש שערים 8:19. בסה"כ מפגשי הליגה: מאזן 4:18 לריאל בניצחונות. על משחק הגביע וההפסד הטכני ב-2015-16 בשל שיתופו הטראגי של דניס צ’רישב - לא מדברים.
זוכרים את זה? רוביניו-שואו נגד קאדיס