באיזה מקום כתבתי שזה הופך את זה לבסדר?
שאלתי למה נטפלים רק לויניסיוס.
גם דמבלה ורודריגו משפילים יריבים (כן, אני מודע לזה שזה לא באותו הלבל). אני טוען שלא כל בוז זו גזענות הוא פשוט מתעצבן משטויות ובטוח שכל קהל בכל איצטדיון צריך להריע לו כי הוא סופרסטאר. הוא צריך לרדת לקרקע מהר מאוד.
כאןהד ריאל אני מבין למה היריבים שונאים את ויניסיוס יותר מכל שחקן אחר שלנו,הוא מתגרה,הוא מנשק את הסמל,הוא אמוציונלי ובגלל זה יותר קל ליריבים ליפול עליו מאשר על רודריגו או דמבלה,אם זה מצדיק גזענות בעיני מישהו שיהיה לו בהצלחה בחיים.
אחד הוא התגובות שויניסיוס זוכה להן מהקהל, והשני זה התגובות שלו על המגרש.
חשבתי שכל הדיבורים על נהמות מצד הקהל הן בגדר תמימות דעים, מסתבר שטעיתי. נהמות גזעניות הן לא כלי לגיטימי בתוך כדורגל. וזה לא משנה אם יש רק אחד שזה מופנה אליו, גם אם יש 40 שחורים על המגרש. בדיוק עכשיו שוטטתי בטוויטר וראיתי את רונאלדיניו מחזיק את סמואל אטו כשנשמעו קריאות עבור אטו. נהמות של קוף, בובה תלויה וכל גילוי כזה או אחר הוא אינו לגיטימי.
ויניסיוס הוא ילד בן 22 שהגיע מהפאבלות, הוא ערס, הוא ילדותי, הוא אמוציונלי והתגובות שלו כולל היציאה מהכלים מוצדקות. אבל העניין פה הוא שיש ליגה שלמה בספרד שנותנת לגיטימציה לקבוצות אוהדים להתגזען על שחקן כדורגל שכל חטאו הוא משחק קצת יותר פרובוקטיבי.
וכל זה לא בא בסתירה עם העובדה שחייבת להיעשות עבודה מנטלית על השחקן על מנת שהוא יוכל לחשוב לפני שהוא מגיב.
הוא מקבל את הקריאות כי הוא מתעלל ביריבים עושה תרגילים וכי הוא אמוציונלי ומדי פעם מוסיף איזו פוזה לקהל, שזה דבר שהתחיל כתוצאה מההתגרויות, כן? מזכיר שזה התחיל מכיוון שהוא רוקד אחרי גולים. ומשם כמו כדור שלג.
הדיון לא צריך להיות על הוואטאבאוטיזם של הוא קיבל, אבל מה עם ההוא.
השורה התחתונה היא שמדובר בקריאות דוחות, והליגה הספרדית לא מטפלת בזה בכלל, הסיבה שהתחילה עם הריקודים היא בכלל לא רלוונטית. עוד יותר מוזר שאתה גם מצהיר שלא ראית את המשחק.
ויניסיוס עם הכדור קרוב אל השער, שחקן ולנסיה בועט כדור אחר על הכדור ומוציא אותו החוצה(הזוי לכשעצמו) ולאחר מה מתחילים דיני דברים כשאוהדים זורקים פריטים על השחקנים. שם ויניסיוס סופג קריאה גזענית ומצביע על האוהד על מנת שיראו במי מדובר. לאחר מכן כל האיצטדיון מתחיל לנהום לעברו.
נפלתם לתרגיל שלהם… 700 הודעות פה וכולם על
על פסאודוגזעניות במגרשים הספרדים וניתוח אופי של ויני כאילו היינו פרוייד.
ויני הוא לא ילד מושתן שמתבכיין על קריאות גזעניות, הוא אחד השחקנים הטובים בעולם שצריך להתמודד עם שיפוט מזעזע שבא לחנך אותו במקום לעשות את העבודה שלו.
כל נגיעה של ויני בכדור כמעט נגמרת בעבירה שלא נשרקת עליו, ושחקני יריבות עושים עליו עבירות מגעילות בגלוי ולא מקבלים על זה כלום. מי שחושב פה שהיה מגיב אחרת קצת חי בסרט.
כשוויניסיוס מאבד את העשתונות אחרי שתי עבירות של שחקן יריב ודורש להוציא לו צהוב או סתם נופל ברחבה גם אני מתעצבן. אבל כשמדובר בקריאות גזעניות זה עצוב ופוגע ומעליב ומאז העונה שעברה היו עשר “תלונות” של הלה-ליגה בעניין. הקריאות החלו כבר בהגעת האוטובוס של ריאל מדריד לשטח המאסטייה. בדו"ח השיפוט המקורי של דה בורגוס (זוכרים אותו?) לא היה אף אזכור לקריאות הגזעניות אלא רק “בד"וח המתוקן” מה שקרא. זה קורה על בסיס קבוע בליגה הספרדית ולא בליגות אחרות, ונשיא הלה-ליגה גם כן חיי בסרט וליצן ורב עם כל מה שזז במקום לבדוק עד כמה התדמית של המוצר שלו באשפתות.
האמת שזה מעניין, כי אליפות אירופה של קבוצת הכדורסל שלנו השנה, מאוד מזכירה את אליפות אירופה של קבוצת הכדורגל שלנו בשנה שעברה - או יותר נכון את הקבוצה שזכתה.
מעבר למהפכים המוטרפים, שגם קבוצת הכדורסל שלנו זכתה לטעום משהו מהם - עם חזרה מ-2-0 ל-3-2 בסדרת רבע הגמר, וסל מהפך 3 שניות לסיום בגמר עצמו. מעבר לזה - בשני המקרים, מדובר בקבוצות שהשלד שלהם הוא שחקנים אגדיים אך ותיקים במיוחד: סרחיו יול (קולע סל הניצחון) - בן 35; סרחיו רודריגז - 37; רודי פרננדז - בן 38 ; כנ"ל קוסר, רנדולף ואנגה, שעברו כולם את ה-33. ומכיוון שכך, בשני המקרים הקבוצות שלנו זכו בגביע במידה רבה בניגוד לציפיות.
כלומר, אם נקשר את זה רגע לדיון ההעברות המקביל - על-אף הזכיות המרשימות בגביעי אירופה, גם קבוצת הכדורסל שלנו וגם קבוצת הכדורגל שלנו לא ניבנו מספיק מחדש, ברמה התחרותית ביותר, עם רכש איכותי ומרענן, אלא בעיקר נשענות על עבודת בנייה סופר-איכותית מלפני עשור+, שהצליחה להגיע להישגים יוצאי דופן בעיקר מתוך כוח האינרציה והניסיון, וגם קצת מזל. אני חייב להגיד שברמת המדיניות של המועדון - יש בזה משהו מדאיג.
מעולם לא התעניינתי כל כך בכדורסל, גם כשריאל מדריד פגשה את מכבי תל אביב בגמר ב-2014 והצליחה להפסיד. זה התחיל עוד בסדרה נגד פרטיזן בלגראד, גם כדי לברוח מהבאסה של הכדורגל וגם בגלל עניין המכות והאלימות המבישה ושהראו את ראול על הפרקט שם. אבל בלגראד כבר הובילה לא רק 0:2 מהמשחקים בספרד אלא גם ב-15 הפרש או משהו כזה במשחק אחר. קראתי שהסל הגדול של סרחיו יול היה היחיד שלו במשחק ומיד לאחר מכן ירד לספסל ולפניכן גם הייתה שלשה מטורפת. קבוצה עם DNA, של אופי, זה גם כן משחק תפקיד. מה שכן אי אפשר להשוות לכדורגל בעניין הזה של תשעה הפסדים בגמר מול 11 זכיות, 55% הצלחה. ריאל בכדורגל עם 14 זכיות ושלושה הפסדים. וכן “קמצנות” מה שנקרא, זה אותו הנשיא
אגב הטרלות, אפשר שוב לחזור לדיון הזה של בנזמה VS ראול, אבל לצערי לבנזמה יש את המספרים שיגנו עליו. עונה מביכה, עונה איומה, וללא ספק הקפטן הכי גרוע שהיה למועדון הזה. לא חושב שאיקר קסיאס היה קפטן דגול לדוגמא. אבל בנזמה מסוגל רק להעלות את הסטורי העלוב הזה עם ויני ולכתוב “אחי”. לא ראיתי אותו ניגש לשופט או לשחקני היריבה כדי לעצור את הביזיון הזה, מתחילת העונה. איפה הוא הראה את פניו? הוא היה מסוגל לדבר אחרי המשחק נגד מנצ’סטר סיטי? אפילו מהנפת הגביע לעיני הקהל נגד חטאפה הוא ברח - לא היה בתמונה הקבוצתית. כמובן שהדיון מעולם לא היה על ‘שייכות’, ‘סמל’ או ‘מנהיגות’ אבל העונה הזו שלו חלשה מאוד כמו העונות של ראול לפני הפרידה. וראול מעולם לא נראה כה שבע ומנותק. ראול לא היה צריך לבעוט פנדלים כדי להרגיש טוב. לא ניסו למסור לו כששחקן אחר היה בשער ריק רק כדי שיהיה הפיצ’יצ’י.
אני לא סומך על הליגה שתעשה משהו בנושא הגזענות, ריאל לדעתי צריכה לעשות 2 דברים בנוגע לויניסיוס כדי לצמצם את הבעיה הזו-
לקחת פסיכולוג צמוד ולשים את הבעיה הזו על השולחן, אין לי ספק שכבר ניסו אבל זה פשוט לא מספיק, ויניסיוס חייב להתרכז אך ורק בכדורגל בלי שיגרמו לו לאבד את הראש בכל משחק.
להביא סטאר גדול נוסף- אני די בטוח שאם האלנד או אמבפה היו פה הפוקוס על ויניסיוס היה יורד, הוא סוג של הכוכב הכי גדול בריאל היום וכולם יודעים שכדי לנצח אותנו צריך קודם כל לנטרל אותו.
ויניסיוס עדיין ילד, ואחד כזה שבלי המון ביטחון ורגשי נחיתות, די ברור לי שאם הקריאות המגעילות האלה היו מגיעות לאמבפה הוא פשוט היה מחייך ומכניס עוד כדור לרשת ועוד יותר מפוצץ את האוהדים ובזה זה גם היה נגמר כי היו מבינים שזה לא עוזר.
עוד כוכב שיוריד את העיניים מויניסיוס ולדעתי חצי מהבעיה נפתרת.
@titi_camara ועוד - הגזמתם לחלוטין. הבנאדם סופג קריאות גזעניות, זה לא שמקללים את אמא שלו. אם צריך לעבוד איתו או לא זה עניין נפרד. ברגע שזה מגיע לגזענות אז תפקידה של ההתאחדות להתערב ואין שום סרט שמאשימים אותו. גם המועדון יצא להגנתו, אני בטוח.
סוף סוף מדברים על הנושא מכל עבר, מדברים על עונשים חמורים, גינויים מכל המי ומי וכן הלאה.
הגיע הזמן. אני רק מקווה שהתמיכה שויני מקבל לא תתפרש אצלו כלגיטימציה להמשיך להיות קרציה.
הזווית הזו נכונה בחלקה (הקהל אכן קרא טונטו ולא מונו), אבל אין מה להמעיט כי היו קריאות גזעניות ולא של אדם אחד. הליגה גם פעלה השנה מספר פעמים במקרים שהופנו כלפי ויני. אין מה להכחיש, להפך. יש תופעה וצריך לטפל בה, גם זה זה 0.1% ממי שבאצטדיון.