לקראת סביליה| אחרי ההדחה הכואבת מחצי גמר ליגת האלופות, ריאל מדריד לא מביטה לאחור ומגיעה לספרינט האחרון בתקווה לנצח את כל ארבעת המשחקים שנותרו ולזכות באליפות. המחזור הזה, ה-35, יכול להכריע הכל כשכבר הערב ברצלונה תארח את אתלטיקו מדריד. מחר (ראשון ב-22:00) יהיה התור שלנו כשסביליה תגיד לוולדבבאס והשחקנים צריכים להרים את עצמם מנטאלית ופיזית. הזאר יפתח. ראמוס פצוע
ימים לא קלים עברו עלינו המדרידיסטאס, זו לא רק ההדחה מליגת האלופות (הפרס הגדול באמת עבור רבים מאיתנו – יום ההדחה הוא היום הכי קשה שלנו בשנה) אלא גם תצוגת הנפל. חלק מפחדים שזה ישפיע לרעה על מאבק האליפות. התחושה היא שנגמרה העונה – אבל זה ממש לא ככה. גם אליפות ספרד היא פרס ראוי ביותר לכל הקשיים שעברו עלינו העונה. אני תמיד נזכר במה שקרה ב-2007 בעונת הקאפלו, איך ריאל התגברה על עוד ועוד ועוד מכה. ארבעה משחקים נותרו ובפני ריאל עומדת משימה אדירה: לשמור על תואר האליפות לראשונה מאז 2008. אחרי המחזור הזה יתבררו הרבה דברים וסביר שהכל יהיה בידיים שלנו. הם מאמינים – וגם אתם: האמינו!
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי תצוגת הנפל וההפסד 2:0 לצ’לסי בגומלין, שהפך את ליגת האלופות להיסטוריה – “סטמפורד ברידג’ הוא רוח רפאים וכבר אין תרופה”, נכתב במדויק בתקשורת. השחקנים פרסמו בזה אחר זה פוסטים עצובים לאחר ההדחה עם מטרה ברורה – לעשות הכל כדי לזכות באליפות , עד המוות. צריך לתעל את האכזבה והביקורת לרצון שיא להוכיח ולהשיג 12 מ-12 עד לתום העונה כשסביליה היא אולי האתגר הכי קשה. ייתכן ויהיה זה גם התואר האחרון של זידאן מה שמוסיף עוד טירוף ותשוקה ומוטיבצייה. המאמן נשאל על עתידו (לא פחות חשוב האם אמבפה או שם גדול כזה או אחר יגיע), לא היה יכול להתחמק מכך אבל אמר כצפוי: “מאבק האליפות חשוב וכל השאר זה בלה בלה בלה”. הוא נשאל האם המועדון כבר יודע מה החליט:"אנחנו הולכים לסיים את העונה…אני יכול לומר שתמיד אקל מאוד על המועדון כי ריאל תמיד נתנה לי הכל, אני לא רוצה לעשות לקבוצה בעיות. הנושא כמובן הוא ארבעת מחזורי ההכרעה, זה מה שמניע אותי ומעודד אותי. השאר זה ‘בלה בלה בלה’. כרגע אני המאמן של ריאל וזה מה שמניע אותי. אני מנצל כל יום עד הסוף
הקבוצה שלנו, נספר לכם, ניצחה את האנדלוסים בבית בכל 11 המשחקים האחרונים (טפו טפו). בקיצור, כמו שאמר ראמוס – מהימים הכי קשים אתה יוצא הכי חזק. ריאל כבר הפסידה העונה שלוש פעמים בבית אם כי ב-2021 המספרים קצת התאזנו לטובה. בעזרת המשחקים האחרונים היה הפסד בודד - נגד לבאנטה, ושבעה ניצחונות. “אנחנו יודעים על מה אנחנו משחקים, מה עומד על כף המאזניים. יש ארבעה גמרים. אנחנו רוצים לשכוח מליגת האלופות ולחשוב על מחר ואני מבטיח שנתמודד. סביליה קבוצה חזקה שתרצה להתחרות, הם הוכיחו את עצמם השנה”.
מלבד המאמן זידאן שפתח במערך שגוי, ראמוס והזאר היו במוקד, ממש מטרה של כלי התקשורת והם חטפו כהוגן על הביצועים חלשים שלהם בלונדון. הקפטן ראמוס גם ככה פצוע מה ש"הקל" על זידאן את הבחירה עם כל הצער בדבר. ההגנה צפויה קצת להתערער שכן נאצ’ו יחבור למיליטאו בזמן שרפא ואראן עדיין פצוע. אודריוסולה אמור לשחק בימין ומרסלו בשמאל כי מנדי פצוע. לגבי הזאר? ספק אם זידאן יוותר עליו. ישנם דיבורים שהזאר נכנס לרשימת ההעברות וארבעת המשחקים האלה יכריעו את עתידו. זו ההזדמנות שלו להוכיח איזה שחקן גדול הוא היה ואולי גם אם יפרד – בטעם טוב. כמובן שהוא מסוגל במהלך אחד להכריע משחק. מחר יהיה זה המשחק המאה של ריאל מאז הבלגי הגיע וזו צפויה להיות ההופעה ה-41 בלבד שלו, זה מסביר הכל. “הוא התנצל (לגבי החיוכים עם שחקני צ’לסי). הוא לא רצה לפגוע באף אחד. הוא שחקן ריאל מדריד וזה מה שמעניין אותו”, אמר זידאן. כשנשאל האם שוחח עם הזאר: “הוא יודע מה הוא צריך לעשות על המגרש. דיברנו אחרי המשחק. הוא התנצל בפני כולם ועלינו להתמקד בכדורגל”. בכל מקרה, זידאן היה גלוי: “כרגע, הזאר שכולם רוצים לראות לא הגיע. אני חושב שהוא יתקדם. זה רגע מסובך בגלל מה שקרה אבל יש לו חוזה והוא רוצה להצליח כאן. אני מקווה שהוא יוכיח את עצמו במעט הזמן שנותר”.
ומה עם הקפטן? זידאן אמר את מה שצפוי שיגיד: “הוא לא מיהר מדי לחזור לשחק, הוא שיחק כשהוא היה ב-100%. באימון הקודם הכל היה בסדר, אחרי המשחק הוא סבל. אין לנו מה לעשות. אנחנו מקווים שישוב במהרה, הוא ייעדר נגד סביליה אבל אנחנו לא חוששים. כנראה יוכל לחזור (לא סיים את העונה, מתכוון). כואב לנו שהוא לא יהיה איתנו אבל עלינו לחשוב על מי שכן ישחק”. ונאמר שוב שהבעיה של הקבוצה העונה היא חד וחלק בחלק הקדמי. הרי ראמוס החמיץ יותר משחקים מאשר שיחק.
נראה שהמיסטר כן יבצע שינויים, מעבר לבסיס – לחזור למערך המתאים. למשל בהתקפה – עם מרקו אסנסיו או רודריגו במקומו של ויניסיוס ג’וניור שמאכזב כבר זמן מה (מעבר למשחק הפושר נגד צ’לסי כשהשיבוץ לא עזר לו). פדה ואלוורדה שחוזר לאט לאט לכושר ושיחק כמחליף (מאוחר מדי) – עתיד להחליף את מודריץ’ או את קרוס ולהוסיף לנו מהירות. בנזמה גם במשחק חלש שלנו נגד האנגלים הצליח לספק שני מהלכי כדורגל שכמעט הסתיימו בשער. מה שכן, קארים לא ממש מסתדר עם האנדלוסים בשנים האחרונות וכבש רק פעמיים נגד סביליה בשש וחצי השנים האחרונות.
ריאל מדריד– הרכב משוער: טיבו קורטואה| אלברו אודריוסולה, נאצ’ו פרננדס ,אדר מיליטאו, מרסלו| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’ (פדה ואלוורדה)| מרקו אסנסיו, אדן הזאר וקארים בנזמה
מה המצב סביליה?
סביליה, ככה בלי ששמה לב ובלי להתכוון, הצטרפה כצלע רביעית למאבק האליפות (בזכות 22 נק’ מ-24 אפשריות בריצה נהדרת במרץ-אפריל) ולראשונה מאז “סביליה הגדולה בכל הזמנים” ב-2007, הייתה בתמונה בשלב כה מאוחר. אלא שהאנדלוסים לא יסלחו לעצמם אחרי בעיטת הוולה בדלי – עם ההפסד הביתי 1:0 לבילבאו במחזור האחרון כשהם חטפו בדקה ה-90 מאיניאקי וויליאמס. ההרכב ההתקפי (עם פאפו גומס גם כן) לא הביא את הבשורות. “סביליה נפלה מהקרב דווקא ביום הכי פחות צפוי וכשהחלה לחלום”, נכתב במארקה. עם על הכבוד לכך שז’ואן ז’ורדן (מתחרה עם איבן ראקיטיץ’ על המקום בהרכב) הבטיח “באים לנצח בברנבאו”, נראה שעל האנדלוסים להסתפק בפרסי המשנה ושבירת בצורת אדירה.
במה מדובר? הקבוצה יכולה לשבור את שיא הנקודות שלה בעונה בליגה (76) ואת שיא הניצחונות (23) וכמובן גם להיכנס למאבק הסגנות. ז’ולן לופטגי בין כה חתום עד 2024 והוא ישמח לנצח לראשונה את ריאל מדריד אחרי שהפסיד לה בשלושת המשחקים הקודמים. הוא כבר גבר על ברצלונה העונה בגביע וכן על אתלטיקו מדריד בפיחואן. המאמן לא יוכל לנהל את המשחק אגב שכן הוא מושעה לאחר שהתלונן בפני השופט וספג צהוב. לופטגי חולם על הדרך לנפץ את הרצף השחור של סביליה שלא ניצחה בברנבאו מאז דצמבר 2008. העונה בחוץ סביליה קבוצה לא רעה בכלל, עם 33 נק’ מתוך 51 - רק נקודה פחות מאתלטיקו. היא רביעית כמובן אחרי שלוש הגדולות.
הנשיא חוסה קסטרו וכן המנהל המקצועי מונצ’י הגיעו לאימון כדי לדרבן את השחקנים לאחר ההפסד. איבן ראקיטיץ’ וז’ול קונדה המצוין (אולי הבלם הטוב ביותר בספרד העונה – “החומה” הגדירו אותו בכלי התקשורת במדריד) חזרו לאימונים ויוכלו לשחק. האנדלוסים מציגים הגנת ברזל עם 27 שערי חובה בלבד – רק אתלטיקו וריאל ספגו פחות מהם. השוער יאסין בונו שמר על שער נקי ב-14 משחקים מתוך 30. על מלאכת ההבקעה אמון יוסף אן נסירי בעונת חייו עם 23 שערים – 17 מהם בליגה, כבש יותר משליש משערי הקבוצה (49). מה שכן, שימו לב לזה. “האיש למשחקים הגדולים”, הוגדר הבוקר לוק דה יונג. דווקא החלוץ ההולנדי שנראה פחות מסוכן – פתח בהרכב נגד אתלטיקו, בצמד המשחקים נגד ברצלונה וכן נגד ריאל בפיחואן, אז ייתכן שלופטגי מתכנן הפתעה. לחלוץ יש תשעה שערים ב-45 משחקים העונה. לוקאס אוקמפוס לא בולט כמו בעונה שעברה אך עדיין מסוכן מאוד.
ז’ורדן, כאמור, הפגין ביטחון לקראת המשחק, הוא משוכנע שההפסד לבילבאו לא שינה דבר: “הקבוצה תמיד ידעה להגיב היטב. אנחנו לא נוותר. יש לנו מוטיבציה אדירה כי אנחנו משחקים על דבר חשוב. עדיין יש לנו אפשרות לעשות דברים גדולים”. הקשר גילה שהוא גורר אי נוחות כבר כמה שבועות ולכן הוא עצבני יותר אבל מנסה לשים הכל בצד. “אני מאוד גאה בקבוצה. התמודדנו שווה בשווה מול באיירן אלופת אירופה (בסופר קאפ) וגם נגד דורטמונד. השנה הכדורגל לקח מאיתנו יותר מאשר נתן. צפיתי במשחק של ריאל נגד צ’לסי, ריאל נשארה בחיים עד הסוף, זו קבוצה נהדרת. אני לא מאמין במספרי העבר. בסיבוב הראשון הפסדנו לריאל שלא עשתה כלום ואנחנו לא רוצים להישאר עם טעם מריר”.
לופטגי אמר לקראת המשחק: “אני אעמוד היכן שיגידו לי. חדר ההלבשה נרגש ולהוט. להיות במצב שבו אנחנו נמצאים, מסוגלים להאפיל על העונה שעברה - זו שנה חשובה מאוד עם הרבה קשיים. לפעמים אתה מנצח ולעתים אתה מפסיד. אנחנו רוצים להתגבר על יריבה גדולה וללכת על הכל. הייתה לנו שנה טובה, נילחם וברור לנו שנצטרך להיות בשיא נגד ריאל. זו קבוצה מאוד מאוזנת. אנחנו לא מסתכלים לאחור. זידאן? אין לי הרבה מה לומר, העבודה שלו מדברת בעד עצמה. אין מה לפקפק ביכולתו. הוא המאמן האידיאלי למקום הזה”. המאמן אמר שאם זו לא תהיה סביליה כמובן שהוא מקווה שריאל תהיה אלופה וכי נותר לו רגש כלפיה.
סביליה - הרכב משוער: יאסן בונו| חסוס נבאס, ז’ול קונדה, דייגו קרלוס, מרקוס אקוניה| פרננדו, איבן ראקיטיץ’ (ז’ואן ז’ורדן), סוסו, לוקאס אוקמפוס פאפו גומס| יוסף אן נסירי (לוק דה יונג)
היסטוריה ומפגשי עבר :
כאמור, לריאל יש רצף מרשים של 11 ניצחונות בית רצופים על סביליה, כשהרצף השני הטוב ביותר הוא שמונה ניצחונות. בשנה שעברה זה עוד קרה בברנבאו עם גיבור בלתי צפוי – קאסמירו הנפלא שכבש צמד. הראשון בצ’יפ אחרי עקב נהדר של יוביץ’, וגם שער ניצחון בדקה ה-69 כשקודם לכו דה יונג משווה זמנית. ב-2018-19, עם סולארי על הקווים, זה נגמר ב-0:2 קשה ואנחנו נעדיף להיזכר דווקא בימי הכריסטיאנו כמובן – ב-2017-18 זה נגמר במאניטה כשהכוכב הציג לברנבאו את כדור הזהב האחרון שלו וכבש צמד, גם אשרף הבקיע וכל הגולים נפלו כבר במחצית הראשונה. בעונת הדסימה זה נגמר ב-3:7 משוגע, לא פחות מכך, בהשראת ה-BBC. בייל כבש את שני השערים הראשונים, רונאלדוX3 וגם בנזמה הבקיע פעמיים. ראקיטיץ’ ענה עם צמד משלו. גם עם מוריניו כריסטיאנו כבש שלושער, עם זידאן בישורת האחרונה של 2015-16 זה נגמר ב-0:4 קליל. 1:4 הייתה התוצאה בעונת הדאבל האימתנית, זוכרים את השער המתוחכם של נאצ’ו? 0:3 בעונת האליפות עם מוריניו היה כמעט משחק ההכתרה שלנו.
וישנם ניצחונות מכל הסוגים – כולל רמונטדה בעונת הפלגריני ב-2009-10. סביליה כבר הובילה 0:2 במקדש אך זה לא מספיק. רונאלדו צימק בדקה ה-60, ראמוס השווה מכל הלב ובדקה האחרונה המחליף רפאל ואן דר וארט הוציא את הברנבאו מדעתו עם 2:3. בכל מקרה, כשמדברים על סביליה בברנבאו שני שמות עולים – גוטי וזידאן. כן, עקב האלוהים של גוטי ב-2005-06 בערב בו הצרפתי כבש שלושער ראשון ויחיד בקריירה והברנבאו זכה לתצוגה אדירה כמו בימי קדם (2:4) וכעבור שנה כשקאפלו שלף את הבלונדיני מהספסל בפיגור במחצית והוא ענה לו עם שני בישולים וחצי (לרוד ורוביניו), 2:3 באליפות 2007 המרגשת. מנגד, ישנם גם רגעים פחות טובים. שני מאמנים סיימו את דרכם בריאל אחרי הפסד ביתי לסביליה – “המורה המחליף” מריאנו גארסיה ראמון ב-2004 כשנכנע לנגיחה של בפטיסטה; וברנד שוסטר שעשה מעשה שלא ייעשה ("ככה בלתי אפשרי לנצח בקאמפ נואו). זה קרה בדצמבר 2008, סביליה השיגה 3:4 במקדש במשחק מטורף של רובן שהורחק. שערים של ראול, גאגו והיגואין לא הספיקו לנו.
כמעט מחצית מהניצחונות של סביליה במקדש – שלושה, הגיעו בשנות ה-30 וה-40, כולל 3:5 הזוי ב-1942-43. אין דבר כי כעבור שנה הגיבה ריאל במאניטה. סה"כ המאזן במשחקים בברנבאו עומד על 57 ניצחונות לריאל (75%), 11 תוצאות תיקו (14%) ושמונה ניצחונות לסביליה (11%), יחס שערים 80:213 לטובת ריאל כמובן. הניצחון הכי גבוה של ריאל בבית על סביליה היה 0:8 נפלא ב-1958-59 (שלושער לדי סטפאנו ושניים לפושקאש), שנה אחרי שסביליה הובסה באותה התוצאה במסגרת גביע אירופה. סה"כ המאזן בכל משחקי הליגה - 45:82 לריאל מדריד בניצחונות. במבט על 20 השנה האחרונות, המאזן מטורף: 18 ניצחונות ושני הפסדים. ריאל כבשה שביעייה אחת, שתי חמישיות (במרץ 2004, עונת הקיירוש, לפני שהפסקנו לשחק סופית) וארבע רביעיות