ברכות. אליפות ראויה ביותר.
חלק שני -
- ללאמין יש כישרון פסיכי, באמת פסיכי, אבל הוא צריך להבין שהוא עוד לא זכאי ל"כבוד" שהגיע בזמנו למסי, רונאלדו, ניימאר וכד’. הוא חייב להפסיק ליפול מנגיעות (שלא מחייבות נפילה), ולקוות/לצפות שהוא יקבל שריקה רק כי קוראים לו לאמין.
הבשורות הטובות הקבועות לגביו? הוא רק בן 17, וזה לגמרי חלק מתהליך התבגרות טבעי (כל עוד האנשים הנכונים יעזרו לו ללכת בכיוונים הנכונים). זו חתיכת אופטימיות שככה הוא משחק וזה מה שהוא עושה כשהוא עוד ילד, ואני לא מתכוון רק מבחינת הגיל.
- אוי כמה שטעיתי בקשר לאריק גרסיה. זה לא משנה מה הוא עושה, וכמה הוא עוד יפשל, וכמה הוא היה רך בעבר או יהיה רך בעתיד - יש לו לב בגודל של הקאמפ נואו. המשופץ. מוכן לאכול בשמחה את כל הכובעים שיש בפרברי ברצלונה בזכות שחקן שהיה אופציה שלישית-רביעית-חמישית ב-3 עמדות שונות, ועדיין בכל פעם עלה ושם את הכל על המגרש, בלי להגיד מילה. פליק האמין בו כשכמעט כולם כבר הרימו ידיים, והספרדי החזיר לו בענק. והשיא?
- אני באמת באמת אוהב אותך פרמין. הילד קולה, הילד קילר, והילד חייב חייב לשחק יותר ולקבל יותר הזדמנויות. מבחינתי הוא כבש היום, ולא משנה לי מה הסטטיסטיקה הרשמית אומרת.
והוא גם גבר על -
- עוד לא אליפות, ואסור לאבד את הראש. צריך רק עוד ניצחון אחד וזהו, אבל אנחנו עוד לא שם.
- רק אתה פדרי, רק אתה.
איזה רצח אופי הרננדז הרננדז והצוות שלו עברו השבוע במדריד שזה מה שקיבלנו פה היום? כי להשאיר את הליגה בחיים זה אנדרסטייטמנט ביחס לרצף האירועים שהלך עם המאפיה all over again.
אנחנו קבוצה הכי אטרקטיבית בעולם. המון שערים , כדורגל התקפי והתקפי לב בנוהל. גם לצופה הנייטראלי.
חלק מהשחקנים הפתיעו אותי לטובה. לא ציפיתי מהם לרמה כזאת . במיוחד פרנקי, אריק ומארטין.
אולמו היה היחיד שאיכזב.
לריאל מדריד הזאת אין קבוצה. הם לא שיחקו כדורגל , ממש בעט ורוץ של פעם. מבאפה עשה מזה שלושער איכשהו, אבל ככה לא מגיע להם כלום.
יש לי בטן מלאה על השופט, אבל אין לי כח לחפור ולצטט חוקים . ניצחנו שוב למרות השופט, וזה כבר מייאש. לפחות הפעם הייתה גם טעות אחת לטובתינו, לא הכל נגדינו.
אליפות הכי בלתי צפויה אחר קיץ חלש וציפיות נמוכות.
עוד דבר קטן כי אני חייב לאכול המבורגר-
אני לא מאמין שהם הובילו 2-0, קיבלו פנדל, לא נשרק נגדם פנדל ברור, והם עדיין הפסידו. אני חוזר בי, זאת לא חטאפה, זאת סנטאנדר עם כסף.
צריך לומר ביושר שהשער של לאמין היה צריך להיפסל בגלל יד של פראנקי. לא חושב שיש מה לבוא להתלונן על השופט.
זה אתה רביע?
טיקי טאקה המיתולוגי מספורטאנטר?
מרגיש שאני כבר כותב סיפור בהמשכים, כי אני חושב שכבר כולם יודעים באיזו סיטואציה אני כותב. מעבר דירה, עם שני ילדים, הגדול לא תמיד ישן טוב התחיל להיות חולה, כנראה שגם אני. עובד בוקר מהבית כשאני מחכה למובילים ועוקב אחרי מה שהם עושים, כשחצי מוח שלי רדום. בילד אפ לקלאסיקו? לא יודע, אני ער משש בבוקר, ואני לבד עם המוב אולי רק שהגעתי לדירה התחלתי לחשוב על זה. כל הבית על קרטונים בדירה החדשה, אבל את הטלויזיה כבר חיברתי למקום, אולי אפעיל הוטספוט ואעלה את החוב של החודש הזה. אשתי הפתיעה ואמרה שהטכנאי של סלקום מגיע רגע לפני השידור, ואפילו הספיק להתקין הכל. זרקתי לו על הדרך שיש משחק בזמן שאני פורק ארגזים. "אה וואלה? אמיתי?, מה זאת השעה הזאת? " בפה אומר “וואלה לא יודע, בטח קטע של כסף” ובלב- “עשו לי טובה, אני עוד שנייה נרדם מולך”.
בהתחלה לפני המשחק אני עוד מארגן בשקט כוסות בצורה רגועה ובסדר יצירתי, מספיק להזמין אוכל, דברים מתחילים לאיטם להתחבר בדירה, ואני כולי תקווה שאוכל בכיף לשים את המשחק ברקע ואני אתחיל ככה להמשיך בכיף לסדר לבד הכל. אז המשחק מתחיל ונמני ברקע, נו טוב, כמה אכעס על משהו שאני מצפה לו, לפחות רז אמיר כפרה עליו יגיד לי מתי לבוא לטלוויזיה. מסדר דברי רגע במטבח, וצ’זני ממנסה לחלץ את קובארסי מהבוץ. אחד אפס בפנדל שבקלות גרם לכולנו לחשוב שהנה אנצ’לוטי בא עם תוכנית והפעם יהיה אחרת. בן אלף, אבל אותי זה לא יטריד. אני סך הכל מסדר בשקט דברים במקלחות. לא עובר מספיק זמן, הצב עם צמד. פיס דה פוט. איך הוא בורח לכם? נמני מתחיל לעוף באויר והדופק שלי עולה מעצבים. מה יהיה 20 ומשהו דקות שני שערים? זהו הפסקנו לשחק מאז אינטר?
עוד לפני הבישול בתרגיל הקרן שלא תמיד עובד לאף אחד, אבל הפעם פראן החליט שהוא עושה כאב ראש ליורש של ראמוס כביכול, או אולי היורש של דג’נה, או לג’ן או לאיפה שריאל ישלחו אותו ברגע שירד ההייפ ממנו ויביאו בלם צרפתי או ברזילאי על הראש שלו. פראן בא בראש טוב, והוא אשכרה מציק לו. מגיע השער הראשון של אריק מבישול של פראן- אחלה, מגיע השער הטירוף של לאמין כשפראן הרוויח בישול דיי מכלום -מגניב (שימו לב אגב שגם את המהלך הזה ראפיניוש כמעט חירבן בבילד אפ), אחריו ראפיניה סוף סוף מאפשר לפדרי בישול (אחרי כמה טייקים של החמצות ללמה פדרי לא מלך המבשלים העונה עם סרטון באורך שלא היה מבייש לקט שבועי של RMTV על שופט), ופראן מצליח להתל בכולם אחרי שעשה דאבל פס עם ראפיניה ומשיכה מבריקה שהשאירה את הברזילאי לגמרי לבד. פאק מי! עוד לא מחצית ו-4-2? WTF סעמק איפה אני אמור לשים עכשיו את המגבות! לא משנה נלך על משהו קל יותר- סירים.
המחצית השנייה מגיעה, ואני אשכרה מספיק לסדר מחדש את החדר של הגדול שלי. קצת הרגשה טובה, בכל עשיתי משהו מועיל. המשחק ממשיך, ואנחנו מנסים ללחוץ. וואלוורדה איכשהו נשאר אחרי שכבר ראיתי שהסיבוב בברך נראה רע. ההימור הטורקי נכשל, ורק בחילוף גיליתי שסבאיוס באמת היה על המגרש ולא הזיתי אותו בהרכבים. ריאל מנסה להחזיק בכדור בחוסר אונים, אבל אנחנו ממש טוחנים אותם. פראן עסוק בלייצר עוד קלטת לוהטת לאסנסיו לזכר ימיו בקסטיליה, ומידי פעם בשביל MIX & MATCH הוא עובר לטשואמני. אני עם עצמי חושב כמה כסף שולם על טשואמני, ואיך הוא התגלגל מעמדה לעמדה, אבל נראה שעוד משלמים עליו. תופס את פראן כשהוא אחרון בדרך לשער ומקבל צהוב, עבירות בכיף, ג’יזס פלורנטינו, יש לך עוד קיץ שלם לשלם על שחקנים, שים קצת בצד. בלינגהאם ו-ויני מצליחים להסתבך עם הסופר אגרסיביים פרנקי ומרטין, ואז מגיעה נגיעת היד של טשואמני. בודקים בודקים, אני במתח עם עוד קרטונים, בגלל סלקום קיבלתי דיווחים מוקדמים, פנדל אין- במקום יש מזומנים. תחסוך פלורנטינו תחסוך SUMMER IS COMING. כמובן שכל הצעירים יוצאים מהכלים, וזה מספיק בשביל לגרום להם לאבד את הריכוז ומשם ה 4-3. בכנות הכל היה צפוי, רק מצחיק שזה העלה דיון. נמני מנסה To agent the situation, ואז להפתעתי מגיע רז אמיר ומספר לנו שזאת שריקה של 50-50. לא אתה רז אמיר, אתה בערך המרחק מהשידור למיוט יחד עם רעשי הרקע של האצטדיון.
אני לא כותב את זה בדרך כלל, אבל אני לא רואה צורך להרחיב על כמה קיללתי את ראפניה על כל החמצה, ושנפל לי הלב על ההחמצה של הג’ינג’י, שלאור ההחמצה כבר סגור בחטאפה או אלמריה, כי אני לחלוטין מרגיש שכל מה שכתבתי עד כה הינו רק בילד אפ לרגע אחד. זה מתחיל בחילוף עם אולמו שאולי היה על המגרש ואולי לא (אם הייתי אבא לשלושה עוד הייתי קורא לו “אולימו”), דרך צהוב שכולו כעס ואמוציות, עד לרגע העצום בו הוא מגיע, מפרפר את כולם וכובש שער ענק. מי אתם שואלים? אאא"פ, ישא"א, הסש"פ, החמה"ב, התבא"ש, המצש"פ, הנבחר, בעל הנס, ילד היום הולדת כובש, מרים את כל האצטדיון שלא הקאמפ נואו (רגע של אבא- “קאמפ לא”, סליחה) על הרגליים. כולם חוגגים רגע מושלם, ופרמין באור השמש עומד מול המצלמה ומצדיע קדימה כאילו הוא יודע שיש איי שם בית באשדוד שנמצא בו קצין שרק מחכה לרגע לשחרר אותו. חבל, חבל שהחגיגה המושלמת הזאת נהרסה במבצע של 3+1, אבל אני אדם פשוט, אני מעריך נשיא של קבוצה שמעריך מבצע טוב.
המשחק נגמר, בלי לשים לב תוך כדי תנועה אשכרה דברים התחילו להסתדר בבית. איך שהאדרנלין יורד מתפוצץ לי הראש, אני מצליח להתווכח עם אנשים על אם למרות הניצחון השיפוט היה סביר, ועל הדרך מתחיל להבין שאשכרה העונה בדרך להיגמר בדאבל. אינעל אינטר. המון שאלות באמת עולות פה לעונה הבאה: האם יש אלטרנטיבה לקו הגבוה ומלכודת הנבדל? האם ההתרופפות בלחץ הגבוה היא תוצר של עייפות או משמעל בכלל? האם לפדרי יהיו פרטנרים בקישור? אם כן, האם בינו לבין פרמין יכול להיות חיבור? אריק ופראן הם לגיטימיים? אולי פרנקי סביר ולא כדאי שילך לסעודימים? האם העונה המטאורית של ראפיניה היא מקרית כמו כוכב נופל? האם ריאל עם אלונסו תגרום לנו לפשל? האם הגיע הרגע לסכם את העונה בפיוטים? איך אומרים? כל העולם במה ולשופטים משלמים. סעמק מחר ממשיך עם המעברים.
אתם זוכרים את הלוז שהיה לנו מהחזרה מהפגרת הנבחרות האחרונה?
מרשים. שאפו לפליק.
הוא יודע.
לא, מצטער.
אני Ever Banega מAsoccer.
לא אין, גמרת עלי
איך נראית דומיננטיות מוחלטת?
From 0-2 until after 3-2, between the 13:39 and 37:32 minutes, the white team was unable to make a single touch of the ball in Barça’s half.
24 דקות רצופות, יותר מרבע משחק, הם לא הצליחו לעבור את החצי.
אני בטוח שגם מול קבוצה מליגה רביעית בגביע זה לא קרה.
ברוך הבא לקהילה!
זה מעצבן אותי. היינו צריכים לנצל את זה ולגמור את המשחק לחלוטין בדקות האלו. להשפיל אותם עוד פעם אם איזה שישיה.
כן אני מפונק אני יודע.
רציתי להתחיל אחרת אבל ראיתי את ההודעה שלך - לי “כצופה” וכאוהד ריאל מדריד אתמול זה הרגיש הרבה יותר דומה ל-6:2 ומעבר לכך ופחות “יואו כמעט עשינו 4:4”.
באתי לברך, להגיד מזל טוב על הניצחון הגדול-האליפות-העונה הגדולה, חלק חושבים ככה וחלק חושבים אחרת על “הפרשנות” שלי או בכלל אבל הערכתי את ברצלונה הזו מהשנייה הראשונה של העונה ולצערי ‘צדקתי’. אני יכול להוסיף ככה מסביב שבשנתיים האחרונות היו שני אירועים שחלק התבאסו עליהם ממש וזה יצא לטובה. קודם כל עזיבתו של עוסמאן דמבלה וגם הפרידה מצ’אבי.
לא קראתי כאן אף פוסט כי לא צפיתי במשחק בבית אלא באירוע של הפודיום ולכן שני דברים:
-אני לא יודע מה היו התחושות שלכם כאשר ריאל מדריד הובילה 0:2 וכביכול ‘חשפו’ את הבעיות בקו ההגנה הגבוה ושיטת המשחק הזו. לי זה הרגיש זמני בלבד. במחצית עשו לי ריאיון זריז ואמרתי: “אני מחכה שזה יגמר”. לרגע לא חשבתי שנוכל לנצח.
-מעבר לכך, האירוע, לא ברור אם בכוונה - היה בעיקר מוקד עליה לרגל של נערים וכדומה. ראיתי חבר’ה שהתחילו עם הסם הזה של הכדורגל כנראה לא מזמן. הם ראו את הקבוצה שהם ‘חלמו עליה’ וזה זיכרון אדיר.
להפוך 2:0 בכזו קלות וזו לא משנה כמה ריאל מדריד טועה. לדבר על לאמין ימאל זה המובן מאליו והוא מסובב את הכדור שם כמו בפלייסטיישן. ראפינייה ספג ביקורת אבל הגיע למצב שלו וכבש (טוב, נו, חוץ מהבעיטה לעננים ליד הקורה). כמעט שכחנו שברצלונה הודחה מליגת האלופות בצורה טראגית. אני לפחות ראיתי קבוצה שהייתה רעבה והאמינה בדרך שלה לאורך כל הדרך. אני ראיתי קבוצה שיש לה חסרונות, ומצחיק אותי שקרלו אנצ’לוטי מדבר על שחקני הגנה כשברצלונה עלתה עם אריק גארסיה-איניגו מרטינס-פאו קובארסי-ג’רארד מרטין וסבלה העונה גם מפציעה של השוער הבכיר שלה. ראיתי קבוצה שהשלם גדול מסך חלקיו, כל אחד עולה למגרש כמו גבר.
כאוהד ריאל מדריד נהניתי המון מליגת האלופות וכדומה. כשאני מסתכל על הקלאסיקו אז היו הרבה רגעי סבל ובכלל, הרבה רגעים שאני אומר “וואלה לא אכפת להם”, ושהתבזינו. אני לא יודע אם הייתה לכם את התחושה הזו מהצד מתישהו מבחינת הקלאסיקוס. אולי רק במשחק הפאסיו. שוב מברוק
ב 24 דקות הללו כבשנו 3 שערים.
במשחק כולו יכלנו לכבוש שישיה בקלות. כבשנו 4, אחד נפסל כנראה לא בצדק, הייתה החמצה של ראפיניה ממטר ועוד מצב של פראן שהחליט שלא בא לו לרוץ לכדור.
הייתה גם נגיחה של ראפיניה ממטר, לשמים, אחרי עוד מסירה משוגעת של לאמין.
טל עדיין לא זיהה את הפנדל הפוטנציאלי שם שטשואמיני נוגע/בועט בו ברגל וגורם לו (לטענתו) לאבד שווי משקל באוויר ולנגוח החוצה.
מה אומר ומה אגיד. שאלת מיליון היורו לטעמי היא אם מתגבש לנו מתחת לאף סגנון משחק עם רף סיכונים גבוה, כזה שלא לוקח בני ערובה ומהמר בכל משחק על כל הקופה. עיניכם הוראות: קו נבדל שמחייב את כל שחקני הקישור וצפונה ללחוץ את היריבות ולהעביר את כל כובד המשקל/המשחק אל החצי של היריבה.
בעיה 1- תלות מוחלטת בכישרון של לאמין והרגליים של פדרי.
בעיה 2- שאר השחקנים לא באמת יודעים לפצח בונקרים ומעדיפים שטחים (שבסגנון משחק כזה לא נוצרים אלא ביד המקרה)
בעיה 3- עורף חשוף לחלוטין.
אתמול ראינו את כל הבעיות נוצרות ונפתרות לנגד עינינו. האם לכך התכוון קרויף שהמציא את השיטה? ממש לא! זו המצאה של פליק שאני בכלל לא יודע אם היא מנצלת את הפוטנציאל של השחקנים שלנו.