גמר הסופרקופה: מפסידים 4-1 למדריד

צ’אבי צריך ללכת כי הקבוצה איבדה צורה ובעיקר איבדה נשמה וסדר. גם לא נראה שהוא מנסה לשנות משהו כדי למקסם את הסגל הבינוני הזה (532 למען השם).

יבוא מאמן אחר ועדיין שום כדורגל גדול לא יהיה פה כי הסגל לא מספיק חזק ואין לנו שום יכולת כלכלית להחתים שחקנים רציניים, אבל אולי יהיה שינוי מוראלי כמו שקרה כשצ’אבי הגיע.

אין כרגע שום מאמן פנוי, כל מאמן שיגיע לברצלונה יגיע לאותו סגל בעייתי ואותם שחקנים. מבחינתי, כל עוד אנחנו בארבע הראשונים אין שום סיבה לפטר אותו

הסיוט שלי שמארקז יקבל את התפקיד “כי הוא אגדה במועדון”

אני לא חושב שיעזור אם צאבי יילך עכשיו כי אין לנו כסף להביא מאמן ברמת שרון מימר וגם אין אחד כזה שיכול להתאים.

מצד שני אני כן חושב שהסגל שווה הרבה יותר מהיכולת שאנחנו מציגים.
לא טופ אירופאי אבל כן קבוצה שלא מתקשה מול קבוצה בליגה הרביעית או מול כל קבוצה בערך לא משנה באיזו רמה ומאיזו ליגה.

יצאנו בנס עם ההגרלה בצמפיונס כי כל בית טיפה יותר קשה היינו מסיימים מקום אחרון.

כשצאבי הגיע ראו שינוי וגם בתחילת העונה המלאה הראשונה היה נראה שיש מתודה או ניסיון לאחת כזאת ונתנו זמן.
אנחנו אחרי שנתיים ולא נראה שזה הולך לשום מקום ואין שיטה או צורת משחק שאפשר לזהות.
זו לא תקופה חלשה אלא יכולת חלשה כבר תקופה ארוכה.

מי מתאים?! לא יודע.

אגב,
אמנם לא היה כסף לרכש אבל אני מוכן להתערב שגם אם היו מגיעים זובמנדי, ברנרדו סילבה, ברוזוביץ וקימיך (כולם או חלקם) היינו נראים אותו דבר.
רואים את זה על לבה וגונדואן שנראים 1000 רמות מתחת לרמה שלהם.

וואלה לא יודע איך, אבל דווקא היום התחשק לי לראות משחק כדורגל. אלה התובנות שלי מהמשחק.

צ’אבי עשה טעות של ילד סטייל מוריניו בקלאסיקו הראשון נגד ברצלונה. סוג של חוסר הבנה מביכה מול מי אתה מתמודד. ריאל עולה לשחק בלי חלוץ, כאשר בליגנאהם סוג של 9 מזויף או ווטאבר. ברור שבמתכונת כזאת ריאל תשחק על האגפים כאשר בליגנאהם מחלק להם את הכדורים, אז אתה משחק עם קוו הגנה גבוה? באמת? אולי תשאל את ויניסיוס באיזה דקות יהיה נוח לו לכבוש ובאיזה דקות הוא מעדיף להרגיז את אוהדי ברצלונה, זה יהיה יותר קל ויחסוך לנו 90 דקות של סבל הגנתי. זה טמטום לעלות מול דבר כזה עם קוו הגנה גבוה, זאת התאבדות. בטח כשהבלם שלך שם טופס ווינר על היריבה.

עכשיו בואו נדבר על קונדה. בראש ובראשונה, לא מביאים יותר צרפתים לברצלונה. דיי, זה לא באמת עובד. ג’ולי, מאת’ייה, פטי, דוגארי, לנגלה, דמבלה, אומטיטי, גריזמן…דיי לשקר הזה. חוץ מהנרי ואבידאל, חרא על צרפתים. וגם חרא על שחקני הגנה מסביליה.
אם אני מקבל הצעה על קונדה מאיזה צ’לסי/ניוקאסל/יונייטד, אני מוכר. מבחינה מקצועית הוא ירד בצורה דרסטית, מבחינה מנטאלית לא מתאים לי שחקן שעושה פרצופים שהוא משחק מגן, וגם כשהוא משחק בלם הוא מסריח את המגרש. יאללה לך הביתה, מי אתה בכלל? לך תהיה פילוסוף במקום אחר שחרר אותי ממך, אני מעדיף את כריסטיאנסן ואראוחו בפחות פוזות, ושיחזירו לי כבר את גרסיה שלפחות מעריך את הזכות לשחק בברצלונה ומשחק מעולה בג’ירונה.

אני כועס על צ’אבי כי הוא פחדן. המשחק הזה מגלם בתוכו את כל הסיבות למה צ’אבי חסר בייצים, ואפילו אני, שהוא השחקן האהוב עליי בכל הזמנים, חושב שהוא צריך ללכת.
השנה היא 2024, ואתה פותח עם סרג’י רוברטו בהרכב נגד ריאל מדריד. זה כבר מראה כמה אתה בינוני ופחדן במיינדסט שלך בתור מאמן. איזה מסר לעזאזל אתה מעביר? אולי הגיע הזמן להתקדם? לשחק עם סרג’י רוברטו זה רע מכל כך הרבה סיבות. קודם כל, הוא פשוט לא ברמה המקצועית. ושלא תבינו לא נכון, הוא לא היה הבעיה במשחק. פשוט בכללי, הוא לא ברמה המקצועית. דבר שני, לשחק עם סרג’י רוברטו זה מסר שמדובר בקבוצה לא תחרותית, בית תמחוי ונוחות לשחקנים שאין להם כל רעב להתחרות. תן לי את פרמין, תן לי משהו חדש, בוא נתקדם ראבאק.
והסביבה השלישית, בגלל שהוא בחר לשחק עם 4 קשרים. הסיבה עצמה היא פחדנית. תהיה פאקינג גבר, יש לך 4 קשרים טובים? תגדל בייצים, תבחר 3, ותבהיר שהם ה3 הכיביכול “פותחים” שלך. יש לך את דה יונג, גונדוגאן, פדרי וגאבי. מתחילת העונה פחדת לבחור 3 פותחים. וזה פשוט חסר בייצים. לשחק עם קשר אמצע באגף זה משדר נחיתות, חוסר אמונה ורפיסות. תשחק עם קיצוני, מי שזה לא יהיה, ותוריד קשר, רק תפסיק להיות על הגדר. תגדל פאקינג בייצים.

פפ לצורך העניין, מחזור שני או שלישי שם בספסל איזה 6 שחקני הרכב. העיף את טורה בשביל ילדון. מכר את פאקינג אטו אחרי עונה מטורפת. הושיב את זלטאן בספסל אחרי חצי עונה. הוא בחר, הוא עשה החלטות והלך עליהן בכל הכוח. צ’אבי מעדיף להיות וואלוורדה, ולא להחליט.

ויניסיוס זה שחקן בלתי נסבל, אבל צריך להגיד את האמת-אם הוא היה בצד שלנו, היינו מאוהבים בו. סעמק, אני כל כך מתגעגע לגאבי.

אתה צודק, אני באופן אישי רק לא אוהב שהוא משחק אותה כל הזמן קורבן ומסכן . אתה רוצה להיות פרובקטור? אהלן וסאלן אבל יש מחיר לזה.

ותמיד צריך לזכור שפעם למעלה ופעם למטה…

הטראש טוק שלו מעצבן גם אותנו אבל הוא לגיטימי ולא מצדיק קריאות גזעניות אם לזה אתה רומז.

הוא לא תמיד מקבל קללות גזעניות אבל שכל הזמן עושים פרובקציות חוטפים אש מכולם. זה לא רק נגד ברצלונה…

ולי אין בעיה גדולה עם טראש טולק שלו, רק הניסיון שלו כל הזמן להיות הקורבן הניצחי… גם פיקה הטריל אותכם, אבל שהוא חטף ממכם אש על זה הוא לא התבכיין כל הזמן כמה הוא מסכן וכמה רע לו, אלא המשיך להטריל אותכם יותר.

ציטוט שלו מעכשיו:
Viní Jr: “Everyone wants to fight me. I try my best to stay focused. I’m not a saint. Sometimes I talk too much, sometimes I do dribbles that I don’t have to do and I want to learn. I’m here for that, to learn.”

זה כאילו שאתה בא לחזק את מה שאני כתבתי…

לא חלקתי על זה שהוא בכיין רק על הרמיזה האפשרית שזה מצדיק קריאות גזעניות,אם לא לזה התכוונת אז הכל טוב.

אוף טופיק: מה ההבדל בין לקלל אותו אישית (להזכיר לו ממה אמא שלו מתפרנסת/כמה הוא מכוער/שכולם נותנים באחותו/שיש לו מוח של תולעת) לבין קללה גזענית?
כאילו, אני יודע שבמערב הנאור מדובר בפשע נגד האנושות, אבל עדיין לא הבנתי למה החליטו שסוג זה של קללות הוא הוא הטאבו ולא קללות אחרות.

כמישהו שלא היה לו נגדו שום דבר (אני מת על יריבים כמו רודריגו, ג’וד ופדה האלוהי) אני פשוט מתעב אותו. בן אדם טיפש ומכוער בצורה בלתי רגילה וכל השינאה כלפיו מוצדקת. הוא פשוט מביא את זה על עצמו.

זו בדיוק הנקודה שאני חושב עליה כבר כמה שבועות. כמה ירדנו על אריק גרסיה, אבל בסוף עם מאמן ומעטפת ברמה גבוהה הוא מראה יכולת גבוהה. ואת זה אין לנו, ועובדה שכל. אבל כל, כל הסגל נראה רע, וזה לא מקרי.

אני מקווה שהמאמן הבא ידרוש שינוי במעטפת, כי הנוכחית פשוט בלתי אפשרית.

מה שעצוב, זה שאם קונדה, פראן, ראפיניה עוברים קבוצה, נניח לניוקאסל, הם פתאום יראו שחקני כדורגל. זה לא הם, זה אנחנו.

המועדון לא רק בחוסר יכולת כלכלית. אנחנו יכולים להתגבר על המחסור ברכש אם היינו מביאים רכש זול נורמלי ונכון. זה האלף בית במועדון בלי יכולות כלכליות. ממשיכים לבזבז מיליונים שאין לנו. העיקר המחיר של השחקן.

מסכים,אם הוא היה יריב שלי לא הייתי סובל אותו,אבל מה הבעיה לקרוא לו מכוער ובן זונה ולא קוף?

שמע אני לא מהשמאל הנאור והפרוגרסיבי,בדיוק להיפך,אבל ברור שיש הבדל בין קללה אישית לקללה גזענית כי אתה מעליב אוכלוסייה שלמה ולא רק את השחקן עצמו,אבל זה כבר גלישה רצינית מהנושא אז בואו נעצור פה.

נכון, זה דיון אחר (וחלילה לא האשמתי אותך ביופי נפש מיותר, זה אכן עילבון בלתי מתקבל על הדעת) ופעם חייבים להמשיך אותו במקום אחר, אבל רציתי להגיד לך שזה לא מסביר שום דבר. הרי אף אחד לא היה אומר שום דבר אם היו זורקים לעברו “ברזילאי זבל” או “חרא דרום אמריקאי”. וזו אוכלוסייה אדירה.

חוץ מזה, עם קצת שיפור נקודתי ברכש ובמאמן, יש לכם קבוצה שתשלוט בקלות כמה שנים טובות.

סרחיו בוסקטס אגדה אבל מה הוא היה יכול לעשות עם קו הגנה גבוה כל כך של בלמים שהם אמנם מהירים אבל זה קצת מטופש. נכון שהוא היה מפעיל לחץ על השחקנים המוסרים שלנו, ועדיין. הנקודות שלי, בעדינות, כתבתי אותן גם בפורום של ריאל מדריד - אני לא בא לעורר מהומה:

-צ’אבי לדעתי נשמר בצמר גפן בכלי התקשורת. צריכים להפסיק עם זה. זו לא צורה. צ’אבי אומר א’ ועושה ב’. כאילו בעניין ארבעת הקשרים הוא עושה התאמות אבל דווקא בהגנה…
-בשנים עברו ריאל מדריד הייתה צריכה לעשות התאמות לקראת קלאסיקוס וזה עיצבן אותי, הרגשתי שהמגמה נמשכת גם ביום שאחרי מסי. אתמול אולי בארסה התבלבלה. זו לא הקבוצה של פעם. זה לא חכם להעמיד ככה את ההגנה מול רודריגו ו-ויניסיוס.
-אראוחו עם תצוגת נפל אבל זו סטיית תקן גם אם העונה שלו לא טובה. לוויניסיוס מותר לנצח אותו פעם אחת בכמה מאבקים.
-בשנה שעברה אחד המשחקים הכי טובים של ברצלונה בהחלט היה ה-1:3 בסופרקופה. ניצחה בצדק. לצד זה נתוני ההגנה ההיסטוריים הם קצת-קצת-קצת מוגזמים.

-לא בכדי להטריל: אני לא אומר שתוצאה של 1:4 באותו שלב היא צודקת, אבל אם בהתחשב בכך - לפחות לא נגמר מאניטה. כי ברור שאם זה היה הפוך אז ברצלונה הייתה משפילה את ריאל עוד יותר.

-הצפי שלי כעת: כשהפער בצמרת גדול ויש תחושה קשה - לאט לאט ברצלונה תתחיל לנצח ולשחק טוב יותר אבל זה לא אומר שהיא תהיה בתמונה לגבי התארים. מה שאני אומר למשל מדבר על ריאל מדריד 2004-05, 2008-09 כשהפער עצום, אפילו 2017-18 וכן הלאה.

-שחקן שכן היה חסר בברצלונה לדעתי זה גאבי שמתלכלך ובקטע טוב. גונדואן עשה פאול? פדרי? פרנקי דה יונג?

-הגול של רוברט לבנדובסקי יפה כשלעצמו אבל זה בדיוק כמו השער של קארים בנזמה בשנה שעברה שלא באמת שווה משהו פרט לסטטיסטיקה האישית שלו. אם לוח התוצאות מראה 0:0 הוא בועט לעננים.

שאלה לאוהדי ברצלונה בדיון: מישהו מכם מופתע?

המעמד או הקבוצה שינו אצלכם משהו תודעתי?

הייתם צריכים את המשחק הזה לדעת שקו ההגנה לא דומה למה שהיה שנה שעברה כיחידים או מכלול?

מישהו מופתע שהיום לבנדובסקי למרות הגול לא עשה הרבה?

מישהו מופתע מזה שצ’אבי לא עשה ממש התאמות למשחק וניסה את אותו טריק של אראוחו מול ויני?

שאנחנו תלויים ביכולת אישית של שחקן צעיר כמו פדרי או אם דה יונג יוכל לקחת את כולם על הגב?

מישהו מופתע מזה שהשחקנים לא הצליחו להתמודד מול ריאל מדריד בכושר ומומנטום טובים?

באסה כן? אני לא אוהב את ויני, ואני שונא להפסיד לריאל. מנגד, לא ראיתי היום שום דבר שאני לא ידעתי. כל דבר אחר היה מפתיע אותי.

לא רק שלא הייתה הפתעה, אפילו הייתי מסוגל לשבת וליהנות מהמשחק למרות ההפסד המשפיל.

מראש באתי עם ציפיות שזה לא כוחות. זה שנגמר רק 4:1 זה נחמה…
ריאל שיחקו יפה אתמול, בארסה לא הייתה קיימת רוב המשחק.
היו לנו גם כמה מצבים טובים,
טורס היה יכול לכבוש מאחד מהם,
גם פליקס היה מסוכן.

אבל בכללי לא היה שם הרבה מהצד שלנו.

אני לחלוטין חושב שעם חומר השחקנים הזה היינו צריכים להציג יכולת יותר טובה. אני לא חושב שמבחינת חומר שחקנים אנחנו בטופ. אני גם לא מסכים עם האמירה שצ׳אבי קיבל ברכש את כל מה שהוא רצה, או שהיה פה רכש מאסיבי ויקר. זו אחיזת עיניים לחזור על האמירה הזו, ואנחנו עדיין קבוצה מרוששת שחיה על אדי היכולות הכלכליות שהיו צריכים להיות ראויים למעמד הזה.

ועדיין, צ׳אבי צריך להוציא מהם יותר והוא לא מסוגל.
עצוב לי… ממש ממש רציתי שהוא יצליח אצלנו.

מסכים איתך, השנה זה נטו על צ’אבי ואני אומר את זה בלב כבד כי הוא השחקן האהוב עליי בכל הזמנים, אבל כמאמן? הסיפור שונה לגמרי.

בסופו של דבר, הגנה צריכה תיאום וזה מה שהיה עונה שעברה - BACK רצו במשך רוב העונה.
השנה מה? עד הפציעה איניגו הפך לבאנקר על חשבון כריסטינסן, קאנסלו תפס את עמדת המגן הימני, קונדה ששיחק מגן חזר להיות בלם ומסתבר שאולי כמגן הוא טוב יותר ובאלדה חווה ירידה דרסטית ביכולת.

העונה הזאת כבר גמורה ומבחינתי כל “הישג” הוא בונוס, השאלה הגדולה היא מה עושים בקיץ, וכמו שזה נראה כרגע, לאף אחד אין תשובות.

אני לא מופתע מההפסד אבל כן מופתע מהיכולת בהגנה.
זה היה בלתי נסבל לראות את זה ולעשות במכנסיים כל פעם שהם מוסרים קדימה .
לא מופתע מהיכולת שלנו בהתקפה.

אף מאמן בעולם לא מקבל כל מה שהוא רוצה. גם פפ לא קיבל כל מה שהוא רוצה…

צאבי קיבל הרבה יותר ממה שמאמנים אחרים קיבלו לפניו בברצלונה, אין אפילו על זה ויכוח.

יותר מזה, כמו שדובי כתב פה לפני, אני די בטוח שלבה וגונדאן בקבוצה אחרת עם מאמן מתאים וזה קבוצה שרצה חזק לכל התארים.