וואלה לא יודע איך, אבל דווקא היום התחשק לי לראות משחק כדורגל. אלה התובנות שלי מהמשחק.
צ’אבי עשה טעות של ילד סטייל מוריניו בקלאסיקו הראשון נגד ברצלונה. סוג של חוסר הבנה מביכה מול מי אתה מתמודד. ריאל עולה לשחק בלי חלוץ, כאשר בליגנאהם סוג של 9 מזויף או ווטאבר. ברור שבמתכונת כזאת ריאל תשחק על האגפים כאשר בליגנאהם מחלק להם את הכדורים, אז אתה משחק עם קוו הגנה גבוה? באמת? אולי תשאל את ויניסיוס באיזה דקות יהיה נוח לו לכבוש ובאיזה דקות הוא מעדיף להרגיז את אוהדי ברצלונה, זה יהיה יותר קל ויחסוך לנו 90 דקות של סבל הגנתי. זה טמטום לעלות מול דבר כזה עם קוו הגנה גבוה, זאת התאבדות. בטח כשהבלם שלך שם טופס ווינר על היריבה.
עכשיו בואו נדבר על קונדה. בראש ובראשונה, לא מביאים יותר צרפתים לברצלונה. דיי, זה לא באמת עובד. ג’ולי, מאת’ייה, פטי, דוגארי, לנגלה, דמבלה, אומטיטי, גריזמן…דיי לשקר הזה. חוץ מהנרי ואבידאל, חרא על צרפתים. וגם חרא על שחקני הגנה מסביליה.
אם אני מקבל הצעה על קונדה מאיזה צ’לסי/ניוקאסל/יונייטד, אני מוכר. מבחינה מקצועית הוא ירד בצורה דרסטית, מבחינה מנטאלית לא מתאים לי שחקן שעושה פרצופים שהוא משחק מגן, וגם כשהוא משחק בלם הוא מסריח את המגרש. יאללה לך הביתה, מי אתה בכלל? לך תהיה פילוסוף במקום אחר שחרר אותי ממך, אני מעדיף את כריסטיאנסן ואראוחו בפחות פוזות, ושיחזירו לי כבר את גרסיה שלפחות מעריך את הזכות לשחק בברצלונה ומשחק מעולה בג’ירונה.
אני כועס על צ’אבי כי הוא פחדן. המשחק הזה מגלם בתוכו את כל הסיבות למה צ’אבי חסר בייצים, ואפילו אני, שהוא השחקן האהוב עליי בכל הזמנים, חושב שהוא צריך ללכת.
השנה היא 2024, ואתה פותח עם סרג’י רוברטו בהרכב נגד ריאל מדריד. זה כבר מראה כמה אתה בינוני ופחדן במיינדסט שלך בתור מאמן. איזה מסר לעזאזל אתה מעביר? אולי הגיע הזמן להתקדם? לשחק עם סרג’י רוברטו זה רע מכל כך הרבה סיבות. קודם כל, הוא פשוט לא ברמה המקצועית. ושלא תבינו לא נכון, הוא לא היה הבעיה במשחק. פשוט בכללי, הוא לא ברמה המקצועית. דבר שני, לשחק עם סרג’י רוברטו זה מסר שמדובר בקבוצה לא תחרותית, בית תמחוי ונוחות לשחקנים שאין להם כל רעב להתחרות. תן לי את פרמין, תן לי משהו חדש, בוא נתקדם ראבאק.
והסביבה השלישית, בגלל שהוא בחר לשחק עם 4 קשרים. הסיבה עצמה היא פחדנית. תהיה פאקינג גבר, יש לך 4 קשרים טובים? תגדל בייצים, תבחר 3, ותבהיר שהם ה3 הכיביכול “פותחים” שלך. יש לך את דה יונג, גונדוגאן, פדרי וגאבי. מתחילת העונה פחדת לבחור 3 פותחים. וזה פשוט חסר בייצים. לשחק עם קשר אמצע באגף זה משדר נחיתות, חוסר אמונה ורפיסות. תשחק עם קיצוני, מי שזה לא יהיה, ותוריד קשר, רק תפסיק להיות על הגדר. תגדל פאקינג בייצים.
פפ לצורך העניין, מחזור שני או שלישי שם בספסל איזה 6 שחקני הרכב. העיף את טורה בשביל ילדון. מכר את פאקינג אטו אחרי עונה מטורפת. הושיב את זלטאן בספסל אחרי חצי עונה. הוא בחר, הוא עשה החלטות והלך עליהן בכל הכוח. צ’אבי מעדיף להיות וואלוורדה, ולא להחליט.
ויניסיוס זה שחקן בלתי נסבל, אבל צריך להגיד את האמת-אם הוא היה בצד שלנו, היינו מאוהבים בו. סעמק, אני כל כך מתגעגע לגאבי.