אולי אני צריך לתקן את עצמי,
צ׳אבי קיבל מה שהוא רצה בהינתן המצב הכלכלי.
אני אפילו אלך עוד לקראתך ואומר: צ׳אבי קיבל כל מה שהוא רצה בהינתן המצב הכלכלי.
ומה נתן המצב הכלכלי? לא הרבה…
אתה חושב שהיית יכול להנחית פה את זלאטן הנוכחי (האלאנד?) בשביל צ׳אבי? את צ׳יגרינסקי הנוכחי (קונדה) בקושי הצלחנו להביא.
לצורך העניין, אם בלינגהאם היה רוצה לבוא, היית יכול להחתים אותו? מישהו בסדר גודל שלו כשחקן?
זה נשמע לי כמו קישקוש. מי זה מאמנים אחרים? אותם אלו שקיבלו פה את ניימאר, דמבלה, קאוטיניו, סוארז? מי זה ׳הם׳?
צ׳אבי היה צריך להוציא הרבה יותר עם הסגל הזה. על זה אין ויכוח.
וכנראה שגם עם רכש נוצץ הוא היה מחרבן את העסק. הוא מתברר כמאמן שלא מקדם את הקבוצה והשחקנים שהוא מקבל. עצוב.
אני ידייק מכל המאמנים האחרונים אחרי פפ (אולי מלבד אנריקה)
טיטו ז"ל התחנן לבלם הביאו לו את סונג. רק דוגמה.
קוטיניו ודמבלה זה היה רכש פאניקה. שום מחשבה.
הוא לא יכול להתלונן על רכש. יותר מזה, זה הוא שדחף את לאפורטה להוציא מאות מיליונים על לבה וראפיניה אבל “שכח” שבוסקטס על זמן שאול בקבוצה. ולדעתי ואני רק משער פה, הוא זה שאחראי לזה שהיום גרימאלדו עושה חיל בגרמניה אחרי שהוא עבר אליהם בחינם ושאנחנו אוכלים פה את הלב.
זה כמו שהוא יתלונן על פציעות אבל “ישכח” לספר שהוא זה שהביא את הצוות הרפואי ונתנו לו יד חופשית שם.
שמסתכלים על זה, לקומאן למשל היה פי אלף יותר נסיבות מקילות. הוא “זכאי” התלונן הרבה יותר מאשר צאבי.
קונדה לבה ראפיניה זה כולם רכש שהוא דחף. כריסנטסאן זה לא שלו.
אתה שוכח את רומיאו.
תגיד מה שתגיד, קשר אחורי הביאו. מה הביאו? בהינתן התקציב…
יחסית לעונות הפיננסיות שאנחנו נמצאים בהן כבר איזה שנתיים שלוש, אנחנו עוד במצב יחסית סביר בטבלה. היינו יכולים להתרסק הרבה יותר.
לא, הוא לא שכח. כל הקיץ ועוד לפני כן דיברו על מחליפים לבוסקטס. מה לעשות שתקציבית מה שיכולנו להביא זה רומיאו - שחקן שעכשיו מעדיפים הרכב ללא קש״א על פני הרכב איתו כקש״א?
למה, לא ידענו מה יש לרומיאו ברגליים לפני שרכשנו אותו? אתה רוצה להפיל על צ׳אבי שרומיאו היה הבחירה הראשונה שלו ובקשה שלו?
ולגבי לבה - הוא הגיע בקיץ שהלאנד עבר לסיטי. אתה חושב שאם צ׳אבי היה יכול לבחור בין שניהם הוא היה בוחר בלבה על פני הלאנד? אפילו לבה לא היה בוחר בעצמו על פני הלאנד.
צא מהסרט. אין כסף לטיסות במחלקה ראשונה ואתה אומר שצ׳אבי קיבל כל מה שהוא רצה ברכש. איזו הצגה…
לגבי קונדה זו קצת חוכמה בדיעבד (ועוד לא הייתי מוחק אותו לחלוטין).
פראן זה היה רכש רע והזוי מהשניה הראשונה, וככה גם לבנדובסקי, למרות החצי עונה הטובה שלו.
ראפיניה זה איפשהו באמצע מבחינתי, קצת חוכמה של בדיעבד, כי נראה על פניו שמדובר בשחקן מבטיח, ומצד שני, תעדוף רכש קצת מוזר בקבוצה שיש בה כבר שחקן אגף ימין פותח (דמבלה). היה כנראה עדיף לתעדף חיזוק עמדה אחרת, אבל באותה נקודת זמן חשבו אולי עדיין שפראן זה פתרון לצד שמאל של ההתקפה, שבוסקטס עדיין יכול לסחוב עוד קצת ושלבה עוד מעט מגיע והוא פיתרון (מפגר וקצר טווח) למרכז ההתקפה. מצד שני, אם הוא לא היה מגיע, ובעוד חוכמה בדיעבד בהינתן ודמבלה עזב, היינו נשארים רק עם ילד בן 16 בצד ימין של ההתקפה, שהוא מבטיח, אבל… בן 16.
עדיין נשאר עמדת המגן הימני שהייתה חייבת לקבל עדיפות לדעתי גם אז.
לסיכום, הבזבוז העיקרי מבחינתי שהוא לא חוכמה בדיעבד זה הסביב 100 שהלך על לבה ופראן. בחשיבה לטווח ארוך, היה צריך לשים את זה על מגן ימני, קשר דפנסיבי ומשכורת לגרימאלדו שמגיע בחינם.
לא כתבתי שקונדה או ראפיניה זה רכש רע. רק צינתי עובדה שזה רכש שהוא תמך בו.
מה שאני רוצה לכתוב , שיש לצאבי אומנם, נסיבות מקילות בקשר האחורי. אבל הוא לא יכול להתלונן שלא הביאו לו רכש או שהוא איזה מסכן גדול או אומלל שלאפורטה הרשע התעלל והתקמצן על חשבונו…
שוב המאמן שלפניו היה לו פי מילארד יותר נסיבות מקילות על הכישלון שלו מאשר צאבי, אבל אף אחד מאיתנו ובצדק לא ריחם עליו או חיפש לו תירוצים.
למה אנחנו מרחמים עליו כל הזמן? בגלל שהוא אגדה. אף מאמן “זר” לא היה מקבל הגנה כמו שהוא מקבל. אף מאמן.
מסכים בעיקרון, אבל השאלה עולה - יש לך כסף שמספיק או למגן ימני (שאין לך) או לשחקן אגף ימין בהתקפה, שלמען הנקודה מתנדנד ולא ברור אם יישאר או לא. מה נכון יותר לתעדף?
נראה לי שיותר נכון להביא את מה שאין לך בכלל מאשר מחליף לשחקן שאולי יעזוב.
השמיכה קצרה מדי.
היית מביא מגן ימני (שבהחלט היה נחוץ לנו מאוד - וכנראה עם קאנסלו אמש היינו נראים לגמרי אחרת), היינו בוכים שאין חלוץ. וקש״א. ושחקני כנף.
הסגל שלנו לא טוב בהגדרה.
על שחקני העל שעזבו עקב התבגרות לא הבאנו שום מחליפים שמתקרבים לדגדג את היכולת של אלו שעזבו. מאז העזיבה של צ׳אבי ואלבס ועד להגעה של קאנסלו, לא היה פה רכש אחד ברמה גבוהה באמת.
זו אחיזת עיניים לחשוב שצ׳אבי היה יכול לחסוך את הכסף על ראפיניה וטורס ולבה ופתאום היה לנו סגל נוצץ. זה לא היה קורה. היו עמדות לא מכוסות אחרות, זה הכל.
כמו שנכתב פה, שאתה מגיע לקבוצה עם בעיה של תקציב. אתה צריך לתעדף את העמדות שהכי חסר לך. וזה לא נעשה. לא בהגנה ולא בקישור ההתקפי. דרך אגב, ללא ספק הכישלון הכי חמור זה טורס וזה על לאפורטה.
אני גם כתבתי פה, שזה טעות היה גם שלי. אני גם חשבתי שלבה צריך אותו . אני טעיתי. אבל אני סתם אוהד. אפשר לפטר אותי חופשי.
דרך אגב, אובימיאנג חוגג עכשיו בצרפת. בדיעבד וזה חוכמה בדיעבד, היה צריך להשאיר אותו ולקחת את הכסף במקום על לבה לקנות קשר אחורי ברמה ולהביא את גרימאלדו בחינם.
אני לוקח אחריות. גם צאבי צריך בסוף השנה לקחת אחריות ולהתפטר.
כולכם מדברים פה על רכש אבל שימו לב לעובדה שאף אחד פה לא מבכה על איבוד הגביע אתמול או על איבוד האליפות. אנחנו אך ורק מתלוננים על האיך.
צ’אבי קיבל רכש. לא רכש נוצץ אבל רכש סולידי לגמרי. זה לא העניין. היה עדיף שלא יקבל כלום מלבד גאבי ופדרי ופאטי ואריק ופניה ופבלו ולאמין ופרמין ואיך שלא קוראים לשאר הילדים. מה שחשוב זה לא התארים אלא סגנון המשחק.
מצד אחד, צ’אבי קיבל חלק ממה שהוא ביקש, והבקשות שלו בחלקן היו לא טובות. מצד שני, אתה לא יכול להיתמם ולטעון שהקבוצה לא הייתה טובה יותר עם קשר דפנסיבי נורמלי ושחקן אגף שמאל נורמלי למשל.
האמת היא איפשהו באמצע. זה לא שהוא קיבל את כל התנאים להצליח ונכשל וזה לא שהוא קיבל תנאים על הפרצוף ונכשל רק בגללם.
בלי קשר, הוא הוכיח (לפחות לי) שהוא לא בשל בעליל לאמן בברצלונה, לא מצליח לשפר שחקנים, לא טוב בניהול משחקים, לא מצליח לגבש סגנון משחק ומשחק קבוצתי באופן קונסיסטנטי ונוטה להיות שמרן בקטע רע בחילופים ובהרכבים שלו.
הוא לא מאמן פחות טוב מואלורדה לדעתי (שהיתה לו קבוצה הרבה יותר טובה) ויותר טוב כנראה מקומאן, אבל זו השוואה שמדכאת אותי כי אלו שני מאמנים שלא היו צריכים להגיע למועדון מלכתחילה.
אם גאז’רדו היה עדיין בשוק, או נגלסמן, או טן האח (כן, אני עדיין חושב שהוא שווה הימור) הייתי תומך בלהחליף אותו עכשיו, וגם ארטטה ודה זרבי זה אולי היה יכול להיות מעניין. כרגע אף אחד מהרשימה הנ"ל לא זמין. אז מה האלטרנטיבה? מרקז?
אבל הטענה שלי היא שזה כן נעשה. אנחנו יכולים לא לאהוב את התוצאה, אבל זה נעשה.
היום קש״א נראה כמו הבעיה הכי גדולה.
לפני קאנסלו מגן ימני היה נראה כמו הבעיה הכי גדולה.
לפני לבה חלוץ שפוגע היה נראה כמו הבעיה הכי גדולה.
לפני טורס חלוץ בכלל (זוכרים שסוארז עזב, כן?) היה נראה כמו הבעיה הכי גדולה.
לפני קונדה וכריסטנסן בלם שלא משחק עם הידיים היה נראה כמו הבעיה הכי גדולה.
לא משנה את מי היית המתעדף, היית נשאר עם עמדות לא מכוסות.
לא יודע איך הוא היה מתפקד אצלנו אם היינו משאירים אותו הלאה.אנחנו לא ליגה צרפתית, יש הרבה הבדל.
גם יש את נושא הרכישה - אם היינו רוצים להשאיר אותו היינו צריכים לרכוש אותו (שיחק אצלנו כמושאל מצ׳לסי אם אני לא טועה), ואז זה היה מוסיף עלות כלכלית עליו שאולי היה משתלם יותר להוסיף עליה עוד קצת ולהמר על לבה. באמת לא יודע מה היה נכון יותר…
יהיה קשה מאוד להציל משהו משמעותי מהעונה הזו, בטח בלי אפשרות לרכש בינואר (השוק הזה לא מציאה אבל לפעמים שחקן טוב טוב שנכנס בפורמה - משנה את האווירה ודוחף קדימה). אני חושב שזו סיבה בעטייה צ’אבי כן צריך להישאר על אף שמתסכל כל מה שקורה, ומעבר לכך כן, זה תמיד משמעותי שהוא אגדת מועדון, ככה זה בכדורגל, ומעבר לכך העונה שעברה הייתה טובה. אבל כעת הציפיות עלו וכאן זו כבר בעיה. ב-2022/23 הוא עוד היה מופיע ולמרות שברצלונה כבר ניצחה את ריאל מדריד בסנטיאגו ברנבאו בתצוגה אדירה שנה קודם לכן - בעונה שעברה כל ניצחון במשחק גדול היה נחשב ל-וואו, התקדמות, יש גרף, יש קבוצה. השנה אין אגרסיביות, אין קבוצה. הציפיות עלו - לשמר את התוצאה יחד עם הצלחה באירופה ולקחת את הכדורגל צעד אחד קדימה. שוב אדגיש כמה גאבי לטעמי חסר.
אני לא נוהג להגיב כאן בדרך כלל אבל אני מוכרח להודות שלפני המשחק, כשהרוב המוחץ של האוהדים שלכם בת׳רד הזה התפללו להפסד מינימלי, חשבתי לעצמי שהם סתם מקצינים ומנסים לזרוע נאחס במקרה הטוב או שהם מנותקים לגמרי מהמציאות במקרה הרע.
אחרי שצפיתי במשחק, אני מוכרח להודות, התחושות שלכם לגמרי מוצדקות ותואמות את רמת הקבוצה. בכל שנותיי כאוהד ריאל לא נתקלתי בברצלונה כל כך חלשה ואנמית. אני יודע שזה משפט ששגור בפיכם כבר שנים רבות, אבל היום הבנתי לראשונה כמה אתם רחוקים שנות אור מהצמרת האירופית.
זה נראה כאילו השחקנים האלה לא התראו מעולם לפני המשחק, חוסר התיאום משווע, הכושר הגופני רעוע ופעם בכמה דקות מופיע שחקן תורן שמנסה להציל את המולדת לשווא.
אין ספק השלם קטן מסך חלקיו, כי מהסגל הזה צ׳אבי היה צריך להוציא הרבה יותר. זה שמעמדו יציב זו השערורייה הכי גדולה בעיניי. אם לא היה סמל מועדון היה מזמן נזרק בבושת פנים. הסלחנות המוגזמת הזו כלפיו לא ברורה לי.
אם אתה מתכון לסלחנות יתר בפורום, זה בעיקר מהצד המדירדאי שבפורום. שכרגיל נכנסים לכאן ומספרים לנו שאנחנו חמוצים מידי לגביו. 95 אחוז מהפורום הברסאי שמורכב מ6 7 כותבים קבועים פה כבר הרים דגל לבן בקשר לצאבי.
אתה למעשה יוצא דופן. בפעם הראשונה אני חושב אני קורא אוהד שלכם שלא מנסה “לסבן” אותי "זה לא נורא כל כך "