הכוונה לסלחנות של ההנהלה כלפיו, פה בפורום לא כל כך קשה לזהות מה הלך הרוח בקרב האוהדים (ובצדק רב).
אם זה היה קומאן או ואלורדה הוא כבר מזמן היה נקרא מאמן בארסה לשעבר.
לדעתי זה חלק מהבעיה של איך המועדון בנוי והשליטה של הסוסיו בו.
צאבי הוא אגדה של המועדון ואהוב ע"י האוהדים ובעלים של קבוצה שצריך את הקול שלהם בשביל להיבחר יתקשה לנקוט בצעדים נגדו.
זה כסף ושאין שום מועמד רציני פנוי שיכול להחליף אותו כעת…
אבל יש גם משהו יפה בזה שאנחנו לא ממהרים לזרוק מאמנים. ידע כל מאמן פוטנציאלי שבבבארסה יתנו לו לעבוד.
הנה אפילו עשיתי לך לבד את העבודה.
יש הבדל בין להראות את זה לספסל היריבה בזמן המשחק, לבין לחגוג עם האוהדים שלך אחרי המשחק.
ויניסיוס עם אופי של ילד קטן שמבקש מכות . לא עושים קוף לכל שחקן שחור בליגה, רק לו. לא תולים בובות של שחקנים אחרים מהגשר, רק את שלו. מעניין למה.
מקווה שחימנז וסאביץ’ יטפלו בו כמו שצריך הערב.
א.
משה הכל בסדר לא ראיתי שכתבת על פיקה…
ב. אני ודאי לא טוען שויני חף מפשע, גם לא שהבגרות שלו גדולה מזו של ילד בגילאי הטיפש עשרה. אבל -
נו באמת, כמות ניסיונות ההתנקשות שהוא עבר לא מביישות את מוחמד דף, הוא מושא לקללות וגזענות של הקהל ומטרה הראשונה של שחקנים יריבים שמנסים להוציא אותנו מריכוז (אני יכול להישבע שראיתי ב4-1 בגביע את גאבי מחייך אחרי שהוא ועוד מישהו הצליחו לגרום לו להתעצבן). זה אולי לא נקודה לזכותו אבל גם לא לרעתו.
ההתקרבנות שלו אולי לא מוצאת חן בעיניך (וגם בעיני) אבל היא רחוקה מלהיות חסרת בסיס.
על מי אתם עובדים? גם אם בסוף המשחק הוא היה חוגג ככה עם הקהל היו צועקים שהוא פרובוקטור ושאח"כ לא יתלונן שדורסים אותו… זה הרי ויניסיוס, אם הוא רוקד אחרי שער זו פרובוקציה, אם הוא עושה סיו זה פרובוקציה, ואם הוא מתעצבן מאלפי אנשים שקוראים לו קוף זו בוודאי פרובוקציה…
הממ… נראלי שאני יודע את התשובה. הוא טוב בכדורגל, הוא שחור, ומתנהג כמו ילד קטן לעיתים קרובות. מספק אותך?
ובחייאת, להוציא אותו האשם (ברור שיש לו חלק) באיך שהאוהדים מתנהגים אליו זו דמגוגיה זולה…
לי אישית לא מפריע שהוא רוקד או חוגג עם האוהדים שלו. מפריע לי שהוא מנסה להטריס שחקני היריבה, את הספסל, צועק על שופטים, מעורב בדחיפות ולא נענש על זה.
ברור שהוא אשם, ורק הוא אשם.
לא מתנהגים ככה לאף שחקן אחר, אפילו לא לניימאר.
התנהגו ככה לדני אלבס כי גם הוא היה פרובקטור גדול והשנא על עצמו את כל היריבים. רק השחקנים האלה אשמים, הם לא נולדו עם השנאה של האוהדים ושל היריבים.
ואין שום קשר בין היד של ויניסיוס ליד של פיקה.
אני מסכים איתך, ולכן הדגשתי שאני לא בא להגיד שהוא נקי מאשמה. אבל להציג את זה כאילו זה חד צדדי ורק הוא מביא את זה על עצמו זה עיוות מוחלט של המציאות. יש לו את כל הסיבות בעולם לצעוק על שופטים, קוצרים אותו משחק אחרי משחק ולא עושים כלום (ברור שמשחקן כדורגל נורמלי הייתי מצפה ליותר בגרות). הוא מטרה נוחה לשחקני יריבה ולספסל ולכן מטרגטים אותו ואז כשהוא מתעצבן מתעצבנים עליו שהוא מתריס נגד השחקנים והספסל. הוא מעורב בדחיפות כי הן מתחילות אצלו כי שחקני היריבה יודעים ששם הנקודה החלשה ומנצלים את זה.
כל דבר הכי קטן שהוא יעשה יתפרש כפרובוקציה רק כי זה הוא.
תן לי להבין את ההיגיון שלך:
תולים בובה של ויני על גשר ורק הוא אשם?
10 אלף איש צועקים לו קוף ורק הוא אשם?
מבצעים עליו התנקשויות בחסות השופטים והוא אשם?
לא אמרתי שיש קשר, ציינתי שאם ויני היה עושה את מה שפיקה עשה התגובות היו אחרות לגמרי רק כי הוא ויני.
אתה הגבת אלי והמימ שלך אמר משהו , אז הסברתי, אין לי בעיה שיעשה טראש טולק והיה ילד קקה כמה שהוא רוצה. אפילו הבאתי את פיקה בתור דוגמה.
אבל מאוד פשוט, שלא יתבכיין אם הוא יספוג על זה אש. ולא כל אחד שמקלל אותו הוא גזען. מאוד פשוט. פיקה הטריל אותכם ושאתם קיללתם אותו בלי סוף (כולל בנבחרת) הוא לא עשה מזה מהומות ובכי ונהי הוא פשוט ענה לכם שזה כמו “סימפוניה לאוזניים שלו” מה שעיצבן אותכם יותר
מאוד פשוט.
ולהפוך אותו מסכן ואיזה קורבן של הקהל בספרד זה פשוט לחשוב שאנחנו מטומטמים. כנס ליטיוב ותראה כמה סרטוני פרובקציות שלו יש.
אני אישית מתגעגע לימים של הטראש טולק בקלאסיקו יותר מאשר הקלאסיקו הנקי שיש היום. אני לא אוהב אותכם ולא רוצה שהשחקנים של ברצלונה יאהבו אותכם. אותו דבר בכיון ההפוך (כמובן בכדורגל לא מחוץ לכדורגל )
אין צורך, אני בכל זאת רואה משחקים ויודע על מה מדובר… אתה טוחן מים, לא התכוונתי לומר שהוא בסדר, רק שזה רחוק מלהיות חד צדדי. זה הכול.
בכל השאר אני מסכים איתך. במים התכוונתי להעלות את זה שמייחסים לו פרובוקציות רק כי זה הוא.
כן, רק הוא אשם.
זה לא בגלל שהוא שחור ומכוער, בזה מנדי ורודיגר יכולים לתת לו פייט רציני.
זה אך ורק בגלל ההתנהגות שלו.
לא יודע לגבי כולם, לי אישית אין בעיה שיחגוג ככה אחרי המשחק עם האוהדים והחברים שלו.
לדעתי אתה טועה בגדול, אבל שיהיה…
מנדי ורודיגר לא מעורבים ב-45 שערים בעונה, לא בני 22 ולא מדרבלים את הגנת היריבה למוות (לטוב ולרע) אז הם ממילא לא מטרה להצקות, וממילא אין להם שום סיבה לצאת מהכלים.
מה הקשר? גם דני אלבס לא היה מעורב בהרבה שערים. אבל הוא זכה ליחס של ויניסיוס בגלל ההטרסות שלו.
בלינגהם מעורב אולי ביותר שערים מויניסיוס העונה, אבל לא שרים לו שירים. מש"ל.
הנה, מארקה מפרסם עכשיו שאוהדי אתלטיקו שרים “ויניסיוס קוף” מחוץ לאיצטדיון. אם זה קורה רק לויניסיוס, אז כנראה הבעיה אצל ויניסיוס.
דרך אגב, כמות העבירות שלא שורקים עליו היא עצומה, אבל לא יוצאת דופן בספרד. השופטים הספרדים לא שורקים. לא שרקו לניימאר, לא שורקים ללבנדובסקי, לא שורקים לפליקס. ככה זה בספרד, נותנים יתרון להגנה במקום להתקפה. אלא אם כן זה מסי או רונאלדו.
הסיבה ששורקים לויני היא כי הוא מעצבן, ויותר חשוב מזה כי הוא יוצא מהכלים בקלות, ומאוד כדאי ששחקן שמכריע משחקים ייצא מהכלים ולא יהיה מרוכז במשחק.
לא מבין איפה ההסתבכות.
לדעתי הניסיון לצייר את פיקה כמישהו תמים שרק רצה לחגוג עם הקהל מביך ביותר. מדובר בטרול הגדול ביותר שאני הכרתי בעולם הכדורגל ביחד עם מוריניו. הבנאדם היה מופיע יותר בטוויטר מאשר על המגרש.
מי צייר אותו כמשהו תמים?
הנה משה פה זה נאמר.
הוא לא תמים אבל פיספסת את הנקודה, הוא הטריל אבל לא שמעת אותו מתבכיין שהוא חטף אש על זה.
סבבה אז הוא הטריל, וויני הטריל, ושניהם חארות. אין הבדל.
בדיוק, פיקה טרול מתוחכם וויניסיוס ילד קקה מטומטם ומעצבן. התמונה שממנה הכל התחיל מציגה כאילו אם ויניסיוס היה עושה יד כמו פיקה, הוא היה זוכה לאותו יחס שהוא תמיד מקבל.
אני טוען שלא, הבעיה שויניסיוס עושה את מה שהוא עושה, לא את מה שפיקה עשה.
פה אתה מיתמם, אף אחד מהם לא חארות. הטענה שלי זה לא ההטרלות שלהם. יותר מזה, אני מאוד אהבתי את פיקה השחקן וגם פיקה הטרול, הוא לא רק אגדה שלנו אלא טרול מושלם, ויני למשל מנסה לו להפוך את עצמו בצורה מלאכותית לקורבן התמידי, הוא לא קורבן ולא מסכן. פיקה לא ניסה להתבכיין ולא ניסה להפוך את עצמו לקורבן. הוא אפילו חזר והטריל אותכם יותר.
אני מאוד ברור במה שכתבתי וזה נראה כאילו אתם בכח מנסים לעשות עלי ואטביזם. זה ההודעה האחרונה שלי בנושא.
ויני לא באמת מטריד אותי. הוא מטריל ואני כועס על הקבוצה שלי שנותנת לו חומר להטרלות שלו . לפני זמן לא קצר המצב היה הפוך… יום באסל יום עסל…