מחזור 7 :: מנצחים 1-3 בקאמפ נואו

הם באותה קטגוריה של שחקנים שכרגע(או בכלל) לא מתאימים להיות בסגל של קבוצה כמו ריאל מדריד ולא מובן מה הם עושים בהרכב.

יש רמות שונות גם לשחקנים כאלה

אישית, אם אני צריך לקבוע עכשיו מי יהיה יותר טוב בעוד 5 שנים אני עדיין בוחר את רודריגו, נראה שיש בו משהו ושזה רק צריך להתפרץ, מה שיש לוניסיוס כבר התפרץ ליותר מדי כיוונים.

גם באסנסיו היה נראה שיש משהו ושזה רק צריך להתפרץ, והנה הוא אוטוטו בן 25 ושום דבר לא התפרץ. באופן דומה אפשר להגיד על ויניסיוס שכישרון ונוכחות יש ואפשר לקוות שקבלת החלטות וסיומת ישתפרו (והאמת עם איך שהתחילה העונה אני חושב שיהיה שיפור במספרים שלו).

בתכלס יש חסם מלעיל לכל דבר כמעט, לכן אני נזהר עם האופטימיות לגבי שניהם. כרגע ובהתחשב בסגל שלנו לדעתי ויניסיוס צריך להיות שחקן הרכב.

בעיניי אסור להכתיר או לקבור שחקנים לפני גיל 22. אם מדובר באמבפה, מילא. אבל כל אחד אחר פשוט אי אפשר, לטוב ולרע. ברור שיש משהו בויניסיוס ורודריגו, ברור שיש איתם בעיות, אבל אי אפשר לדעת איך הגרף שלהם יתפתח. כבר ראינו מקרים של שחקים שחשבנו שלא יצא מהם כלום ואז הפכו לוורלד קלאס. סטרלינג, סלאח. מנגד גם ראינו שחקנים שחשבנו שהם יהיו השחקנים המובילים בעולם והתפתחו לכלום בסופו של דבר.

לא מכתירים, מביעים דיעה, משחקים אותה סקאוט.

בכל דור יש אולי שחקן או 2 שאפשר לקבוע מיד שיהיו שחקנים גדולים, כל השאר זה רק ניחושים מושכלים ולרוב זה יותר משאלות לב.

הנקודה היא שגם אי אפשר לקבור שחקנים. זה שהיום ויני מבין כדורגל כמו כוכבת טיקטוק מצויה לא אומר שאין לו סיכוי לשחק כדורגל טוב בעתיד. אני כבר רואה אצלו שיפור מסוים בנושא. אותו דבר לגבי רודריגו, כבר ראינו ממנו פה ושם דקות מצויינות.

קשה לשפוט אותם כל עוד הם משחקים על תקן ״המושיעים״ ומצפים מהם להיות הסקוררים המובילים של ריאל מדריד בגיל 18-19 כשמסביבם יש מדבר צחיח.
אם היינו קבוצה בריאה,מהירה,לוחצת והתקפית מאמין שהם היו נראים הרבה יותר טוב ומשתלבים לאט לאט,במיוחד רודריגו שלדעתי יותר מוכשר מויניסיוס בהרבה (יותר טכני,יותר חכם),אבל במצב הנוכחי שאין לנו התקפה,הבלגן שויניסיוס מייצר עדיף לנו.

אסנסיו שחקן טוב אבל הגיע לתקרה שלו,הוא כבר לא יגדל ביצים ויהיה שחקן ישיר פתאום בגילו,אחלה שחקן לסגל,יכול להיכנס ולתת לנו ערך מוסף,לא הייתי זורק אותו.

הההתפחות תלויה בהמון דברים שלשחקן אין השפעה עליהם. ויניסיוס אולי מוכשר כמו סטרלינג, אבל סטרלינג בגיל שלו היה באנקר בהרכב ליברפול עם 50 משחקים בעונה ודאבל פיגרס של שערים ובישולים. ויניסיוס לדעתי יגיע לאזור הזה העונה, אבל היה לו מזל שהזאר התפגר, אחרת היה ממשיך לקבל פירורים באגף ימין. לרודריגו כבר לא יהיה את המזל הזה כנראה והוא פשוט לא ישחק מספיק.

תקדימים לשחקנים שדרך הספסל התפתחו להיות כוכבים בריאל מדריד אין הרבה, בטח לא בהתקפה שם אפילו שחקן כמו אוזיל עם 78 בישולים בעונה הוחלף בכוכב התורן. היגוואין הצליח לעשות את זה אבל הוא באמת השתלט על ההתקפה והיה אדיר, ולמרות זאת אפילו הוא קיבל על הראש את החתול. אם ויניסיוס היה מגיע אחרי שנתיים שבהן פירק את הבונדסליגה באיזה לברקוזן, היה לו יותר סיכוי.

אצלי שחקנים כמו וניסיוס קבורים עמוק גם אם הם שחקני וורלד קלאס מוכחים, הדוגמא הכי טובה זה די מריה.

אז הבעיה לא עם ויני, הבעיה אצלך :slight_smile:

בינתיים אנחנו יכולים רק לקוות גם אם הסיכויים הם לא לטובתנו. למרות מה שכתבתי באופן כללי לגבי שחקנים צעירים, ההרגשה שלי לגבי שניהם היא לא חיובית. אני מתחיל לקבל את מה שגיא התווכח איתי כבר לפני שנתיים שעם ילדים לא הולכים למכולת וכדי להישאר בטופ לאורך זמן חייבים לפתוח את הכיס. כרגע זה פשוט לא עובד.

אני חושב שעדיף לנו להשאיל את הצעירים האלה ולתת להם הזדמנות בחוץ. בינתיים אין להם את הקרקע המתאימה להצליח פה בכל מקרה. הלחץ והתחרות גדולים מדיי.

מה שמצחיק הוא שהעמדה בצד ימין (או: הקשר הרביעי) היא עמדה להשכרה כבר שנים: כל תקופה מישהו אחר משחק שם. אין שם שחקן בולט וקבוע, ולכן יש הזדמנות עבור רודריגו. הוא אפילו לא צריך פציעה של שחקן כי מלכתחילה אין שם אף אחד.

אם פעם - כשהיה את כריסטיאנו - היתה רק עמדה אחת פנויה, כעת יש שתי עמדות פנויות (לפחות עד שהזאר יחזור). אני פשוט חושב שויניסיוס מרשים יותר מרודריגו ואסנסיו ולכן משחק ופותח יותר מהם. אם רודריגו או אסנסיו היו נותנים עבודה, אני משער שהם היו אלו שפותחים (שניהם יכולים לשחק גם בשמאל).

למרות כל זאת, זה לא שויניסיוס הוא באנקר כמו בנזמה. אני מניח שנראה את זידאן משחק עם הרוטציות ביניהם.

ילדים שיתפתחו בדורטמונד ומונאקו, אנחנו חייבים לקנות מוצר מוכן.

ויש לי כל הזכות לא לסבול שחקנים לא חכמים :slight_smile:

גם אצל שחקנים כמו ויני יש דוגמאות לכאלה שכן פרצו.
אני לדוגמה ממש מקביל אותו לסלאח. לא יודע מי מכם זוכר אבל שיחקנו פעם בליגת האלופות נגד רומא (בתקופת מוריניו אם אני לא טועה) וסלאח היה בדיוק מה שויניסיוס היום. עשה לנו המון צרות ואני אמרתי שאיזה מזל שהוא כל כך טיפש ולא טכני כדי לנצל את המצבים אליהם הגיע (אליהם הגיע בזכות עצמו).
אז כמובן שלא כל שחקן כמו ויניסיוס יהיה סלאח, אבל אני בהחלט יכול לראות אותו מתאפס על עצמו. לראיה אגב שהוא כבר היום הרבה יותר מדויק, ומספר השערים שהוא כן מתחיל להבקיע מראה זאת גם.

נכון שיכולת טכנית לא משתפרת מהר, אבל יכולות פיזיות שהן לא מהירות משתפרות עוד פחות, ושחקנים לא לומדים את הדריבל של ויניסיוס עם התקדמות הקריירה, אלא להפך.
מרגיש לי שדווקא לשחקנים כמו ויניסיוס יש יותר לאן להשתפר והתקרה שלהם גבוהה יותר מאחרים.
ניסיון הוא יקבל עם הזמן.
כוח זו היכולת הפיזית הכמעט יחידה שניתן לשפר.
טכניקה זה משהו שעובדים עליו.
ביטחון! (לדעתי המכה הכי גדולה של ויניסיוס) ממש ישתפר, כרגע הוא ממש ילד מתרגש.

לא חושב שויני רחוק מלהיות דמבלה לא פציע לצורך העניין? עונה יציבה והוא שם

זה נכון שעם ילדים לא הולכים למכולת, אבל הבעיה כרגע היא שגם מבוגרים אין כ"כ בשוק.
זה לא שההנהלה לא מבינה זאת אלא שבאמת השוק על הפנים. הייתי מנסה אולי את סאנה או סטרלינג אבל גם זה יהיה מורכב.
אנחנו תלויים בחסדי אמבפה ואל חלאייפי.

למה אין בשוק ? זה שאנחנו מחכים רק לאמבפה לא אומר שאין כלום.

אתה יודע מה ? ג’וטה שליברפול הביאו כדי שיהיה שחקן ספסל היה מבקיע 15 שערים אצלנו ופותח כל משחק. יותר טוב מכל וניסיוס ורודריגו שיש לנו.

ובין ג’וטה ואמבפה יש עוד הרבה שחקנים.

כשלפלורנטינו היה כח גם סלאח ומאנה היו מטרות לגיטימיות. יש שחקנים בעולם. זה כמו שבכל הדיונים על בנזמה אומרים שיש X חלוצים יותר טובים ממנו ואי אפשר להביא אותם, כשבזמן הזה במשך עשור חוץ מפלה וקרויף כל שחקני ההתקפה ששיחקו איי פעם עברו קבוצות.

אחרי הזכיה האחרונה בצ’מפיונס, לפני שזיזו הפקיר אותנו, היה דיבור חזק שהוא הצליח לשדל את מאנה עם הצרפתית והקרחת הכובשת.

יש גם בעיה שכרגע מרגיש לי שכל עוד לא תהיה בניה אמיתית מחדש כל שחקן טוב שהוא לא איזה אמבפה גם יכשל פה.
לא חושב שג׳וטה היה מצליח פה יוצר מכל האסנסיואים למיניהם, שחקן שבקבוצה טובה יראה טוב, ובקבוצה לא טובה יראה רע.
ככה זה כשאין שיטה, וכל השחקנים מבוגרים ועייפים.
ויניסיוס, רודריגו, אודגור, חאמס, ושות׳ היו נרכשים במיליוני דולרים אם לא היו פה כי בקבוצה שמשחקת כקבוצה הם היו הדבר הגדול הבא (והנוכחי)

כן, אבל לא כולם ביחד.

ג’וטה מהיר, עובר שחקנים, יודע למסור וגם להבקיע ויש לו כבר ניסיון, היה מצליח הרבה יותר מכל מה שיש לנו. לא היה משנה את פני הקבוצה לבד אבל בהחלט מצליח יותר.
כמה שחקנים כאלה עם חשיבה מחוץ לקופסה ואפשר לבנות קבוצה מצויינת.

ויניסיוס מתקשה בדברים נורא בסיסיים, הקבלת החלטות, המסירות והבעיטות שלו ברמת ליגת העל. ועדיין הכאוס שהוא יוצר בצד של היריבה שווה לנו הרבה כרגע. עד שהזאר לא בכושר משחק הוא צריך להיות באנקר.

לגבי רודריגו, מסכים עם טיטי שהוא כישרון גדול אבל אם לא יתגבר על הפחד/שאננות שלו הוא לא שווה כלום. הייתי משאיל ומהר.