מחזור 7 :: מנצחים 1-3 בקאמפ נואו

לויני יש כמה יכולות שהן בפירוש חריגות כמו אחד על אחד, מהירות וצעד ראשון. אלה מתנות שלא לכל אחד יש. אצלו, אם זה כן יקרה בסוף, זה יכול להגיע גבוהה. לכן, לא חושב שיש ספק שזה שחקן שצריך להמשיך לתת לו דקות. מה גם שבטוח ישנם מספיק אנשים במועדון שרואים את מה שכל העולם רואה ועובדים איתו. אם יהיה מסודר בראש הוא נראה כמו מי שיכול לעשות אצלנו עונות טובות.

לגבי רודריגו מאד קשה לדעת. על פניו אין לו מה שיש לויני (אם כי הוא הרבה יותר קר רוח וחושב יותר מהר). בטוח מצאו בו משהו, אבל כנראה שאם שמו היה אנטוניו גרסיה ותג המחיר היה של עוד שחקן מהקסטיליה, לא היינו מתרגשים ממה שראינו עד כה

סלאח ומאנה עדיפים בהרבה על מה שיש לנו (אם כי לא על הזאר בשיאו) אבל אני חושב שצריך לתת מקום לעובדה שהם פרצו רק בליברפול של קלופ.
זה אחד הדברים שאנחנו מדחיקים הרבה פעמים. שכמעט לא מתפתחים אצלנו שחקנים. יש גם משמעות לשיטה ולמאמן שמוציא משחקנים את הטופ.

לדעתי סלאח ומאנה יותר טובים מהזאר בשיאו, סלאח עוד לפני ליברפול היו לו מספרים של הזאר ובליברפול הפך למפלצת, מאנה בשנתיים האחרונות הפך לאחד הטובים בעולם.
ומבחינה טקטית, לחץ ועזרה להגנה אין בכלל מה להשוות בין הזאר לצמד של קלופ

אני מדרג את מאנה והזאר לפני סלאח. לא יודע מי עדיף, מאנה יותר חלוץ גולר והזאר היה דריבליסט שמייצר מצבים.

אגב מסירה גדולה ולא אופיינית של ויניסיוס לקרוס במצב שקארים החטיא. שימו לב שהפעם קרוס לא סימן לו כלום עם היד מה שמעיד על שיפור של הילד

השלם גדול. הזאר הוביל את צ’לסי להישגים ליטרלי לבד. את סלאח או מאנה כאינדבידואל אני מקביל ליונג מין סון יותר מאשר לבלגי, שאותו אגב יותר נכון להשוות לאומבמיאנג בשיאו בדורטמונד.

הפער בין עונת 16/17 של סלאח לעונה שאחריה היה עצום. המסגרת שבנה קלופ הוציאה ממנו את המיטב.
הטענה שלי היא שאנחנו לא נותנים מספיק מקום למרכיב הזה במשוואה.

יש שחקנים שכשאני צופה בהם אני כבר רואה מה הם יכולים להיות תחת מאמן כמו קלופ או פפ. בעיקר הגרמני.
סתם לדוגמה, אלאן סנט מקסימין מניוקאסל. כישרון על שאם היה עובד עם מאמן נכון היה מתפתח לשחקן על.

בריאל מדריד אין זמן אף פעם, כשקלופ הגיע לליברפול הם היו בלבל אחר לגמרי לעומת המצב היום, וגם בקיץ 2017 השאיפות היו שונות. סלאח היה מחמיצן מטורף. לא חושב שעמדו בתור לקנות אותו ושליברפול נאבקה עם קבוצות אחרות. בכל מקרה באופן כללי קשה לי לדרג אותו מתחת לשניים האחרים, אם כי הזאר שיחק בצ’לסי די בעייתית ולא היה לו עם מי לשחק, אבל סלאח עושה גולים מכלום.

הסיומת של ויניסיוס פחות מפריעה לי כי עדיין יכול להיות אלמנט של התרגשות, איטיות בביצוע, אולי הוא מעדיף למסור, אבל לחרב שלוש-ארבע התקפות כשאתה ביתרון מספרי זה דבר לא שגרתי לדעתי לא רק ברמה הגבוהה אלא בכלל, תן לכל שחקן קישור התקפי\חלוץ את הכדורים שהוא קיבל והוא לא מתנהל בצורה כזו מטופשת.

אסנסיו אכזבה וזה מעבר לפציעה, אין מה להגיד כי סגנון המשחק שלו תמיד היה יותר חוכמה וניצול מצבים (מעניין מה היה קורה אם הוא היה מגיע למצבים של ויניסיוס - הבעיה שהוא לא מגיע). לגבי רודריגו, זידאן קצת הוציא אותו מפוקס לדעתי מהר מדי, פתאום לא הלביש אותו בכמה משחקים, דווקא כשהיה מצוין וזה לא שהייתה אלטרנטיבה.

אגב, משהו שיותר קשור לקלאסיקו - אני מקווה שנגמר עידן הארבעה קשרים אצלנו, אם במשחק נגד ברצלונה בחוץ שאמור להיות הקשה בליגה, שיחקנו במגמה התקפית, אז די עם נגרייה באמצע. לא יקרה כלום אם על אוטומט קרוס ינוח בשבוע הבא ומודריץ’ יחליף אותו על אף שהגרמני היה מצוין. אולי השחקנים קיבלו קצת ביטחון מה שלא ראינו נגד לבאנטה או ויאדוליד ובטח לא נגד קאדיס. אבל קודם גרמניה…

לך תבדוק את הסגל ש"הזאר הוביל לבד לאליפות" ותשווה אותו לסגל של ליברפול כשסלאח הצטרף ואז תחזור עם המסקנות שלך.

כן, ההבדל בין העונה הראשונה של סלאח לכמעט כל עונה אחרת של שחקן אחר בפרמיירליג הוא עצום, שבר את שיא ההבקעות של הפרמיירליג באותו עונה, מאז שומרים עליו הרבה יותר חזק מה שאפשר למאנה לפרוח.

סלאח עם 3 עונות רצופות של 20 שערי ליגה(בעונה האחרונה הייתה חסרה לו עוד שער, בגלל הקורונה שעצרה את המומנטום נוותר לו), וגם לפני ליברפול הוא הבקיע באיטליה 16 שערים ותרם שער למשחק(בישולים + שערים).

הזאר שיחק עם פדרו, וויליאן, ססק וג’ון אובי מיקל. ויקטור מוזס היה האס מהספסל, או שאני מתבלבל עם מיצ’י בטשואיי?

לא אדבר על ליברפול של מאנה, סלאח ופירמינו.
אני ממתין ש"תלך תבדוק" בעצמך, תן לי דוגמות חותכות ו"אז תחזור עם מסקנות".

לא, אתה לא מתבלבל עם בטשואי, אתה מתבלבל ולא מזכיר את קורטואה, קאנטה, את מאטיץ’ ואת דיאגו קוסטה, לא בטוח שהזאר היה בכלל השחקן הטוב ביותר בעונה ההיא, אפילו לא בטוח שהוא היה השני הכי טוב.

יותר פשוט לי להבהיר לך בצורה הזו שמדובר בשתי קבוצות שונות לחלוטין.

אני לא מתווכח איתך מי שיחק עם יותר גלמים, קל וחומר לא מתווכח איתך אם הזאר היה הטוב ביותר בקבוצה. ביקשת ממני בעצמך לחזור עם מסקנות… אתה זוכר בכלל על מה אנחנו מדסקסים?

אמרת בעצמך את מילת המפתח, כמה.
ג׳וטה אחד לא יעשה את השינוי כמו שאסנסיו אחד לא יעשה את השינוי. גם אסנסיו שחקן מהיר וחכם, יש לו בעיטה מעולה וטכניקה טובה. אבל בקבוצה הנוכחית הוא נעלם כי אנחנו לא קבוצה.

לריאל יש בסיס לא טוב. אף שחקן לא מוביל התקפה לבד, גם מסי הגדול כשהוא משחק ללא חלוץ 9 מעליו או ללא קישור מספיק דומיננטי מתחתיו יכשל ברגע שהמכשול יהיה קצת יותר מקאדיס.
כרגע, אם לא יגיעו מספר שחקנים, ושחקנים באמת טובים, שום שחקן לבדו לא יצליח לשנות כלום. בטח ובטח לא ג׳וטה.

כתבו שמחכים לאמבפה ושאין הרבה מה לעשות ואין כוכבים פנויים, התגובה שלי הייתה שלא צריך לחכות כ"כ הרבה זמן לשחקן אחד, אפשר לחשוב מחוץ לקופסה, להביא שחקנים שהם כבר לא צעירים ומספיק מבושלים אבל עדיין לא הפכו לכוכבים ענקיים.
2-3 שחקנים כמו ג’וטה לבטח עדיף על מה שיש לנו. ג’וטה הוא שחקן של מעל 10 שערים גם בליברפול שבה הוא יקבל את הפירורים של מאנה וסלאח, ולנו אין מאנה וסלאח.

ואסנסיו לצערו לא מהיר וזריז וכבר מתקשה לעבור שחקנים במקומות הנכונים.

כל קבוצה טובה בנויה על שלד של כוכבים, וזה מה שחסר לנו. ברגע שיש שלד טוב אפשר להשלים עם שחקנים כמו חדירה, מנדי, ג’וטה או אסנסיו. ג’וטה ייתן 10 שערים בליברפול שרצה טוב והוא שחקן משלים בה, אבל אם במקום סלאח ומאנה היו משחקים שאקירי וג’וטה ליברפול לא הייתה רצה לאליפות.

מצד שני זה מה שאמרו על סלאח ומאנה, שהם צריכים כוכבים כדי להצליח, וג’וטה דיגדג את ה 10 שערים בקבוצה זוועתית כמו הוולבז, בריאל הנוכחית יגיע למעל 13 שערים שאנחנו מאוד צריכים עכשיו, אז ג’וטה העונה בריאל והאליפות תהיה הרבה יותר קלה. לא נעבור שמינית גמר, אבל בליגה נבקיע יותר בקלות.

ג׳וטה עלה 44.7m לפי טרנספרמרקט.
3 כמוהו עולים 134m
בסכום הזה אפשר להביא את האלאנד ב75 ואת קאמבינגה ב59.
אני אעדיף האלאנד וקמבינגה על חשבון 3 ג׳וטה.
בסכום הזה עונה הבאה נוכל ככל הנראה להביא את אמבפה שנה לסוף חוזה (כנראה שבקצת יותר).

אני חושב שקיץ שינחית פה את אמבפה, קאמבינגה, והאלאנד הוא לא כזה הזוי אחרי כל החיסכון שלנו בשנים האחרונות. גם עצם הפרויקט תעזור לשחקנים לבחור בנו על חשבון קבוצות אחרות.
מחישוב מהיר בראש לדעתי מדובר בעלות של סביבות 250-300 מיליון לשלושתם. רק לפני עונה הוצאנו סכום דומה, כך שזה בהחלט נראה אפשרי.

מבחינת כסף שיתפנה ממכירות: מצב כזה יפנה לנו חלוץ וקיצוני בוודאות כדי למכור (לא הכנסה גבוהה מאוד) וכנראה שגם נמכור עוד כמה מהצעירים שלנו, הרי אם אמבפה כאן, והזאר כשיר, אין לנו צורך ביותר מ3 מבין:
אסנסיו, רודריגו, ויניסיוס, בראהים, רינייר, ואסקז, קובו.

זה כן הזוי, אתה יודע מה, למרות שאנחנו ריאל וקרו כבר דברים אם נצליח להנחית אחד מבין האלאנד, קמאבינגה ואמבפה זאת תהיה הצלחה, נשלים את הסגל עם איזה ג’וטה או שניים.

האלאנד יש לו סעיף של 75 מיליון, האנגליות יציעו לו טרליון וחצי פאונד משכורת כדי שיחתום שם, יהיה מאוד קשה. אבל לדעתי חייבים ללכת עליו, לא יודע למה אבל אני מתחיל להאמין שהוא עדיף על אמבפה.

יש לנו מספיק ג׳וטות בסגל.
לא חושב שיוביץ הגיע על תקן שונה מג׳וטה, או מנדי, אואודגארד.
אני די בטוח שרודריגו ויניסיוס ואסנסיו בוולבס יהיו עוד ג׳וטה.
הבעיה שלנו היא לא היעדר ג׳וטות, אלא עודף בהם לצד שחקנים עייפים. תחליף גם אותם בכמה ג׳וטות ונקבל קבוצה רעננה שכיף יותר לראות, אך בהשקעה גדולה נשיג קבוצה לא מספיק גדולה.
לא אתנגד לג׳וטה, כן? פשוט מעדיף שהכסף ילך למקומות טובים יותר.

למה?
אמבפה רוצה לשחק בריאל ואמר זאת. זידאן האליל שלו כאן, יחד עם מספר חברים מהנבחרת. שנה לסוף חוזה. את הכסף כנראה שיש.
האלאנד עם סעיף שחרור של 75 מיליון. כל מה שצריך זה לשכנע אותו. לדעתי לשחק בריאל מדריד כחלוץ הפותח בקבוצה בה ישחק גם אמבפה זה בהחלט הגיוני. תהיה תחרות, אך הסיכוי ישנו.
קאמבינגה גם צרפתי, מה שנותן לנו יתרון.

אז יש לנו ככה:
מבחינת כסף אני חושב ש250-300 זה סכום הגיוני, וזה סכום שנוכל להרשות לעצמינו להוציא.
מבחינת משיכה, אנחנו עדיין ריאל מדריד, ואם השחקנים יראו את הפרויקט שנבנה זה בהחלט יוסיף.
וכאס לצרפתים יש לנו את זידאן. (וכאס לנורווגי אנחנו הקבוצה היחידה בה משחק נורווגי נוסף)

זה לא יהיה קל, ואנחנו בהחלט נקח חלק בתחרות, אבל לדעתי הסיכוי של כל אחד מהם ללבוש לבן הוא הגבוה ביותר

אז אחרי שיוכיחו שהם ג’וטה הם יכולים לחזור יותר משופשפים ויוכלו לתרום.

אמבפה 200 מיליון, האלאנד 75 וקמאבינגה עוד איזה 100 מיליון, זה 375 מיליון, וזה לפני משכורות ואחרי עונה וחצי של קורונה.

מילה לגבי סעיף השחרור של האלנד שכולם בונים עליו: הוא תקף החל מקיץ 2022.
משמע האלנד לא הולך לשום מקום לפני כן. ראיולה תמיד דואג לסעיף שחרור הגיוני לשחקנים שלו לאחר שנתיים כדי שיוכל לדפוק עוד עמלת סוכן שמנה (גם דה ליכט במצב דומה).

חותם על אמבפה בקיץ והאלנד בקיץ שאחריו, בדיוק בזמן כדי להפריש את הקציצה.
עם צמד כזה בהתקפה וקישור טוב יותר יש לנו סיכוי לחזור לרמות הגבוהות של אירופה.