זה יהיה יהיר מבחינתי להסביר רעיון פשוט כי מן הסתם כולם יודעים את ההבדל הפשוט, אבל בגלל שרבים חוטאים בו בדיוני ספורט כן אחזור ואומר דברים פשוטים שכאלו.
שוני - קיים כמעט בכל חלק בחיינו. השנה מסי יותר מבקיע, השנה יורד פחות גשם, זיהום האוויר קטן וכן הלאה. דברים דינמיים לטוב ולמוטב, וטוב שכך.
למצוא את הסיבה למה דברים השתנו, או במילה אחת ‘קורלציה’. מתאם בין דבר או שוני למשנהו. זה ההבדל הגדול בין ראייה נסיבתית בעייתית ולבין ראיה חזקה המסבירה את המקרה - קורלציה.
כשאני מנתח עובדות שאני רואה אני משתדל לא להמציא או לקבוע את הסיבה, יש כל כך הרבה משתנים שאני לא מכיר שבד"כ אצא בור אם אצעק ואתלונן לחינם. עם זאת, יש מקרים בהם מותר וחובה להטיל אשמה, על אף שלא תמיד יש אשם בסיפור גם אם תמיד מוצאים אחד כזה.
ועכשיו לעובדות.
עובדתית, בארסה מאז עלייתו של מסי מבארסה ב’ מעמידה קבוצה חזקה ותחרותית בכל המסגרות, לא שזה מבטיח הישגים, ולא שאי אפשר להגיע להישגים עם קבוצות חלשות או עניות, אבל אנחנו מתחילים עונה לגמרי מה pole position.
האם נתן לזקוף את העונה שעברה עם הדאבל לוואלוורדה? מן הסתם. זה כבר דיון עמוק יותר עד כמה חשוב וקריטי החלק של האימון בספורט בכלל. אבל ודאי שהוא חלק מהאחראים, עם זאת בארסה תמיד תחרותית עם מסי בהרכב כך שזו נקודת בונוס שיש לכל מאמן שבא עוד לפני שדרך על הקווים פעם אחת.
וואלוורדה ראוי לביקורת. כי כשאתה מאמן פרנצ’ייז כזה האוהדים הם חלק מהבעלים. זה לא רק עניין כספי (כמה אני משקיע במרצ’נדייז או כרטיסים) אלא עניין שייכותי.
הלשון מהגמרא ‘המוציא מחברו עליו הראיה’ - מי שמחזיק חפץ תחת רשותו, חברו המעוניין להוציא את החפץ מרשותו הוא זה שצריך להביא ראיה שהחפץ שלו. האדם שתחת רשותו החפץ לא צריך ‘להוכיח’ שזה שלו.
ובאנלוגיה לספורט, אני לא זה שצריך למה בארסה נראית רע, למה מפסידים משחקים, למה שחקנים כמו וידאל לא מקבלים דקה, למה אגף ימין נרקב ועוד. ימי החסד תמו, ועם כל הערכה לצ’אבי ואינייסטה המופלאים שהמציאו מחדש מהות למילה ‘קישור’, בארסה נראית יותר מדי גרוע בהתאם לסגל הנוכחי. הכדורגל היום הולך לקראת הסטטיסטיקות האמריקאיות ויש מדדי יעילות לפרטי פרטים כדי לדעת ולכמת יכולת של שחקן. מעבר למראה העיניים שלא משפר את טיעוני וואלוורדה. כן, הוא היה חלק בזכיות שלנו שנה שעברה, בתצוגה מול ריאל, אבל הוא צריך להתחיל לענות תשובות (עדיף במגרש).
**
תיאוריית הדקות לצעירים - רק כך הם יגדלו עובדת לפרקים לצערם של מחזיקי ומפתחי התיאוריה. פפ הגדול ‘מגדל השחקנים’ הגדול בדורו (נכתב ציניות) הצליח עם מוצלחים. האמת היא, שיש הרבה שחקנים שהוא קידם והם לא ראויים להקרא בינוניים, בויאן, קוואנקה, טיו ועוד. כמו כן פפ לא גידל את מסי ולא ‘האמין’ בו, האיש שהאמין בו היה רייקארד ומסי בראיונות עד היום חושב שהמאמן הגדול שלו היה זה שהאמין בו. פפ שכלל שחקנים מעולים לשיטה מרהיבה תוך כדי שכל שחקן ושחקן הציג את היכולת האישית שלו ואף יותר, בזה פפ גאון והרבה מעל המאמנים שקיימים בשוק וכנראה גם בהיסטוריה.
מי שלא מוצלח לא יצליח משמעותית בשום מקום גם אם נראה הבדל כלשהו לטובה במקום אחר, מי שטוב יהיה טוב בכל מקום גם אם במקום מסוים הוא יהיה מעט פחות טוב.
@helchanan
אמנם אתה חדש ומגיע לך זמן הסתגלות, אבל המחק יחל לפעול באם לא תסדר את תגובותיך כראוי. פיסוק, איות וחלוקה לפסקאות. כמו כן, לטעון טענות כעובדה מוצקת לא מוסיף לחוזק הטענה, להיפך רק משנמך אותה.