רבע גמר אלופות: יוצאים בזול עם רק 8:2 מול באיירן (אלאבה (עצמי), סוארס)

טר שטגן, אחרי דה יונג. :

“”Really tough times. Culers, I feel really sorry for what happened yesterday. I’m disappointed. I don’t want to search for excuses - because there are none. We definitely need to change”

https://twitter.com/mterstegen1

מישהו עוקב אחרי מסי?

מסי כמעט ולא פעיל ברשת גם אחרי טראבל.
הוא (אם זה בכלל הוא) מעלה פוסטים של פרסומות או קדום של פרוייקטים בקהילה שקשורים אליו.

הנה…
לפעמים החיים מחדירים בך פרופורציות…
בדיוק כשאתה חושב שעבור הסיטי להפסיד 3:1 לליון זו השפלה,
אתה נזכר במה שקרה לקבוצה שלך אמש…

אתה מבין שההגדרה שלך למילה “השפלה” עברה רענון,
ופתאום אתה מגלה שיש לך פרופורציות חדשות בחיים…

:sob: :sob:

אני חסיד גדול של פפ.
כל שנה שהודח לא חשבתי שזו אשמתו או שהוא לא פעל נכון (כולל ב4-0 של באיירן מול ריאל).
עד השנה.

לא חושב שהיתה לסיטי הזדמנות טובה מזאת לזכות בתואר והוא פשוט שרף את זה.
נכון שסטרלינג החמיץ ולא הוא אבל כל ניהול המשחק (ואולי גם ההכנה) כנראה לקתה בחסר.
לקראת הסוף היה נראה ששגיא כהן קיבל מסר מהנהלת הערוץ לשווק את הכדורגל הצרפתי על חשבון המשחק הזה (״וזה מקום 7 בצרפת״) מבחנתי זה רק נקודות גדולות לרעת פפ וסיטי.

אני בדיכאון מהטבח של אתמול שבאמת שום דבר לא משנה לי עכשיו בכדורגל העולמי.

ודרך אגב, מוטב לפפ להיות מודח ולא לקבל תבוסה מבאיירן. עם ההגנה של סיטי אין לו מה למכור מולם.

רק שבאיירן יעשו את העבודה וימנעו מניימאר גביע. זה כל מה שאני מבקש.

הניהול משחק של פפ גווארדיולה בליגת האלופות בשנים האחרונות זה הדבר הכושל בעולם (חוץ מהניהול של ברתומיאו והניסנובים :slight_smile: )

התחכמות יתר, יאללה תפסיק, כולה ליון, תן לקבוצה הנהדרת שלך (הרבה בזכותך) לשחק על אוטומט ולעשות מהם קציצות. לפעמים זה נראה שהוא מנסה בכח לצאת הגאון שהמציא את הגלגל. לשנות תפקיד לשחקן הכי טוב שלך במשחק הגורלי של השנה זה לא דבר חכם בשום עולם.

אגיד יותר מזה, למרות 2 הזכיות שלו עם בארסה בליגת האלופות, ביחס ליריבות וביחס לכך שהיינו הקבוצה הטובה ביותר ביי פאר, אני חושב שהיינו צריכים לעשות יותר, חזירי ככל שזה יישמע. ואם מסתכלים על תוצאות החוץ הבינונית שלנו באלופות, זה עוד התחיל מימי פפ והקבוצה הטובה בעולם.

המהפכן כדורגל הכי גדול שראיתי בחיי, בונה קבוצות בחסד עליון ומאמן נוק אאוט פשוט מזעזע.

ולמרות כל זאת- תחזור!!!

אכן, בתור אחד שהוא ועדיין גדול מעריציו אי אפשר להתחמק מזה.

https://twitter.com/GuardiolaTweets/status/1294741399213088770

נופל בול לאסכולה של ביילסה, פפ תלמיד טוב מידי.

מה שכן, ביחס לעובדה שמדובר על קבוצה עם סגל במחירים פסיכים אני בקלות יכול לחשוב על כמה עמדות בהן השחקנים פשוט לא טובים מספיק. מוזר לי להגיד שהם חייבים לרכוש שחקנים כי היא פשוט לא מפסיקה.

בנוסף, פפ הוא האלה שאין להם מזל. אם זה לא משהו שמתוכנן במאה אחוז, זה לא יקרה מעצמו. הפעם היחידה שמשהו שבר אצלו את השבלונה הזאת זו הייתה הבעיטה של אינייסטה בברידג’ ( עדיין יש לי צמרמורת שאני נזכר בשער), וגם אז הוא כבר לחץ לחוס הידינק את היד כי הוא כבר היה חסר פתרונות. אלו שני צידי המטבע של פפ, מתכנן הכל מהמערך, עד לגובה הדשא באיצטדיון, אך הוא מתקשה לשבור את התבנית של עצמו.

לא חושב שאפשר להגיד על פפ רק שהוא חסר מזל. זה הכדורגל.
תמיד כשתזכה יהיה בזה מזל וכשלא יהיה ביש מזל. כל משחק מכיל בתוכו החמצות וניצולים.
היום סיטי לא באמת הייתה טובה יותר, כלומר עם הירידה למגננה של ליון הם היו, אבל זה כשליון מנסה לשמור על התוצאה.
אולי באמת מדובר במאמן נוקאאוט רע?
הרי גם אם נלך לפני כן, הוא קיבל את באיירן כשהייתה הקבוצה הטובה באירופה, ואיתה לא הצליח לשחזר את ההישג ב3 עונות ( בהן גם אם הוא לא היה בוודאות הטוב ביותר הוא בהחלט מבין ה3, סטטיסטית היה צריך גביע אחד). לפני כן עם ברסה הוא בנה מפלצת ששלטה באירופה, ועדיין למרות שהיו הכי טובים בפער הוא זכה רק 3/5, תשוו לריאל של זידאן שעם קבוצה שלאו דווקא הייתה הכי טובה זכה ב3 (וחוזר בי לגבי הלאו דווקא, בוודאות לא היינו, את ברצלונה לא היינו מנצחים).
פפ חייב לעשות בדק בית. אולי הוא מביא את השחקנים לרגעי השיר בכושר ירוד, ואולי הוא פשוט מזלזל בנוקאאוט, ואולי מתחכם מידי. יש שם משהו.

יש לו את הבעיה של אלכס פרגוסון. הוא אסטרטג שזה בא על חשבון הטקטיקן. הקבוצות שלו מדי לא גמישות

מסכים לגבי פפ. אני לא רוצה לפתוח שוב את הדיון בענייני חצי גמר 2009, אבל בארסה הגיעה לגמר בצורה לא מוצדקת. ב-2011 זכתה בצדק, תוך כדי תצוגת תכלית יוצאת דופן, במיוחד במחצית השניה. מעבר לזה, פפ לא באמת הצליח בליגת האלופות. לא עם באירן ולא עם סיטי. למעשה, מאז 2011 אפילו לא הגיע לגמר. מאחד המאמנים הטובים בעולם הייתי מצפה ליותר.

תרשו לי לעשות השוואה: הקבוצות של פפ טובות מאוד בליגה, אך פחות טובות בליגת האלופות. זה מזכיר לי את יונייטד של פרגי, במיוחד בין 1993 ו-2008; אין ספור אליפויות מקומיות אך רק שני גמרים אירופיים. מדובר בשני מאמנים גדולים היודעים להעמיד קבוצה לאורך עונה בכדי לזכות באליפות, אך משהו חסר להם במשחקי הנוק אאווט.

לגבי בארסה: לא הייתה בהיסטוריה של ליגת האלופות קבוצה גדולה שהובסה עונה אחרי עונה כמו בארסה של 4 העונות האחרונות. זה באמת מדהים.

אני רואה בזה משהו קוסמי שפפ מודח יום אחרי בארסה כפי שריאל ורונאלדו הודחו באותו היום השנה. אבל הבעייה של פפ היא ההתחכמות, לא הייתה שום סיבה אתמול לשחק במערך של שלושה בלמים נגד יריבה נחותה ממך שתבוא לסגור את המשחק, וגם התגובה הייתה מאוחרת. למה דויד סילבה עלה לכל כך מעט זמן? זה מאוד פשוט - פחות שחקן אחד כישרוני על המגרש= פחות שחקן יוצר\רגל מסיימת. ככה יוצא שסטרלינג שבישל נפלא הפך לגיבור הטראגי אבל אסור שנגד יריבה כזו שסיימה במקום השביעי בצרפת - ההחמצה הזו תקבע גורלות. הוא גם התחכם עם הספסול של מולר נגד אתלטיקו מדריד, הפסיד 1:0 בספרד וההמשך ידוע…
2008/09 מתקזז לדעתי עם 2011/12 שזה היה שוד עצום של צ’לסי. בארסה בכל זאת הגיעה תמיד לחצי גמר ולא נפלה קודם. שלוש זכיות בין 2009 ל-2015 זה מכובד, לא רואה סיבה ממש להפריד, גם אם הקבוצה הגדולה השנייה התבססה יותר על התקפה. באיירן מינכן בעשור האחרון עם גביע אחד בלבד וגם לה יש קבוצה שלא רחוקה מהכותרת ‘היסטורית’.

לא ראיתי שום דבר כזה. להיפך, הוא לא חגג ולא חייך, לא ראיתי שום שמחה על פניו.
אני בעד החזרתו רק אם יבנו עליו חזק, וזה תלוי במאמן הבא. אם ינסו להיפתר ממנו בקיץ הבא, עדיף להשאיל בכוח אפילו לאותה באיירן ב 8 מיליון יורו. אם ישחק אצלינו זה יהיה יקר מדי. הוא לא טוב כקיצוני, זה כבר הוכח, וכקשר אני מעדיף לתת הזדמנות לפוץ’.

הבעיה של סיטי (מלבד ההגנה שלה) זה רגל מסיימת . אני ראיתי את המשחקים של פפ מול ריאל השנה, ואם היה לסיטי רגל מסיימת בשתי המפגשים האלו. פפ היה עובר לרבע בלי להזיע אפילו.

סטרלינג אולי אתמול שבר שיא, אבל זה לא יוצא דופן אצלו.

סיטי כבשו 102 שערים בליגה, 17 יותר מליברפול. אולי הייתה חסרה רגל מסיימת אתמול, אבל זה לא נכון באופן כללי.
אגוארו אולי חסר, אבל הם לא היו אמורים לחטוף 3 שערים מליון גם בלעדיו.

אני מאוד מסכים עם האימרה הכללית, אבל פפ לא נזקק אתמול לגמישות. למעשה, מה שהפסיד לו את המשחק היה הרצון לכפות גמישות על קבוצה שאמורה להביס את ליון בניוטרל.
הגמישות הייתה נדרשת אל מול ההתקפה האימתנית של באיירן, וכנראה ששם הוא אכן היה מפסיד. אתמול הוא פשוט טעה בלי סיבה ברורה.

זה שקבוצה כבשה יותר לא אומר שהיא חדה יותר מול השער.
מסכים עם השאר

אז איזו סטטיסטיקה כן אומרת?
שערים פר בעיטה? סיטי עם 0.13 העונה, ליון עם 0.11.
המחמיצן ראחים סטרלינג עומד על 0.21. הכי גבוה בסיטי.
היות ואנחנו בת’רד של באיירן וקבוצת שקר כלשהו, אז באיירן על 0.15 ושקר כלשהו על 0.16.

יש כאן עניין פסיכולוגי. הכישלונות של פפ מאז 2011 גורמים לו לחשוב יותר מדי במקום לתת לשחקנים שלו לשחק את המשחק הרגיל שלהם.

אני מסוגל להבין רצון לפתרונות יצירתיים כשאתה משחק מול מסי בשיאו, גם אם אתה מאמן את באיירן. אבל כשאתה מאמן את הקבוצה הטובה באנגליה ואתה פוגש יריבה מקום שביעי בצרפת שלא שיחקה חצי שנה, אתה צריך לסמוך על הקבוצה שלך. אני חושב שזה נובע משיגעון גדלות ורצון להראות שהוא יודע טוב מכולם. זה עדיין לא ברור לי כי הוא בעיני כולם אחד משלושת המאמנים החשובים ביותר בעשור האחרון, ובעיני רבים החשוב שבהם. אבל כך הם, הגאונים, לפעמים הטירוף משתלט עליהם.