נתחיל מהסוף: אם מישהו היה אומר לי לפני המשחק שאנחנו נשב אחריו ונריב ככה על חלוקת הגופה - למה קיבלתי רק 3 שערים? ולמה פדה קיבל שער יותר גדול משל בנזמה? ולמה ויני לא קיבל כלום? - הייתי נותן לנו כאפה, אבל גם קצת גאה בנו.
כמה כיף לנצח בקלאסיקו, כמה כיף שזה מחזיר אותנו למקום הראשון הטבעי לנו, כמה כיף לעשות את זה בהילוך שני, וגם כמה כיף על הדרך להעמיק את הבעיות של בארסה. עוד מוקדם מאוד לדבר על אליפות, אבל הדרך אליה מעולם לא נראתה קצרה כ"כ. עד עכשיו בכל משחק בינוני-גדול ומעלה של בארסה, היא קורסת ונכשלת. ואנחנו מרדימים (את היריבה, את הצופים, את עצמנו) כל הדרך אל הניצחון.
לגבי זה שלא הבאנו תוצאה היסטורית - אני קצת אמביוולנטי.
מצד אחד זאת באמת הייתה הזדמנות שלא חוזרת כל יום. דיברנו על זה מראש - קלאסיקו זה אולי יותר מהכול משחק של מנטליות ומומנטומים (והמשחק הקודם יעיד כמו 1000 עדים) - ובשני הפרמטרים האלה ניצחנו בענק. ובניגוד למה שנאמר פה ע"י חלק מהחבר’ה, גם לא היינו צריכים להתאמץ יותר מידיי בשביל להשיג את המאניטה. רק להמשיך עם הלחץ על הנקודות השבירות שלהם (כאמור - בעיקר מגנים ובוסקטס), והיינו משיגים את זה.
מצד שני, בגלל החג לא יצא לי לראות את המחצית השניה, אז שוב הייתי מפספס ניצחון היסטורי על בארסה (את הסיבה לכך שפספסתי את הפאסיו תוכלו לראות כאן). אז במידה מסויימת, בסך-הכול אני סבבה עם זה ש"רק" ניצחנו.
מודריץ’.
נפל לי האסימון פתאום. מודריץ’ הוא סמל לכל מה שאני (ועוד המון) אוהבים בכדורגל. לא במובן של הפעולות שהוא עושה - הדריבלים, ההשתחררויות, החטיפות, המסירות. כאילו גם. אבל בעיקר משהו אחר.
הפורום פה ראה ויכוחים מויכוחים שונים, שרבים מהם סובבים סביב נסיונות להוכיח בסטטיסטיקות שונות ומשונות את טענות אחד הצדדים, ולא פעם הצד השני מנסה להביא סטטיסטיקות משלו, או להסביר למה מה שהוא “מרגיש” לא מתאים לסטטיסטיקות.
אבל, כפי שעלה כאן לא אחת - כדורגל הוא לא משחק של סטטיסטיקות. לא צריך סטטיסטיקה (והיא גם לא תשנה) כדי להסביר למה זידאן יותר גדול מפיגו. לא צריך סטטיסטיקה כדי להסביר למה רונאלדו (הברזילאי) יותר גדול מאינזאגי. לא צריך סטטיסטיקה כדי להסביר למה אינייסטה יותר גדול מססק. לא צריך סטטיסטיקה כדי להסביר למה פדה יותר טוב מגאבי.
מודריץ’ משקף בדיוק את זה. מגיע קרואטי קטן קומה, עם סטטיסטיקה של חלוץ מחליף בינוני, ובכל זאת ברור לכל אחד שרואה אותו משחק (וראה כדורגל יותר מיומיים בחייו), שהוא השחקן הכי חשוב, באחת הקבוצות המצליחות בתולדות המשחק. אין דרך להסביר את זה מספרית - פשוט ‘מראה עיניים’. וזה מה שיפה כ"כ בעיניי במשחק הכדורגל - הפשטות, העממיות, התושב"עיות: אין מתכון, אין “תוסיף 10 גרם מלח”, אלא “תוסיף מלח לפי העין”. ובלי עין הרע - על טעם ועל ריח, בסוף יש אחד שמנצח.
וקרוס.
מכירים את הסיפור על המלך ששכר שני אמנים כדי לקשט ולצייר קירות של חדר, אחד עמל במשך כל השבוע, והשני נח ומתעצל, ורק בשעה האחרונה ממרק טוב-טוב את הקיר שלו עד לכדי מראה, ככה שכל הציורים המדהימים של עמיתו משתקפים על הקיר שלו, בלי שהיה צריך לטרוח עליהם? אז זה מה שאני אעשה כאן, ואומר בפשטות ב-4 מילים:
קרוס עשה אתמול מודריץ’.