די עם הספוקלציות לגבי האישיות. אף אחד מאיתנו הוא לא פסיכולוג, וגם אף אחד מאיתנו לא היה מאמין שרונאלדו ירד בכמות הדקות כפי שהוא ירד השנה. יותר קל להניח אם כבר, שהמגמה הזאת תמשך בשנים הקרובות עד שרונאלדו יפנה לגמרי את הבמה או ימסור את השרביט, ונותרה המשימה הלא כל כך פשוטה שהיא למצוא עבור מי. רונאלדו, בגיל 33 הוא השחקן הטוב ביותר בקבוצה, ובפער ניכר, ואמנם הירידה ביכולת כבר ניכרת ואין על כך עוררין, אבל זה עדיין לא אומר בהכרח שקיימת אלטרנטיבה טובה יותר בשוק, ניימאר הוא היחיד שעולה לי לראש, ואם כבר באישיות עסקינן, רונאלדו הוא ילד טוב ירושלים לעומתו.
ההשוואה לראול ולאיקר מגוכחת. אנחנו מדברים פה על שחקן ששווה בערך מחצית מהשערים של הקבוצה באופן עקבי מאז שהוא דרך בברנבאו לפני כ-9 שנים, גם בגיל 34 הוא יהיה כזה. ראול ואיקר היו נטל מקצועי על הקבוצה ונשארו בה לתקופת זמן בלתי מבוטלת רק על רקע טיעוני סמליות ומנהיגות הזויים. אם להם הגיע קרדיט לתקופה כל כך ארוכה אחרי הדעיכה, אז נראה לי שלרונאלדו, שמעמיד מספרים שראול היה מעמיד ב-3 עונות בשיאו, גם מגיע קצת מזה.
כל טיעוני הכסף מצחיקים מבחינתי. ריאל מדריד הוא המועדון האחרון שחסר לו כסף. מפלצת מרצ’נדייז שאין שנייה לה בספורט העולמי. כסף מעולם לא הרתיע את ריאל ברכישת השחקנים הטובים בעולם, וגם בכלל לא בטוח שלמכור את הספורטאי הכי פופולארי בעולם הוא מהלך חכם מהבחינה הזאת. אני חושב שלא אני ולא אתה מוסמכים מספיק בשביל להכנס לכיס של ארגון בסדר גודל כזה, לכן גם הטיעון לגבי החוזה של רונאלדו מיותר, כי הרי “שווה” זה דבר יחסי. אם תשאל אותי גם ניימאר לא שווה 220 מליון יורו, וגם מסי לא שווה 30 מליון יורו בעונה ובכל זאת הם מקבלים את הסכומים האלה כי הקבוצה שבה הם משחקים הסכימו לתנאי הרכישה/החוזה שהם העמידו. גם ריאל לא תקרוס מהענות לגחמותיו של רונאלדו.
ואגב:
העובדה שטעינו עד עכשיו והוא שוב ושוב האכיל אותנו את הכובע, לא אומר שהוא ימשיך גם בשנה הבאה, בה יהיה כבר בן 34. כמה שחקנים בהיסטוריה אתה מכיר שכיכבו בגיל 34?
תחליף את ה-34 ב-33, וב-32, וב-31, וזו בידיוק המנטרה החוזרת שדיברתי עליה בהודעה הקודמת שלי. רונאלדו יורד ביכולת באופן עקבי (אך בכלל לא תלול) כבר כמה שנים. אבל מדובר פה באחד השחקנים הטובים בהיסטוריה, ויותר חשוב מכך באחד מהמקצוענים הגדולים ביותר. רונאלדו בגיל 34 שווה הרבה יותר מכל מיני עאלק כוכבים שנמצאים כרגע בשיאם. גם מבחינה מקצועית, ובטח ובטח שמבחינת נסיון ומנהיגות.
הקבוצה מיצתה את עצמה ועל כך אני מסכים, העניין הוא שלריאל בעיות אקוטיות בכל כך הרבה עמדות על המגרש, שמצחיק אותי שדווקא המקום הכי יציב ובטוח שלנו כקבוצה הוא זה שסופג את האש.
אני אומר אוקיי, בוא נחליף את רונאלדו. (ורק ניימאר אופציה טובה מבחינתי, בלי לדבר על המחיר)
אבל רק אחרי שנחליף את בנזמה (בכל חלוץ מהטופ 50 העולמי), את איסקו (לטעמי אחד הבלופים הגדולים בהיסטוריה של הקבוצה), את טוני קרוס (הלמל"מ העצלן), את בייל(כשהוא בכושר אחד הטובים בעולם, אבל הוא אף פעם לא בכושר), לוקאס ואסקז (בינוני זה השם השני שלו) ואת קיילור נבאס(חמוד אבל לא יציב מספיק).
אחרי שנאכלס שחקנים מהטופ העולמי בכל אחת מהעמדות האלו, ורונאלדו כבר כנראה יהיה בן 35, ויעמיד מספרים מביכים של 35 שערים ו-10 בישולים בעונה, אולי יהיה מקום לדבר על להפרד ממנו, וגם זה רק בהנחה שהוא לא יהיה מוכן לוותר על המעמד שלו בקבוצה. עד אז אנא הפנו את האש למקום אחר.