חשוב לציין ש’מתייעץ’ במקרה הזה משמעותו מסתכל על המאמן שלו מתחנן, מפנה לו גב והולך בלי להתייחס. זה קצת יותר מהתייעצות, ובוודאי לא ‘להיעזר בשחקנים’ כפי שסמפאולי טען לפני המשחק. ייתכן ואני טועה, כי זה בסך הכל סרטון אחד, אבל נראה שסמפאולי מתחנן בפני מסי שירשה לו להכניס את אגוארו, ולא שואל לדעתו.
קשה לי להאמין שלשחקן בקליבר של מסי אין השפעה. חייבת להיות לו. אין סיכוי ששחקן היסטורי כזה מבקש שחקן בנבחרת והמאמן לא שם עליו כי ‘הוא המאמן’. זה לא מועדון עם בנייה ארוכת שנים. יש להם חלון הזדמנויות קצר מאוד (3 משחקים), ולשחקן כל כך מרכזי חייבת להיות אמירה. כמו שפאקו כתב, זה לא בהכרח דבר רע. מייקל ג’ורדן קבע לבולס להביא מאמן תותח ושחקן ספורסטאר כדי שיוכל לקחת אליפויות.
אני רואה החלטות בסגל שפשוט אין סיכוי שאדם רציונלי מקבל. לארגנטינה יש בעיה, לא רק מהמונדיאל הזה, לשים את הכדור ברשת. מאורו איקרדי כבש יותר שערים מהיגוואין (29 לעומת 23), עם ממוצע טוב יותר של שערים-לדקה (108 לעומת 169), בקבוצה פחות טובה משמעותית. זה שאגוארו עדיף על שניהם אני מסכים, אבל אין שום סיבה הגיונית שאיקרדי ישב בבית (אפילו לא בספסל!!), והיגוואין יפתח בהרכב (?!). הוא צעיר, רעב, סקורר בחסד, קפטן שמתמודד עם לחץ אטומי כבר שנים. ה’מינוס’ היחידי שלו הוא שהוא ילד קקה. במקרה, מסי חבר של מקסי לופז. זו אכן תיאורית קונספירציה, אבל זה ההסבר שהכי מניח את דעתי לגבי אי הזימון של איקרדי - מסי פשוט לא רוצה לשחק איתו.
עניין דיבאלה בכלל נשגב מבינתי. אפילו במשחקי ידידות לא ממש ניסו לגרום לו ולמסי לשחק ביחד. אם מסי מתעקש לשחק באמצע למרות שלכולם ברור שעדיף שישחק בצד ודיבאלה באמצע, זו בעיה. מה שטוב לנבחרת ארגנטינה הוא שהשחקנים הטובים ביותר ימצאו דרך לשחק ביחד. אין נסיון לגרום לזה לקרות, ומשחק אחד או שניים אינם נסיון אמיתי. דיבאלה לא שחקן אנוכי, מסי לא אגואיסט, אין סיבה שהם ידרכו אחד על השני עם קצת עבודה על תיאום. בינתיים דיבאלה (שגם הוא כבש יותר מהיגוואין) מתייבש על הספסל גם בדקות הכי קריטיות בטורניר, בשביל פאבון או מסה. בעיניי מדובר בפשע.
אפשר להגיד עד מחר שהסגל של ארגנטינה לא איכותי ומסי משחק עם נגרים. הבעיה היא שגם השחקנים הטובים שיש בסגל, והם מהטובים בעולם בתפקידם, או שיושבים בבית ומחטטים באף, או שיושבים על הספסל ומגלגלים נזלת. אני לא יודע אם מסי אשם בכך באופן בלעדי, אבל אם המאמן מתחנן אליו להכניס את החלוץ השני הכי טוב בליגה האנגלית, והיציב ביותר בעשור האחרון, אני מניח שיש לו חלק בעניין.