חשוב לי לציין, שגם אחרי כמעט שבועיים, אני עדיין לא מאמין. אני לא מאמין שזכינו. זה נשמע לי הזוי, תלוש, ולא בגלל הסיבה המקצועית אלא בגלל שזה ארגנטינה וזה מסי וזה די מאריה וכל חיי ידעתי שאין מגיע בכדורגל זאת המצאה וכמו שלא זכיתי באליפות תיכון ברנר בכיתה י"ב למרות שסחבתי אותם לבד לגמר ועדיין הפסדתי 4-1 ככה גם מסי יפסיד בגמר ואין מה לעשות זאת דרכו של העולם ואני אפספס את ההזדמנות לראות את ארגנטינה לוקחת גביע עולם וזה לא יקרה בחיים.
ואני כל פעם מסתכל אחורה ונדהם מכל הסיפורים הקטנים מסביב לכל משחק. ההפסד מול סעודיה היה טירוף, 2002 מחדש. הניצחון מול מקסיקו, וואו. ישר נזכרתי בהופעה של מסי מולם, על הצ’יפ שלו בקופה 2007. זה גול של הוצאה מהקבר, של פוטו חפה! הניצחון על האוסטרלים הלוחמים, היינו כל כך קרובים להיות ארגנטינה ולעוף, אבל ליצ’ה מרטינז שהוא מסצ’רנו2 הציל אותנו ממעמקי הספסל. הוא קנה אותי לעד עם החסימת כדור הזאת. הניצחון עם האופי על הולנד, הולנד של 98 שסובבה את אז’אלה, הולנד של 2014 ששם היה התיקול הכי מטורף בהיסטוריה של המשחק, המנהיג הכל יכול מסצ’רנו פשוט סחב אותנו לגמר כאשר מסי עוד לא ידע מה זה “בובו” בכלל החתיכת גמד המקיא הזה. החצי גמר נגד קרואטיה שגרמה לי לבכות בניז’ני על מר גורלי עם הקהל המסריח שלהם, יאללה תקפלו תקפלו יא אנטי כדורגל וקחו איתכם את הכפיל של יוסי בניון שיעשה מסירות באמצע על מישהו אחר!
ואז הגמר. לא באמת העזתי לחלום. היתכן וננצח גם את הסגנית וגם את האלופה? מסי באמת יכבוש כל הדרך? הוא באמת נתן מסירה כזאת נגד הולנד? הוא באמת סובב את כל הגנת קרואטיה כאילו הם לא קיימים? באיזה שנה אנחנו 2015?!
וזה קרה. יש מגיע בכדורגל. ארגנטינה אלופת עולם, מסי באמת הניף את הגביע הזה.
ושוב, אני מסתכל על כל השמות, יש שם שחקנים שזה רגע הגאולה הכי גדול שלהם, ורגע שהם לעד יוכלו להגיד שהם חלק ממנו, עם כל החרא שזורקים עליהם שנים בכדורגל העולמי.
דיבאלה עם הנפילה החופשית ביובה, שחטו אותו מקצועית, והוא אלוף עולם. פאפו גומז שהיה מסי של אטלנטה, נזרק כמו כלום והוא מדשדש בסביליה. הוא אלוף עולם. טגלאפיקו שתמיד היה בינוני, כמעט הגשים חלום להגיע לברסה, בסוף מדשדש לקראת סוף הקריירה הבינונית בליון. אלוף עולם. אקוניה שלא יודע להקפיץ מעל 3, הוא אשכרה אלוף עולם. אוטמנדי שברגע השפל שלו כבר הושאל לאיזה קבוצה בברזיל, חזר מהפאקינג מתים לקחת את מה שמגיע לו, כבוד. לאוטרו מרטינז שאני זוכר אותו מקבל אדום בנבחרות הצעירות כי הוא אידיוט, מלבד זה הוא החלוץ אולי הכי טוב באיטליה, לא יסיים היגוואין2, כי הוא אלוף עולם.
עדיין אני לא מאמין. אני מחכה שיעירו אותי.
נ.ב
שהייתי ילד גדלתי על פבלו איימאר. שהוא היה בארץ בזמנו היה לי ברור שאני אראה אותו ואדבר איתו ויהי מה. כיף ומצחיק לראות את התמונות האלה היום, כשאחד מהאלילים הראשונים שלי הפך להיות עוזר מאמן הנבחרת והוא אלוף עולם.
לא הייתי מאמין בחיים.