תכלס, 3-0 על ארגנטינה (ניצחון טכני) עם מסי זה הישג די מרשים.
אם הוא בוטל אין שמח ממני! נבחרת ישראל בפעם האחרונה שבדקתי היא משאב ציבורי ולא אירוע פרטי של שופרסל. ומדינת ישראל כוללת בתוכה גם את חיפה ולא רק את יאושלים. הפוליטיקה הליכודית כל כך מגעילה. וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר בכלל על ילדי הפריפריה המזדיינים שעם כל הכבוד ממש אמורים להסתדר מאחוריי בתור לנבחרת שלי.
מצד שני, כמו שאמר היום מנהל הנבחרת, בפעם הקודמת שביקרנו בישראל זה עזר לזכות במונדיאל.
זה רישמי…
מישהו יכול להסביר לי למה אנסאלדי ביקש סליחה על זה שהוא עשה אמבטיה עם אשתו?
דובי - זו לא הייתה הפעם האחרונה…
סטטוס שרץ עכשיו;
“מסי כרגיל לא מגיע למשחקים גדולים…”
מת
אין לי מילים , כרגיל דור מסכם את זה הכי טוב
עם כמה שזה מצער אותי שהארגנטינאים נכנעו לאלימות (וזה צעד נוסף בכיוון של העולם של התדרדרות וכניעה לאיומים באלימות), חייבים להודות שהצדק הפואטי מנצח. רגב הבקיעה גול עצמי מהדהד ומי שניסתה להפוך את האירוע הזה מאירוע עסקי כמו שהוא אמור להיות לאירוע פוליטי, קיבל את זה מתפוצץ בפרצוף.
שילמדו להפסיק להתערב בפעם הבאה, אין שום סיבה שבעולם שממשלת ישראל תהיה מעורבת באירועי ספורט.
חייב להודות, תגובת השנה. חבל שלא חשבתי על זה לפנייך… שאפו!
מה שנכון נכון.
הקאתי מרוב שקראתי על משחק הידידות הזה, שלא לדבר על ערבוב הפוליטיקה בספורט.
קראתי איפשהו שפדרר ונאדאל אולי יפגשו למשחק ראווה בישראל. אני מקווה שזה לא יהפוך לעוד שואו. אם ראש הממשלה והשרה רוצים להיות נוכחים, מה טוב… אך רק כמו צופים רגילים. אם ראש ממשלת בריטניה יכול לצפות בווימבלדון כמו צופה רגיל, אז גם זה אפשרי.
מסי שוב מציל אותנו, לעזאזל!! אגב הנה כל ההבדל בין מסי למארדונה, האחרון היה מגיע למשחק, מנשק או סוטר לכבוד השרה (אין לדעת) ואילו הראשון (בהיסטוריה…) עושה שחיל, אי אפשר לתפוס אותו במלכוד ולו הקטן ביותר.
מבחינתי ארגנטינה התחילה ברגל ימין את המסע לגביע.
לא הבנתי מה אתה מכנה ‘אלימות’ אבל מרגע שארגנטינאים נכנעו לתכתיבי המדינה לקחת את המשחק ולהפוך אותו פוליטי (היה אמור להתקיים בחיפה לא כחלק מחגיגות ה-70) זה רק היה עניין של זמן עד שהם ייכנעו להסברה הפלסטינית. ועל זה נאמר - אנחנו התחלנו.
ההיתממות שלך שוברת שיאים. למסי לא אכפת מפלסטין או ישראל. אבל שמתקשרים למשפחה שלו ומאיימים עליה כולל באלימות אז הוא אומר ב"שביל מה לי כל הבלאגן" . כל מי שמכיר את הbds מבין את השיטות שלו וכמה שהוא באמת לא ליברלי ואוהב שלום. רק עכשיו פורסם בארה"ב שלחלק מהם יש קשר לגיהאד האיסלמי.
דרך אגב, אני מסכים אם דארקו בכל מילה שהוא כתב ( מהמשפט הראשון עד האחרון). מי שהפך את המשחק הזה, לפוליטי זה מירי רגב. ומי שמבחינתי אחראי למה שקרה זה הממשלה.
אני שונא את הbds, אבל דור הופמן אמר לי בטויטר במפורש, שמשיחות וקריאה של עידכונים של עיתונאים שמקורבים להתאחדות ולנבחרת שם, שאם המשחק היה משוחק בחיפה, הם לא היו מבטלים
אני לא מבין, הספרדים למשל, משחקים את רוב המשחקים שלהם מחוץ למדריד. מה הם לא אוהבים את עיר הבירה שלהם?
מירי רגב מתנהגת כמו בהמה בלי טיפה של קלאס, אבל משום מה נראה לי שאנשים כאן מתבלבלים.
אם הדיווחים נכונים אז השחקנים לא קנו את “ההסברה” הפלסטינית, הם פשוט לא רוצים שמישהו יהרוג להם את הילדים.
‘ההסברה הפלסטינית’ כוללת איומים על שחקני ארגנטינה או משפחותיהם? אם להפוך כדורגל לפוליטי זה לא לגיטימי, איך איומים על חיים של אנשים שאין להם שום קשר לנושא עוברים מתחת לרדאר?
אוריה אתה מיתמם, המשחק היה אמור להיות בחיפה ובלי פוליטיקה. מירי רגב תחת כל עץ רענן סיפרה איך היא וביבי הולכים ללחוץ ידים למסי, והרשות הפלסטינית ניצלה את זה. אחרי שמשרד הספורט משלם שלושה מיליון אירו. בשביל ההחלטה הטיפשית להעביר לירושלים. אין לנו זכות להתבכיין שמערבבים פוליטיקה וספורט.
דבר נוסף, את הנזק שנגרם אי אפשר להחזיר, אבל אני מקווה שיסגרו חשבון עם גיבריל רגוב והכנופיה ששולטת ברמאללה.
משה, איומים הם לא בגדר פוליטיקה, אלא עבירה פלילית. פוליטיקאים יכולים לבלבל את המוח כמה שהם רוצים, זה לא נותן לאף אחד לגיטימציה לאיים על חייו של ארגנטינאי שלא מבין מה רוצים ממנו.
אני לא מצדיק אותם, אני מתעב את bds. אבל זה המציאות.
אני עקבתי טוב מאוד אחרי הקמפיין של הפלסטינים. הוא התחיל לקבל מומנטום ולצמוח ישר אחרי ההעברה של המשחק מחיפה לי"ם, אנחנו צריכים להיות חכמים יותר מצודקים . אם אתה יודע שיש תליין שמחפש לתלות אותך, למה לספק לו את החבל?
אני לא בצד שלהם. אבל אנחנו התנהגנו בטיפשות. וזה עצוב, כי מילא אם זה היה ממניעים אידואלוגים. אבל זה ברור שמירי רגב רצתה לבנות לעצמה הון פוליטי. בחיאת אי אפשר לסנגר עליה כל הזמן, בגלל היא בצד הפוליטי שלנו.
ליאור הסיבה שהארגנטינאים ביטלו היא לא כי המשחק הפך פוליטי (ממש מעניין להם ת’תחת) אלא כיוון שהפלסטינים וארגוני החרם החלו באיומים אלימים שהפכו את כל העסק למסובך מדי בשביל לקרות. מירי רגב אשמה כי היא הפכה את האירוע לפוליטי ולכזה שיעורר את האיומים, אבל זה לא מוריד במאומה את האחריות מהכניעה הזו לטרור. מה שקרה פה זה ההגדרה המילולית לטרור.
אנחנו צריכים לכעוס על רגב שהובילה להסיטואציה הלא נעימה הזו (מה גם שזה עלול לגרור כדור שלג שמי יודע היכן ייעצר), אבל מבחינתי להחלטה הארגנטינאית יש אחריות גדולה הרבה יותר. גם השקט שאני שומע בינתיים מהעולם חורה לי מאוד, מדובר בכניעה לאלימות מוסלמית בפעם המי יודע כמה ונדמה שהעולם שלנו פשוט לא לומד לקח. מי שמצדיק את ביטול המשחק הזה רחוק מאוד מלהיות ליברל אוהב שלום, מדובר בתמיכה באלימות בצורה הבוטה ביותר שיש. מה ימנע מהפלסטינים עכשיו לאיים לרצוח את כל הזמרים שיעזו להיגע לכאן לאירוויזיון בשנה הבאה? הם הרגע קיבלו תמריץ ברור מאוד לעשות בדיוק את הדבר הזה.
ישראל לא צריכה להתחנן לקבוע את המפגש, ולא צריכה בשום פנים ואופן לקיים מפגש כפול כ’פיצוי’. היא צריכה לתבוע לארגנטינאים ת’צורה ולהתחיל מסע דיפלומטי רחב היקף המוקיע את האלימות הפלסטינית. הייתי גם פועל להעיף את רג’וב מפיפ"א, הזוי שאיש ציבור בינלאומי יכול להגיד משפטים כמו אלו שאמר ושהכל יעבור בשלום.
אני מבין, אבל יש כאן שני צדדים - צד טיפש וצד עבריין. החיצים מופנים אל הטיפש כשהעבריין נהנה מחסינות לא מובנת. אני מניח שאם ישראל הייתה רומזת לארגנטינאים ‘תראו מה קרה למדען במלזיה… כדאי לכם להגיע’, זה לא היה עובר בשקט.