P$G - זה סופו של כל פרוייקט גלאקטיקוס

שמע אם אשרף לא מוריד אותו לקרקע הוא מול שוער לבדו.
מאמין שהאדום הזה יפתח עוד יותר את המשחק. מרסיי תרגיש שהיא מסוגלת ותעלה יותר מדיי למעלה. לאמבפה ניימאר ומסי יש תוכניות אחרות.

לדעתי אם אשרף לא מכשיל אותו הוא מגיע מול השוער בזווית קשה כשהוא בתנועה אלכסונית, ממש לא מצב ודאי לשער.

להביא את מסי לקבוצה של פוטוצ’ינו זה ממש פשע לדעתי.

הוא מאמן מחריד. לפתוח עם רביעייה התקפה של מסי-די מריה-מבפה-ניימאר, זה לרצוח את משחק ההתקפה. לא סתם שני המשחקים הכי טובים של פריז העונה היו בצ’מפיונס, כשדי מריה לא היה זמין ובאחרון כשגם ניימאר לא היה זמין.

הייתי אומר שבחיים לא ראיתי מאמן שעושה סבוטאז מכוון בוטה כל כך לקבוצה שלו, אבל בואו… קומאן…

אני מאמין שזידאן ישמח לאמן בארץ מולדתו את הקבוצה שיש לו את הסיכויים הכי טובים לזכות איתה בצ’מפיונס רביעי. פריז חייבים לעשות שם מהלך ויפה חודש אחד קודם. או חודשיים.

אגב, הכשלה על מבפה על סף הרחבה לא נבדקה אפילו בvar. חוסר האחידות בהתערבות של הvar על מקרים דומים מוציא את החשק מהמשחק.

לא יכול להיות שכל מאמן שעבר בפריז היה בינוני. הסביבה שם וההתעסקות בלרצות כוכבים לא עושה צדק עם מאמנים שמתערבים להם בשיקולים. לא חושב שפוצ’טינו מאמן רע, וגם לא טוכל. קשה לאמן שם, וזה לא בהכרח בגלל “כאב ראש חיובי”.

נדב אתה כל כך צודק. זה מגוחך. אותם דברים אמרו על טוכל שהוא אימן שם , היום הוא אלוף אירופה.

אני זוכר שאנצ’לוטי ברח משם לריאל, ולא היו לו הרבה מילים טובות. ועדיין, מאז אימנו שם לורן בלאן ואוניי אמרי. לא מאמנים שהייתי מביא לבארסה, ואנחנו תקועים עם פאקינג קומאן.

טוכל באמת מאמן מצויין, לקח שם תארים והגיע לגמר ליגת האלופות. לא ברור לי למה הוא פוטר באמצע העונה, למרות המצב הלא טוב שהם נקלעו אליו בליגה. להביא את פטוצ’יני במקום זה שנמוך רציני. מסוג המהלכים שקבוצות בליגת העל עושות.

פוטצינו מאמן באותו דרג שטוכל היה שהוא הגיע לפאריז . הוא גם אימן בהצלחה מועדונים קודמים באותה הצלחה לפני בדיוק כמו שטוכל הצליח…

והוא לא מצליח מאותם סיבות שגרמו לטוכל לקבל את הבעיטה בתחת לצלסי.

את אותו זילזול שאתה מזלזל בו שמעתי בדיוק על טוכל בזמנו. אולי הבעיה שם זה לא במאמן אלא במבנה של הקבוצה ואיך שמתקבלות החלטות שם?

לא טוכל ולא פסז’ ולא כלום. ולא הבעתי דיעה על יכולות האימון של פוצ’טינו

להביא את מסי לקבוצה של פוצ’טינו הוא פשע, להביא את פוטצ’ינו לקבוצה של מסי עוד היה עובד איכשהו.

מסי מבודד בפסז’, לא מעורב, לא נוגע מספיק בכדור, והמהלכים לא עוברים דרכו, הוא רק מבריק פה ושם.

נראה שלפוטיצ’ינו לא מתאים כל הכוכבים האלה ביחד והוא מבין שהוא חייב לשתף אותם אז הוא המציא את השיטה הזאת שבה לדעתו יהיו פחות בעיות הגנתיות, זכותו, אבל זה פשע נגד הכדורגל לדעתי. אני מתיישב לראות משחק בגלל מסי ולא כדי להתפעל מהרעיונות הטקטיים של פוטצ’ינו.
אם מסי הוא לא האדריכל בקבוצה שבא הוא משחק המאמן צריך ללכת הביתה, דעתי האישית.

בקשר לפוטצ’נו עצמו, לא כל כך מחזיק ממנו לא החזקתי ממנו גם בהצלחה היחסית שהייתה לו בטוטנהאם, כששמו עלה לאימון ריאל לא רציתי אותו, טוכל יותר טוב לדעתי וגם אותו לא ארצה בריאל.

סתם מעניין אותי לדעת.
בהנחה שקלופ ופפ תפוסים. את מי כן היית רוצה בריאל? לדעתי היום טוכל ונגלסמן רבים על המקום השלישי בהיררכיית המאמנים.

מסי עכשיו מבין מה זה אומר להיות חלק מערימת כוכבים בה כולם רוצים את הכדור. זה קרה לו קצת בארגנטינה עם די מריה טבז ואגוורו, אבל מעבר לזה הוא היה רגיל להיות בתכנית משחק שמתעדפת אותו. אין טקטיקה או ניהול היררכי שמצליח להשתלב בציפיות של כולם בפריז, בטח שכל ספסול שם זוכה לכותרות.

זה לא המנהל, זה הקרקס.

הרושם שלי הוא שמסי פשוט לא מתאים לשם מקצועית. מסי אוהב כדורים לרגל ופסז קבוצה שמשחקת לשטח ולעומק. מסי רגיל לרדת לקבל כדור ששם שחקני ההתקפה צריכים לרוץ לעומק.

אז שמסי יתן את הכדורי עומק האלה.

השם ישמור בקושי הבנאדם שיחק 5 משחקים מלאים עם הקבוצה וכבר החלטתם שאין התאמה.

לדעתי כמו סנטיאגו מעליי מדובר בהבדלים בשיטות.
מסי בצעירותו אולי היה שחקן אגף, מאז הוא יותר קשר התקפי משחקן התקפה. כלומר מדובר ב10 עם נטיה לצד ימין.
לטעמי עם אמבפה לא אמורה להיות לו בעיה בחיבור, אבל הוא חייב עוד שחקן נייד שמרבה לעשות תנועה.
גם ניימאר וגם די מריה לא כל כך שחקנים כאלה (היום). שניהם אוהבים את הכדור לרגל ומעדים שאחרים יעשו בשבילם תנועה.
ניימאר ודי מריה חייבים לעשות סוויץ׳ מחשבתי בנושא הזה, פשוט כי מסי עם הכדור עדיף על שניהם עם הכדור.
אמבפה גם הוא חייב להבין את הסיטואציה ולדרוש פחות כדור לרגל ויותר כדור לשטח ולעשות תנועה.

בנוסף, הקישור של פריז לא דומיננטי במיוחד ודוגל בגישת הלרוץ להתקפה ופחות להניע כדור. אין בזה משהו רע כמובן, פשוט בעיית התאמה.

בסוף אני מאמין שזה ישתפר.
יש לו מגן התקפי נהדר לצידו שיעזור בצד ימין (וגם בשמאל).

הכל עניין של חיבור ושיטה שישתפר עם הזמן.
אם לא, יהיה מדובר בכשלון ענק של פוצ׳טינו. הוא מחזיק בסגל ששווה מאבק על האלופות ואפילו זכיה, בסוף כאשר יש לך כמו כזו של שחקנים שיכולים לעשות שער מכלום אתה יכול לנצח למרות נחיתות טקטית.

האשמה היא גם על מסי עצמו שנראה שבא בכושר ירוד לעונה. הוא נראה פחות זריז משהיה.

הוא נותן. לדוגמה, היתה לו מסירה לדי מריה שריסקה את כל ההגנה של מרסיי. אבל ממסי אתה מצפה ליותר מלחלק מסירות.

יכול מאוד להיות שבהמשך פסז תתאים את עצמה למסי או להפך, הרושם הוא לבינתיים בלבד.

כשיש לך מסי אתה צריך לתעדף אותו ולהתאים אליו את השיטה והקבוצה, זה החוק הלא כתוב של הכדורגל, פוטצ’ינו ואיך הוא ממשיך להשתמש במסי נראה כמישהו שלא רוצה לעשות זאת, בגלל זה כתבתי שזה פשע, נשאר לנו עוד שנתיים מסי? וזאת הליגה הצרפתית גם אם יקח הימורים הגנתיים וטקטיים לטובת שהכדור יעבור יותר דרך מסי עדיין יקחו אליפות בקלות.

עם איך שהמאמן ממשיך לשחק ועם שפת הגוף וחוסר החשק הבולט של מסי כתוצאה מהמיקום נראה שהפיצוץ קרוב מתמיד, והמאמן צריך לזכור כאן שכל העולם מתעניין כרגע בפסז’ לא בכדי ללמוד משיטות המשחק והטקטיקות הגאוניות שלו.

אני מצטער, אבל אין שום דבר חכם הגנתית בלשחק 4-2-4. עוד קשר על חשבונו של די מריה, וחלוץ במקומו של ניימאר שגם ככה לא עושה הגנה, ופריז תראה הרבה יותר טוב.

צודק, מעניין אחר כך כמה בלאגן יהיה מכל הספסולים האלה. כל ספסול מקבל מיליון פרשנויות הכל מתגלגל ללחץ ובלאגן בפריז, כי כמו שטיטי אמר, זו קבוצה שיש עליה מיליון עיניים, וכולם רוצים לראות את כל הכוכבים מגשימים את החזון של כל ילדי פיפא באשר הם.

לגבי “אף אחד לא רוצה לראות את הטקטיקה של פוצ’טינו”, זה לא בדיוק העיניין. אם הכל יתחרבן, הראשון שילך זה המאמן. פוצ’טינו חייב לדאוג לעצמו.

אפשר להסכים שלהיות מאמן בפריז זה התעסקות בהרבה דברים שלא ממש כדורגל?

ברור. אבל זה ככה בהרבה קבוצות. מאמן כדורגל לא יכול רק להבין בכדורגל, הוא גם צריך להבין בבני אדם, בניהול צוות עובדים, ביחסי אנוש עם אנשי רפואה, בדינמיקות קבוצתיות, לדעת המון דברים מסביב שאין להם קשר בכלל למשחק עצמו. פוטיצ’ינו הוא מאמן כדורגל והוא התמודד עם אתגרים גם לפני באספניול, בטוטנאהם ועכשיו בפריז. אם תשאלו אותי, כל מאמן יעדיף את האתגרים שלא קשורים לכדורגל שטמונים באמבפה, מסי וניימאר בקבוצה מאשר לאשר להיות מאמן באספניול. זה מה שאני הייתי בוחר, ועם כל הכבוד לטוכל, בדיעבד זה נחמד לדבר-הוא עדיין היה בוחר בהם שוב מאשר נשאר בדורטמונד.

כשאתה מאמן בטופ העולמי, אתה תקבל אתגרים קשים לא רק מבחינת משחק כדורגל.

מבין מה אתה אומר, אבל יש בעיה מאוד רצינית מבחינת ההיררכיה. המאמן לא ממש זוכה לsay שם. השחקנים הם עיקר המוצר והוא מגיע על פניו לזכות באלופות בשורה התחתונה, אבל על הדרך כולם צריכים להיות מרוצים.

בוא לא נשווה לאספניול, אבל טוטנהאם שגם מחזיקה שחקנים טובים סך הכל תפקדה לא רע, והוא ניהל את כל ההצגה שם ויכל לבנות את ההיערכות למשחק ואת השינויים כמו שהוא רצה. בפריז? אם הוא מספסל את מסי כל העולם מדבר על זה. הקרקס בפריז זה מעבר לתפקוד עליו אתה מדבר, ההתעסקות בזה מגיעה הרבה לפני הכדורגל. פריז היא קודם אוסף של מותגים, ורק אחר כך היא קבוצה. בדורטמונד, טוטנהאם ואפילו בצ’לסי זה לא המצב.

הוא צריך להיות דמות חזקה בשביל לא להתייחס לדיבורים וללכת עם האני מאמין שלו. אתה חושב שפפ לא היה מספסל את מי שצריך בפריז? קונטה? מוריניו? קלופ? בוודאי שהם היו מספסלים את מסי אם היה צריך.

אין לדעת איך הנשיא של פריז יתנהג. אני חושב שבסופו של דבר הוא פשוט ירצה תוצאות כמו כולם. אם הוא יראה תוצאות, הוא יבחר במאמן.