יש לך ממש עכשיו שחקן שמשחק כבלם למרות שהעמדה שלו היא מגן שמאלי.
נראה לי זה די פותר את הסוגיה.
זה מקרה שונה מ2 סיבות:
- אלאבה מעדיף לשחק בלם.
- יש לנו מגן שמאלי טוב אם לא הוא.
אמבפה יותר אוהב לשחק באגף, ובעמדת החלוץ נמצא בנזמה.
אמבפה בנוסף כן יכול לשחק באגף ימין.
- אין לי מושג איך החלטת מה אלאבה אוהב. דיברת איתו?
- כמו כן, אין לי מושג איך החלטת מה אמבפה אוהב.
- זה בדיוק המקרה, הוא יכול לשחק באגף ימין ויש שחקן טוב באגף שמאל, לכן אני גם חושב שישחק בימין.
תרשה לי לפקפק באמירה הזו,אמבפה מגיע ככוכב הגדול לעשור הקרוב ואין מצב שלא ירצו אותו ויתנו לו לשחק איפה שבא לו.
אין מה להשוות בכלל. פ.ס.ז’ של טוכל הייתה מהקבוצות הכי איכותיות באירופה, שיחקה כדורגל רב גוני והרפתקני - והייתה מרחק נגיעה מלזכות בתואר החמישי שלהם בשנה אחת. הוא הגיע לגמר ליגת האלופות, שם הפסיד רק מול המכונה של באיירן וגם זה באופן מקרי (הגיעו לארבעה מצבים קלים שהוחמצו, כולל ע"י אמבפה וניימאר).
וזה מבלי שנוספו לו לקבוצה 7 שחקנים חדשים כולל 2 מגני על, ליאו מסי ודונארומה בין היתר. פוצ’ נמצא בתפקיד של 10 מיליון ועדיין לא הראה סימן קטנטן של שיפור. על הדרך הספיק כבר להפסיד את האליפות ואת הסופרקאפ לפאקינג ליל, ובליגת האלופות עושים לקבוצה שלו בית ספר על המגרש בכל משחק מאתגר מחדש.
אני לא טוען שלאמן בפ.ס.ז’ זה טיול, אבל פוצ’טינו הוא פשוט מאוד מאמן שלא שייך לקבוצות הגדולות. בטוטנהאם לא הצליח להשיג כלום ושום דבר עם סגל מצוין ועם לא מעט הזדמנויות. נקודה למחשבה אגב לאומרים שמה שפפ עושה זה כל כך קל בגלל השחקנים.
בנוסף הוא תמיד היה מאוד אנטי כדורגל, כל הניצחונות היחידים שלו בקריירה במשחקים גדולים הושגו רק ככה. אין מה לצפות שפ.ס.ז’ תשחק בסגנון אטרקטיבי כלשהו או כמו ‘סופרטים’ כזה או אחר כל עוד הוא שם. זה פשוט לא מי שהוא ומה שהוא יודע לעשות.
והנה הפטוצ’יני בלי מסי הפצוע, משאיר את די מריה על הספסל ועדיין לא פותח עם חלוץ 9. הוא לא שייך לרמות האלה, לא ברור איך לחבורת המטומטמים שלא הייתה להם מספיק סבלנות לטוכל מספיק סבלניים עם המאמן הכי חלש שהיה להם בעידן הזה.
אני מבין שפוטיצ’ינו זה הלואיס אנריקה החדש שלך
את אנריקה עוד אהבתי. הפטוצ’יני תוכי דוחה. לא פלא שהקבוצות שלו ניראות ככה
באמא שלי שלא היתה דמות בעולם הכדורגל שהשם שלה נכתב בפורום הזה ביותר צורות שגויות (ונראה לי שרק אצל שוסאקו זה מכוון).
קוטיניו ומינגסה נותנים פייט בקטגוריה הזו.
בכל אופן, לאונרדו רותח על נבחרת ארגנטינה, ובצדק.
לא הגיוני ששני שחקנים שפצועים עקב פגרות הנבחרות הקודמות, ולא שיחקו במסגרת הקבוצה במהלך המשחקים האחרונים, מזומנים לנבחרת כשאין להם עדיין פטור רפואי. זה הזוי ומטורף.
רק “שכח” שבחוזה של מסי יש סעיף שמאפשר לו חופש פעולה עם הנבחרת.
אם מסי לא היה רוצה לטוס לשם, מסי לא היה מגיע לנבחרת. ואם מסי רוצה ופסז לא היתה רוצה אז את מסי זה לא מעניין.
לא מדובר רק על מסי, אלא גם על פרדס שלא שיחק אפילו משחק אחד מאז הפגרה הקודמת, עקב פציעה, ועכשיו מזומן שוב.
הנבחרות פשוט הורסות את הכדורגל. גם ככה הרמה היא של ליגה ג’ דרום, שיסגרו כבר את כל המפעלים המתישים והמיותרים האלה.
מסכים לגבי החלק השני.
בקיץ הפרימיר ליג עשתה שרירים מול פיפא אני מקווה שהשאר יצטרפו אליהם .
אתה מדבר על המאמן של PSG או על מאמן נבחרת ספרד?
למאמן נבחרת ספרד לא קוראים אנריקה. השם הפרטי שלו לואיס אנריקה , שם משפחה מרטינז. לא יודע אם הוא קורא לו אנריקה בכוונה או לא.
פוטצ’ינו\פוצ’ניטו\פיאט פונטו. מעניין מה כל כך מבלבל אנשים בשם הזה.
מושלם
כמה נקודות על המשחק:
א. מזמן לא ראיתי משחק ברמה גבוהה כזאת. שינוי מרענן.
ב. מדהים אותי איך גוארדיולה מצליח להפוך חבורה כזאת בינונית של שחקנים (מינוס דה בריינה שלא שיחק) לכזו קבוצה מאיימת וטורפת את הדשא, שגורמת גם לכוכבים מפסז’ להיראות מפוחדים כל-כך לפרקים. בכנות אני לא חושב שהייתי לוקח שחקן אחד מסיטי לקבוצה שלי (שוב, חוץ מדה-בריינה), וזה לא כאילו הקבוצה שלי כזה להיט. לדעתי זה אחד הסגלים היותר חלשים שהיו לפפ לאורך השנים.
ג. הכדורי שוער הקצרים האלה של נבאס זה אחד הדברים היותר מוזרים שראיתי בכדורגל. כאילו - במקום להוציא כדור שוער ארוך בצורה נוחה, בואו נחליף כמה מסירות 5 מ’ מהשער תחת לחץ, לפני שנעיף את הכדור בצורה לא נוחה בעליל ובאופן שמזמין מיידית התקפה נגדית.
ד. דיברו על זה שמגן שמאלי זאת החוליה החלשה של פסז’ - מבחינתי זאת קבוצה בלי קישור. ההגנה חזקה וטובה (וגם עמדה בפרץ רוב הזמן), מגנים תוקפים סבבה בסה"כ (כמובן עם צד אחד חזק בהרבה מהשני), והתקפה חלומית כמובן. אבל כל פעם זה מרגיש לי ששלישיית ההתקפה צריכה לרדת לאמצע כדי להתחיל את ההתקפה, ואז גם לרוץ קדימה כדי לסיים אותה. שלא לדבר על החוסר בעזרה בהשתחררות מלחץ בהגנה. אני רק חושב מה שחקן כמו מודריץ’ היה עושה מול לחץ כזה ואיזה מתפרצות הוא היה מוציא… ראיתי משחק שלם ואני בקושי מצליח למנות מי הייתה שלישיית הקישור מרוב שלא הותירה חותם.
מסכים. אחרי המשחק של ברצלונה מול בנפיקה, הבנתי כמה הפער גדול אחרי שראיתי את המשחק של השתיים, ועוד זה מבלי להזכיר את ליברפול ואייאקס שגם הן מצויינות.
קצת קשה לי לחשוב על סגל של מיליארדי יורו סגל “בינוני”. יש לפפ כמה בחירות ביזאריות שזה נוגע לחלוצים שלו, אבל כל היתר פשוט מתאימים לצרכים שלו. קנסלו בעונה מצויינת, ווקר היה טוב מאוד היום וגם על ברנרדו סילבה לדעתי לא מדברים מספיק. זה בדיוק הבדלי הגישה בין פריז וסיטי, קבוצות שאולי בעלות משאבים בלתי נגמרים, אבל הגישה המקצועית שלהן שונה בתכלית. סיטי מקדשת את השאיפות של פפ מהקבוצה, ומנגד פריז בונה עוד מודל של גאלאקטיקוס.
שזו נקודה מאוד לא ברורה לאור הלחץ המאסיבי של שחקני ההתקפה של הסיטי. ממש ארבעה שחקנים לחצו קדימהאת ארבעת שחקני ההגנה של פריז.
זו נקודה מאוד מעניינת. פריז הנוכחית מאוד מזכירה את בארסה בתקופת MSN. לואיס אנריקה שאף בזמנו לתת את הכדור כמה שיותר מהר לשלישייה הקדמית כדי לייצר יתרון מספרי, אז הוא דאג לזה שיהיה לו מרכז שדה של שחקנים שמוכנים לעבוד קשה במטרה לחטוף את הכדור ולשלוח אותו קדימה כשקו ההגנה של היריבה דליל. כדורגל מאוד פשוט שמבוסס על יתרון מספרי ויתרון איכותי באחד על אחד. בפריז הסיפור זהה, וקשה לי להגיד שזה בהכרח “לא נכון” כשבאותו אופן בדיוק פריז ניצחה את סיטי בצרפת. מנגד הגישה מלווה בשני קשיים מהותיים:
- מסי כבר לא בנוי לריצות אמוק הללו כמו מלפני 7 שנים.
- זו גישה מאוד מוגבלת מול קבוצה שלא יוזמת התקפית ובונה אף היא על מתפרצות או מתקפות מעבר. זו לצורך העיניין גם הייתה הבעיה בליברפול בתחיל דרכו של קלופ שהייתה יכולה לייצר מצבים באמצעות לחץ גבוה.
קשרים יצירתיים אולי בסופו של יום כן יגיעו לפריז בלית ברירה, אבל כל עוד יש להם שלישה התקפית כל כך דומיננטית, הקישור כן יאלץ לאזן את המחוייבות ההגנתית הנדרשת במרכז המגרש.
קשה לשפוט את הקישור של פריז כששלושת שחקני ההתקפה לא משתתפים בלחץ בכלל. לא זוכר מתי ראיתי דבר כזה, ועוד במשחק חוץ מול אחת משלוש הקבוצות הטובות בעולם. התרגלתי מזידאן שבמשחקים כאלו צריך לסבול עם 10 שחקנים מאחורי קו הכדור. אפילו במשחקים רגילים, בכל קבוצה שחקני הכנף משתתפים בהגנה.
ברור שכשיש לך כזאת ארטילריה, לרוב זה מספיק ויהיה שווה את זה. זה פשוט מוזר לראות ואיכשהו אסטרטגיה “לא יציבה” לצפייה. סיטי דרסה לפריז את החיים עם לחץ מטורף (של ארבעת השחקנים הקדמיים, לעומת 0 של פאריז) והמון מצבים, ועדיין פריז הייתה קרובה לניצחון.