לגבי הסגל של סיטי:
עלות הסגל לא רלוונטית (ואיך מעריכים בכלל את העלות - כמה עלו בפועל? שווי מוערך לפי transfermarket? לפי מה מוערך?) - אפשר לעשות לא מעט טעויות בהערכת “שווי” של שחקנים, כפי שכולנו יודעים היטב.
מן הסתם מדובר בטענה מורכבת, ואני לא אעבור עכשיו אחד-אחד על כל שחקני הסגל ואסביר למה מדובר בשחקנים בינוניים לדעתי, מה גם שדיון לגבי כל אחד מהם בנפרד יכול למלא פה עמודים שלמים.
בסופו של דבר, ב"מבחן העין" מה שנקרא, אני לא מתרשם במיוחד ממרבית שחקני ההתקפה והקישור של סיטי - בטח לא מז’סוס, אבל גם לא מסטרלינג, מגונדואן, מברנרדו סילבה, וממחרז - שהוא לטעמי המסוכן ביותר מביניהם, אבל גם הוא לא להיט גדול. אני רואה אותם גם בנבחרות שלהם - שאמנם המגבלה של ה"ענף" הזה ידועה, אבל בכל זאת מתאפשרת הצצה והשוואה מעניינת בין שחקנים מקבוצות שונות כאשר הם משחקים באותו צד. סילבה בפורטוגל לעומת ברונו פרננדש, סטרלינג באנגליה לעומת קיין ואפילו רשפורד, גונדואן שאפילו לא תמיד פותח בגרמניה. בכל פעם, במקום שהשחקנים של סיטי יהיו השחקנים המובילים של הנבחרות שלהם - בתור נציגי אחת הקבוצות הטובות בעולם, הם נראים כמו החוליה החלשה - ובכל מקרה לא החזקה והבולטת ביותר. ובכל זאת כשהם משחקים יחד תחת פפ, הם נראים כמו מכונה משומנת ודורסנית, גם מול סגלים “נוצצים” וטובים יותר אינדיווידואלית.
לגבי שלישיית הקישור:
אם כבר הזכרתם את זידאן - אצלו שיחקו (וניצחו) ה-BBC, שדווקא יותר מזכירים את שלישיית ה-MNM בכל מה שקשור לעזרה במשחק הלחץ, הרבה יותר מאשר ה-MSN שנדב הזכיר גם כן (סוארס לוחץ המון כידוע).
אני לא באתי לטעון כנגד השיטה של שלישיית התקפה מוכשרת במיוחד, שלא עוזרת במשחק ההגנה. זה דיון אחר. הטענה שלי היא ששלישיית הקישור של פסז’ לא מספקת בשביל שיטה כזאת. לצד 2 שלישיות ההתקפה הקודמות שהזכרנו, שיחקו מודריץ’-קרוס-קאסמירו או 3 מתוך בוסקטס-צ’אבי-אינייסטה-ראקיטיץ’. בלי לפרט יותר מידיי לגבי השלישייה הקלאסית הברסאית, מדובר בכל מקרה בשלישיות יציבות וחזקות, שיודעות לזכות בכדור, להחזיק בו, להשתחרר מלחץ, ולהעביר את הכדור קדימה אל השלישייה הקדמית. אין צורך בקשרים יצירתיים (מהבחינה הזאת לפחות - שוב, בלי להיכנס לדיון לגבי טיב השיטה). בפסז’ - מעבר לוראטי (שאכן היה מאוד חסר אתמול) - זה פשוט לא קיים. אני טוען בעצם שהרבה לפני חיזוק במגן שמאלי - הייתי מחזק את הקישור של פריז בצורה משמעותית.
לגבי רמת המשחק:
אני מסכים שבשלבים מסוימים (בעיקר לקראת סוף המשחק) סיטי נתנה נוקאאוט לפריז, אבל במרבית המשחק - ובעיקר במחצית הראשונה (אז גם היו הדקות הטובות ביותר של פריז, ולא במחצית השנייה), היה משחק ברמה גבוהה מאוד, על-אף הבדלי הגישות הברורים בין שני הפרויקטים העשירים. בטח לעומת מה שאנחנו רגילים לראות בליגה הספרדית.
אגב, טיטי - מבחינתי אין מה להשוות בכלל בין ניימאר לאמבפה בהקשרים שאתה מדבר עליהם. אמבפה מנסה ומנסה ומשחק בערך לבד בהתקפה (חוץ מכשמסי מספיק קרוב אליו), ובעצם מייצר את רוב המצבים המסוכנים של פסז’. ניימאר פשוט מאבד כדורים ומחרב התקפות, ברצון שלו ללכת לבד כל הזמן (גם כשיש הרבה אפשרויות אחרות).