Pretemporada 23/24: מסיימים את מחנה האימונים עם הפסד 3-1 ליובנטוס

ברוך הבא הביתה, חוסלו. :heart:

`

:rotating_light:GOAL | Real
Madrid 2-0 Manchester United | Joselu

What a
fantastic goalpic.twitter.com/jSwm0IsuAY

VAR Tático (@vartatico) July
27, 2023

`

אכן השליטה במשחק במחצית הראשונה הייתה נהדרת.

אבל, הבעיה העיקרית של הקבוצה הייתה ונותרה יצירת מצבים. גם במשחק הזה, לטעמי לא הגענו מספיק להזדמנויות. בלינגהאם כחופשי יעני חלוץ מזויף זה נחמד, הוא שחקן שחקן אין אפס. אבל זה עדיין לא פותר את הבעיה העיקרית של ריאל בהתקפה. פראן גרסיה עם תנועה טובה לא קיבל מספיק כדורים לטעמי.

קרבחאל - קרבחאל שחקן חכם מאוד, הוא קורא מהלכים לפני שהם קורים. אבל הבעיה היא שהוא פשוט לא עומד בסטנדרט הפיסי של המשחק, כל פעם מחדש הקיצוני שמולו חוגג עליו עם מהירות. זו בעיה גדולה מאוד והיא מאוד פוגעת בקבוצה הן בהגנה והן במשחק המעבר.

משחק לא רע, לא יודע כמה הוא מייצג. חייבים לפתור את הבעיות בהתקפה.

לטעמי כן הגענו להזדמנויות, ואפילו לא מעטות או רעות, הבעיה הייתה בחוסר תיאום באיזור הרחבה ובסיומת. מלבד שני השערים ויני עשה לפחות שלוש פריצות במחצית הראשונה שסידרו לנו מצבים נוחים, שאת חלקן הוא החמיץ בעצמו וחלקן הוחמצו על ידי אחרים. כמו כן לג’וד היה לפחות עוד מצב אחד שאני זוכר וגם המסירה הגרועה של קרבחאל לויני. במחצית השניה היו מספר מצבים נוספים, 3 במספר לחוסלו בלבד.

אני חושב שהעבודה בינתיים נעשית סביב הקישור, כשהרעיונות בהתקפה עדיין לא נלמדו או שעדיין לא מיושמים בצורה טובה. כשאנחנו עם הכדור ותוקפים לא הצלחתי להבין מה הצמד הקדמי אמור לעשות. לפתוח לצדדים, להיכנס פנימה, היו פעמים שויני ירד לעיגול האמצע כדי להתחיל התקפה בעצמו (כאילו לא חסרים לנו קשרים, WTF?!). הכל עדיין בוסר וזה בולט במיוחד כשזה מגיע לצמד ההתקפי. רודריגו היה נראה ממש אבוד, והתנועה שלו לאורך רוב הדקות שלו על הדשא נראתה מאולתרת ולא עקבית.

בקיצור, יש עוד המון עבודה לעשות, אבל הכיוון מאוד מעניין ומסקרן ואני בעדו. גם אם לא נמשיך עם הטקטיקה הזאת בעתיד, מעורבים בה המון כלים מודרניים שישמשו את הקבוצה שנים קדימה במידה והסיטואציה תדרוש שימוש בהם. החסרונות כרגע ברורים. חוסר תיאום בכל חלקי המגרש, בייחוד ההגנה שנראית לא טוב, מגן ימני שלא מתפקד בצורה טובה אם זה לא רבע גמר ליגת האלופות וצפונה, והתקפה אבודה. אבל, באינפי אני יכול לראות איך שהדברים נראים טוב. עם מגן ימני חדש (זה יקרה, קרבחאל כבר לא צעיר), שעות משחק שיתורגמו לתיאום וניסיון של השחקנים, ודיוק הסגל עם תוספות ועזיבות ספציפיות זה יכול להיראות נהדר.

אני חושב שאתמול ראינו ניצול מושלם של יכולות של שחקנים כמו קמא, בלינגהאם וטשואמני, ואני חושב שסגנון משחק כזה יכול להתאים לסגל השחקנים שלנו. יש לנו שחקנים אתלטיים ברובם, כאלה שיכולים לנוע המון, ללחוץ גבוה (מימד חדש במשחק שלנו) ולהיות דומיננטיים בשני צידי המגרש. מהצד שני, כשאנחנו מתגוננים עם שני קווי הגנה של ארבעה שחקנים ומשאירים שני שחקנים מהירים מקדימה, אנחנו מכריחים את היריבות שלנו להזהר ולא לתקוף בצורה אגרסיבית מדיי.

סימן השאלה מבחינתי איך המערך יתפקד מול בלוק נמוך. בינתיים שיחקנו מול קבוצות ששיחקו מולנו כדורגל, וכידוע זו פריווילגיה שלא תקרה בליגה. בדקות שתקפנו אתמול זה היה נראה סוג של מערך שלושה בלמים כששני המגנים שלנו משתתפים בהתקפה. טשואמני חובר לרודיגר ואלאבה, קמא ומודריץ’ תופסים את המרווח שבין ההגנה לשחקני ההתקפה, ובלינגהאם דיי חופשי לעשות כרצונו. המגנים עולים למעלה ויוצרים לנו אופציות לרווח את המשחק. היו מספר פעמים שגרסיה וקרבחאל קיבלו את הכדור בשליש האחרון ואפשרו לנו אופציות התקפיות נוספות. הוכחנו בדרך הזאת יכולת מרשימה לצאת להתקפות מעבר אבל עדיין נותר לראות איך זה יעבוד מול קאדיס ושות’…

המחצית הראשונה נראתה לא רע בכלל, וזה נעשה בעיקר בגלל שההרכב היה חזק בהרבה ממה שראינו בשאר שלוש המחציות (זה היה כנראה ההרכב הכי חזק שלנו למעט רק קרוס במקום מודריץ’), וכמובן זה שאכן לא היה שם מערך יהלום אלא באמת משהו אחר שאני גם כן לא לגמרי יודע בדיוק איך להגדיר אותו. אבל זה היה נראה לא רע.

ושוב, גם אני חושב שזה עדיין מיותר לחלוטין ויש מקום ב-95% מהמשחקים להכניס שחקן התקפה נוסף במקום אחד מהקשרים.

אגב, מה שהכי מעניין זה במקום מי אמבפה ייכנס. רודריגו יירד לספסל?

הייתי שם בהרכב החזק שלנו את מיליטאו במקום אלאבה, את קרוס או פדה (שיחזור כבר לעצמו!!) במקום מודריץ’, ואסקז במקום קרבחאל וכמובן קורטואה. עדיין לא היה ההרכב החזק ביותר אבל בהחלט מספיק חזק. בכל מקרה היכולת פחות מעניינת כרגע, אלא הרעיון. בעיקר הוקל לי כשראיתי שאנחנו לא משחקים ביהלום קלאסי.

במידה ואמבפה מגיע, במשחקי הליגה לדעתי נפתח עם אמבפה וצמד הברזילאים, כשבלינגהאם ישחק במקום אחד הקשרים. במשחקים הגדולים לעומת זאת לדעתי נשחק עם קישור מעובה יותר ואמבפה במקום רודריגו. לפחות זה מה שאני מקווה.

שער ה-AS הבוקר עם מבט לקלאסיקו הגדול הלילה: “קלאסיקו אמריקאי” - ג’וד בלינגהאם שכבר הבקיע, מצד אחד, ואילקאי גונדואן המנוסה והפנטסטי בצד השני - הם החידושים העיקריים של שתי הקבוצות| 80 אלף אוהדים צפויים להיות באצטדיון| ריאל מדריד - ברצלונה ישוחק בפעם השלישית בארה"ב והקטלונים ניצחו בפעמיים הקודמות| ארדה גולר לא ישחק, ואצל בארסה - גאבי ככל הנראה חוזר לסגל.

לקלאסיקו לא באמת צריך ‘הקדמה’, אבל אם כן, המשפט של טוני קרוס מהדהד: “בקלאסיקו אין משחקי ידידות”. כשריאל מדריד פוגשת את ברצלונה זה משחק מיוחד. התחממנו עם ניצחון 2:3 על מילאן הבינונית, נגד מנצ’סטר יונייטד זה היה נראה יותר טוב (0:2) עם שני גולים נפלאים והפעם מחצית ראשונה טובה, וכעת מגיע המבחן האמיתי נגד אלופת ספרד הגאה.

אחרי מיאמי 2017 – ברצלונה ניצחה 2:3 (ותראו את ההרכבים שהיו אז – כדי לגרום לכם להתגעגע) ולאס וגאס 2022, אז ברצלונה ניצחה שוב – מגולאסו של ראפינייה – מגיע תורה של ריאל מדריד להגיב. שחקן אחד מרכזי בכל צד עם קלאסיקו ראשון ולא רשמי – ג’וד בלינגהאם מהצד שלנו, אילקאי גונדואן מהצד שלהם. “בלינגהאם וגונדואן הם החידוש הגדול ביריבות הניצחת והתוססת שתמשיך בארה"ב. האנגלי כבר זורח, בארסה קצת נתקעה כרגע בשל קלקול הקיבה של שחקניה”, נכתב. המשחק נגד יובנטוס בוטל, זה ממש כמו ‘כוח עליון’. אבל בארסה גם כן שיחקה משחק אחד, ונכנעה 5:3 לארסנל. צ’אבי דיבר על האינטנסיביות והאגרסיביות של ארסנל, ונראה שבארסה תעתיק את הסגנון כעת.

ריאל מדריד תקבל בחזרה את טיבו קורטואה שלא שיחק עד עתה בשל אי נוחות קלה, הוא יחליף את אנדריי לונין כמובן. ארדה גולר עדיין לא שם. ההרכב החזק יפתח, עם ג’וד מתחת לצמד הברזילאיים ויניסיוס ג’וניור ורודריגו. נראה שפראן גארסיה יועדף שוב על פני פרלאן מנדי, אפשרות שטוני קרוס יחליף את לוקה מודריץ’, סימן שאלה לגבי אורליאן טשואמני.

חוסלו שוב יפתח על הספסל ואגב נכתב על ‘חשבון לסגור’ מבחינתו עם ברצלונה. הוא כבש נגדה אשתקד ו’השתיק’ את הקאמפ נואו בתיקו 1:1 ומנגד ראה את ברצלונה חוגגת תואר על הפרצוף שלהם בקורנייה אל-פארט עם אותו 4:2 ולבסוף הפריקוס נשרו. כשחקן אספניול לשעבר, מעבר לכך שזה יהיה הקלאסיקו הראשון והלא רשמי שלו - חוסלו מגיע טעון.

בצד השני, בארסה, שהתבססה על הגנת ברזל פנומנלית אשתקד, עשויה לשחק עם ארבעה קשרים. אוריול רומאו ששב הביתה יחד עם גונדואן, פרנקי דה יונג ופדרי בעמדה קדמית יותר, כשעוסמאן דמבלה (דיווחים על מעבר אפשרי לפריז סן ז’רמן – אתם יודעים למה), על הספסל. רונאלד אראוחו כנראה יהיה שוב ‘אנטי ויניסיוס’, אפשרות שגם ז’ול קונדה ינוסה בתפקיד. גאבי שלא שיחק נגד ארסנל חוזר לסגל ומהווה אלטרנטיבה. איניגו מרטינס עדיין לא כשיר. רוברטו לבנדובסקי, ראפינייה ופראן טורס היו אלו שכבשו ב-5:3 נגד ארסנל. הנה ההרכבים המשוערים:

הקבוצה עמדה בשני המבחנים שלה עד עתה עם הכדורגל והתוצאות – וגם אני: הצלחתי לקום. לא חשוב באיזה שעה הזויה היה יוצא לדרך הקלאסיקו – אני שם, זה ברור. רוצה לנצח. בקלאסיקו אין משחקי ידידות. יש לנו ‘פיגור’ לסגור - עם מיאמי 2017 ומה שהיה אשתקד, ואני מקווה לראות שחקנים עולים בטירוף כמה שאפשר, לא אשתמש במילה נקמה אבל כן רצון ‘להחזיר’ על עונת הליגה והקלאסיקו האחרון בקאמפ נואו (לא הפארטידזו של קארים בנזמה אלא זה בליגה).

כבר אמרתי: מילאן קבוצה בינונית מאוד, רמה אחת מתחת לגדולות של אירופה, ומנצ’סטר יונייטד עם אוסף שמות מרשים יותר אבל זה עדיין לא זה, וכמובן שהשער המהיר עזר לנו. רוצה לומר: ברצלונה היא ה-מבחן שלנו הקיץ, מדבר מקצועית, לא רק יוקרה. אנחנו פוגשים קבוצה עם משחק הגנה אדיר – הן בחיבור של חוליית ההגנה והן ברמה האישית – אם זה רונאלד אראוחו, אם זה ז’ול קונדה, השוער כמובן. כאן נצטרך להיווכח ולראות איך שחקני ההתקפה שלנו מגיבים לאגרסיביות, מתמודדים עם שחקנים מהירים, קו ההגנה שלהם גם יהיה פחות גבוה אני מניח – לא נתפוס אותם עם המכנסיים למטה כמו את יונייטד.

הרבה ציפייה מה יכולה לעשות השלישייה ויניסיוס-רודריגו-בלינגהאם, עם חילופי מקומות, אני רוצה לראות את ג’וד כמה שיותר קרוב לשער, אם כי בהרכב האידיאלי שלי הוא חלק משלישיית הקישור וחוסלו שם שרעב לטרף – מחכה ברחבה לכדורים. הגבהות, כדורי רוחב, אפילו קיר. לעומק אי אפשר לשלוח אותו, זה נכון, הוא צריך כדור לרגל. והמאבקים שלו נגד ברצלונה מעניינים. גול של אחד מהברזילאיים שייתן להם עוד ביטחון זה תמיד טוב.

פראן גארסיה שמבחינתי אמור לשחק במקום פרלאן מנדי – יפגוש את ראפינייה שאוהב לחתוך לאמצע, גם כן דו-קרב מעניין, הכנה עבורו למשחקים הגדולים.

אלמנט נוסף הוא הלחץ הגבוה, בעונה שעברה מבחינתי על אף שטשואמני >>קאסמירו בעניין הזה וכן ההתקדמות של פדה ואלוורדה או הנוכחות של קמאבינגה – לא ראינו את הקבוצה משתדרגת. ריאל עדיין פאסיבית מאוד בחלקים רבים של המשחק ולא מסתערת וחבל. זה אחד המאפיינים של קבוצה גדולה לדעתי. תסלחו לי אבל אני עדיין נוסטלגי – הולך להרכבים ב-2017 – ומתגעגע, ואני בטוח שגם אוהדי ברצלונה, על אף ששתי הקבוצות עם חילופי משמרות, רשמו הישגים מאז וכן הלאה. כן, היה בא לי לראות את סרחיו ראמוס הערב, הגרסה הישנה, ואת מרסלו, ובצד השני לא חסר. שיהיה לילה לבן מה שנקרא. האללה מדריד!

יש הרכב! “הרכב העתיד”, כל הצעירים, למעט פראן גרסיה על חשבון מנדי ככל הנראה זה ההרכב שלנו העונה.

טיבו
מנדי, אלאבה, מיליטאו, דני
קמא, טשוא, פדה
ג’וד
ויני, רודריגו

שימו לב לאיך אנצ’לוטי מעמיד את השחקנים. אם השיטה מהמשחק הראשון תמשך, אנחנו נשחק במערך שמשתנה בהתאם לסיטואציה. מאוד מסקרן לראות האם אנצ’לוטי ימשיך בזה. סיכום זריז לאלה שלא ראו את המשחק:

כך נראה כשנתגונן. ג’וד יכנס לצד טשואמני, נתגונן עם דאבל פיבוא של השניים (כך טשואמני מגן גם הכי טוב, כאחד מדאבל פיבוט), קמא ופדה יעזרו יותר באגפים אבל עדיין יתרמו ללחץ באמצע.

כך נראה כשתנמודד מול לחץ גבוה. דאבל דאבל פיבוט, וה"חלוצים" שלנו בורחים לאגפים. השיטה הזאת הופכת למאוד פופולארית בליגה האנגלית וזה למעשה הקלף הגדול של דה זרבי וההצלחה שלו עם ברייטון העונה. למי שלא מכיר, ניתן לראות הסבר מקוצר על השיטה כאן.

ככה אולי נראה כשנתקוף והמומנטום יהיה איתנו. הוספתי אולי כי אפשר היה לראות פחות או יותר את הכוונה, אבל הביצוע היה מאוד לא טוב במשחק הקודם. צריך לראות את זו באמת הכוונה ואיך זה יראה באמת. ממה שכן היה אפשר לראות, זה המון הצטרפות של המגנים, רודריגו וויני נכנסים יותר פנימה ולא תופסים את הקו, ג’וד חופשי לגמרי לעשות כרצונו, שזה אומר החלטה לגמרי שלו האם לרדת לאחור ולעזור בניהול המשחק, לשחק בין הקוים או לרוץ לעומק. אנחנו ננסה מדיי פעם להעמיס את אגף שמאל וליצור משחק מהלכים שוברי איזון, אבל אני לא חושב שעל זה יתבסס המשחק שלנו בניגוד לשנים קודמות.

נצטרך לראות כיצד אנחנו נראה כשנפעיל לחץ גבוה. את זה לא הצלחתי ממש להבין.

אמנם משחק לא חשוב אבל אני מחכה לו בכיליון עיניים. לא חשובה לי התוצאה, חשובה לי הדרך. לראות איך רביעיית הקישור הזאת מתפקדת ביחד, ואני לא אשקר, יש בי גם איזשהו פחד לראות איך פדרי מנטרל את כולה ושולט במשחק. חשוב לי לראות איך אנחנו לוחצים, איך אנצ’לוטי פתר את בעיית הנוכחות בהתקפה שהייתה במשחק הקודם, והאם ההגנה נראית יותר יציבה. במשחק הקודם היא הייתה מסננת למרות שהיונייטד לא הצליחה להבקיע.

האלה מדריד!!

מתי המשחק לפי שעון שלנו ? האם זה בחצות הלילה ? כלומר עוד שעה וחצי בערך ?

כן

התחלנו
#וינילפנדל

חשבתי שהוחלט שרודריגו ומודריץ יהיו בועטי הפנדלים העונה.

הדבר הכי טוב שיכל לקרות לנו הלילה, כל השאר בונוס.

טיפשי לתת לויני לבעוט פנדלים, כל החטאה תוציא אותו מאיזון וזה גם ככה דבר די פשוט לקבוצות בליגה הספרדית לעשות

וניסיוס במשחק זוועה, 3 איבודים מטומטמים שלו הפכו למתפרצות מסוכנות, בלי פעולה חיובית עד עכשיו.

מיליטאו כרגיל מחלק מתנות, ממצב של כלום נתן להם כדור חופשי שממנו השער.

הקישור מצויין בנתיים

קרבחאל עדיין בפרישה

מכל מצבת הקשרים המפוארת שלנו, כולל רכש המאה מיליון ג׳וד, קמאבינגה נראה עם הפוטנציאל הכי מפחיד. יכול להתפתח להיות הקשר הכי מיוחד בסגל.

מרגיש לי כמו משחק פיפא כאשר הכדור לא רוצה להיכנס.

צ׳ואמני מעולה היום,גם קמאבינגה,ג׳וד פעלתן מאוד אבל יכל לעשות יותר במצב שהיה לו,ואלוורדה נעלם,למישהו יש מושג מה מנדי עושה על המגרש חוץ מלסדר לברצלונה מצבים? ועוד כשיש את פראן גרסיה על הספסל?

אופס,לא התכוונתי שתיפצע…

מקווה לראות את חוסלו במחצית השניה נכנס על חשבון אחד הקשרים.

יש קבוצה, אם זה יהיה הבסיס להרכב הפותח אז המצב יהיה טוב, הצטרפות של אמבפה תשדרג אותנו לאחת הטובות בעולם.

סוף סוף כדורגל מודרני חזק ומהיר, בנתיים נהנה מאוד.

יש למכור את מנדי, לספסל את קרבחאל ולתת לבלם הכי טוב בסגל מקום בהרכב במקום אלאבה.

קמאבינגה שחקן ענק.