אנחנו נהנה מאד מהקישור שלנו השנה, התחושה היא שהקבוצה יכולה לרוץ מרחבה לרחבה בשניות וכל אחד מהקשרים יכול לבעוט לשער או לתת פס חכם לגול.
אבל וואו, זה זועק כמה אין לנו נוכחות ברחבה.
וואו קמאבינגה.
הקישור שלנו נראה מפחיד וזה עוד ביום חלש מאוד של בלינגהאם.
הספקתי כבר לשכוח כמה ויניסיוס מעלה לי את הסעיף. באמת שאני לא אבכה אם אמבפה יגיע במקומו, גם ככה הם על אותה עמדה.
אני מקווה שפרז ולפורטה הבינו והפנימו שאסור לשחק בקדם עונה קלאסיקו. אין שום דבר ידידותי במשחק הזה. גם היוקרה של היריבות נפגעת וגם קבוצה יכולה לגמור את העונה עם פציעה לא מתוכננת. ועדיין 2 נקודות בולטות.
1- לויני פשוט יש טכניקת בעיטה עלובה. מקווה שהוא יבין מיוזמתו שהוא ממש לא בכיוון להיוץ הבועט הבכיר שלנו.
2- טר שטגן שוער וואו.
וואלה אני מרוצה. שהיום נחמיץ את הפנדל, שהתרגיל שברצלונה עובדת עליו יעבוד היום, שויני יסריח את המגרש, שמנדי יסדר להם את ה2-3 מצבים שהם יגיעו אליהם. אבל! אבל אנחנו משחקים טוב, מבטלים את הקישור (המעובה) שלהם, מגיעים למצבים, וניכר שאנחנו עדיין לא נותנים את כל מה שיש לנו.
מה כן אפשר ללמוד מהמחצית הזאת. מעבר לכך שעדיין הקבוצה לא מתואמת, שויני מחוץ לעמדה שלו כמו דג ביבשה, שמנדי וקרבחאל בעיה לא פשוטה עבורנו, את כל זה כבר ידענו. מה שכן חדש זה הניסיון לשחק על הגובה של בלינגהאם כשהוא נכנס מקו שני לרחבה. 3? 4? 5 פעמים במחצית אחת? חלאס, טיפה גיוון.
בתחילת המשחק ניסינו להיות ריאקטיביים ולצאת להתקפות מהירות. זה דיי עבד והגענו למצבים, אבל אחרי השער ברצלונה הלכה אחורה והכריחה אותנו ליזום יותר. אנחנו מסוגלים לעשות את זה, זו ההרגשה שלי, אבל למרות זאת חוסר התיאום וזה שרודריגו וויני נראים אבודים במערכת הזאת מאוד מקשה עלינו.
אין לי שום דבר מיוחד שאותו אני ארצה לראות מחצית שניה, אולי ניסיון נוסף לשחק בצורה ששיחקנו מול היונייטד. בהמשך קרלו יהיה חייב למצוא פיתרון לויני אם הוא רוצה להמשיך עם השיטה הזאת.
אני לא שוטף לאופטימיות לגבי המערך הזה, לדעתי לאורך זמן אין סיכוי שהוא יעבוד, אין לנו את הכלים המתאימים. ג’וד הוא בוקס טו בוקס קלאסי לא פייק 9, ויניסיוס שחקן אגף מובהק ואבוד באמצע, רק רודריגו באמת ורסטילי מספיק עבור השיטה וגם הוא מתחיל עם הרגל החזקה קרובה לקו שזה פחות העוצמות שלו.
כמובן שמערך כזה מצריך גם 2 מגני על חלל עם יכולת לשרוף את האגף ולתמוך בהתקפה בעוד לנו יש בצד אחד בית אבות ובצד שני שחקן שאני לא בטוח שהוא כדורגלן בכלל. חייב חלוץ.
לא נעים, והסוף נורא. אהבתי את קצב המשחק ואת הדם החם מצד שתי הקבוצות, קצת אגרסיביות אבל לא ברוטאליות, ככה צריך להיות קלאסיקו. כנראה שזה הגורל שלנו להפסיד לברצלונה כל פעם בקלאסיקו בארה"ב (3:0), וכעת זה 3:0 תרתי משמע, עלבון מוחלט בדקות האחרונות, זה כבר מגעיל. הגענו ליותר מצבים מהם והיינו לא פחות טובים אבל זה לא מספיק לי, זה היה המבחן הגדול יותר מבין משחקי ההכנה נגד קבוצה חזקה. אני רוצה שנהיה טובים מהם וזה פשוט לא קורה. לא מעט בגלל המאמן. זה ריאל קלאסי לחטוף את שני השערים האלה ולרדת מובסת. גם אם הלכנו התקפה בכל הכוח, זה בסדר? למה אף פעם זה לא קורה הפוך?
לא מבין את החגיגות כאן לגבי הקישור - אין לחץ גבוה, אין הצטרפות מקו שני למעט ג’וד בלינגהאם שפספס כמה פעמים את התזמון לנגיחה (בשני המשחקים הראשונים כמעט הכל הצליח לו, זה היה צפוי), וכל מתפרצת טובה שלהם הייתה חצי גול. אם עם קישור כזה אנחנו לא מראים שרירים, ללא צמד הוותיקים שלמעשה הופתעתי כשסופסלו - אז מתי כן? הגול הראשון שחטפנו זה גם גול מצחיק, יכול לקרות, אחלה תרגיל של ברצלונה אבל היינו מאוד נאיבים, שחקנים לא במקום, ממש נרדמו. פעם אחת דויד אלאבה שיחק בצד שמאל והרים כדור אחד אדיר…
בניגוד למה שכתבתי, אורליאן טשואמני עשה התקדמות מסוימת, גם בהגנה וגם בהצטרפות שלו להתקפה, בעיקר הטיל הזה למשקוף.
אין לי בעיה עם הפנדל הנוראי של ויניסיוס ג’וניור, זה קורה, אבל עד לדקה ה-80 הוא לא עשה אף פעולה התקפית נורמלית. חזר ל-2020 למשל. מחליק ברגע האמת עם מצב גדול מתוך הרחבה, דריבלים לא ממש מועילים, הוא גם לא רץ יותר מדי בניגוד לרודריגו שעוד ניסה להפעיל לחץ על ההגנה - למה?. מקווה שזה היה המשחק הרע שלו. כמובן שאם זה יקרה בליגה לעתים תכופות זו תהווה בעייה. אין מספיק שחקנים שמצטרפים להתקפה, זה לא יעזור. רודריגו לא יכול בכל התקפה לעבור שלושה שחקנים. ואין למי למסור.
זה קרלו אנצ’לוטי קלאסי לפתוח היום עם פרלאן מנדי, אי אפשר לדחוף אותו איכשהו לפריז סן ז’רמן או משהו כזה? איטי, מסורבל, מנותק, איבודי כדור שטותיים שכמעט עלו בגול, מזל שהוא היה צריך לצאת. לא הייתה שום סיבה לא לתת לפראן גארסיה לשחק, הילד יודע גם לעמוד בהגנה. היה אפשר להכניס את חוסלו כבר במחצית ולהעז במשחק אימון. צריך מישהו שיזרוק את עצמו לכדורים. קרלו שמרן מדי ומעצבן מדי. שני הוותיקים פגעו לנו בקצב. המערך לא מתאים לנו, אנחנו חייבים כנפיים. עזבו אותי מהיהלום. זה לא שיש לנו את קאקה של 2003/04 ואת אנדריי שבצ’נקו מקדימה וקאפו בצד ימין. האללה מדריד
איזה קורע לראות את החגיגות של שחקני ברצלונה:joy:
משחק טוב,הגענו למספיק מצבים כדי לכבוש 3-4 שערים,אבל אי אפשר להתעלם מהבעיות שיש במערך הזה ובמיוחד בבחירת השחקנים של אנצלוטי,מבטל לגמרי את רודריגו וויניסיוס,ב 4-3-3 ניראה הרבה יותר טוב,במיוחד עם חלוץ אמיתי בשפיץ.
תעזבו שנייה את השחקנים, אבל צאבי מפרק את אנצלוטי כמעט בכל משחק, וצאבי הוא לא איזה מאמן גדול.
זה הדבר שהכי מפחיד אותי, אנחנו פשוט קבוצה ללא מאמן.
מה שקרה היום לא יחזור, אנחנו לא נצא עם 5 משקופים במשחק אחד והם לא יכבשו כמעט מכל מצב, אבל זאת חתיכת דגל אדום.
גם אנחנו, תנוח.
מי שמנצח לנו ת’משחקים זו פורטונה, פעם היא אתנו פעם היא אתכם, היא אוהדת של יונייטד בכלל…
ויניסיוס צריך את אמבפה. אותו דבר רודריגו.
פרז צריך לנסות לסיים את הסאגה הזאת מהר. לכאן או לכאן.
- ויניסיוס פשוט נראה אחרת לגמרי ב4-3-3, וצריך לקחת את זה בחשבון. כמשחקים 4 4 2 איתם זה יותר כמו 4 4 0.5.
- חבל לשחק עם קרוס ומודריץ יחד, איבדנו אינטנסיביות ככה.
למעשה הדגלים האדומים שהיו במשחק התממשו היום. ויני ורודריגו לא מרגישים בנוח במערך הזה והולכים לאיבוד, ההגנה מסננת. אגב, היום לא ראינו שום דבר מפדה שוב. בלינגהאם חוסל על ידי אוריאול רומאו שהיה דבוק אליו (אותו דבר פדרי שחוסל ידי קמא), ומי שהיה צריך לקחת את המושכות היה פדה. מדאיגה אותי היכולת שלו.
בנוסף לזה שום דבר שראינו מול יונייטד לא קרה היום. יהלום קלאסי וישן בלי שום דבר מיוחד. פשוט מתסכל. מחצית אחת כזאת קיבלנו וחוזרים למקובעות הישנה מפעם.
יש לנו 6 מגינים ימניים יותר טובים מקרבחאל בסגל ועדיין קרבחאל ישחק בכל משחק העונה.
גם המגן השמאלי הספרדי הזה לא נראה שידרוג על פני מנדי.
לא מבין את אנצ’לוטי, אלאבה שמאלה נאצ’ו ימינה מיליטאו ורודיגר במרכז וההגנה משתפרת פלאים, הוא ממשיך להתעקש על החרא הזה של קרבחאל בימין ואלאבה בלם.
וניסיוס עם 3 פעולות טובות היום, כולם אחרי שעברנו ל 433
קרוס ומודריץ’ היו חייבים לעזוב.
אין פה דגל אדום. לא היינו מספיק טובים כדי להביס את ברצלונה למרות המזל הרע, אבל עשינו מספיק כדי לנצח.
אני אכתוב זאת שוב, קיין יהיה מושלם לסגל הנוכחי שלנו, הוא השחקן שיכול לשדרג אותנו הכי הרבה כרגע, היכולות שלו זה אחד לאחד מה שהסגל הנוכחי חסר.
הקבוצה הזו לא תגיע לשום מקום עם חוסלו כ-9 המוביל שלה.
הבעיה שגם אם אמבפה יבוא אנצלוטי לא ישחרר מהמערך הזה ופשוט ישים אותו במקום רודריגו כחלוץ ליד ויני,הבעיה הכי גדולה שלנו לפני מגן ימני,חלוץ ומה שתרצו.
https://twitter.com/madridxtra/status/1685437397494824960?s=46&t=R2lcA26gQA8WZ4TiG_SfKQ
עוד שנה זה נגמר…
התוצאה מאוד לא משקפת.
הבעיה העיקרית במערך שלנו היא שגם ויני וגם רודריגו מקבלים המון כדורים עם הגב לשער במקום לרגל וזה מאוד פוגע במשחק ההתקפה השוטף.
מנדי וקאבחאל הם שניהם אסון האגפים, אבל לפחות לקרבחאל יש חוכמת משחק שעוזרת לו לפעמים לצפות מהלכים. מנדי הוא פשוט אסון מהלך, אין לו התקפה, הוא לכל היותר סביר בהגנה ותחת לחץ הוא ממש נטל.
אהבתי שלחצנו בהתחלה, אבל רואים עדיין שהלחץ הקבוצתי לא מספיק מתואם ולא מספיק איכותי, יש את כל הכלים הפיזיים, אולי עם מאמן אחר זה יכול להצליח…
בכל אופן ריאל הקבוצה היותר טובה. אנחנו נואשים לשחקן עם רגל מסיימת.
מאוד לא נעים להפסיד 3-0, והייתי יכול לומר ‘לא נורא בסך הכל משחק הכנה’, אבל מרגיש לי אחרי איך שאנצ’לוטי דיבר כאילו לא הולכים להילקח מסקנות ממה שקרה אתמול. לא יכול להיות שתפסיד לברצלונה 3-0 ואז תגיד “אבל פגענו בקורה חמש פעמים”. אתה לא יכול להפסיד לברצלונה 3-0, ברצלונה הזאת, ואז להגיד שיחקנו טוב ואנחנו ממשיכים ככה.
נכון, היו גם צדדים חיוביים במשחק. ונכון שגם סבלנו מחוסר מזל, כמו גם שלברצלונה הכל נכנס אתמול. ועדיין, זה לא הכל רק עניין של מזל, יש לנו בעיות ברורות בהגנה ובהתקפה שהיו קיימות גם במשחקים הקודמים, והיום באו לידיי ביטוי. אנצ’לוטי אמר במשחקים הקודמים שצריך להשתפר ושהוא רואה את הבעיות, אבל אני לא רואה איך הוא פותר אותן. מלבד כניסות לעומק של בלינגהאם וניסיון לשחק על הגובה שלו, לא הייתה לנו התקפה.
בדרך כלל אחרי משחקים כאלה הייתי מחפש את הצדדים החיוביים ומה בכל זאת אפשר לשפר. הייתי אומר ששיחקנו טוב, שעדיף להפסיד במשחק הכנה וללמוד מהטעויות, מאשר לנצח ולא ללמוד כלום. הייתי אומר שהחתרות מולם בריאה לנו וטוב שיש את ברצלונה חזקה, ושהפסד שכזה שם לנו מראה מול הפרצוף ומוריד את כל המועדון לקרקע, מהשחקנים (כן ויני לוחם השיוויון אני מדבר עליך), ועד לפרז דרך אנצ’לוטי והצוות המקצועי.
אבל הפעם מרגיש כאילו אני לא יכול לומר את זה. פשוט מרגיש לי שאנחנו שקועים בתחת של עצמינו קצת יותר מדיי וכולם בטוחי בצדקת דרכם, ואין עם מי לדבר. אני מקווה שכרגע באמת הכל נראה אפור הרבה יותר ממה שזה באמת, שעוד תקופה נמצא את הגרוב כי זו בכל זאת קבוצה חדשה,ואין מה לעשות - לוקח זמן לבנות קבוצה. אחרת, העונה הזאת הלכה לפח. ואני לא מדבר על תיארים, אני מדבר על זמן וניסיון שהקבוצה הזאת צריכה כדי לממש את הפוטנציאל שלה. יהיה עצוב אם נבזבז עונה שלימה שהקבוצה לא התקדמה בה בשום מובן.
נקודה נוספת שאני רוצה לדבר עליה היא הבעיה המנטלית שיש לנו מולם. לא יכול להיות שנשכב עליהם מחצית ראשונה (כדורים נכנסו או לא זה פחות הקטע) ואז כשאנחנו בפיגור נעלה מולם למחצית שניה, נתבטל לחלוטין ונלך אחורה. חלק מזה זה הטקטיקה של לגרור אותם החוצה ילצאת למתפרצות, אבל נתנו להם לחלוטין להשתלט על המשחק ובסופו של דבר הם ידעו לנצל את זה. יש לנו קושי מנטלי גדול מולם וזו אחת הציפיות שלי מאמבפה, שיתן לשחקנים האלה סופסוף את הביטחון שיש להם מישהו שהם יכולים לסמוך עליו, כמו שאז רונאלדו היה עבור הקבוצה הקודמת.