מה אסנסיו עשה שהוא ברוב ההרכבים?, לא שהשאר טובים דרמטית ממנו, אבל לפחות מהם יש טיפה ציפיות.
לעניין מבחינתי רודריגו, בנזמה והאזר
מחזיק בדרכון ספרדי, מעבר לכך הוא שחקן ברמה של אוססונה במקרה הטוב
שלוש שנים עם טיבו קורטואה | הבלגי הגיע אחרי מונדיאל מעולה עם הנבחרת והגשים את חלום ילדותו. הוא שם מאחוריו את הפתיחה הקשה במדריד (זוכרים שהאוהדים צעקו לו אחרי התבוסה נגד אייאקס - “אתה סופג חמישה שערים מארבע בעיטות”?) השכיח את קיילור, מרגיש בכושר הטוב בקריירה שלו והולך וצובר כוח ומנהיגות גם בחדר ההלבשה. אחרי עונה ריקה אשתקד שגם בה בלט לטובה (בדגש על הגומלין באנפילד נגד ליברפול בו שמר על שער נקי) - תהיו בטוחים שהוא רוצה לשחזר את 2019/20: כלומר לזכות שוב באליפות ואם אפשר גם בזאמורה. “אני לא יכול להאמין שאני כאן כבר שלוש שנים, גאה להיות חלק מהמשפחה”, כתב ברשתות החברתיות.
ההצלות שלו| המספרים שלו:
עונת 2020-21: 51 משחקים (מתוך 52)| 4,590 דקות| 44 ספיגות| 21 פעמים שמר על שער נקי
עונת 2019-20: 43 משחקים (מתוך 51) | 3,855 דקות| 32 ספיגות| 21 פעמים שמר על שער נקי - תואר הזאמורה
עונת 2018-19: 35 משחקים (מתוך 57)| 3,150 דקות| 48 ספיגות| עשר פעמים שמר על שער נקי
מודריץ’ "ימשיך לסחוב את העגלה", מחמיאים ב-AS. הקשר שאוטוטו יהיה בן 36 ימשיך בדיוק מאותה הנקודה בה אי אפשר היה לוותר עליו אשתקד ורשם 48 משחקים - העונה השלישית הכי עמוסה שלו. לאור פציעתו של קרוס חשיבותו אף רבה יותר. ביום שבת הוא יחל את עונתו העשירית בלבן וחסרים לו רק תשעה משחקים כדי להגיע ל-400 הופעות. אגדה וקפטן לפחות מבחינתי גם בלי סרט. שלא ייגמר לעולם ורק תחשבו כמה יהיה קשה להיפרד ממנו בבוא העת. תהנו מכל דקה של הקוסם הקרואטי שלנו!
אז מי יהיה הבלם הרביעי שלנו העונה? עדיין לא סופי אך במארקה משוכנעים: ויקטור צ’וסט ששיחק אשתקד בגביע נגד אלקויאנו - יושאל לקאדיס כדי להשתפשף וחסוס ואייחו שרשם אשתקד 34 הופעות בגרנאדה (שיא קריירה עבורו) ינסה לשכנע אותנו בגיל 24 שתפקיד הבלם המחליף במועדון לא גדל עליו. ולחשוב שפעם נאצ’ו היה הבלם הרביעי שלנו או ריקרדו קרבאליו…
בסוכנויות ההימורים מציבים את ריאל כפייבוריטית לזכייה באליפות עם יחס של 2.25 כשהעזיבה של מסי כנראה טילטלה את יחסי הכוחות. ברצלונה שנייה עם יחס של 3 ואתלטיקו עם יחס של 3.25. ורביעית? סביליה של לופטגי עם יחס של…21.
קצת על משחק ההכנה אתמול נגד מילאן: העיתונאי מריו קורטגנה טוען שזה נשמע כמו משפט מהעבר אך בייל ואיסקו היו הבולטים בחצי הראשון אך בעיקר ‘מזהיר’ את אנצ’לוטי לגבי הצעירים: “זה יהיה בלתי נסלח אם אנצ’לוטי והמועדון לא יידעו איך לדאוג לאנטוניו בלאנקו ומיגל גוטיירס. הם ללא ספק שווים מקום בסגל וצריכים לשחק”| דויד אלאבה לאחר הבכורה הלא רשמית נגד מילאן: “היה כיף גדול לשחק בפעם הראשונה במדי ריאל עם החולצה המיוחדת הזו ולעיני אוהדים מהמדינה שלי. אני מרגיש מאוד בנוח בקבוצה ורואים את זה. כפי שאמרתי - קיבלו אותי נהדר, בברכה, מהיום הראשון. אני מנסה לעזור לקבוצה להשתפר בעזרת התכונות שמאפיינות אותי והיכולת שלי”.
עוד כותרות: מארקה: מחמאות לבייל ואיסקו (משום מה), אתם מכירים את זה “שחקני הרכש של אנצ’לוטי”. על אלאבה נכתב שמספר 4 של ראמוס לא גדול עליו. בייל, אגב, פספס הזדמנות לכבוש בלבן אחרי 566 ימים. “זה לא היה המשחק הכי מדהים של הקיץ אבל יש כמה דברים טובים במדריד”.
ה-AS ביקורתי יותר: “הבצורת האינסופית של ריאל נמשכת”. “היא הייתה טובה ממילאן אבל שוב לא הצליחה לכבוש. בייל שהחמיץ פנדל ואיסקו - נראו טוב ובעיקר אלאבה”. “שוב לליגה וכמעט אין חדשות במדריד. היו כמה אורות אך הצל הרגיל, אין התקפה בלי בנזמה. ריאל מוגבלת באיזור. זו הסיבה שהאוהדים צועקים ‘אמבפה’”.
היום שאחרי הניצחון 1:4 על אלאבס במחזור הפתיחה:
למי שרוצה קצת פרופורציה כמה הניצחון על חביב לפחות ברמת התוצאה, הרי שרק שלוש פעמים בעבר השיגה ריאל ניצחון חוץ גבוה יותר במחזור הפתיחה. בין היתר 0:4 בקאדיס של הקינטה דל בויטרה בסוף שנות ה-80 (1987/88), 1:5 ב-1995/96 על ראיו וייקאנו כאמור השישייה בסראגוסה עם מוריניו באליפות השיאים ב-11/12.
קרלו אנצ’לוטי שניצח במחזור הפתיחה בכל אחת משלוש העונות שלו בקבוצה ורשם ניצחון 90 במשחקו ה-120 בריאל, סיכם את הבכורה המחודשת: “במחצית הראשונה המשחק התנהל בקצב איטי ולא היינו טובים ואז השתפרנו. הזאר היה טוב כמו כולם, הוא לגמריי בעניינים. אני לא יודע אם בייל מחוייב יותר משנים עברו כי לא הייתי כאן. הוא עדיין לא בשיאו. בנזמה? הוא בשל יותר מאשר לפני חמש שנים. הוא עושה הכל, להגדיר אותו רק כחלוץ זה לקפח אותו. אני רוצה שנשחק בעוצמה עם ובלי הכדור. ויניסיוס? הוא מעולה באחד על אחד. אמרתי לו שכדי לכבוש הוא חייב לפעול מהר יותר - נגיעה או שתיים בכדור ולא ארבע-חמש”. על ההגנה: “אלאבה שחקן מאוד מגוון. הוא יכול לשחק כבלם וגם כמגן. וגם מרסלו, מנדי ומיגל רלוונטיים. נאצ’ו שחקן נהדר שמרוכז במשך כל 90 הדקות. הוא מגן ‘פסימי’ שחושש בכל רגע שאולי יקרה משהו רע”.
אדן הזאר קיבל את הציון 2 כוכבים מהמארקה. בספרד פרגנו לו פחות או יותר אחרי המשחק. “אמרנו שהוא נראה טוב בפן הפיזי וזה נראה ככה גם בכדורגל הערב”, נכתב במארקה שם החמיאו על העקב הגאוני לבנזמה (הבישול כמובן). הבלגי אמר: “הפגיעה בקרסול (כל הפציעות הללו) כבר יצאה לי מהראש ממזמן, אני הולך לתת את הכל עבור הקבוצה. התחושות טובות הן בפן האישי והן עבור הקבוצה. אנחנו כאן כולם כדי להבקיע שערים ואני מקווה שיהיה שינוי. אנחנו יכולים לעשות דברים טובים ביחד בחלק הקדמי. חשוב שתהיה חלוקה של כמה שחקנים שיבקיעו הרבה שערים. הכי חשוב שניצחנו מבחינתי ואנחנו רוצים להמשיך ככה”. על ‘הטריו ההתקפי’ עם בייל ובנזמה אמר: “טריו התקפי נדיר? אני מעדיף קבוצה נדירה ואיכותית וזה מה שיש לנו. שיחקתי עם בנזמה כבר שנתיים, הוא שחקן נהדר”.
נאצ’ו שסיים את הערב המרגש עבורו לא רק עם שער אלא גם עם סרט הקפטן, אמר לאחר המשחק: “המחצית השנייה הייתה טובה הרבה יותר מהראשונה, יצאנו מחוזקים. רצינו להשיג את שלוש הנקודות וזה היה חשוב מאוד. השער שלי? זה יותר עבודה של לוקה, הוא המאסטר. אני שמח לעזור לקבוצה. זו עונה ארוכה וקשה וחשוב להתחיל בצורה טובה. אלאבה? הוא שחקן עם הרבה מהירות וכוח והיה טוב בשני צידי המגרש. אני אעבוד קשה כדי לקבל את הדקות שלי, כמה שיותר - אשמח”. כשנשאל על בעיית השערים שלנו, ענה: “אנחנו עובדים כדי שהמשחקים האלה לא יהיו כה צמודים ולא יהיה לנו קשה לכבוש. לדעתי יש לנו הרבה פוטנציאל בחלק הקדמי”. הוא זכה לשבחים רבים בתקשורת כשתומאס רונסרו זעם על לואיס אנריקה שלא זימן אותו ליורו: “זה היה מסר עבור המאמן הלאומי, איזו פארטידזו!”. “הוא אף פעם לא זכה להכרה וליחס להם הוא ראוי”, הוסיף אלברו בניטו.
טיבו קורטואה כאמור רשם ציון דרך עם הופעת הליגה המאה שלו. בסיום המשחק חיכתה לו הפתעה כשקיבל חולצה מיוחדת מהנשיא פרס. השוער הביע את שביעות רצונו מההגעה לנתון הזה ולאחר הניצחון במנדיסורוסה: “זה הישג נהדר וגאווה גדולה. אני נמצא במקום הכי יפה בעולם ואני הולך לנסות להשיג יותר. לנצח את המשחק ה -100 בליגה זה מאוד חשוב, התחלנו את העונה ברגל ימין”. “אנחנו פותחים עם שלושה משחקי חוץ וחשוב לנצח עכשיו כשהקהל חזר. שיחקנו טוב וכבשנו ארבעה שערים במחצית השנייה. זה היה משחק שלם והיינו ראויים לשלוש הנקודות”.
כותרות העיתונים - שער המארקה: “התחילו עם הרבה רצון”. צמד לבנזמה בהצגת הבכורה של ריאל של אנצ’לוטי שהייתה עדיפה. אזכורים לעקב המבריק של הזאר שבישל. בסיקור נכתב שהגולים חזרו, שריאל של בנזמה מרגשת ו"ובכן, הטריו ההתקפי עם בייל והזאר לא רע. יש התקפה. הזמן לא משפיע על בנזמה שמצא את בייל והזאר הטובים כפרטנרים".
בעיתון מפרגנים בגדול: “אנצ’לוטי מלא בחדשות טובות אחרי הניצחון של ריאל אתמול”. הם מדברים על בנזמה ("פתח נהדר, וללא מסי בליגה וככל הנראה אם יהיה הפנדליסט - יתקרב לתואר הפיצ’יצ’י שכה חסר לו); על הזאר (“העקב הוא הרגע הזכור במשחק”); על אלאבה (“כמו עם קרוס בזמנו - נראה כאילו הוא כאן זמן רב”); על ויניסיוס (“הטיפ של אנצ’לוטי - פחות נגיעות בכדור. ומה אם הפעם זה יצליח?”); המצב הפיזי הטוב של הקבוצה הודות למאמן הכושר; וכמובן בעיית השערים שלפחות זמנית נפתרה.
שער ה-AS עם הכותרת כמו בסיקור באתר - “הרכש הוא בנזמה” בחזרתו של אנצ’לוטי. ציינו מעבר לצמד של החלוץ גם את שאר הכובשים ושהזאר הציג משחק טוב (סוף סוף הקסם שלו הופיע) ושזו הייתה גוליאדה: ריאל מצאה את האגרוף. רונסרו כהרגלו מגזים וטוען שזו הייתה תצוגה של אלופה. בנזמה קיבל כצפוי את הציון הגבוה של שלושה כוכבים.
שניהם פתחו בהרכב על חשבון הברזילאים והוחלפו סמוך לדקה ה-70. בכלי התקשורת בספרד לטעמי החמיאו להם יותר מדי. מה דעתכם על היכולת של הזאר ובייל והאם בנקודת הזמן הזו הם עדיפים על ויניסיוס ורודריגו? ב-AS הציגו את המספרים שלהם מאמש ונכתב “בייל והזאר מושיטים את החזה - על רקע הספקות הרבות סביבם הם השאירו רגשות טובים”. הזאר בישל בעקב כמובן, דייק ב-34 מ-37 המסירות ורשם רק ארבעה איבודי כדור. והכי חשוב: שעה לא רעה של כדורגל שהסתיימה כמנוחה ולא בגלל פציעה חלילה. בייל לא כבש או בישל אבל איים על השער שלוש פעמים במחצית הראשונה - יותר מכל אחד אחר, הצליח בדריבל אחד מתוך שניים ודייק ב-8 מ-12 מסירות.
כותרות העיתונים הבוקר:
שער המארקה עם גארת’ בייל: “החיוך שלו חזר” - תחת קרלו אנצ’לוטי הוולשי הרבה יותר מעורב ובוולדבבאס מבסוטים והמאמן מרוצה. “הוא אחר, פניו השתנו” ו"אין קשר לעידן זידאן", נכתב. "עזיבתו של זידאן וחזרתו של אנצ’לוטי היו אוויר צח עבור בייל. משחקן אדיש, ‘עובד מדינה’ וטייס אוטומטי – בייל מחובר, מחייך ומעורב, נראה כמו בנבחרת. גם העובדה שהפסיד את חולצה מספר 11 ל-18 – לא מפריעה לו. עוד נכתב כי “קרלו יודע לתת לו את המרחב” וציינו שוב את המספרים המרהיבים שלו בשנתיים אצל האיטלקי. המאמן כבר נתן לו לפתוח בהרכב במחזור הפתיחה. נזכיר כי בסיום עונת האליפות עם זידאן, הוא שיחק בסה"כ מאה דקות. “שחקן מיוחד זקוק ליחס מיוחד. ואם בייל דורש זאת – הוא ימצא זאת אצל אנצ’לוטי. בינתיים בייל עצמו נראה טוב בכל אימון”. בסוף הכתבה ישנו סקר אוהדים, קרוב ל-9,000 הצביעו וישנה אופטימיות מצדם. 61% מאמינים שהוא יעשה עונה טובה תחת אנצ’לוטי; 20% מטילים ספק בגלל איום הפציעות; 19% חושבים ששום דבר לא השתנה “הוא כבר היה כאן”.
שער ה-AS עם המטרות של קארים בנזמה: “זכייה בתואר הפיצ’יצ’י וחוזה חדש”. החלוץ חתום עד 2022 אך סיכם במועדון לעונה נוספת וחסרה רק הכרזה רשמית. הוא פתח את הליגה מעולה ובהעדרו של מסי יש לו סיכוי גבוה מאיי פעם לזכות בתואר מלך השערים.
בנושא אחר, בשעות הלילה דווח כי אמבפה הודיע לחבריו בחדר ההלבשה שהוא יישאר בפ.ס.ז’ בעונה הבאה. ריאל מדריד עדיין לא מוותרת אך כעת נכתב במארקה שארלינג הולאנד סומן כאופציית ב’. במועדון קיוו לצרפו אולי ב-2022 בתמורה ל-75 מיליון יורו בהתאם לסעיף בחוזהו (אלא שמסתבר כי הסכום עלול לעלות ל-90 מיליון יורו), אך נטען כי דורטמונד כן יכולה לשקול את מכירתו כבר עכשיו בהצעה של מעל מאה מיליון יורו.
חוסה מריה רודריגס בטור דעה במארקה: " ואלוורדה צריך לפתוח כבר בהרכב עשרה משחקים ברציפות . ככה הוא יפרוץ". הוא טוען שכולם חשבו שאנצ’לוטי יבחר באיסקו והמצלמות חיפשו את ‘הקוסם’ שפתח על הספסל. פדה היה סביר עד לדקה ה-62, עד שבזכות המהירות האדירה שלו הינדס את השער השלישי.
יש לו 103 הופעות בלבן (הופעת הבכורה הייתה עוד עם לופטגי - נגד פלזן בליגת האלופות באוקטובר 2018) אם כי רק בקצת יותר מחצי הוא פתח (62), ורשם 5,887 דקות משחק עם חמישה שערים ושישה בישולים. מה שמדהים הוא חוסר הסדירות, למרות שהוא מתחרה על המקום ב-11 עם שלוש אגדות של המועדון, שהציגו רמה גבוהה בשנתיים האחרונות. השיא שלו הוא שישה משחקים ברציפות ב-11. בעונה שעברה, בין ה-21 באוקטובר (ההפסד לשחטאר) עד ל -8 בנובמבר (ההפסד לוולנסיה בחוץ). בין לבין, בקלאסיקו בקאמפ נואו הוא היה נפלא וכבש את השער הראשון. הריצה השנייה הכי טובה שלו היא חמישה משחקים בהרכב בעונת האליפות, ממש-ממש לפני תחילת המגיפה (מה-29 בינואר נגד סראגוסה בגביע ועד ל-16 בפברואר נגד סלטה ויגו). על המחויבות שלו אין עוררין. ראינו אותו משחק עם קרסול נפוח באנפילד כמגן ימני. רק שהפציעות יעזבו…
זה היה היום שלו: אדוארדו קמאבינגה הוצג כשחקן ריאל מדריד . השחקן הגיע עוד קודם לכן, עבר את הבדיקות הרפואיות וערך אימון בכורה בוולדבבאס והתקבל בתשואות ובמחיאות כאפיים על ידי המאמן וחבריו החדשים. בהמשך חתם על חוזה כמובן עד 2027. נראה שלאור מצב הסגל שלנו לא רק שייכלל בסגל נגד סלטה ויגו כבר ביום ראשון ויקבל דקות, אלא לכו תדעו - אולי אף יפתח בהרכב. בקיצור, “החלום של קמאבינגה מתחיל” כפי שכתבו ב-AS. קמאבינגה הוא הצרפתי ה-19 במועדון. מבין “הזרים” הרי שרק לארגנטינה (24) ולברזיל (29) היו יותר נציגים בריאל לאורך השנים.
הנשיא פרס היה הראשון לדבר ואמר על שחקן הרכש: " המועדון היום מברך על הצטרפותו של קשר צעיר שהולך להראות את כישרונו. הוא יודע עד כמה הדרך לכאן הייתה קשה. הוא יודע שריאל מצפה לקבל שחקן שנלחם על השגת החלומות הכי גדולים בחייו. מגיל צעיר הוא התכונן והתאמץ להגיע לכאן וללבוש את החולצה של ריאל והרגע הזה הגיע. הוא היה מבוקש על ידי כל אירופה כמעט על אף שהוא רק בן 18. אנחנו כבר שנתיים עוקבים אחריו ומכירים את האיכויות שלו. אדוארדו היקר, אתה כבר שחקן ריאל מדריד ואני מקווה שזו תהיה התחלה של קריירה נפלאה. עכשיו תלבש את החולצה של המועדון שזכה ב-13 גביעי אירופה, הקבוצה הטובה מכולן".
את החיוך שלו קשה היה לפספס. תארו לכם מה זה עבור קשר בן 18 להגיע לריאל מדריד ולהצטלם ליד 13 גביעי אירופה. מילותיו הראשונות של קמאבינגה כשחקן ריאל היו בצרפתית כמובן. בהמשך הוא יענה לשאלות העיתונאים. “אני מאוד שמח וגאה להיות כאן. אני רוצה להודות לנשיא ריאל מדריד ולמשפחתי, כי הם איפשרו לי להיות כאן היום. אם לפני כמה שנים היו אומרים לי שאני אהיה כאן. … לא הייתי מאמין לזה. האללה מדריד!”.
בהמשך אמר: “אני מאוד שמח וגאה להיות בריאל מדריד, זה אחד הימים הטובים ביותר בחיי. ההעברה שלי נסגרה בימים האחרונים אך זה סוד עם מי דיברתי ועם מי לא. אני ומשפחתי חשבנו מה האפשרות הטובה ביותר ולא היה לנו ספק שזה נכון כשריאל מדריד הופיעה. אני יודע שריאל עקבה אחריי כבר כשהייתי בן 16 אם כי לא היו שיחות. ההורים שלי מטפלים בכך”.
כשנשאל האם התחרות על המקום בהרכב מדרבנת אותו או מפחידה אותו, ענה: “התחרות מניעה אותי, אני הולך ללמוד הרבה מכל השחקנים כאן ברמה הטקטית והטכנית ועליי להוכיח את עצמי למאמן. אני בא כדי ללמוד. אני מוכן לשחק כבר עכשיו. המעלות שלי? טכניקה ואגרסיביות. אני אנסה לשחק כמה שיותר מהר ואני לא חושש שמעמדי בנבחרת צרפת יהיה בסכנה למונדיאל הבא. אני חושב קודם על על ריאל. העמדה האידיאלית שלי היא קצת מעל קו ההגנה. אני מסוגל להסתגל לעמדות רבות”.
על המועדון והזכרונות שיש לו: “אני מודע להצלחה האדירה בליגת האלופות, הערצתי את רונאלדו וזידאן. בנזמה הוא אליל של כל השחקנים הצרפתים, ראיתי את שיתוף הפעולה שלו עם ויניסיוס. הספרדית שלי? אני מדבר קצת, לאט לאט”
קרוב ל-25 אלף מצביעים בסקר המארקה: 57% חושבים שמקאבינגה לא יהיה שחקן הרכב מובהק אבל שיהיה חשוב כבר עכשיו. 22% טוענים שיש לו פוטנציאל להיות שחקן הרכב. 21% טוענים שהוא צעיר מדי ויהיה עוד שחקן סגל. דעתכם?
הולך עם ה57%. בסופו של דבר הוא משחק עם קאסמירו, קרוס, מודריץ וואלוורדה. גם אם ישתלב טוב ומהר ברוב המשחקים הגדולים הוא לא יועדף על פניהם. אני חושב שהוא מבין זאת. מקווה שבשנה הקרובה הוא יקבל דקות גם במשחקים פחות חשובים וגם כמחליף בשאר המשחקים.
כך או כך, השנה ארוכה ועוד יהיו פציעות, הרחקות ושאר ירקות.
מחכה בקוצר רוח לראות את כישרון העל הזה.
רכש מעודד מאוד.
שחקן שכשהוא יקח את המושכות הוא יכול להיות גיימ-צ׳נג׳ר רציני. הרבה זמן לא ראיתי קשר עם נתונים פיזיים וטכניקה כזו בגיל כל כך צעיר.
באופן כללי אני נורא מעודד מהצורה בה הכוכבים הסתדרו בסוף של החלון הזה. מכירה של אודגור ב40 מיליון והבאה שלו ב30 מיליון היא על סף הגאונות. מרטין לדעתי היה צומח להיות פה עוד שחקן 10 תלוש (איסקו, חאמס) שינגס פה ושם בדקות של וואלוורדה במקרה הטוב. קודם כל הוא רך מאוד - הפיזיות היא מרכיב משמעותי בכדורגל המודרני ונראה שהוא לוקה בזה משמעותית בדקות הבודדות בהן שיחק, וזאת כשהוא כבר לא טינייג׳ר. כמו כן, ההתנהלות שלו בחלון מוכיחה שהוא לא קורץ מחומר השחקנים שמצליחים כאן - שחקן ארסנל קלאסי בקיצור.
אני צופה לקמאבינגה עתיד מזהיר. השחקן הזה יכול להיות שחקן שקבוצות מתכוננות אליו טקטית ואני לא מגזים. החשש העיקרי שלי הוא שהמאמן שלו לא בדיוק אוהב לתת קרדיט לצעירים, אבל יש לא מעט שמועות שקרלו אחראי על ההחתמה שלו אז אני מקווה שאתבדה.
לוקה מודריץ’ חוגג יום הולדת 36. עונה עשירית שלו במועדון הגדול בתבל וכמה שהוא חשוב. בעונת האליפות חלק חשבו שזו הסוף אבל לוקה השתלט מיד, שוב, על המקום בהרכב, ועל אחת כמה וכמה בעונה שעברה עם 48 הופעות. זו גם הייתה העונה הפורייה שלו בלבן עם שישה שערים - אחד בלתי נשכח בקאמפ נואו במשחק בו התחיל על הספסל בכלל, ואחד נגד שחטאר דונייצק בבעיטה לחיבור בין היתר. 20-21 הייתה העונה בה כבש הכי הרבה שערים מאז עונתו האחרונה בדינמו זאגרב איי שם ב-2008. כשאני אומר שמוריניו ‘הניח את היסודות לדסימה’ – אני מתכוון לרכישתו בקיץ 2012. ללא ספק אחת הרכישות הגדולות בהיסטוריה של המועדון. אז מה היה לנו? 392 הופעות, 28 שערים וכמה וכמה בישולים זכורים במיוחד – כמו הדסימה ובגמר 2017, לא פחות מ-16 תארים וגם בלון ד’אור אחד. המון רגעי קסם. פשוט תיהנו מכל רגע של הקוסם הקרואטי על כר הדשא בברנבאו, מספר 10 שלנו, כי לצערנו לא נשאר עוד הרבה.
גם במארקה משבחים את מודריץ’ שחוגג את יום הולדתו ה-36 כמו אלוף אמיתי: “מהווה דוגמא לכולם וכבר חצה את הגבול של צ’אבי ופירלו”. “מודריץ’ מדליק היום 36 נרות (ועוד אחד לשנה הבאה), ממש בתזמון מדויק לפני החזרה לסנטיאגו ברנבאו ואחרי שהחלים מהפציעה. זמן טוב לחגוג כי לפי הכדורגל הוא רחוק מאוד מהסוף. הוא עדיין במצב פיזי אופטימלי, הבלון ד’אור כאן ועוד איך ולא משנה כמה המשחק הוא תובעני”. עוד צוין כי לוקה חידש את חוזהו במהירות לעונה נוספת, בלי אופרת סבון, היה ברור לו שנדרש קיצוץ בשכר בעת המגיפה והוא מהווה דוגמא לדור הבא. הוא חולם לפרוש בריאל ואף אגדה לא עשתה זאת מאז זידאן. צ’אבי עזב את בארסה כזוכה בטרבל בגיל 35 ב-2016 כשהוא שחקן חשוב אך לא שחקן הרכב קבוע. פירלו זכה באליפות והגיע לגמר ליגת האלופות. הוא ירצה גם להגיע למונדיאל בקטאר בעוד 15 חודשים.
אנטוניו בלאנקו : “לא קל לשחק כאן לצד השחקנים הטובים בעולם, עלייך להיות בעל אישיות וללמוד מהם, ללכת צעד אחר צעד. מקווה שיום אחד אשחק בברנבאו המלא לעיני האוהדים. אם אפתח בהרכב זה יהיה מאוד מיוחד, ממש אגשים את החלום שלי כילד. וכמובן שנרצה לנצח”.
הוא סיפר שהוא מקדיש תשומת לב מיוחדת לקאסמירו: “הוא משחק בתפקיד דומה לשלי, הוא עוזר לי מאוד גם על המגרש וגם מחוצה לו. הוא מהווה עבורי דוגמא. הוא דוגמא לאיש מקצוע. הוא עובד קשה כל הזמן וכל שחקן צעיר צריך להסתכל עליו. אסור לך להוריד לרגע את הרגל מהגז אם אתה רוצה לשחק בריאל”. בלאנקו סיכם: “אני זמין ומחכה לשחק גם בקסטיליה, ראול היה משמעותי מאוד בשבילי. הלוואי ואוכל לעשות קריירה בריאל מדריד”.
בנושא אחר, ב-AS חגגו עם הציטוט של רוברטו מרטינס, שמבסוט מאדן הזאר: “הוא חזר. עצם זה שהוא הגיע לכאן לבלארוס, נסע כל כך רחוק, בידיעה שהוא לא יכול לשחק 90 דקות – זה מוכיח המון. הוא מוכן נפשית, הוא שמח ואין לו שוב כאב”. מול אסטוניה וצ’כיה הוא שיחק בהתאמה 73 ו-74 דקות בעוד עם ריאל לא חצה את רף ה-70 העונה. בדרך כלל אנחנו קוראים לפגרת הנבחרות "וירוס פיפ"א הידוע לשמצה אבל הפעם נראה שקשר הכנף שלנו ניצל את הזמן היטב. “מול צ’כיה ראיתי את אדן הטוב ביותר מאז נובמבר 2019”, אמר מרטינס. אני גם כן לא ראיתי את הזאר שהוא באמת הזאר, השחקן של צ’לסי – מאז הפציעה הארורה ההיא נגד פ.ס.ז’ בברנבאו ב-2:2 ההוא. הזאר התחיל לפתוח את תיבת הקסמים עם דריבלים, מהירות והיותו בלתי צפוי, ואז חשבנו שהבעיה היחידה היא שעדיין אין מספרים – וזה יגיע. אני עדיין מחכה לאדן הזאר בריאל מדריד.
קצת חדשות:
המארקה עם כותרת גדולה: "הזאר יודע שיש לו את ויניסיוס לפניו (בהיררכיה)", כלומר הבלגי כבר לא “intocable” בריאל. ביום ראשון הזאר יחזור לברנבאו, האצטדיון שבקושי הצליח ליהנות מהיכולת שלו, גם בגלל הקורונה אבל בעיקר באשמתו, וכעת הוא יודע שנוכחותו ב-11 לא בטוחה. המשחק האחרון של הזאר בברנבאו היה ב-16 בפברואר 2019 נגד אותה סלטה, הוא היה לא רע אחרי שחזר מפציעה וריאל סיימה ב-2:2. הוא נפצע נגד לבאנטה ולכן לא שיחק נגד סיטי בשמינית הגמר וכן בקלאסיקו.
הזאר פתח בהרכב בשני מחזורי הפתיחה ואף בישל נגד אלאבס, קרלו רצה לשפר את ביטחונו ולהוסיף לו תשוקה, הזאר כבר הודה בפומבי שהוא חייב “להחזיר” לקבוצה, אלא שלא היה אפשר להתעלם מהיכולת של ויניסיוס, בעיקר נגד לבאנטה, ועל כן הוא פתח נגד בטיס. בספרד נכתב שהוא אמר זאת גם לחבריו בחדר ההלבשה ולמאמן עצמו. יש לו חמישה שערים ותשעה בישולים ב-46 משחקים. ויני מציג הרבה מהירות וגורם לחוסר איזון בהגנה. כרגע יש שבוע אימתני עם סלטה ויגו ואינטר, ואולי הקלף היחידי שלו הוא העובדה שוויני אמנם לא שיחק הלילה במשחקה של ברזיל אך יחזור מאוחר לבירת ספרד. מי צריך לפתוח נגד סלטה? מה שבטוח הוא: האתגר של הזאר מתחיל.
פדה ואלוורדה ששיחק הלילה במוקדמות המונדיאל, שילם על טיסה במטוס פרטי כדי להגיע למדריד מוקדם יותר, לנוח ולהתכונן למשחק נגד סלטה בראשון. הוא עשוי להגיע לאימון אחר הצהריים (18:00 שעון ספרד), רוצה לפתוח ב-11 בקאמבק של הברנבאו והבהיר זאת לקרלו - מרגש. מי שכן יהיה או לפחות זמין - הוא נאצ’ו שהחמיץ את הניצחון על בטיס בגלל פציעה וכעת מתאמן כרגיל.
ביום ראשון ריאל מדריד תחזור סוף סוף הביתה לסנטיאגו ברנבאו, זמן טוב כדי להביט על המאזן שלה באצטדיון על שם האגדה אלפרדו די סטפאנו .
המשחק הראשון היה נגד אייבר עם חידוש הליגה לאחר הקורונה, ריאל ניצחה 1:3 ועד לסיום 2019/20 שמרה על מאזן מושלם בביתה בדרך לאליפות (שישה ניצחונות בית רצופים ועשרה בסך הכל). בעונה השנייה ניצחה ריאל את יריבותיה הגדולות אתלטיקו מדריד (0:2) וברצלונה (1:2) וגם גברה על ליברפול (1:3), אינטר (2:3) ואטאלנטה, אך לא הצליחה להשיג יותר מ-1:1 נגד צ’לסי בחצי הגמר ופישלה נגד הקטנות כמו קאדיס שהייתה הראשונה לנצח אותה (הוורוד המזעזע, זוכרים?), לבאנטה ואלאבס. סה"כ המאזן של ריאל עומד על 23 ניצחונות, 4 תוצאות תיקו ו-4 הפסדים ב-31 משחקים. בליגת האלופות: 4 ניצחונות, תיקו והפסד בודד מביך לשחטאר (3:2). בליגה - 25 משחקים: 19 ניצחונות, 3 תוצאות תיקו ו-3 הפסדים.
כותרות העיתונים הבוקר:
שער המארקה עם “אדוארדו קמאבינגה מוכן לפעולה”. קשר הרכש החדש שמיעט להתאמן עם חבריו עשוי לערוך את הבכורה כבר מחר נגד סלטה ולקבל דקות. מצבו הפיזי והכושר שלו משחקים לטובתו - הוא שיחק במדי ראן וגם עם הנבחרת הצעירה של צרפת (U21) והפגין יכולת טובה, ואנצ’לוטי מאמין בו מאוד| וגם: על האתגר שלו לתפוס מקום בקבוצה של הטריו ההיסטורי קאסמירו-קרוס-מודריץ’. לא מעט קשרים מרכזיים צעירים הגיעו בשנים האחרונות ולא הצליחו להתחרות בהם אפילו, נדחקו לספסל ועזבו מתוסכלים. הוא רוצה להצליח לפרק זמן ארוך יותר מסמי קדירה לדוגמא, ובטח לא לחזור על המקרים של אודגור, סבאיוס, מרקוס יורנטה ויירמאנדי.
“אליפות הקורונה”, אליפות מספר 34, אחרי ניצחון 1:2 על ויאריאל. זה רגע השיא של הקבוצה באצטדיון אלפרדו די סטפאנו. במארקה נכתב: “הגלות הארוכה בהיסטוריה” - אחרי שנה, שישה חודשים ו-11 ימים, ריאל תחזור הביתה. מעולם היא לא נדדה מהבית שלה לפרק זמן כה ארוך, מאז האחד במרץ 2020. התקדים היחיד שדומה היה ארע עם בניית האל-נואבו צ’מרטין כאשר במשך 14 חודשים נדדה ריאל למטרופוליטאנו, מגרשה של היריבה העירונית אתלטיקו מדריד. מה -29 בספטמבר 1946 עד ה -16 בנובמבר 1947. היו לריאל 21 משחקים, 17 בליגה וארבעה בגביע. ריאל זכתה בגביע אבל סיימה רק שביעית בליגה (14 קבוצות). הברנבאו “נסגר” שלוש פעמים לפרקי זמן קצרים בשל עונשים של התפרעות קהל וכדומה, הפעם האחרונה ב-1994 במשחק גביע נגד טנריפה. זהו-זה…
שער ה-AS עם הסנטיאגו ברנבאו - “השיבה הביתה”| ריאל מדריד תחזור מחר לברנבאו אחרי 560 ימים קשים וכמות הקהל שתתאפשר היא 25 אלף אוהדים ברי מזל. עוד נכתב שיש תאריך, תחזיקו חזק - לחניכת ה"אל נואבו ברנבאו" - 14 בדצמבר 2022, והתאריך לא בכדי - 75 שנה לאחר חניכת הברנבאו עצמו, כששיחקנו במשחק חגיגי מול בלנשש הפורטוגלית וניצחנו 1:3. במלאת 75 שנה לאותו יום, ריאל סבורה שזה יהיה תאריך מושלם לאירוע ענק אליו יוזמנו שחקני העבר הגדולים של המועדון (שעוד נמצאים בחיים כמובן), קבוצת הנוער תעלה על כר הדשא וייערך גן מופע זיקוקים נהדר. ארבעה ימים לאחר מכן ייערך גמר המונדיאל בקטאר, כך ייתכן ששחקנים מסוימים של המועדון לא יוכלו להיות נוכחים. בנוסף במועדון רוצים לקיים משחק ראווה נגד קבוצת פאר או אוסף של כוכבים מכל העולם. הברנבאו החדש צפוי לקיים אירוע גדול בכל שנה וההערכה היא שהמועדון יוכל לשלשל כ-150 עד 200 מיליון יורו מהפעלת האצטדיון. “הברנבאו העתידי הוא חלום שמתקרב יותר ויותר. בעוד 15 חודשים זו תהיה מציאות נפלאה”.
כותרות העיתונים הבוקר עם פתיחת העונה הנפלאה של ויניסיוס ג’וניור וארבעת שערי הליגה שלו כשיש לו גם בישול ב-222 דקות בליגה.
שער המארקה: “המפתח הוא שאנצ’לוטי מאמין בי”. ויניסיוס הסביר לחבריו בחדר ההלבשה את השינוי שעבר עליו. בכתבה גדולה באתר יש את “הסיבות לפיצוץ של ויניסיוס העונה”. נכתב כי אנצ’לוטי הרגיע אותו מהרגע הראשון ואמר לו שיהיה שחקן חשוב, שהברזילאי שקט וקר רוח מול השער פתאום ושפרס תמיד עמד מאחוריו גם בשיאו של הניסיון לרכוש את אמבפה ואמר שוויני עצמו לא הולך לשום מקום. “זה בדיוק השחקן לו בריאל ציפו כשהחתימו אותו בפלמנגו”. “ויני הוא כעת שחקן חזק יותר, מהיר יותר, חזק יותר ועם פחות סיכון לפציעה. מטוס”. עוד צוין כי הברזילאי מחזיק בחוזה עד 2024, הוא נמצא בקבוצת הדירוג הרביעי של השכר ומעולם לא חשב אפילו לבקש לשדרג את המשכורת שלו, אך אם ימשיך ככה זה חייב לקרות…
במארקה סקרו את כל 32 הקבוצות לכבוד פתיחת הצ’צפיונס. הכוכב הנבחר שלנו כמובן - בנזמה. ההגנה קיבלה ארבעה כוכבים מתוך חמישה כשהקישור (החלק הטוב בקבוצה לדעתנו) וההתקפה קיבלו ארבעה וחצי כוכבים.
"ריאל נשארה, וללא ספק, מלכת אירופה, למרות הצרות בשלוש העונות האחרונות. ב-20/21 היא הגיעה לחצי הגמר, וזה מזין את האשליה של המדרידיסימו. הגעת אלאבה וקמאבינגה אמורה להגביר את ההגנה החסרה ולהעמיק עוד את הקישור. ובהתקפה, ללא אמבפה, יש ציפייה לאות חיים מהזאר ובייל, שני כוכבים שהרחק משיאם אך עם מספיק איכות כדי לאפשר לאנצ’לוטי, שכבר ניצח וזכה בדסימה - להיות אופטימי. כשהאתגר של ה-14 תמיד באופק.
ב-AS פורסם ריאיון עם קשר הכנף הברזילאי והציטוט הוא: “כאן אני משחק כאילו אני משחק בשכונה וברחוב. הרגשתי את הלחץ בריאל מן היום הראשון”. עוד אמר: “אני רוצה לשחק כאן בריאל מדריד הרבה שנים ולזכות בליגת האלופות הרבה פעמים. הנשיא פרס תמיד הגן עליי והאוהדים תמכו בי מאוד. היה לי קשה לשחק במגרש הקטן בוולדבבאס”; “מעריץ את בנזמה מאז שאני ילד, אנחנו מסתדרים נהדר, הוא תמך בי ועודד אותי גם כשלא היה ברור אם אצליח או לא. תענוג לשחק איתו, הוא אחד הגדולים בהיסטוריה”. ציטוט נוסף שלו: “ידעתי שהגולים יגיעו”| סנטיאגו סגורולה כתב בטור דיעה: “ויניסיוס שבר את כל הסטיגמות” שם הוא מסביר כי הברזילאי פתח את העונה שלרוב לא היו ציפיות ממנו - אמרו הוא מסורבל מול השער, לא מבין את המשחק או מספיק טוב כדי להיות שחקן הרכב… אבל למזלו הוא משדר שמחה מדבקת ו"כל אחד מארבעת משחקי הליגה שלו היה טוב מהקודם".
כותרות העיתונים הבוקר לאחר הניצחון על אינטר:
שער המארקה: “כמה אתם גדולים, ילדים!” - רודריגו כבש בדקה ה-89 אחרי מהלך נפלא בין קמאבינגה לפדה ואלוורדה| אזכורים לכך שקורטואה החזיק אותנו במשחק נגד אינטר שהייתה טובה יותר. “לרודריגו יש את הגן הזה, הוא זורח כאן”, הייתה הכותרת בסיקור כשקורטואה קיבל ציון שלושה כוכבים. “רודריגו, באותו המקום בו בלט אשתקד - הביא לריאל את הפתיחה הרצויה בליגת האלופות, אחרי ששרדה את המחצית הראשונה החזקה מצד אינטר. אנצ’לוטי עבר את המבחן התובעני הראשון שלו”| על קמאבינגה נכתב: " הוא שוב מראה תוך זמן קצר כמה הוא שווה". נכתב גם כי ריאל החזירה את כוחה בליגת האלופות שכן קבוצות גדולות אחרות כמו פריז סן ז’רמן, מנצ’סטר יונייטד ואתלטיקו מדריד כשלו במשחקי הפתיחה הנוחים שלהם.
מי שעמד במרכז הוא גם קרלו אנצ’לוטי. המאמן זכה למחמאות על החילופים הנפלאים שלו כשבטור דעה אחר נכתב: "מינויו - ההחלטה הטובה ביותר של הקבוצה הקיץ. "כשריאל מדריד החתימה את קרלו אנצ’לוטי, בנוסף לכך שזה נשמע כמו הפתעה, זה נשמע כמו בחירה רעה. ולא בגלל שקרלטו לא השאיר זיכרון טוב בשלב הראשון שלו, אלא בגלל שאנשים השתוקקו לפרצופים חדשים בתוך קבוצה שהיתה זהה שנים רבות. השמות של אלגרי, קונטה וכמובן ראול משדרים יותר התלהבות, יותר התחדשות ויותר כוח, וזה גם מה שהאוהדים ביקשו. אבל מדריד הלכה על קרלטו וזה גאוני. כבר שכחנו כמה טוב אנצ’לוטי, שבחודש הראשון הזה של העונה הוכיח שהוא איש חכם בכדורגל. ולמרות שהעונה רק החלה, , הייתי מעז לומר שהאנצ’לוטי הזה טוב יותר מזה שעזב לפני שש שנים - משום שהוא זכור כמאמן של ‘יד רכה’, אך לא הפעם.
בשער ה-AS הלכו על: “ספסל הזהב” - עוד התייחסות לשער הניצחון שהינדסו המחליפים| על קורטואה נכתב שהוא היה החומה של אינטר בסאן סירו והיה בלתי ניתן להכנעה בניצחון שהיה צריך לסבול בדרך אליו| “הניצחון הגיע בזכות העתיד”, נכתב בסיקור. קמאבינגה ורודריגו יצרו את השער וקורטואה היה הירואי במחצית הראשונה בה ריאל הייתה שמרנית מדי. אבל הספסל שינה הכל. בסיקור נכתב גם כי ריאל מתחילה להתעייף מההמתנה להזאר כי זה פשוט לא זה ואם הוא סופסל במשחק הכי קשה וחשוב של ריאל העונה בשלב הבתים בליגת האלופות - זה אומר הכל.
עוד כותרות: רודריגו זכה למחמאות וציינו שהוא מעורב בשער כל 61 דקות במפעל היוקרתי הזה, אך מנגד נטען שהתחרות שלו קשה מאוד והזכירו כי באף אחת מהשנתיים הקודמות שלו, גם לא בעונת האליפות בה יצר פיק של שערים - הוא לא שיחק יותק מ-1,500 דקות. מריו קארניו כתב בטור דיעה (בתרגום חופשי) - “הילדים לא באים להסתנוור - יש להם תפקיד” ומשוכנע שהם דוחקים החוצה את מרסלו ואיסקו שלא יקבלו הזדמנויות, וכנ"ל אסנסיו.
בספרד עסקו לא מעט בכך שאדן הזאר לא שותף ולו לדקה אחת, דווקא אחרי הופעה מעודדת נגד סלטה ויגו. “החדשות המרעישות הגיעו שעה וחצי לפני המשחק”, נכתב. לראשונה העונה הזאר לא שיחק כלל על אף שהוא כשיר כמובן. “ולרוע מזלו - הבחירה של המאמן התגלתה כמנצחת. ויניסיוס כבש את מקומו כבר, זה ברור, אבל אפילו לוקאס הועדף על פניו ורודריגו ניצח את המשחק”. אנצ’לוטי אמר: “רציתי להשתמש בהזאר במחצית השנייה אבל העדפתי את רודריגו ו-ויניסיוס יחד. אינטר סגרה את מרכז השדה ולכן זה מה שהחלטתי”. מיאטוביץ’ פסק: “אנצ’לוטי יידע לחלק היטב את הדקות, ההזדמנות של הזאר תגיע”, בעוד עיתונאים אחרים כתבו שזה מסר ברור - הבלגי חייב להתעורר. הוא כבר לא טאבו. מה דעתכם על כך שאדן לא שיחק כלל?
מאוד התאכזבתי מההרכב בהתחלה, אבל ניהול המשחק היה טוב.
הוא לא נלחץ ותיקן את ההתנהלות של המחצית הראשונה ובשניה כבר נראינו הרבה יותר טוב. החילופים היו בול כשמחליף אחד מבשל לשני והתחושה הייתה שזה עניין של זמן עד השער.
מקווה שפעם הבאה לא נתחיל עם נאצ׳ו כמגן, מעדיף את מיגל. הייתי מעדיף את
אלאבה כמגן ונאצ׳ו כבלם, אבל אם מתעקשים על אלאבה כבלם אז לפחות שיהיה לנו מגן ואגף
אני לא חושב שיש פה איזשהי בשורה חדשה,אנחנו כבר יודעים שאנצלוטי מעדיף את ויניסיוס כרגע על הזאר באגף שמאל,לוקאס פתח בימין כי הזאר לא עושה הגנה ואנצלוטי לא יכל לפתוח באותו הרכב שפתח מול סלטה גם בסאן סירו כי הוא התקפי מידי ובצדק.
בהמשך הוא הכניס את רודריגו כי הוא רצה שני קיצוניים על הקווים שירווחו ולא שחקן שנוטה הרבה להיכנס לאמצע כמו הזאר ולנהל משם את העניינים,רודריגו משחק על הקו,עושה הגנה ויודע להיכנס לרחבה ולכבוש כמו שעשה בדקה ה 90,אני מבין לגמרי את ההחלטות של אנצלוטי כי יש בהן היגיון מקצועי,לא חושב שיש פה איזה מסר סמוי להזאר.
כותרות העיתונים הבוקר עם השחקנים הצעירים שלנו, איך אומרים, העולם שייך לצעירים, לא?
שער המארקה: “הילד כבר מוכן” - על הופעות הבכורה המבריקות של אדוארדו קמאבינגה בריאל מדריד כאשר ב-34 דקות בלבד כמחליף הוא סיפק כבר שער (נגד סלטה) ובישל את שער הניצחון נגד אינטר ועומד בציפיות ובגדול. המטרה הבאה שלו תהיה לתפוס גם מקום ב-11| בכתבה הכותרת היא ‘אפקט מיידי’. הוא רגוע ונינוחו מאוד מאז הצעדים הראשונים בוולדבבאס, תמיד עם חיוך ומתעלם מהלחץ של גילו הצעיר או תג המחיר של 30 מיליון יורו. עוד נכתב על כך שהוא הגיע כשחקן למרחקים ארוכים, תרתי משמע, והועדף מצד אנצ’לוטי על חשבון ותיקים כמו איסקו או הזאר. בראן לדוגמא היו לו שני שערים וחמישה בישולים ב-88 משחקים. כעת הציפייה היא שבמספר משחקים זהה בריאל - הוא יניב הרבה יותר פירות. עוד נכתב כי הוא עומד בציפיות שהציב לו הברנבאו וגם המועדון. “השתלבותו הפתאומית גורמת לאחרים לאבד פוקוס”.
שער ה-AS: “עידן חדש” - ריאל מדריד ‘מחליפה את המשמר’ כפי שנכתב בכתבה והיא מתבססת על צעירים - קמאבינגה (18), מיליטאו (23), ויניסיוס (21), רודריגו (20) ופדה (23) (שגם הוא היה מעורב בשער) הם עמודי התווך של העתיד של ריאל. 12 מ-25 השחקנים של ריאל בסגל הם מתחת לגיל 26. "הם צעירים והם מוכנים היטב. בסאן סירו הילדים של אנצ’לוטי פגעו בשולחן. עוד נכתב כי העונה הזו תהיה האחרונה של כמה מהגווארדיה הוותיקה - איסקו (29), בייל (32) ומרסלו (33) כשלגבי מודריץ’ בן ה-36 זה תלוי אם ישמור שוב על יכולתו הנפלאה. הרעיון של המועדון הוא שהצעירים ישתלבו וגם עוד כמה מהקאנטרה של ראול שזכה בליגת האלופות לנוער. נכתב על אנצ’לוטי שהוא מוציא את המיטב מהשחקנים שלו וסקרו כל אחד ואחד מהצעירים. פדה, למשל, פתח בהרכב בכל חמשת המשחקים ושיחק לפחות 82 דקות בכל אחד מהם.
רק אתמול בספרד נכתב על ‘תעלומת מנדי’ - המגן כבר השתתף באימון המסכם לקראת סלטה ויגו והיה נראה שהוא בסדר, אך הוא נופה מהסגל ברגע האחרון. אנטוניו רומרו טוען ששחקנים בקבוצה שוחחו על כך והם דאגו כי מדובר בשחקן חשוב. הצרפתי, שטרם שיחק העונה, זכר לסיום 2020/21 אותה החמיץ בשל פציעה - סובל מפציעת שריר וייעדר עוד שלושה שבועות (מארקה).
דבר אחרון על ליגת האלופות: ריאל מדריד היא החייה הלבנה של הכדורגל האיטלקי. ריאל ניצחה ב-13 מ-14 משחקיה האחרונים נגד היריבות מארץ המגף וכבשה 24 שערים. המעידה היחידה הייתה בברנבאו נגד יובנטוס בגומלין רבע הגמר ב-17/18. הקורבנות: ארבעה ניצחונות נגד רומא, שלושה נגד אינטר, שניים נגד יובנטוס (0:3 בטורינו ו-1:4 בגמר!) שניים נגד נאפולי ושניים נגד אטאלנטה.
כותרות העיתונים הבוקר:
שער ה-AS עם הכוכב הבלגי שלנו (שלא באמת מחייך כמו בתמונה) - “מצבו הלא ידוע של הזאר” | ההחלטה של אנצ’לוטי האם יפתח בהרכב נגד ולנסיה או לא - יכולה לקבוע את התפקיד שמייעדים לו בקבוצה| נכתב כי בניגוד להצהרות שלו, הרופאים ממליצים עדיין לא להסתכן ושהוא עדיין לא מרגיש מאה אחוז| הזאר, שפתח בהרכב בשני משחקי הפתיחה של הליגה, לא שיחק ולו דקה אחת בסאן סירו. נגד בטיס הוא שולב כמחליף ונגד סלטה ויגו רשם 66 והופעה לא רעה. מה שכן, ‘לא רע’ זה לא מספיק. ב-ABC נכתב כי אנצ’לוטי דורש ממנו הרבה יותר אפקטיביות בעמדה הקדמית ובטח כשהוא מקבל עמדה חופשית באמצע. מה שבטוח הוא שהזאר כבר לא טאבו. מה דעתכם? אסור לוותר על אדן לגמרי?
עוד מה-AS לגבי המשחק הקרוב - “המאסטייה - הראש והזנב של אנצ’לוטי”, נכתב שם. המאמן זכה בתואר הראשון שלו כמאמן ריאל במגרשה של ולנסיה לאחר השער הנפלא של בייל בקלאסיקו בגמר גביע המלך כשרונאלדו הפצוע חוגג ביציע (1:2)| מצד שני, בינואר 2015 ריאל הובילה והפסידה 2:1 לעטלפים ושם נעצר הרצף המטורף של 22 הניצחונות הרצופים. מאז ינואר זו הייתה קבוצה אחרת - עייפה וכבויה, שתסיים את העונה ללא תואר גדול. ולאחר המשחק, כמובן, פלורנטינו ביקש הבהרות מהמאמן לגבי הכוכב הוולשי - רגע רע ביחסים בין השניים.
מארקה: זינדין זידאן היה עוזרו של קרלו אנצ’לוטי בעונת הלה דסימה ועשה מעין טבילת אש תחתיו. לאחר מכן הפך לאחד המאמנים הגדולים בעולם גם אם היה דומה יותר לדייגו סימאונה למשל מאשר לפפ גווארדיולה. עדיין מוקדם לשפוט אבל די ברור שגם אחרי חמישה משחקים, ריאל מדריד של אנצ’לוטי שונה מזו של הצרפתים. “האוהדים ציפו לראות את אותו הדבר והתבדו”. במארקה הצביעו על חמש נקודות: 1. ההימור על ויניסיוס. עם האיטלקי מדובר בשחקן אחר שכובש ומכריע משחק, וקרלו גם משבח אותו המון במסיבת העיתונאים ונותן לו ביטחון. הוא פתח בהרכב בשלושת המשחקים האחרונים. 2. עם זידאן הקבוצה הייתה יציבה יותר בהגנה כמובן, הוא יצר קבוצה שהייתה סלע והחזקת כדור מרובה כדי לא לספוג. אצל אנצ’לוטי זה לא ככה והוא הלך על כדורגל אטרקטיבי - קבוצה שכובשת הרבה וגם סופגת. 3. עם קרלו - אנטוניו פינטוס, מאמן הכושר הנהדר שעזב אותנו ביוני 2018 - חזר, לקח פיקוד בתקווה למנוע את מכת הפציעות ההרסנית. ריאל קבוצה נמרצת, שוב, על אף שהפציעות לא נעלמה. 4. יותר צעירים ופחות “הגווארדיה הוותיקה” עם קרלו - נכתב כי במועדון לא אהבו חלק מההחלטות של זידאן לגבי הצעירים. אנצ’לוטי מהמר על ואלוורדה כשחקן הרכב קבוע בינתיים, סומך על ויניסיוס, הציב את מיגל גוטיירס לפני מרסלו והבהיר לאדן הזאר שהוא לא טאבו. 5. מקרה בייל - לזידאן היה ברור מהרגע שחזר שהוא לא רוצה אותו. לאנצ’לוטי לא נותרה ברירה לשמור עליו והוא ניסה להשתמש בו עד שנפצע. מצד שני, המציאות עם בייל תמיד זהה…
ומה עם ההגנה המתחלפת שלנו? תחזיקו חזק - הטירוף של ריאל מדריד בהגנה: 22 מערכי הגנה שונים ב-29 משחקים ו-15 שחקנים שונים ששיחק. בינתיים עם אנצ’לוטי, ההגנה היא נקודת התורפה, מכת הפציעות כמובן לא עוזרת. מבחינת שחקני ההגנה - אלאבה, נאצ’ו, קרבחאל, מרסלו ומנדי כבר נפצעו העונה ואנחנו רק באמצע ספטמבר. בעונה שעברה פרץ משבר הפציעות בפברואר ולזידאן היו שני משחקים בהם נעדו שישה שחקני הגנה וחמישה שנעדרו מחמישה משחקים נוספים. הנה רשימת 15 השחקנים ששיחקו בהגנה: קרבחאל, מיליטאו, ואראן, נאצ’ו, ראמוס, מרסלו, אודריוסולה, ויקטור צ’וסט, מנדי, לוקאס, מרווין, ואלוורדה, מיגל גוטיירס ואלאבה.
דוגמאות למצב החירום:
הגנה של : מרווין-נאצ’ו-ואראן-מנדי-מרסלו נגד חטאפה בבית.
הגנה של: ואלוורדה-מיליטאו-נאצ’ו-מנדי נגד ליברפול באנפילד.
הגנה של: אודריוסולה-מיליטאו-צ’וסט-מרסלו נגד חטאפה בחוץ.
הגנה של: מרווין-מיליטאו-נאצ’ו-מיגל נגד גרנאדה בליגה.
היום שאחרי הניצחון הדרמטי 1:2 על ולנסיה במאסטייה:
קצת מספרים: נספר לכם בפן הסטטיסטי שזה היה משחק חוץ 18 ברציפות של ריאל ללא הפסד בליגה (12 ניצחונות ו-6 תוצאות תיקו) - השוותה את השיא שלה עד היום שהושג ב-1998 (11 ניצחונות) ו-2016 ( עם זידאן - 13 ניצחונות וחמש תוצאות תיקו). אגב, ריאל ניצחה בפעם החמישית בחוץ אחרי פיגור 2:1 עד הדקה ה-85, זה לא קרה לה מאז ה-2:3 על לבאנטה בעונת הדסימה עם אנצ’לוטי כשחסה המחליף השווה וכריסטיאנו הבקיע את שער הניצחון בדקה ה-93.
הערב של בנזמה. שישה שערי ליגה בחמישה מחזורים - אי אפשר לבקש יותר מזה. בשנה שעברה הוא נזקק ל-13 מחזורים כדי להגיע לתפוקה הזו (ובעונת האליפות 19/10 זו הייתה מנת חלקו במחזור השמיני). הוא מוליך את טבלת הפיצ’יצ’י בגאון וחולם להיות השחקן המבוגר ביותר מאז פרנץ פושקאש בשנות ה-50 - שזכה בתואר מלך השערים. קארים יוכל לעשות זאת בגיל 34. “Hasta el Final - Vamos Real”, כתב באינסטגרם בסיום המשחק. אין ספק שהוא לא רק הסקורר שלנו אלא מנהיג ולא מהיום. בעמדת הראיונות אמר: “כל משחק הוא כמו גמר וריאל לא מוותרת. זה היה משחק קשה עבורנו מול קבוצה טובה וחזקה בביתה כמו ולנסיה. תמיד קשה לנצח כאן. מגיע לנו הניצחון, שלוש הנקודות חשובות לנו. הקרדיט הגיע לכל השחקנים שנמצאים על המגרש ולאלו שעלו מהספסל ועזרו לנו מאוד. זהו ניצחון של קבוצה”. כשנשאל על ששת שעריו - הצטנע: “אני בסדר ואני מקווה שאוכל להמשיך כך. הדבר החשוב ביותר הוא שהשערים חשובים למועדון שלי”. עוד אמר: " האמת שזה כלכך שונה לשחק עם קהל והתגעגענו לזה".
גם ויניסיוס הצטיין: הברזילאי הגיע לחמישה שערי ליגה בחמישה משחקים (כמו הכמות שהייתה לו ב-56 הקודמים) - לעומת שישה בכל המסגרות בעונה שעברה ואין ספק שהוא ישבור את שיאו האישי. “ויניסיוס משאיר את ריאל בפסגה”, הכריזו במארקה על מי שכבש ובישל. ונכתב שהוא ובנזמה הם הצמד-חמד של הליגה. ב-AS הרחיקו לכת ונכתב שהוא ה-מנהיג של ריאל מדריד כרגע. הברזילאי קיבל את הציון הגבוה של שלושה כוכבים בצמד העיתונים של מדריד. הקשר אמר: “תמיד קשה לשחק כאן, על אחת כמה וכמה אחרי שספגנו. הלכנו קדימה, תקפנו עם כל מה שיש לנו ונתנו הכל והצלחנו להשיג תוצאה טובה. זה התפקיד של המאמן ושכל כל הקבוצה. אנחנו ממשיכים לעבוד ומאמינים ועושים דברים שאף פעם לא עשינו, ריאל מדריד אף פעם לא מוותרת”. הוא נשאל מה חשוב יותר השער או הבישול שלו וענה כמו מלך: “הניצחון של ריאל מדריד”. על חמשת שערי הליגה: “מאוד שמח על הביצוע של כל הקבוצה, מה שנותן לי את הביטחון להיות טוב ואני מקבל הרבה כדורים כדי שאוכל לייצר הזדמנויות לקבוצה”.
קרלו אנצ’לוטי ניצח את ולנסיה לראשונה מזה שלושה משחקים, לאחר ניהול משחק מבריק. קמאבינגה החליף את קאסמירו בדקה ה-67, איסקו ורודריגו נכנסו במקום פדה ומודריץ’ בהתאמה ויוביץ’ עיבב את החוד במקום הזאר - ממש על כל הקופה. הוא גם חגג כמו שצריך את משחקו ה-800 בחמש הליגות הגדולות והחמיא לאופי של השחקנים שלו: “הקבוצה הזו תמיד משחקת עד הסוף ומאמינה בעצמה, גם אם שיחקנו טוב במשחק וגם אם לא. לא ניצחנו בגלל האיכות אלא בגלל הרוח הבלתי נדלית שלנו. שמרנו על קור רוח בזמנים קשים. עלינו להשתפר בהיבט ההגנתי ולהיות אגרסיביים יותר בלי הכדור אך עם הרוח הזו נתקן את זה”. על שני הכובשים: ויניסיוס ובנזמה? מזל שיש אותם, הם משחקים נהדר ביחד והיו להם התקפות טובות יחד עם הזאר. במחצית השנייה כבר שלטנו וזה עזר להם. אבל אני מרוצה מכולם - איסקו, יוביץ’, קמאבינגה. מעולם לא חשבתי שלקבוצה יהיו חסרים שערים כי יש כאן המון איכות. זה לא פשוט לבצע חילופים כי אני משנה את דעתי פעמים רבות, יש לי ספסל מאוד איכותי, כולם חשובים למרות שזה לא כיף להיות על הספסל. הצעירים צריכים להבין שהאיכות הטכנית אינה מספיקה בכדורגל של היום. עליך לשים מחויבות, להציג אישיות ומוטיבצייה". על הזאר: “הוא היה טוב וחיפש פתרונות כמובן, השתלב. אני מרוצה ממנו”.
כותרות העיתונים:
שער המארקה: “צמד מוביל”. ריאל בודדה בפסגת הליגה. ויניסיוס ובנזמה היו אחראים על המתיחה האחרונה בסיום. אזכורים לפציעות במחצית הראשונה כשקרבחאל וסולר הוחלפו בין היתר. ויהי קיבל את הציון שלושה כוכבים, קמאבינגה זכה גם כן למחמאות (“שוב הוא משפיע”). בסיקור נכתב: “ויני עוזב את המאסטייה כמנהיג (ומוליך הטבלה). הוא גרם למהפך של ריאל עם שער ובישול בזמן שוולנסיה הייתה נפלאה”| מנגד, עוד במחצית המשחק קאסמירו זכה לביקורת ונכתב: “העונה הוא ממש-ממש לא טוב, נדיר לראות אותו ככה - וריאל מדריד סובלת”. הפרשנים קבעו נחרצות כי הוא זקוק למנוחה.
לריאל מדריד יש זוג מזהב. “שתי דקות של קסם של בנזמה ו-ויניסיוס הבלתי ניתנים לעצירה - שינו הכל במאסטייה”, פירגנו במארקה. הם אוהבים לשחק זה עם זה. הם כבשו יחד 11 מ-15 השערים שלנו ויותר מכל הקבוצות בספרד (לברצלונה שני משחקים חסרים). ויני עם חמישה שערים ויש לו גם חמישה בישולים בכל המסגרות. לקארים גם מעורבות בעשרה שערים - שישה הוא הבקיע ובנוסף בישל עוד ארבעה.
גם אדוארדו קמאבינגה זכה לשבחים: “אפקט קמאבינגה – הצרפתי היה מכריע בכל שלושת המשחקים בריאל. הוא ממשיך להתקדם בצעדי ענק”. אתמול הוא נכנס בדקה ה-66 והיה מעורב – הושיט את ידיו ורגליו, מיעט לאבד כדורים. אמנם לא כבש או בישל אך נוכחותו בלטה, הוא עזר לקבוצה להחזיר את היוזמה. בספרד פורסם סרטון שלו עולה לאוטובוס בטירוף ושמחה אדירה לאחר הניצחון – “הוא לא היה יכול להתחיל את הדרך שלו בריאל בצורה טובה יותר”. בקצב הזה, בטוחים בספרד – לא רחוק היום שהוא כבר יפתח בהרכב. הוא יגרום לקרלו לכאב ראש רציני בזמן שגם קרוס יחזור. שוב קמאבינגה היה חלק מהגיבורים. למעלה מ-15 וחצי אלף הצביעו בסקר המארקה ו-55% מהם רוצים לראות את הצרפתי בהרכב. דעתכם?
שער ה-AS: ריאל מדריד האל מותית - הקבוצה של אנצ’לוטי חזרה עם מהפך ענק בארבע הדקות האחרונות תודות לברזילאי ולצרפתי. בסיקור נכתב שריאל אף פעם לא מתה ושלוולנסיה הגיע יותר אך היא נותרה מותשת בסיום ולא עמדה בפרץ. “לא המאסטייה - מגרש מפחיד גם בחצי מהקיבולת שלו. לא בורדלאס שהכין את הקבוצה נהדר. לא הוגו דורו שצחק על ריאל אחרי השער שכבש (מטאפורית). יש משהו בריאל שהופך אותה לקבוצה מנצחת, כפי שהיה בסאן סירו. הסוף היה שוב כמו סרט טוב”.
ג’וזף פדרול מאל צ’ירינגיטו מפרגן וקובע: “ולנסיה שיחקה משחק נהדר והייתה ראויה לנצח, אבל ריאל מדריד מאמינה שתמיד תוכל לנצח וכל אירופה מפחדת ממנה. בגלל הדברים האלה. זה מה שמדריד עושה, זה ה-DNA של ריאל מדריד”.
כותרות העיתונים הבוקר עוסקות גם הפעם בצמד-חמד קארים בנזמה ו-ויניסיוס ג’וניור שמשגעים את עולם הכדורגל, לפחות בינתיים.
שער ה-AS : הצמד שגורם לכל אירופה לקנא. לצרפתי שישה שערים, לברזילאי חמישה ועם 11 סה"כ הם הצמד המוביל בכל חמש הליגות הבכירות. הם גם כבשו יותר מכל קבוצה אחרת בספרד.
ב מארקה עושים לנו שיעור היסטוריה במנהרת הזמן - מאז עונת 1985/86 לא היה לריאל צמד שמוליך את טבלת הפיצ’יצ’י בתום חמישה מחזורים. הוגו סאנצ’ס וחורחה ואלדאנו כבשו שלושה כל אחד. ריאל הוכתרה כאלופה, הראשונה מתוך החמש של הקינטה דל בויטרה והם נותרו צמד המוליכים בטבלת השערים. המקסיקני היה הפיצ’יצ’י עם 22 והארגנטינאי שני עם 16 (בדומה לחוסה מריה ברקרו).
באל צ’ירינגיטו נטען כי במועדון עובדים על הארכת חוזהו של ויניסיוס לאחר פתיחת העונה הנפלאה, זה מצטרף לפרסום במארקה משלישי שעבר. לברזילאי חוזה עד 2024 עם שכר די נמוך. במועדון רוצים שיחתום עד 2027 ויקבל שדרוג, זאת כדי למנוע יציאה אפשרית לפריז סן ז’רמן או קבוצות אחרות. אגב, אפילו ב-ספורט הקטלוני פרגנו לו - “המושיע החדש של ריאל”, נכתב.
עוד נושא על הפרק: מרקו אסנסיו . בקדנה סר דנו במצבו של הקשר הספרדי שרשם 68 דקות בלבד העונה וכולן מהספסל. מקורביו לא באים בטענות לאנצ’לוטי אך לא ממש מבינים מה התפקיד המיועד לו, והם התאכזבו שגם הפציעה של בייל לא פתחה עבורו את הדלת להרכב. “השבוע הזה יהיה המפתח”, נאמר. “הוא לא מרסלו ואיסקו”. גם עזיבה בינואר היא אפשרות. במארקה הגדירו זאת כ-“מצב מתוח” שכן פתיחת העונה לא הייתה כצפוי וחוזהו מסתיים ב-2023. "במקום להיות שוב הגיבור הוא מצא סיטואציה אחרת לגמרי. נגד אינטר למשל הוא שיחק דקה אחת. הספרדי רואה איך גם רודריגו מקבל עדיפות על פניו. במאסטייה יוביץ’ עלה לפניו. מנגד, במרכז השדה אולי זה יהיה גם כן קשה עבורו, “בתפקיד החדש” לאור ההשתלבות של קמאבינגה.