התגובות לאחר סביליה
חששנו מההגנה לקראת המשחק ובסוף ריאל שמרה על שער נקי וההתקפה התפרעה. אלא שגם שני שחקני הגנה לקחו חלק. נאצ’ו פתח את החגיגה עם השער הכי מהיר העונה בספרד - 2 דקות ו-10 שניות, ואשרף היה חתום על החמישי, ובתקשורת כבר כתבו ‘שער בסגנון קאפו’. שניהם היו אלה שהתראיינו מייד לאחר המשחק:
נאצ’ו אמר “אלה 45 הדק’ הטובות ביותר שלנו העונה”. “אני שמח על הניצחון, דיברנו על זה שחשוב ליצור המשכיות. גם נגד דורטמונד פתחנו חזק אבל נעלמנו. סביליה היא קבוצה נהדרת וציפינו למשחק קשה. עכשיו זה הזמן ללכת למונדיאליטו”. על ההיעדרויות - “היו שחקנים חשובים מאוד שנעדרו, אבל החבר’ה הראו את הפנים שלהם. אשרף ו-ואייחו היו נהדרים, והכי חשוב שהחזרנו חלק מהאמון של הקהל ולא ספגנו. זה היה נפלא”. נאצ’ו סיכם בכך שהוא שמח עבור כריסטיאנו, בתקווה שיבקיע הרבה כמו היום. בתקשורת תיקנו בהמשך את הכותרת - “אנחנו תמיד צריכים לשחק ככה”. קנינו!
“זה יום שלא אשכח” אמר אשרף חכימי, המגן הימני שמיעט לשחק מאז חזרתו של קרבחאל והיום במשחקו השמיני כבש שער בכורה במדי ריאל מדריד. זה היה השער הראשון של שחקן מרוקאי בהיסטוריה של ריאל מדריד. “אני מאוד שמח על השער. בכלל, העונה הזו היא שנה של עבודה, אני לומד מחבריי לקבוצה שכל אחד הוא הטוב ביותר בעולם בעמדתו, ואני משתפר לאט-לאט”. למי הוא מקדיש את השער? - “אני זוכר את אלה שתמיד היו לצידי בכל רגע, במיוחד את המשפחה שלי”. על המשחק עצמו - “הייתה מחצית מרהיבה ולא נתנו לסביליה לבוא לידי ביטוי, ידענו מההתחלה מה אנחנו עושים”. “אנחנו מצפים להגיע למונדיאליט ורוצים לזכות בתואר. שמח שלא ספגנו”.
הקפטן מרסלו דווקא עמד על כך שלא היו הרבה דברים שונים הערב. “רצנו, נלחמנו, יצרנו מצבים והכדור נכנס. עשינו הרבה דברים שעשינו גם קודם אבל לא הצלחנו והכדורים לא נכנסו בקצב. זה לא אומר שלא השקענו. אנחנו יודעים שצריך להשקיע את המקסימום בכל המשחק וזו המטרה שלנו. שחקני ההגנה חיפו נהדר על אלה שיצאו לתקוף והיה משחק קבוצתי נהדר”. מרסלו נשאל לגבי רכש בינואר - “לא אני צריך להחליט. יש לנו קבוצה נהדרת כבר עכשיו ואם יצטרפו עוד שחקנים שיעזרו לנו - נקבל אותם בברכה”. ולסיום, פרגון לכריסטיאנו, איך לא - “הוא הכי טוב בעולם”.
המאמן זידאן: “זה לא קל לכבוש חמישה שערים נגד סביליה. אני שמח בעיקר עבור אלה שלא קיבלו הרבה דקות ועשו עבודה טובה מאוד גם כשהמשחק היה גמור. אני מקווה ששינינו את הדינמיקה ואנחנו נצמח מכאן. זה היה חשוב למורל לפני המונדיאליטו. כל השחקנים מחוברים וזה נהדר”. זידאן המשיך שתמיד הוא היה זקוק לכל השחקנים והוא מאמין בכולם ויש סיבה שהם כאן. על הפצועים - “ואראן ובייל הולכים לנסוע למונדיאליטו ונראה בשלישי אם ישחקו”. “המטרה שלנו היא תמיד לשחק ככה, הבקענו שמונה שערים בשני המשחקים האחרונים. אני לא בטוח שזה המשחק הכי טוב שלנו, היינו נהדרים נגד ריאל סוסיאדד ודורטמונד. כמובן שלא כבשנו חמישה אז”. על כריסטיאנו - “היה לו שבוע טוב. כבר אמרתי שאסור להרגיז אותו. הוא תמיד כובש”.
כותרות העיתונים אחרי סביליה
שער המארקה:
’כמו חמש שמשות’| ריאל מדריד הטובה ביותר העונה כתשה את סביליה עם חמישה שערים במחצית הראשונה| כריסטיאנו חגג את הזכייה בכדור הזהב החמישי שלו עם מאניטה| ‘מדריד הזהב’, כתבו במארקה בסיקור המשחק, 5:0 כבר במחצית נגד סביליה בניצחון קל ומרשים| במארקה שיבחו בכתבות נוספות: החשש בהגנה התבדה - שני שערים - של נאצ’ו ואשרף, שמירה על שער נקי ומשחק מעולה. שחקני הספסל זרחו נגד סביליה.
קיילור נאבאס רשם את משחקו ה-113 בקבוצה ונכנס לטופ 10 השוערים בהיסטוריה של ריאל מדריד כשהוא עוקף את ריקרדו זאמורה. המטרה הבאה: בודי יילנאר(118 משחקים). 75 משחקי ליגה יש לקיילור, 29 הופעות בצ’מפיונס.
שער ה-AS:
’חמישה שערים ושמחה בדרך למונדיאליטו’| כריסטיאנו הציג בגאווה לברנבאו את כדור הזהב החדש שלו יחד עם תשואות| זידאן:“אמרתי כבר שאסור להתעסק עם כריסטיאנו”| ‘הבהלה לזהב’, כתבו בסיקור ב-AS. ריאל מדריד התפוצצה, שברה את הקרח. כתבו על החגיגה של כריסטיאנו, שאסנסיו הרגיש בנוח וחזר לגירסה הטובה ביותר ועל הערב המוצלח של נאצ’ו. אשרף, נאצ’ו, קרוס, מודריץ’, אסנסיו וכריסטיאנו קיבלו ציון 3 כוכבים.
באתר הרישמי הוסיפו שריאל של זידאן חצתה את רף 300 השערים. עם החמישייה אתמול - ריאל הגיעה ל-303 שערים תחת זידאן(199 בליגה, 62 בצ’מפיונס, 26 בגביע המלך, 6 במונדיאליטו ו-5 בסופר-קופה הספרדי ו-5 בסופר-קאפ האירופי, עם 2.68 שערים בממוצע למשחק. הרקורד ב-113 המשחקים - 82 נצ’, 21 תוצאות תיקו ו-10 הפסדים. ב-2017 ריאל כבשה 153 שערים, 93 שערים בחצי השני של העונה שעברה ו-58 בעונה הזו.