צ׳רלטון
אתה בטוח? לא מצאתי לזה שום סימן באתר שלהם.
שער ה-AS עם קורטואה “החומה”.
- בפורמה טובה בקריירה - סופג רק 0.56 שערים למשחק - תשעה שערים ב-16 משחקים. הנתונים כמובן מתייחסים לליגה.
- השווה את הרקורד הטוב של המועדון מ-1987/88 - 12 שערי חובה בסיבוב שלם.
- ריאל הקבוצה עם ההגנה השלישית בטיבה באירופה בחמש הליגות הגדולות, בצוותא עם אתלטיקו מדריד.
ויש גם פרגון מאותו פאקו בויו שעמד בשער הקבוצה בימי הקינטה דל בויטרה: “בכושר הזה, קורטואה הוא לחלוטין אחד השוערים הטובים בעולם”. השוער הוסיף: "אני לא יודע אם ייזכה בתואר ‘הזאמורה’, ריאל מדריד תמיד חושבת יותר על התקפה, הברנבאו לא נותן לה שלא לתקוף. לא אכפת לה לספוג העיקר שתכבוש שלושה שערים יותר מהיריבה. תמיד היה לנו חיסרון בעניין הזה. ריאל יודעת שהיא צריכה להגן טוב יותר והעונה זה קורה. בשבת, ללא ראמוס - מיליטאו הפגין את הפוטנציאל ו-ואראן עשה צעד קדימה ברמת המנהיגות.
לא אוהב את הפרגון המוגזם הזה להגנה שלנו, בואו נראה אותם נגד מנצ’סטר סיטי וגם בקלאסיקו בברנבאו שם אנחנו ‘חייבים’ לתקוף. לגבי זה שהיסטורית בחיים לא הייתה לנו הגנה טובה - זה ידוע.
אגב, צ’רלטון לא ישדרו את הסופר קופה.
אוי ואבוי.
איפה ישודר לדעתך?
עשו פרומו ברדיו,מסתבר שהם התכוונו לכדורסל🤦🏻♂️
סליחה על ההטעייה.
להגנה שלנו מגיע המון קרדיט. עומדים יפה מאוד.
למה שאר קבוצות אירופה משחקות כל הזמן נגד מסי?
גם באנגלית, אם אקביל אותנו לסיטי או ליברפול, באמת יש להם הרבה יותר משחקים קשים? האם לסטר יותר טובה מאתלטיקו? צ’לסי מסביליה?
יונייטד מסוסיאדד? בכלל לא בטוח.
להגנה שלנו בהחלט מגיע קרדיט, בדיוק כמו שלהתקפה מגיע שנקטול אותם
התקפה והגנה הן לא בלתי תלויות. סופגים פחות כי לא שולחים שחקנים קדימה.
לכל השואלים -
נכון לרגע זה, אף גוף שידור בארץ לא הודיע שישדר את משחקי הסופרקופה הספרדי. בשנים קודמות הייתה זו צ’רלטון שהחזיקה בזכויות, אך לפי שעה לא פורסם דבר בנוגע לזה.
אם לא יהיה שינוי, ישראל תהיה בין ההמדינות הבודדות בעולם שלא ישדרו את משחקי הטורניר
@Raulito-7 דור היקר,
בתור איש מערכת ספורט1, ואדם שמעורה בדרך זו ואחרת בתקשורת הספורט הישראלית,
תוכל לשפוך מעט אור על העובדה כי הסופר קאפ אינו משודר בשום ערוץ ישראלי?
והאם יש למה לצפות לקראת הגמר בהיבט השידור?
האם איזשהו גוף שידור ישראלי ירים את הכפפה?
ראיתי איזשהו פירסום (לא יודע עד כמה הוא מהימן) שמדבר על כך שהחרימו את הסופר-קאפ ברוב גופי התקשורת בעולם. הסיבה היא היחס לנשים בסעודיה בכלל והאיסור להכניסן למשחקי כדורגל בפרט.
מיכאל יוכין הסביר את כל הפארסה סביב המפעל הזה:
בצע כסף ושיקולי אגו יצרו מפלצת: על המחדל האדיר בסופר-קופה
ברצלונה וריאל מדריד עשויות להיפגש בגמר, אך אף גוף ספרדי לא רכש את זכויות השידור ואוהדי הקבוצות מחרימים. יוכין על התאחדות שאיבדה קשר עם המציאות והרסה את המפעל
אף גוף ספרדי לא רכש זכויות שידור לטורניר הזה מתוך מחאה, ואין מנוס מלקבוע – מדובר במפעל הביזארי והמופרך ביותר, מבית מדרשה של ההתאחדות. בצע כסף ושיקולי אגו הובילו ליצירת המפלצת הזו. מי היה מאמין שציבור האוהדים במדינה שמטורפת על כדורגל יביע סלידה כה גדולה מתחרות בהשתתפות המועדונים הטובים ביותר?
במשך שנים ארוכות שוחק הסופר-קופה בשני משחקים, בשיטת בית וחוץ, בין האלופה למחזיקת הגביע לפני תחילת העונה הסדירה בשלהי אוגוסט. אולי לא דובר באירוע היוקרתי ביותר, אך הוא היה מסקרן בהחלט, אשר נערך כמעט תמיד בהשתתפות אחת משתי הגדולות לפחות, בארסה או ריאל. באוגוסט 2018 כבר הוכרע התואר במשחק בודד במגרש נייטרלי, על אדמת מרוקו דווקא – ברצלונה גברה אז על סביליה 1:2. במובן מסוים, היו שיקולים הגיוניים מאחורי ההחלטה. העומס על הכוכבים הגדולים הפך לבלתי נסבל, ואחרי המונדיאל היה נכון לקצר את הלוח במשחק אחד. השיווק למרוקו היה סביר אף הוא – המדינה קרובה לספרד, לאוהדים לא קשה להגיע לשם, וההתאחדות נהנתה מרווח נאה. ואולם, הרווח הזה גרם לנשיא ההתאחדות לואיס רוביאלס לאבד את הקשר עם המציאות, והוא דהר לפרויקט ראוותני שהרס את הסופר-קופה…
גם דור הופמן ב-‘ישראל היום’ כתב על כך והוא הדגיש יותר את הבעייתיות וחוסר השוויון במדינה שהיווה את הסיבה להתעלמות של כלי התקשורת מהמפעל. רובילאס מצידו לא התחבא מהחשיבות הכלכלית אבל אמר שאת הכסף ישקיעו בספרד בצורות כאלה ואחרות, בכדורגל הנשים שדי נמצא במרתף, בשחקנים הצעירים והאקדמיות ועוד…
הגמר לא ישודר אבל לפי מה שהבנתי נורא קל למצוא לינק לשידור ונצרף פה לינק, יהיה בסדר.
המשחק משודר בספרד וגם הקודם שודר
קאסמירו שיחזר את הופעת הבכורה שלו בריאל בעונת 2012/13 נגד בטיס, בעונתו האחרונה של ז’וזה מוריניו:
"אלברטו טוריל, מאמן קסטיליה, קרא לי ואמר: "קאסה, הקבוצה הבוגרת צריכה עוד שחקן, אתה תתאמן איתם. לא ידעתי דבר, ז’וזה מוריניו הוא זה שקיבל את ההחלטות. בברזיל שיחקתי הרבה אבל זה כדורגל אחר, מהיר יותר, בלי באמת זמן לחשוב ולקבל החלטה נכונה. אני זוכר שמוריניו אמר לקראנקה: " כן, אני מכיר את קאסמירו. הוא שיחק הרבה בסאו פאולו’. יכולתי לשמוע את זה
מוריניו אמר לו שיפתח בהרכב: “ידעתי שאהיה בסגל למשחק נגד בטיס במחזור ה-32, חשבתי שאקבל כמה דקות, חמש דקות כדי לערוך את הופעת הבכורה. מיקל אסיין היה פצוע וצ’אבי אלונסו וסמי קדירה נחו לקראת המשחק נגד בורוסיה דורטמונד בליגת האלופות. קאקא עזר לי כשהייתי בסגל, לא ידעתי מה עליי לעשות. הוא אמר לי להיות לצידו במלון”
“בארוחת בוקר מוריניו קרא לי לחדרו. תהיתי מה הוא רוצה להגיד לי. הוא אמר לי ‘אני מכיר אותך. שיחקתי כמעט 100 משחקים עבור סאו פאולו’. ראיתי את הלוח עם ההרכב וראיתי שאני בהרכב. שאלתי אותו אם זה נכון ואמר לי 'אתה שחקן טוב, תירגע, כשאתה מקבל את הכדור תיגע בו קצת ואז תמסור. כשהכדור לא אצלנו - תרוץ כמו מטורף. הקהל יאהב אותך”
אני משער לעצמי שאין להם מושג ש+500 זו חברה ישראלית פר אקלסנס,
אם משהו יביא שלום תוך וחוץ מדינות בעולם הזה - זה יהיה הכדורגל.
WTF
כותרות העיתונים לאחר הזכייה בסופרקופה: במארקה הלכו על המאזן של זידאן בגמרים - 9 מתוך 9, כשבאתר נכתב “קורטואה והפנדלים הביאו לריאל את הגביע”, וגם : “דז’ה-וו בערב הסועדית” (השוואה לגמר הצ’מפיונס בסאן סירו ב-2016). אזכורים לשוער הבלגי שהיה הגיבור כמובן וגם לפדה ואלוורדה ה-MVP של המשחק עם עבירה שלא תישכח. ב-AS היו פחות יצירתיים עם “סופר אלופים” ובסיקור המשחק עצמו נכתב “אלופת הייסורים”. כמו כן בשער העיתון ציטוט של דייגו סימאונה שהודה שואלוורדה היה זה שניצח את המשחק.
סרחיו ראמוס זכה בתואר ה-21 שלו בריאל מדריד והצהיר: “רוצה להפוך לשיאן התארים של המועדון הזה - אתגר גדול”. הוא גם סיפר על ההחלטה שלו להיות הבועט הרביעי: “בעטתי את הפנדל הרביעי בגלל אמונה טפלה כפי שתמיד קורה. לא חשבתי על התהילה או משהו כזה”. ראמוס נשאל האם רצה לבעוט פאננקה והודה: “זה עבר לי בראש אבל הקרסול שלי היה דפוק (נפצע במחצית השנייה) אז ויתרתי על זה. כשיש כל כך הרבה על כף המאזניים לא יכולתי לוותר על המשחק”.
“זה מדהים שאני רחוק שני תארים מהשחקן הכי מעוטר של ריאל מדריד (פאקו חנטו). אני רוצה לשבור את השיא הזה, אתגר גדול עבורי. המועדון תמיד מנצח במשחקים הגדולים האלה, דור אחרי דור, בשנים האחרונות זה התור שלנו במועדון הזה, ולכן ריאל מדריד היא הגדולה בהסטוריה. זה יותר ממילים. ואלוורדה? כל אחד היה נוהג כמוהו וחושב על הקבוצה לפני טובתו האישית. גם אני הייתי עושה את זה. כל הכבוד לו”.
קצת מספרים מהמשחק:
- זו הזכייה ה-11 של ריאל מדריד בסופרקופה הספרדי (גמר מספר 15 שלה), שתיים פחות מהשיאנית ברצלונה.
- זידאן רשם את התואר העשירי שלו בקבוצה ומבחינת שיאני התארים באותה קבוצה בכדורגל הספרדי - הוא זקוק לתואר נוסף כדי להשתוות ליוהאן קרויף ולארבעה כדי להגיע לפפ גווארדיולה ומיגל מוניוס האגדי.
- פעם ראשונה בהיסטוריה בה שני משחקי דרבי ברציפות הסתיימו ב-0:0.
- השוער טיבו קורטואה הדף 9 מ-11 הבעיטות לעברו כולל הפנדלים, נתון מנצח.
- סרחיו ראמוס הבקיע את כל 18 הפנדלים שלו במדי ריאל מדריד - מנייה בטוחה.
- הנתון עליו ריאל תצטרך להתגבר: מאז עונת 1988/89, ריאל לא הצליחה לזכות באליפות באותה עונה בה זכתה בסופרקופה. ברצלונה זכתה שש פעמים בתואר (הדוגמאות האחרונות: 2013 ו-2017) ו-ולנסיה פעמיים (2001/02, 2003/04).
"פאול כדי לעשות היסטוריה. פאול כדי להיכנס להיסטוריה" , כך הגדירו במארקה את הכרטיס האדום של פדה ואלוורדה בדקה ה-115. “הוא נכנס לאולימפוס של הכדורגל בריאל”. לואיס אנריקה מאמן נבחרת ספרד בחר בו למצטיין במשחק ודייגו סימאונה “אמר לי כמה מילים שלא אשכח לעולם וגם לא אגיד, אנחנו מכבדים זה את זה”. אין ספק שהוא לא ישכח את הערב הזה. כמובן שהוא גם התנצל בפני מוראטה.
“אני שמח מאוד, אני מנסה להתאמן היטב ולהילחם ולהתקדם. אני שמח על הפרס. עליי להדגיש את ההשקעה של כל השחקנים. אני נהנה מכל רגע בחיי, הן מבחינה מקצועית עם הזכייה בתואר והן באופן אישי כי אני רוצה להודיע שאני אהיה אבא בקרוב”. על האדום: “זה דבר שלא היה צריך להיעשות אבל לא הייתה לי ברירה. יש לי קוץ שעשיתי משהו לא בסדר”. הוא אמר שחבריו לקבוצה תמכו בו אך זה היה רגע מעט עצוב עבורו.
זינדין זידאן על הרקורד המדהים שלו בגמרים\משחקים על תואר: " 9 מ-9’? ככה זה המועדון הזה". על ואלוורדה: “הוא זכה בתואר השחקן המצטיין ואני שמח בשבילו, הוא עשה עבודה נהדרת. הוא עשה את מה שהיה עליו לעשות. הכי חשוב שהוא התנצל בפני מוראטה”. על הגמר: “כולנו זכינו בתואר ביחד, התכוננו היטב. היינו סבלניים מאוד למרות שלא כבשנו, האמנו עד הסוף - כמו תמיד. אף פעם לא קל לזכות בתואר נגד אתלטיקו”.
איך הזכייה בתואר תשפיע על העתיד: “עלינו להמשיך לעבוד קשה. עלינו להיות מאושרים, ננוח קצת, נתאושש אבל נחזור להתאמן בכל הכוח, אנחנו לא יודעים אחרת, אין מצב שתהיה ירידה. יש עוד הרבה לפנינו - טורניר ארוך בגביע, עונה קשה בליגה, ליגת האלופות”.
על הפנדלים: רשימת הבועטים שלנו בגמר בסאן סירו ב-2016 : לוקאס ואסקס, מרסלו, גארת’ בייל, סרחיו ראמוס וכריסטיאנו רונאלדו| רשימת הבועטים שלנו אתמול : דני קרבחאל, רודריגו, לוקה מודריץ’ וסרחיו ראמוס.
הקפטן בתפקיד רונאלדו, הפעם לא היה צורך בחמישה. ורודריגו, יגידו רבים וטובים - בתפקיד לוקאס שבזמנו סיבב את הכדור על האצבע כדי להירגע. הברזילאי גילה לאחר המשחק שטוני קרוס התעקש שהוא ייבעט, והוא עשה את זה ובגדול עם פצצה לחיבורים. “אני מאוד שמח, תמיד חלמתי לזכות בתואר בריאל מדריד. הייתי שותף לדרמה גדולה. התאמנתי על פנדלים אבל לא בהכרח ציפיתי. זה אחד הימים הכי טובים שלי. היו אחרים עם יותר ניסיון אבל קרוס הפציר בי, התעקש ‘רודריגו, רודריגו, רודריגו’”.
טיבו קורטואה שהיה עוד אחד מגיבורי הניצחון וזכה לשבחים גדולים, ובצדק, סיכם: “עשיתי את שיעורי הבית שלי לפני הפנדלים וידעתי לאן השחקנים יבעטו. סאול קצת הפתיע אותי אבל לגבי תומאס - לא היה לי ספק. הוא בעט חזק מאוד ואני שמח שהצלחתי להדוף ולשמור על שער נקי במשחק עצמו. בשבת אנחנו מצפים לסביליה וזה משחק קשה מאוד. המהלך של ואלוורדה? אני חושב שאולי הייתי מגיע לכדור כי מוראטה נתן לעצמו מקדמה ארוכה, אבל פדה הצליח להתמודד איתו במהירות ועשה משהו נכון. היה לנו יותר ביטחון מהם לאורך כל המשחק, גם בפנדלים”. אין ספק שהוא ניצח בדרבי הפרטי שלו.
פלורנטינו פרס לאחר הזכייה בסופר קופה: "זידאן הוא ברכה לריאל מדריד, אני מקווה שימשיך לזכות בעוד תארים, יש לו המון כאלה כבר. התחלנו את השנה החדשה מצוין ואנחנו שמחים. ניתנה לנו הזדמנות לקחת חלק בפורמט הסה ואנחנו שמחים, ראויים לתואר.
על הפנדלים: “הייתי קצת מתוח ועצבני, היה לנו מזל, אני רוצה לברך את אתלטיקו כי היא הייתה נהדרת. קורטואה? הבאנו אותו כי אנחנו מאמינים שהוא השוער הטוב בעולם וכך היה. הוא היה אחד השחקנים החשובים וגם ואלוורדה שנבחר בזכות למצטיין. הוא לא רצה לתת למוראטה להגיע להזדמנות ולכן עשה גליץ’”. השיחה עם ראמוס: “אמרתי לו שאנחנו סובלים עם הפנדלים מהסוג הזה”.
הדסימה של זיזו . המאמן הצרפתי רשם את תארו העשירי כמאמן ריאל מדריד וכל זה בשלוש וחצי שנים ו-188 משחקים בלבד - מי היה מאמין. מסאן סירו בגמר הצ’מפיונס במאי 2016 ועד ערב הסעודית, שוב נגד אותה אתלטיקו מדריד… האיש שלעולם לא הפסיד בגמר\משחק על תואר כמאמן. וזיזו שני רק למיגל מוניוס שאימן כאן 14 עונות (1960-1974) מבחינת מספרים התארים, והוא עוד יוכל לעקוף אותו. הנה הרשימה המפוארת של זיזו: שלוש זכיות (רצופות) בצ’מפיונס, אליפות אחת, שתי זכיות באליפות העולם למועדונים, שתי זכיות בסופר קאפ האירופי ופעמיים סופרקופה ספרדי.
זכורה לי החטאה אחת
וגם בליגה נגד סביליה לפני שנתיים