היום שאחרי הניצחון על ליברפול
מי האמין שבמשחקי ההכרעה של העונה נאצ’ו ומיליטאו יהיו הבלמים שלנו ועוד יעמדו במשימה בגבורה. במארקה נכתב: “הם היו אדונים”. “כשלפני מספר שבועות שוב ראמוס נפצע כשהעניק עדיפות לסטטיסטיקות אישיות בנבחרת לפני הקבוצה ו-ואראן סבל מהנגיף - גל של פסימיות הציף את המדרידיסטאס לפני שבוע ענק. זה נראה כמו משימה גדולה עבור נאצ’ו, אולי, אבל בעיקר עבור מילטיאו שכמעט ולא שיחק עד אז. איזה מחשבות שגויות! אם המשחק הראשון היה הלילה הגדול של ויניסיוס, הקרדיט הגדול על אתמול מגיע להם. גם לקורטואה כמובן אבל הבלגי הוא קונצנזוס עולמי. לאחר שעברו את עשר הדקות הראשונות של ליברפול הפרועה - הם צמחו שוב ושוב ושוב והיו מכריעים. נאצ’ו הראה עד כמה הוא מנהיג במועדון של חייו ומיליטאו היה כמו ההבטחה מפורטו - אחד הבלמים המבטיחים באירופה. בקיצור - בוסים אמיתיים”. “איזה צמד ענק, נאצ’ו ומיליטאו”, נכתב בנוסף.
נאצ’ו הרחיק לא פחות מ-11 כדורים במהלך המשחק, חמישה מהם בראש - שיא לשחקן ריאל העונה. לאחר המשחק אמר: “ידענו שיש לנו יתרון טוב מספרד אבל שהם ידחפו ויקשו עלינו. היו להם מצבים לכבוש אבל הקבוצה ידעה לעמוד בזה ולסבול. בהגנה היינו מרהיבים. נכון שבהתקפה זה היה ערב פחות נוח ומוצלח משר במשחק הראשון אבל זה נורמלי שהגנו על התוצאה. מיליטאנו ואני שיחקנו בשלושה משחקים עם דרישה מקסימלית ועשינו הכל על הצד הטוב ביותר. אנחנו כאן כי יש סיבה לכך. אני שמח בשבילי, בשבילו ועבור הקבוצה מעל הכל. אני תמיד מנסה לעשות את עבודתי כמה שיותר טוב, אני בעונת השיא בקריירה שלי ומרגיש טוב, עם הרבה ביטחון. אני שמח שאנחנו עומדים במטרות בינתיים”.
עוד אמר: “זו עונה לא טיפוסית עם משחקים בכל שלושה ימים, אין זמן להתענג על הניצחונות אבל זה לוח השנה. כמו שאמר המאמן, פיזית אולי אנחנו לא במצב של השנים האחרונות וזו הסיבה, אבל לנצח את המשחקים האלה זה נותן לך מוטיבצייה לעתיד לבוא”. כשנשאל על חצי הגמר: “כשהיינו נגד ליברפול לא נחשבנו לפייבוריטים. כעת יש לנו את צ’לסי שהיא לא פחות מסוכנת, יש לנו ביטחון ואנחנו רוצים עוד גמר”.
מיליטאו זכה לשבחים גדולים. “הוא ברגע הכי טוב שלו בקבוצה”, נכתב במארקה. “הוא התגבר על משחק קשה מאוד ונכנס לעניינים מההתחלה. רציני, מרוכז, להוט להצליח”. עוד נכתב על ההרמה הנפלאה שסיפק לבזנמה בדקה ה-80 ולסיכום: “כעת הוא נראה בלם ב-50 מיליון יורו. לא רק שהוא נראה בלם שמתאים לריאל אלא בלם נפלא”. אותה ליברפול אגב הייתה זו שהדיחה אותו ואת איקר מרבע הגמר ב-2019.
כותרות העיתונים לאחר ההעפלה לחצי גמר הצ’מפיונס:
שער המארקה : “ריאל מדריד כבר שם”| על רקע תמנוה של מיליטאו המצוין דורס את פירמינו נכתב: “ריאל ידעה להחזיק מעמד באנפילד” - ותשחק בחצי גמר תשיעי ב-11 שנה| אזכורים גם ליכולת של נאצ’ו ומיליטאו, קאסמירו ‘העצום’ - כולם עמדו בלחץ של ליברפול, וההדיפות של קורטואה| צ’לסי עומדת בחצי הגמר בדרך לאיסטנבול.
בסיקור נכתב: “הזרועות של קורטואה שהן באורך קילומטר בערך, היציבות ההגנתית של שני בלמים שהיו משניים בתחילת העונה והפכו לגיבורים ראשיים באביב והאופי כדי להגיע לשלבים המכריעיפ במפעל - כך ריאל הגיעה לחצי הגמר שם תפגוש יריבה נוספת מאנגליה. הפעם הקשרים של ריאל לא עמדו ברף הגבוה שלהם אך קאסמירו היה ברמתו הרגילה. ריאל, עם משחק האפור ביותר שלה ברצף שלא נקטע באנגליה - ממשיכה להתקדם. רק שלושה משחקים מפרידים בין חיילו של זידאן שעדיין “מוכה” ו"סובל” מהסגל הקצר - לבין הגביע שאותו כולם שואפים לראותו מחזיק שוב באכזריות". נכתב כי זידאן לא האמין באודיורוסלה והלך עם פדה שהתקשה ולא קרא נכון את המצבים, גם אסנסיו לא עזר מספיק ומאנה הי מסוכן, אך היתר לא. עוד נטען כי ריאל ניסתה להעביר את הזמן וכבר אחרי 40 שניות קורטואה החד הקדים את פירמינו. האם זידאן יוכל לעשות זאת שוב?
שער ה-AS: “בלתי מנוצחים”| על רקע תמונה של קורטואה וקאסמירו שואגים בשריקת הסיום: ריאל שבה לחצי הגמר אחרי תרגיל מוצלח למדי בהישרדות| משחק מצויין לנאצ’ו, מיליטאו וקורטואה. וכן הציטוט של זידאן ממסיבת העיתונאים לאחר המשחק: “סבלנו - זה נכון, אך אפשר להיות גאים”|
“התנגדות מנצחת”, הייתה הכותרת בסיקור ב-AS שם נכתב כי ריאל הרוויחה ממשחק בלימה ומלחמה. ‘ליברפול רק לחצה בפיקים אבל נתקלה שוב ושוב ושוב בקורטואה". עוד נכתב: “ריאל מכירה טוב מכולן את אלף הדרכים לקחת את הגביע למוזיאון שלה. לפני שלושה חודשים חצי גמר הצ’מפיונס נראה כמו מאדים עבור ריאל”. בציוני המשחק - קורטואה, נאצ’ו ומיליטאו עם שלושה כוכבים, קאסמירו ובנזמה עם שניים וכך גם פדה שהשתדל מאוד ועל מודריץ’ וקרוס לא ריחמו - כוכב אחד.
טיבו קורטואה חוזר לחצי הגמר לראשונה מאז 2014. השוער הבלגי הציג משחק מעולה בהופעתו ה-50 בליגת האלופות והיה המצטיין של ריאל מדריד כנראה. “לקורטואה יש פינה משלו באנפילד”, נכתב במארקה שם הזכירו את ההצלה האדירה מול סלאח בתחילת המשחק, הזינוק מול מילנר וגם במחצית השנייה. 'הוא בטוח בכל כדורי האוויר, שקט והציג משחק מעולה". כמובן שהוא קיבל את הציון שלושה כוכבים בשני העיתונים. “קורטואה הוריד את ליברפול לאדמה”, נכתב ב-AS שם נטען כי זה משחק שיכול בהחלט להגדיר קריירה.
לאחר המשחק אמר טיבו, ששמר על שער נקי בפעם הרביעית העונה באירופה - “אנחנו שמחים מאוד להגיע לחצי הגמר, זה היה משחק מסובך מאוד, אבל ידענו את זה - ככה זה באנפילד. ידענו לסבול, להתגונן היטב ואני שמח שההצלות שלי עזרו. היה עלינו לשחק קצת יותר טוב עם הכדור ולסיים את המשחק אך זה לא היה היום שלנו בהתקפה. הגענו אחרי שני משחקים קשים מאוד ואולי הרגליים לא עזרו לנו אבל בהגנה עבדנו כמו 12 שחקנים, זה מדנים, כולם היו צריכים לסבול. אני מרוצה”.
“בחלק הראשון היו לי שתי עצירות טובות, אחת עם הרגל מול סלאח, זה נתן לי ביטחון, ואז זינקתי לבעיטה של מילנר בסיבוב. בחלק השני היה עליי לעשות עוד הצלה. אם הם היו מצליחים לכבוש שער מהיר בפתיחת המחצית זה קריטי. אני חושב שמיליטאו חסם שתי בעיטות בצורה פנומנלית והיה טוב בהגנה”. עוד אמר: “אני מרגיש טוב מאוד, אנחנו עובדים קשה. אני רוצה לזכות בתארים רבים עם ריאל וזה הכי טוב שיש. אני נותן את הכל בכל משחק. יש הרבה שוערים טובים, אני לא יודע אם אני הטוב ביותר, אני חושב שאני אחד מהם. לשמור על שער נקי באנפילד זה משמח מאוד. אני מסתכל קדימה כי יש עוד שלושה משחקים בשישה ימים וחצי גמר”.
היריבה הבאה היא האקסית צ’לסי: “זה משחק מיוחד נגד קבוצתי הקודמת. מאז שטוכל הגיע הם שיחקו 3:5:2 וגם 3:4:3 והצליחו מאוד בשני המערכים, הם סופגים מאוד. זה הולך להיות משחק קשה מאוד אבל אני מקווה שנוכל לעבור. אנחנו להוטים לזכות בליגת האלופות שוב ועלינו לנסות להגיע לגמר. אולי כמה פצועים יחזרו ויעזרו לנו אבל כולנו הראינו שכל מי שמשחק נהדר. אנחנו קבוצה נהדרת, האללה מדריד!”.
מה לא נאמר על זינדין זידאן . הוא היה “נידון” כמה פעמים העונה, כביכול על סף פיטורים - אחרי ההפסד השני לשחטאר דונייצק, אחרי שאיבד שני תארים תוך שבוע בינואר. הוא המשיך לעבוד וסתם פיות. חצי גמר רביעי שלו בחמש שנים, למרות כל הבעיות. במארקה נכתב: “זה הזמן לעמוד ולבקש סליחה מריאל מדריד”, ונראה שמדובר בעיקר על המאמן שלה. "ריאל כבר עמדה למות באוקטובר, בנובמבר, בינואר ובימים הראשונים של פברואר. היום, קבוצה שהייתה על סף הליגה האירופית - בחצי הגמר וחולמת על הדאבל. קבוצה הרוסה מפציעות אבל יש לה את המאמן הטוב ביותר שאפשר לבקש. הוא לא עשה את זה הפעם עם ה-BBC היוקרתי או עם הגנה בשיאה אלא להיפך, עם ספסל מלא ילדים. “ריאל סבלה באנפילד, זה לא היה משחק טוב שלה אך המאמן איחד את כל השחקנים”. גם פדג’ה החמיא: “זידאן תמיד צודק, תנו לו לעבוד ונראה מה יהיה בסוף העונה. כולם מפחדים מריאל. כבר אמרתי שהיא תהיה בגמר. צ’לסי מודאגת”.
לאחר המשחק אמר המאמן: “אני גאה בקבוצה ובמה שאנחנו עושים. ידענו לסבול, היו רגעים קשים בהתחלה, ברבע השעה הראשונה.זה היה נורמלי במשחק של רבע גמר. מגיע לנו לעבור. אני שמח עבור הקבוצה. בחרתי בפדה כמגן, הוא שיחק משחק טוב בעמדה לא רגילה. אני גאה במאמץ שלו ושל כולם - בנזמה, אסנסיו, ויניסיוס, סבלנו. היה חשוב מאוד להעפיל, זו הייתה המטרה ואנחנו עייפים אבל קיבלנו הרבה כוחות. יש לנו איכות מעולה אבל האופי של השחקנים הוא המפתח. לדעתי סיימנו את המשחק טוב יותר מאשר נגד ברצלונה. היה לנו שבוע עם שלושה משחקים קשים שגבו מאמץ עצום מבחינה רגשית אפשר להיות מאושרים. השחקנים תמיד כאן והם תמיד רוצים יותר, הם מאוחדים יותר בקשיים”. הוא החמיא לקורטואה: “הוא השוער שלנו והוא בכושר מעולה, זה חשוב שיש שוער בטוח, הוא עשה עבודה פנומנלית”.
כשנשאל על הביקורת אמר: “היא נמצאת, לא אגיד דבר, אנחנו בחיים בשני המפעלים ומאושרים. הייתה עונה קשה אבל אנחנו במקום טוב בסוף העונה והכל מונח על הכף, עלינו להמשיך ככה. צ’לסי? נהנה ממה שעשינו היום, אחרי המשחק הזה יש לנו התחייבות משמעותית בליגה. צ’לסי קבוצה חזקה מאוד וככל שאתה מתקדם במפעל היריבות קשות יותר”. כשנשאל על החלק שלו בהצלחה: “מה שיש לי לומר הוא שכולנו כאן ביחד, הקבוצה תמיד רוצה יותר”.
ריו פרדיננד נפעם מיכולותיו של זידאן כמאמן ואמר אתמול במהלך המשחק: "לבחור הזה יש יכולת מדהימה. הוא עשה הכל תוך זמן קצר, נכנס ואסף גביע אחר גביע אחר גביע, גם הגדולים ביותר. שלוש זכיות בליגת האלופות? זה פנומנלי. אין לו הרבה מה להגיד וכך גם היה כשחקן. הוא נותן לכדורגל ולתוצאות שלו לדבר. הוא דומה מאוד כמאמן. הוא עושה עבודה ללא דופי. הוא ידוע איך לנצח, הוא מאמן ייחודי.
מקמנמן הוסיף: “הוא עושה עבודה מדהימה. אם היה מאמן אחר, היינו מוחאים כפיים ומדברים עליו ביראת כבוד. הוא מאמן כל כך גדול אבל לא רוצה מחיאות כפיים. הוא נחמד ונינוח ואולי אנשים לא חושבים שהוא גאון טקטי אבל הוא כזה. הוא עשה את שיעורי הבית שלו, ידע היכן החולשות של ליברפול. מגיע לו יותר קרדיט, בעיקר בספרד, הביקורת לעתים אכזרית”.
גם באיטליה פרגנו: “הצרפתי תמיד ספג זלזול, יחס לא הוגן. הוא הופיע באנפילד במצב חירום וחטף את הכרטיס לחצי הגמר. קל לו לנצח גם בלי רונאלדו”. עוד נכתב: “הוא מאמן יוצא דופן וזהו זה”.
המספרים לאחר ההעפלה לחצי הגמר:
-
ריאל מדריד “ממשיכה את האגדה שלה” כפי שנכתב במארקה - חצי גמר תשיעי ב-11 שנה (שמונה ברציפות מעונת הבכורה של מוריניו ועד קייב 2018). לבאיירן מינכן יש שבע העפלות בפרק הזמן הזה ולברצלונה חמש. אם נסתכל מאז תחילת המפעל במתכונת החדשה - ריאל עם חצי גמר מספר 14, אחריה ברצלונה ובאיירן עם 12 העפלות| כל העולות לחצי הגמר זכו יחד ב-14 גביעים - ריאל עם 13 וצ’לסי עם אחד.
-
נאצ’ו פרננדס הציג עוד משחק שיא וסיכל 11 נסיונות הגבהה\ביצע 11 הרחקות מול התקפת ליברפול, חמש מהן בראש - שיא לשחקן ריאל מדריד העונה.
-
רצף אחד שכן נעצר: אחרי 23 משחקים ברציפות בהן כבשה ריאל בנוקאאוט (מאז ה-0:1 על מנצ’סטר סיטי בגומלין חצי הגמר ב-2016) - היא לא מצאה את הרשת.
-
טיבו קורטואה ששמר על שער נקי במשחק מצוין - רשם את משחקו ה-50 בליגת האלופות. יש לו 12 הופעות במדי אתלטיקו (עונת הדסימה), 16 במדי צ’לסי ועוד 28 משחקים במדי ריאל. העונה שמר על שער נקי ארבע פעמים.
-
אמנם קארים בנזמה לא הבקיע ולא הצליח להשתוות לראול אך רשם ציון דרך אחר יפה מאוד שהשתווה לרוברטו קרלוס כשחקן עם מספר ההופעות הרביעי הכי גדול בתולדות ריאל בצ’מפיונס - 109 משחקים. ראמוס שלישי עם 128, ראול שני עם 132 משחקים והשיאן הוא סאן איקר עם 152 הופעות. משחק הבכורה של בנזמה במדי ריאל במפעל היה נגד מארסיי ב-0:3 בספטמבר 2009.
-
המאזן של ריאל מדריד בכל המסגרות ב-42 משחקיה: 26 ניצחונות, 8 תוצאות תיקו ו-8 הפסדים, יחס שערים 39:73. תארו לכם מה היה לפני ריצת ה-14 משחקים ללא הפסד.
-
קאסמירו נבחר אתמול ל-MVP של המשחק ובצדק. הוא ניצח ב-100% מהמאבקים, נגח 86 פעמים בכדור והשיג 13 כדורים. חמש פעמים הוא תיקן וגם יצר מצב הבקעה אחד - נכס.