טשואמני הוצג: “אמרתי לסוכן שלי - תעשה הכל כדי שאגיע לכאן”| הקשר הצרפתי לקח את ספרה מספר 18 (“הכי קרוב למספר 8 שלי ממונאקו”), הפתיע את כולם כשדיבר קצת בספרדית ודיבר על האתגרים, איך חווה את עונת הצ’מפיונס האחרונה והרצון לעשות היסטוריה. הכל על היום הראשון של הקשר החדש שלנו.
אורליאן טשואמני שיחק רק אתמול במדי נבחרת צרפת במהלך ההפסד 1:0 לקרואטיה וכבר בשעות הבוקר עבר את הבדיקות הרפואיות במדריד לקראת היום המיוחד שלו. במתחם האימונים וולדבבאס, שם נערך האירוע כמיטב המסורת, לא היו רק בני משפחתו שמאוד התרגשו אלא גם לא מעט עיתונאים צרפתיים. אין ספק שההחתמה הזו עוררה עניין.
הקשר מקבל את חולצה מספר 18, אותו מספר שהיה שייך בעונה שעברה לגארת’ בייל וכעת התפנה. נקווה שיהיה לו יותר מזל מאשר השחקנים הקודמים שקיבלו את המספר הזה - לוקה יוביץ’ כשהגיע, מרקוס יורנטה, מריאנו דיאס. הספרה אותה לבש בנבחרת ובמונאקו היא מספר 8 כמובן ששייך לטוני קרוס. הצרפתי כבר חתם על חוזה, הצטלם ליד פלורנטינו פרס (יחד עם הוריו) וגם ביקר בחדר המרגש עם כל 14 גביעי אירופה. עוד קודם, בקליפ שהראו בערוץ הטלוויזיה של המועדון ראינו לא מעט פעולות הגנתיות נפלאות, אך לא רק זה. טשואמני יודע מה לעשות עם הכדור ברגל. אחד הפרשנים בערוץ הטלוויזיה אמר משהו נכון: כל מה שקרה עד עכשיו זה נפלא, אבל להציג את אותה היכולת בסיר הלחץ של ריאל מדריד זה משהו אחר.
הצגתו של טשואמני לתקשורת החלה, עם ווידאו שלו מימיו במונאקו ובנבחרת צרפת כמובן. בעיקר הגנה, אבל גם דריבל, בעיטות לא רעות לשער, כמה עקבים. השחקן יושב לצד הוריו שמאוד מתרגשים. הסרטון הסתיים עם הנפה של גביע ליגת האומות כשהוא מוחא כאפיים.
הנשיא פלורנטינו פרס הוא הראשון לדבר כמובן. “זה עתה הסתיימה עונה שתיזכר לנצח, עם אליפות ספרד ה-35 וליגת האלופות ה-14. אבל כולנו רוצים לזכות בליגת האלופות בפעם ה-15. ריאל מדריד לא עוצרת. אנחנו והאוהדים שלנו תמיד רוצים יותר. אנחנו עובדים קשה בשביל זה, להשיג את מה שרבים רואים כבלתי אפשרי. יש לנו סגל נהדר עם שחקנים שזכו חמש פעמים בליגת האלופות, אבל האתגרים הבאים יהיו קשים, ועלינו לחזק את עצמנו. היום אנחנו מקבלים בברכה שחקן גדול, אחד הקשרים הטובים בעולם, ברוך הבא טשואמני. הגשמת את החלום שלך וכבר בגיל צעיר אתה משחק במועדון הגדול בהיסטוריה”.
“אתה תזכה לתמיכה של ריאל מדריד, שתיתן לך הכל בתמורה לדרישת מאמץ ומחויבות. מהיום אתה מייצג את הערכים הקדושים של המועדון הזה. הכל כאן הושג באחווה, בכבוד וסולידריות.היום מתחיל שלב בחייך שתרגיש גאה בו. בעוד מספר דקות תלבש את החולצה של ריאל מדריד, זו שבחרת בה. ברוך הבא. אורליאן היקר, מזל טוב, כי אתה מגשים את החלום שלך לשחק בריאל מדריד. בגיל 22 הייתה לך הזדמנות לבחור ובחרת בריאל מדריד. חבריך לקבוצה, בנזמה וקאמאבינגה, יספרו לך על הקסם של הברנבאו. עכשיו תגלה את זה בעצמך”.
הקשר מדבר בספרדית ולא מכביר במילים. “אני מאוד נרגש ושמח להיות כאן בריאל מדריד ולהתחיל את ההיסטוריה שלי במועדון. אני רוצה לזכות בכמה שיותר תארים עם המועדון הגדול בעולם. אני מודה לנשיא שהאמין בי, לסוכן שלי, למשפחתי ומחכה לאתגר הזה. האללה מדריד!”.
לאחר מכן, בריאיון ראשון הוא הרחיב קצת יותר: "כשריאל מדריד פנתה אליי לא היססתי לרגע. קיליאן אמבפה ידע שאני עוזב את מונאקו ושאל אותי האם ארצה לשחק בפריז סן ז’רמן אך הוא הבין את הבחירה שלי. אחרי כל משחק בליגת האלופות הייתי מסמס לסוכן שלי, בעיקר אחרי המשחקים נגד פריז סן ז’רמן ונגד צ’לסי – ‘תעשה הכל כדי שאגיע לכאן, לריאל מדריד’. הייתה לי הזדמנות להחליט. דיברתי עם מועדונים אחרים אבל חיכיתי לריאל מדריד. שוחחתי עם בנזמה וקמאבינגה. קארים הוא החלוץ הטוב בעולם ואשמח לשחק איתו. הוא שלח לי הודעה ואמר שיהיה לצידי.
“קאסמירו החדש? יש לו קריירה מדהימה. כשהייתי צעיר יותר נהגתי לצפות במשחקים של קשרים הגנתיים. אני רוצה לכתוב את הסיפור שלי על אף שברור שהוא מהווה השראה מבחינתי. אני גם מנסה לקבל השראה מהתרבות האמריקאית ולמשל ממייקל ג’ורדן. המחיר ששילמו עליי? זה כבוד רב, זה לא מעסיק אותי. אני מנסה לעשות את הטוב ביותר על המגרש. אני מחשיב את עצמי כשחקן רב תכליתי. אני תמיד משחק בקישור של שניים מאחור. ב-4:3:3 אני משחק או בתור ‘6’ או בתור ‘8’. אעבוד קשה כדי להצליח כאן”.
“האליל שלי? זינדין זידאן הוא הסמל של ריאל מדריד ושל נבחרת צרפת. אבל גם קארים בנזמה שחקן מדהים וגם אותו אני מעריץ. ברור שהסתכלתי על זידאן שהציג יכולת מדהימה”. “התחרות כאן היא אתגר גדול. אני לא חושב עדיין על המונדיאל בנובמבר. אני מרוצה מהמחשבה לשחק בריאל מדריד ולהתאמן כאן. אולי בקבוצות אחרות הייתי יכול לקבל יותר ערבויות לשחק דקות רבות, אבל רציתי את האתגר הזה. שיחקתי תמיד עם מספר 8 אבל הוא שייך לטוני קרוס ואין לי בעיה, אז לקחתי את ספרה מספר 18 שהייתה הכי קרובה לזה”.
כמיטב המסורת, לאחר מכן טשואמני עלה על המדים החדשים של ריאל מדריד ומקפיץ כדור שם בוולדבבאס. כפי שניתן לראות הוא קיבל חולצה מיוחדת שם כתוב על התאריך של היום, ה-14 ביוני, בו הוצג לתקשורת. בנוסף הוא גם קיבל צעיף של המועדון. בספרד כמובן היו מבסוטים מכך שהילד יודע כמה מילים בספרדית ודיבר בשפה בהצגתו, גם אם אמר בעיקר את המילים הבסיסיות… בואו נראה אתכם, מתי בפעם האחרונה היו לריאל מדריד ארבעה צרפתיים בסגל כמו היום? (בנזמה, קמאבינגה, מנדי וטשואמני).
בספרד ובצרפת המשיכו לנתח את יכולתו של הקשר. כך נכתב עוד בבוקר. “הוא יכול להחליף את קאסמירו, אך זה יהיה בזבוז לשים אותו שם” (בעמדה כה אחורית), הייתה אחת הפרשנויות. נזכיר כי מומחה הסטטיסטיקה הברזילאי ‘Sofascore’ בחר בו לשחקן בעל יכולת חטיפת הכדור הטובה בעולם ב-2021. בסך הכל, היו לו 139 חטיפות, 185 תיקולים ו-450 שחזורי כדור. הזכירו בכתבה כי קאסמירו בצעירותו, וכך גם בקסטיליה, שיחק קצת יותר מקדימה ועם הגיל עבר לאט-לאט לעמדה אחורית.
אנטואן סימונאו, עיתונאי בכיר בלאקיפ, מנתח: “בשבילי הוא לא קאסמירו. זה נכון שהוא יכול להיות ציר גדול, כי הוא גונב ומשיג הרבה כדורים חוזרים. הוא חזק מאוד, יש לו תצוגה פיזית מרשימה והוא מנצח כמעט בכל הדו-קרבים שלו. הוא צופה וקורא את המשחק טוב מאוד. הוא ההווה של העולם בעמדה הזו ובעתיד, או כציר או תורם יותר בהתקפה. הכוח שלו מאפשר לו לשבור קווים, ליצור מרחבים ולפר את איזון ההגנות. בשבילי הוא הכלאה בין ה’6’ הטובים ל’8’ הטובים ביותר. בנוסף, באופן אישי, הוא מאוד חרוץ, רציני ו מחויב. החתמה נהדרת לריאל”.