דני קרבחאל פתח בהרכב בכל ששת הגמרים ההיסטוריים שהסתיימו בזכייה של ריאל מדריד בליגת האלופות מהדסימה ועד אשתקד, אך רגע השיא שבחר הוא אחר. בריאיון הוא מספר גם על תהליך ההחלמה מהפציעה.
“עברו כבר חמישה וחצי חודשים מאז הניתוח, אני כבר נעלתי את הנעליים ואני צובר אימונים אישיים על המגרש כדי לנסות לחזור כמה שיותר מהר, אבל עם הביטחון לחזור טוב”.
ההתאוששות מפציעה: “מהרגע שנפצעתי ונכנסתי לחדר ההלבשה, הראש שלי צקצק. אני הייתי זה שעודד את חבריי לקבוצה, אפילו את אשתי. זה היה עוד אתגר בדרך הזו. בדיוק כמו כשאתה מתכונן לזכות בתארים - זה היה צעד גדול, אבל התכוונו ללכת עם כל מה שהיה לנו. החודשים האחרונים היו קשים, אבל הרגשתי הרבה אהבה בריאל מדריד מצד כולם וזה עוזר לי לעשות את הצעד הזה קדימה כשהרגשתי מדוכא”.
מהי הרגשה של ריאל מדריד: “הגעתי כשהייתי בן 10, אבל הייתי אוהד ריאל מדריד כמעט מלידה. אני לא חושב שאני מודע לזה עדיין. אני רואה את התמונות של מגרשי האקדמיה לנוער ואני זוכר היטב כששיחקתי שם, בקבוצות הצעירות, עם החלום הזה של יום אחד להתאמן עם שחקני הקהוצה הבוגרת. תודה לאל, אני יכול להגיד שזו תקופת זהב שאני עדיין חי אותה, כי זה לא נגמר. להצטרף למועדון הזה כאגדה. המטרה להיות השחקן המצליח ביותר בהיסטוריה של המועדון (שיאן התארים - אחד פחות מלוקה מודריץ’) היא בלתי נתפסת, ואני הולך לישון כל ערב כשאני חושב על זה”.
ליגת האלופות וריאל מדריד: “הלילה הכי מיוחד שחוויתי אי פעם היה נגד מנצ’סטר סיטי (גומלין חצי הגמר ב-2022) מעולם לא חוויתי דבר כזה. התחושה הזו הייתה ייחודית, כשכבשנו את השער הראשון, עם שש דקות של תוספת זמן והאווירה שנוצרה…ואז השער השני מיד…הסתכלנו אחד על השני והרגשנו כמו גלדיאטורים בקולוסיאום”.
“בכל פעם שאתה משחק משחק בסדר גודל של הגמר, אתה מדמיין שאתה הולך להבקיע את השער שינצח את הגמר. ובמקרה שלי, זו הייתה הפעם השישית שלי בהרכב וזה הכי חשוב שניצחנו. כמובן שההרגשה הזו של להבקיע הייתה מדהימה, והרגשתי גאווה שאין לתאר. אנשים יזכרו אותי בגלל השער הזה שהבקעתי בוומבלי כי הוא חתם על היסטוריה נהדרת של הקבוצה, בכדורגל וזכייה פנטסטית של ריאל מדריד. זו הסיבה שאתה צריך לעלות על הסיפון, ללמוד את ערכי המועדון, ולאמץ את המהות של מה שהמועדון הזה מייצג”.
המוטיבציה ופילוסופיה: “עד הסוף, אנחנו הולכים לתת הכל לריאל מדריד ולהילחם. הביטוי הזה מתייחס לאחת מנקודות החוזק של החולצה הזו ושל המועדון הזה. אנחנו אף פעם לא מוותרים. אנחנו יודעים שריאל מדריד חיה עד סוף המשחק, והוכחנו את זה יותר מפעם, לא פעמיים, לא שלוש פעמים. הודות לכך, היריבים שלנו, כאשר מתקרב הקטע האחרון של המשחק, אפילו חוות את פחד הבמה של התמודדות עם ריאל מדריד ויודעות מה אנחנו השגו בהיסטוריה שלנט בדקות האחרונות. לכן, גם אם המשחק גרוע מאוד, הוא פונה לטובתנו”.
סרט הקפטן: “עדיין יש לי שמור בבית את הסרט שענדתי בפעם הראשונה, וזה אומר הכל. בסופו של דבר, אתה משיג יעדים, גם אם הם נראים רחוקים בהתחלה. שנים חולפות, ואתה נשאר חשוב לא פחות, אם לא יותר, בתוך המועדון. לענוד את סרט הקפטן של ריאל מדריד זה אומר הרבה. מעל הכל, מה שאני מנסה להעביר לצעירים זה בחינוך, משמעת והקרבה בריאל מדריד להילחם עד הסוף, לדעת איך לנצח ולהפסיד”.