אחרי משחקים כאלה כמו נגד יובה, המוח, הלב והידיים(המקלדת) עובדים שעות נוספות, שלא ייגמר לעולם. הנה כל דברי התקשורת לאחר הניצחון הענק בטורינו:
התגובות לאחר המשחק
מייד עם סיום הפארדיטזו על אדמת איטליה, כיאה למשחק גדול, החבר’ה לא רק רצו להתראיין בתקשורת אלא גם לפרסם משפט-שתיים לאוהדים ברשתות החברתיות. כך עשה הקפטן ראמוס עם ‘לילה של ריאל’ וכן לוקאס ואסקס(שבעצם ‘אחראי’ למספרת של כריסטיאנו’) שכתב ‘גאה להיות חלק מהקבוצה הזו. ריאל מדריד תמיד רוצה יותר’. אלבארו ארבלואה האקס האהוב צייץ בטוויטר מה שהפך לויראלי, וריגש - “כריסטיאנו יכול לעזוב את כדור הארץ ולשחק על מאדים. הוא עשה כבר הכל”. הקפטן בופון ששוב סבל מכריסטיאנו, פירגן לו ואמר - “הוא ברמה של מראדונה ופלה(וגם מסי)”. והנה מה שהיה לצד המנצח לומר לאחר המשחק:
המאמן זידאן הגיב כך, בדיוק כמוכם, הלם מוחלט, אחרי שכריסטיאנו כבש מספרת מהסרטים. לאחר המשחק הוציאו ממנו ציטוט - “הגול שלו הוא אחד הגדולים בהיסטוריה של ליגת האלופות, אני אפילו קצת מקנא בו[“אבל הוא לא יפה כמו שלי”]. התגובה שלי טבעית, אני לא רק מאמן כדורגל אלא גם אוהד. אני שמח על מה שהוא עשה, אין דברים כאלה” בהקשר של כריסטיאנו, זידאן הסכים עם בופון…
סרחיו ראמוס אמר - “אני מופתע מהשער של כריסטיאנו, זה נהדר, אבל אני רוצה לפרגן לכל השחקנים על עבודה קולקטיבית נהדרת”, והמשיך בקו הזה - “היה לנו משחק שלם, עשינו צעד חשוב, התוצאה נהדרת והכל הסתדר כפי שתיכננו, ואפילו שמרנו על שער נקי”. שוב בחזרה לכריסטיאנו - “הוא בכושר מפחיד, הלוואי וזה יישאר ככה עד סיום העונה”. על הריספקט מהקהל של יובה - “מגיעה לו ההכרה הציבורית הזו, הוא מיוחד”. לגבי הכרטיס הצהוב שימנע ממנו לשחק בגומלין - “דחפו אותי, זה לא הוגן, אבל זה לא כזה נורא”.
השוער קיילור נאבאס דיבר על ההדיפה הנהדרת מול היגואין או יותר נכון התייחס לקבוצה עצמה - “צריך להיות מרוצים מאוד ממשחק כזה, ניצחנו 3:0 יריבה גדולה. נהיה צנועים עם רגליים על הקרקע ונעבוד קשה גם בגומלין כדי שלא יהיה ספק לגבי חצי הגמר. אנחנו מסוכנים אבל לכל קבוצה יש את הנשק שלה. יש לנו יתרון אבל המטרה לא הושגה”. על הגול של כריסטיאנו - “לא הייתה לו ברירה אחרת, הוא קפץ לגובה מדהים ותקע את זה איפה שאף שוער לא היה הודף, שער מושלם”. לגבי העונה הבאה - “יש לי חוזה, אני רגוע ועובד טוב, העתיד - רק אלוהים יודע, מה שאגיד זה חסר תועלת, אני נהנה מכל רגע בקבוצה ובטח במשחקים כמו היום, יש לי ביטחון ואמון מחברי הצוות והמאמנים”.
גם דני קרבחאל, שבישל את השער, התייחס לגבי השאלה: כריסטיאנו בגלאזגו או זידאן - שניהם נפלאים ומרגשים אבל הגול של המאמן שלנו עדיף!"(צוחק), “משום שזה היה בגמר, זה חשוב יותר”. די-סטפאנו, פלה, מראדונה או כריסטיאנו - “כולם כתבו את שמם בהיסטוריה ועכשיו כריסטיאנו הוא האיש וכולם נהנים ממנו”. על מחיאות הכפיים בטורינו - “קהל שמבין כדורגל צריך להעריך יריב כמוהו”. על הגומלין - “זה תלוי בנו אבל יובה יודעת לתקוף, היא תבוא לתקוף ואין לה מה להפסיד”. על איסקו - “המאמן מתקשה לבחור את ה-11 בנקודה הזו, וזה מובן, אבל איסקו עשה משחק נהדר ואנחנו גאים בו. כולנו יחד”.
כריסטיאנו רונאלדו עצמו, גיבור הערב, התראיין לאופ"א לשם שינוי וקודם כל הודה לקהל של יובנטוס על המחווה ומחיאות הכפיים. “אני מודה לקהל של יובה, זה רגע מדהים בשבילי, זה עדיין לא קרה לי בקריירה. לא ציפיתי לכבוש שער כזה, זה שער מיוחד עבורי, חיפשתי גול כזה הרבה זמן והוא אולי היפה בקריירה שלי, זה זיכרון מעולה” כריסטיאנו המשיך וביקש לפרגן לקבוצה שניצחה בצורה מרשימה עם שלושה שערים במגרש מאוד קשה. “עשינו הגנה מעולה וזכינו בכדורים ואז כבשנו”. על חצי הגמר הוא עדיין לא חושב. “ליגת האלופות זה המפעל שלנו, אנחנו אוהבים אותה. אבל נהיה זהירים”.
כותרות העיתונים הבוקר::
שער המארקה::
‘הגול’| אומרים שתמונה שווה אלף מילים ובמארקה נתנו למספרת לדבר בעד עצמה| כריסטיאנו כבש שער היסטורי במספרת שגרם לקהל המקומי בטורינו להריע לו גם כן| בסיקור באתר נכתב - ‘כריסטיאנו מנצח את השמיים’ והוסיפו שהגולאסו היה זה ששבר סופית את יובה והביא את ריאל מדריד במרחק נגיעה לחצי הגמר. ‘קארדיף הוא נצחי, ריאל מדריד לא התעוררה מהחלום והפעם היא רוצה לעשות את ההיסטוריה שלה בקייב. עבור יובנטוס המצב לא ניתן לשינוי. האלופה האיטלקית שוב התמוטטה מול כריסטיאנו רונאלדו, מלך הכדורגל של היבשת שגזר את דינה. הקבוצה של זידאן, בתחרות שהיא אך ורק שלה, חדה יותר ורואה את האופק והשמיים של קייב. הלבנים לא יורדים מהעננים באירועים האירופאים הגדולים’.
‘ריאל המשיכה במנהג המבורך מבחינתה בשנים אלה. הם השיגו הערכה עצמית וביטחון נגד פאריס, ואז סימנו V וכבשו גם את טורינו. כריסטיאנו עשה די-סטפאנו שכבש נגד יובה בשנות ה-60 בטורינו. כריסטיאנו עם צמד חמישי העונה במפעל, השאיר שער למזכרת, כזה שייכנס להיסטוריה, למקדש של תור הזהב השני של ריאל מדריד. שער השנה לבינתיים’.
‘כריסטיאנו מעטר את האגדה שלו’ - עוד כתבה מפרגנת במארקה. 'זה היה ב-3 באפריל 2018, קרבחאל הגיע לקו הרוחב ושלח את הכדור ללב הרחבה. כריסטיאנו החליט לתפוס טיסה ולעלות באוויר. המטרה שחלם עליה כל-כך הרבה פעמים וניסה - הגיעה בול בזמן, בלילה בלתי-נשכח לריאל מדריד, והאצטדיון בטורינו ידע לקום ולמחוא כאפיים. לך-42 אלף האוהדים לא הייתה ברירה כדי להיכנע ‘לרוצח’, השחקן שתמיד עושה להם נזק, תשאלו את בופון. ‘רונאלדו הוא מכוכב אחר’, אמרו בתקשורת האיטלקית. אפילו לברון ג’יימס צייץ אחרי הגול של כריסטיאנו. כולם ידברו על השער במספרת, אבל זה היה ערב ענק בלי קשר, גם הגול המהיר בדקה השלישית עם החלק החיצון של רגל ימין. שוב היה מהיר מכולם וחד ברחבה, כמו הגול הראשון בקארדיף. יש לו 14 שערים העונה במפעל והפך לשחקן היחיד שכבש בעשרה משחקים ברציפות. אין תיעוד או משהו מוכח לכך שאפשר להמר נגדו. מה יהיה הדבר הבא?
‘מה חסר לו’, כתב קרלוס קארפיו על כריסטיאנו בטור דיעה במארקה. 'הוא חיפש את זה כל-כך הרבה זמן ואחרי הרבהע מאוד שנים - זה סוף-סוף הצליח לו. מה שהיה חסר לו. ואני לא מתכוון לגול הנפלא במספרת. אלא על התשואות המרגשות והאציליות של הקהל של יובה שהבין שתם חלום הצ’מפיונס. זה היה רגע ייחודי שלו במגרש, בקריירה. הוא קיבל כבוד והרבה כנות. תמיד כריסטיאנו סיפר שאחד מהרגעים היפים בקריירה שלו היה כשהקהל של יונייטד ב-2013 הריע לו כשחזר. ואז הוא כבש וכמובן לא חגג. התשואות של אתמול שונות לחלוטין, אמיתיות יותר, אין בינו לבין הקהל של יובה קשר, להפך. רק לפני עשרה חודשים הוא שוב הרס להם את העונה. שחקן ייחודי.
שער ה-AS::
‘מאיזה כוכב לכת הגעת?’| ב-AS העתיקו את הכותרת מסיקור המשחק ושמו אותה גם בשער העיתון| כריסטיאנו עלה לגובה של 2.23 מטר בעת המספרת| כריסטיאנו אחרי המשחק:“זה היה גול בלתי-נשכח, אני מודה לקהל של יובה”| בופון:“הוא נולד לנצח משחקים. הוא ברמה של פלה ומראדונה(ומסי)”| בסיקור באתר נכתב - ‘כריסטיאנו כבש שער עוצר נשימה במשחק שהיו גם רגעים בו ריאל מדריד סבלה ושרדה. 14 שערים העונה יש לכוכב בליגת האלופות והוא עדיין רעב. גארת’ בייל, מנגד - לא שיחק לרגע’.
‘כריסטיאנו הרחיב את המוזיאון עם יצירה עכשווית טרייה. הוא המשיך את פסטיבל קארדיף ויובנטוס גם אתמול. ולריאל מדריד יש פשוט שחקנים טובים יותר מיובה’. עוד נכתב - 'ריאל מדריד הייתה בטראנס של הצ’מפיונס, כמו בפאריס, כמו בגמר של הזכייה אשתקד, המפעל שהוא שלה. אחרי ניסיון ללחוץ גבוה בשלב מוקדם, יובה שקעה. נכתב שאף קבוצה איטלקית לא התמודדה עם ריאל בצורה כה טובה כמו יובה לאורך שנים אך לא יותר. זידאן בחר את איסקו בהרכב, והוא כל-כך לא צפוי, אולי הדבר הכי לא צפוי בכדורגל העולמי. והציונים? כריסטיאנו קיבל 3 כוכבים וכך גם השוער קיילור, מרסלו, ראמוס, טוני קרוס.
גלרייה יפה של כותרות העיתונים מרחבי העולם[מתוך ה-AS] - לחצו כאן