היום שאחרי ההפסד לבאיירן מינכן:
כותרות העיתונים הבוקר: מתרכזות בזה שריאל מדריד עדיין לא מתה, כביכול הצד החיובי.
שער המארקה: “עדיין יש חיים” - השער המצמק של קיליאן אמבפה שקבע 2:1 נותן לריאל מדריד אמונה שאפשר לעבור את באיירן מינכן הפנטסטית על אף שזה יהיה קשה מאוד. ההכרעה: ביום רביעי באליאנץ’ ארנה
שער ה-AS: גם כן תמונה של אמבפה: “הגול של התקווה” - ריאל תיסע למינכן כשהיא עדיין בחיים. הבווארים היו מעולים במשך שעה, הובילו 0:2 בנינוחות, אבל סבלו סמוך לסיום. מנואל נוייר היה הגיבור| אלבארו ארבלואה: “אם יש קבוצה שמסוגלת לנצח במינכן - זו ריאל מדריד”.
-עוד קצת כותרות: “רוח הרפאים חוזרת: עונה ריקה בדרך” - לראשונה מאז עונת 2020/21 עם זינדין זידאן, בסיומה עזב, ריאל מדריד בדרך לסגור עונה ללא שום תואר. אשתקד הייתה אכזבה גדולה אבל ריאל זכתה לפחות בשני תארים קטנים כמו הסופר קאפ האירופי והגביע הבן יבשתי| מנגד יש את הצד האופטימי: “עם ג’וד בלינגהאם הכל אפשרי” - הקשר האנגלי, מנקודות האור של ריאל מדריד אתנמול מאז שעלה מהספסל - “מצטרף לאפשרות לעשות קאמבק”. אין שום סיבה שיישאר על הספסל הפעם. גם פרלאן מנדי עשוי לפתוח ומקומו של אדר מיליטאו נראה מובטח. יותר ניסיון ועוצמות, פחות ילדים.
במארקה נכתב שלטיאגו פיטארץ’ יש ‘קוץ’ - הזכירו איבוד כדור קריטי שלו אמש, מסוכן כמעט באותה המידה כמו שהיה נגד מנצ’סטר סיטי. “נגד האנגלים טיבו קורטואה הציל אותו ואתמול היה זה אנדריי לונין ברפלקס טוב מול הבעיטה של סרג’ גנאברי. בוגר האקדמיה זוכה למחיאות כפיים מהקהל על המאמץ שלו, אך הוא לוקח סיכונים בחלקי המגרש בהם זה יעלו לו עוד ביוקר”.
אלבארו ארבלואה: “זה הפסד שאולי יכולנו למנוע במחצית השנייה עם קצת יותר מזל. התמודדנו מול קבוצה חזקה מאוד, וידענו את זה. עשינו שתי טעויות, שני איבודי כדור קריטיים שדנו עליהן לפני המשחק ובמהלך המחצית, וידענו שעלינו להימנע מהן, ומעל הכל, להיות מוכנים להתגונן בצורה הרבה יותר טובה אם הן יקרו. איבדנו את הכדור בצורה קלה מדי והיינו מפוזרים לאחר מכן. נגד קבוצות כאלה, אם אתה עושה טעויות כאלה, אתה משלם את המחיר. ברור שכבשנו שער שנתן לנו תקווה, והאכזבה היא שלא ניצלנו חלק מההזדמנויות שהיו לנו. זה לא יהיה קל, אבל אם יש קבוצה שיכולה לנצח את באיירן במינכן, זו ריאל מדריד”.
“הראינו שאנחנו יכולים לפגוע בהם ולכבוש שערים. היו לנו הרבה הזדמנויות לכבוש עוד. אנחנו הולכים ללמוד הרבה ממה שקרה ומאיך שהם שיחקו. באיירן משחקת זמן רב יותר באותה השיטה ועם אותו המאמן. עם הביטחון הזה בשחקנים שלנו, אנחנו הולכים לגרמניה. כל מי שלא מאמין בזה יכול להישאר במדריד, כי אנחנו הולכים על הניצחון בגרמניה”.
על מה אתה סומך במשחק הגומלין? - “אני סומך על השחקנים שלי. היו פעמים שהיינו בפיגור 2:1 והרצון להשוות… אנחנו צריכים לשמור על קור רוח גם כי אם היינו חוטפים את ה-3:1 אז זה היה הרבה יותר קשה, אבל אני גם מעריץ את השאיפה של הקבוצה שלי לא לרצות להפסיד, לדעת שאנחנו בבית ולהמשיך לתקוף. חבל שלא הצלחנו לנצל עוד כמה הזדמנויות. כמובן, אני מאוד בטוח שנלך לגרמניה וננצח”.
על כך שאורליאן טשואמני יחמיץ את הגומלין: “יהיה לנו זמן לחשוב מי ישחק אחר כך. יש לנו אפשרויות אמינות. ברור שהוא הפסד משמעותי בגלל כרטיס שאני לא יודע מה השופט ראה, וגם לא מבין למה שחקן באיירן לא הורחק לאחר העבירה על קיליאן אמבפה. יש דברים שלפעמים פשוט אי אפשר להבין, אבל זה מה שיש לנו, ואנחנו ניקח את זה למינכן”.
“דיברנו במחצית על איך, כשאתה מחזיר את הכדור אחרי דקה או שתיים בלעדיו, במצבים שבהם אתה לא רענן, אתה צריך לתת לשחקן שברשותו אפשרויות. אחרת, אתה מאבד אותו שוב ונקלע למעגל הזה של הגנה מתמדת. זה לא קל, ואמרתי את זה לשחקנים כי הם לוחצים בצורה אגרסיבית מאוד, אבל אנחנו צריכים שהם יהיו זמינים, ינועו, ידרשו את הכדור, ירצו אותו, יחזיקו בו כדי למשוך עבירה או למצוא אופציית מסירה… ואנחנו צריכים להיות מסוגלים ללחוץ עליהם, לנוח עם הכדור, להיות אגרסיביים ולאיים עליהם. עשינו את זה טוב יותר במחצית השנייה, וזה היה אחד המפתחות לשיפור שלנו”.
על ג’וד בלינגהאם: “הוא שחקן שנעדר הרבה זמן. זה לא שאני להוט להשאיר אותו על הספסל. אני לא חושד בו, בהתחשב בביטחון שיש לי בו. דיברנו הרבה על איך חזרתו לקבוצה צריכה להתנהל ואיך הוא יכול להחזיר בהדרגה את כושרו הטוב ביותר. זה רק הגיוני, והלוואי שיכולתי לתת לו לשחק במשך 90 דקות מאז שהפכתי למאמן. הוא נתן לנו כל כך הרבה כי היינו צריכים שחקן כמוהו, מישהו שיכול להקל על הלחץ האגרסיבי שבאיירן מפעילה, לכדרר ולעבור שחקנים. אני מאוד מרוצה מהאנרגיה שהוא הראה, מהאופי שלו ומהאישיות שלו. אני רואה אותו משתפר מאוד, ואני בטוח שהוא יעזור לנו מאוד במינכן”
על אמבפה: “ראיתי את אמבפה מאוד מסור, מסוגל להוציא את היריבה מאיזון להיות השחקן הטוב בעולם ואיום מתמיד על שחקני באיירן. זה אמבפה שאנחנו רוצים לראות. אמבפה שרוצה להיות אמבפה כל יום”
המשחק של אלבארו קארראס: “הוא התמודד מול אחד השחקנים הטובים בעולם, קשר כנף שעובר עונה מרהיבה, וזה לא קל להתמודד מול שחקן כזה. הביטחון שלי באלבארו הוא שלם. הוא שחקן פנטסטי עם עתיד מבטיח והווה נהדר. הוא ילמד מהמשחק היום, וזה האתגר של כל מגן. אלה מאיתנו שהיו שם יודעים את זה. הגנה מול שחקנים כאלה אינה קלה, ותמיד צריך תמיכה כדי לעצור אותם, במיוחד כשהם משחקים ברגל הפוכה, מכיוון שהם יכולים לחתוך פנימה או החוצה. הוא שחקן מהיר ומוכשר מאוד, אז זה בכלל לא קל”
“העובדה שמנואל נוייר השוער היה המצטיין בהחלט מראה לנו שאנחנו יכולים לגרום הרבה נזק לבאיירן. זה לא יהיה קל מול האוהדים שלהם, אבל, כמו שאמרתי קודם, אם יש קבוצה שיכולה לנצח במינכן, זו ריאל מדריד”.
עד כמה הוא יתמקד במורל של הקבוצה לקראת הגומלין: “ובכן - לא במורל, אלא בכדורגל. איך לפגוע בהם ואיך להתגונן מפני כל המצבים שהם יצרו בהתקפה שלהם. יהיו לנו ימים להתכונן היטב, וזה מה שנתרכז בו. לא בהיבט המנטלי. יש לי שחקנים עם הרבה אישיות שאמרו מההתחלה שאנחנו הולכים לנצח שם; הם משוכנעים, וגם אני. אנחנו נעשה הכל; אנחנו ריאל מדריד, אין פחד. אנחנו יודעים את הרמה של היריבה, את ההקשר ואת האצטדיון, אבל אנחנו הולכים על זה”.
אנטוניו רודיגר: “כבר בפתיחת המחצית השנייה ספגנו שער שני. מבחינתי, שני השערים שספגנו היו מתנות גדולות שחילקנו. ואני חושב שהיינו צריכים לתת יותר במחצית השנייה (לשחק יותר טוב). עם השער של קיליאן אמבפה ההתמודדות נפתחה מחדש. לשתי הקבוצות היו הרבה הזדמנויות להבקיע שערים נוספים אבל בסופו של דבר זה נגמר ככה. לפני המשחק דיברנו על הדברים האלה, על לא לאבד את הכדור בקלות. תראו את שני השערים. ברמה הזאת, זה מאוד מסוכן ושילמנו מחיר. לדעתי היינו צריכים לבעוט עוד יותר לשער. השחקן הכי טוב של באיירן מינכן בכל מקרה היה השוער מנואל נוייר”.