דבר התקשורת :: Rueda de prensa

ויני מסכם את כל החולי בריאל מדריד בכמה משפטים, והאשם העיקרי הוא פרז.

בטח שהוא מתחבר ל’’סגנון’’ של ארבלואה ואנצ’לוטי, נדרש לאפס משמעת טקטית, אפס מאמץ בלחץ, אפס דרישה לתנועה ללא כדור וכבונוס הוא עומד על הבלטה שלו ומקבל את הכדור כל התקפה כדי לתקוף 4 שחקנים בדריבל.

השחקן הראשון שיש לשחרר בקיץ, אבל פרז לא יעשה זאת, אבל לשחרר אותו ובכסף הזה להביא את אוליסה יהיה שידרוג ענק, אפילו סתם לשחרר אותו ולא להביא מחליף אלא חלוץ סביר ולמנות מאמן ‘‘אמיתי’’ יהיה שידרוג.

למה אתה מאשים את ויני? למה לא את אמבפה?

כי אמבפה עושה תנועה ללא כדור, אין לו בלטה ששם הוא מתעקש לקבל את הכדור בכל התקפה, לא הולך תמיד עם הראש בקיר, יכול להשתלב בכדורגל זורם עם הנעת כדור בנגיעה אחת ודאבל פסים.

והכי חשוב אמבפה מבקיע מחצי מצב ואי אפשר באותה קבוצה 2 שחקנים שלא עובדים ויש לוותר על אחד מהם, אז מוותרים על השחקן שתוקע את ההתקפה ולא מבקיע מספיק.

אני שמח לראות שקוראים את התרגומים השונים שלי - באמת היה לא כיף לקרוא את מה שאמר ויניסיוס אבל זה לא מפתיע.

חייב לומר שאמבפה יותר עצלן ממנו על המגרש, הוא גם דיבר על זה, על החוסר תרומה בהגנה ואמר לא מזמן “כשאני עושה את זה - כל הקבוצה נדבקת”. אז חבל שבלילות גדולים כמו היום גם לא נראה ממנו כלום. מי יותר ‘שכונה’ ועם פתיל קצר מול היריבים ובכלל, ומי גם לא פעם ‘כופה’ את עצמו על המשחק - ברור שזה ויניסיוס. אני באמת חושב שזה כבר לא ממש יכול להסתדר שניהם יחד ולא בגלל העצלנות אלא החיבור בהתקפה.
ויניסיוס הודה בריאיון שלו שבתקופה עם צ’אבי אלונסו [לא האשים אותו בזה] הוא לא הבקיע הרבה זמן וזה הרצף הכי ארוך שלו מאז שהיה צעיר. אז ברור שהיו ימים נוראיים שלו ולמרות שהוא הבקיע את שער הניצחון הגדול בדרבי כשאמבפה כבר על המגרש - לא חושב שזה יכול לעבוד. אני לא חושב אגב שזה רע להיות מספר 2 של שחקן-על כמו אמבפה, כן?

ואני לא מבין איך הציטוט הזה של קמאבינגה עבר מתחת לרדאר…

מעבר לעוד עדות על רוחו של אנצ’לוטי ולחופש ולפינוקים (ב ד י ו ק מה שניסינו למגר עם ההחלפה באלונסו)

מה אתה מביא לספורטאים מולטימיליונרים סופגניות ואוראו?! מה הם עובדי הייטק? וזה אפילו לא לרמה של עובדי הייטק למען האמת.

1. אמבפה עצלן יותר מויני והוא סוג של מודה בזה בעצמו
  2. לאמבפה יש דפיציט של תארים קבוצתיים בקריירה והגיע הזמן שיתעורר על החיים שלו
  3. סגנון המשחק שלנו עם אמבפה תקוע אפילו יותר מאשר עם ויני
  4. העובדה שאנצ׳לוטי וארבלואה יודעים לשחק על ויני באופן שהביא תארים היא לא לגנותו ולא לגנותם, אתה מגזים באופן הצגת הדברים
  5. על סמך מה בעבר של אמבפה אתה בטוח לגמרי שהוא לא ירעיל לנו את הקבוצה לכמה שנים? לי לחלוטין יש חשש כזה (לא בטוח כמובן). ויני הרוויח את הכבוד שלו בריאל מדריד אם תרצה או לא
  1. לא יודע מי עצלן יותר הגנתית, התקפית ויני הרבה יותר עצלן, אמבפה עושה תנועה ברמה הכי גבוה שיש.
  2. יש לו כ 835 תארים קבוצתיים עם פסז’, יש לו אליפות צרפת עם מונאקו על חשבון פסז’ וכבונוס זכה בגביע העולם.
  3. לא מסכים איתך, ממש לא, עם אמבפה נראים יותר טוב.
  4. ארבלואה לא הביא תארים, ולא איכפת לי לגנותו של מי השיטה של אנצ’לוטי, עם השיטה של אנצ’לוטי אפשר להביא תארים אבל מצד שני אתה תפסיד יותר תארים שהיית יכול לזכות בהם עם מאמן אחר ושיטה אמיתית שלא בנויה על שחקן אחד, וגם בשנתיים האחרונות אנחנו רואים שקבוצות גם החלשות שבהן מגיעות מוכנות ל’’שיטת משחק’’ של אנצ’לוטי וארבלואה ומצליחות לסגור אותנו למינימום הזדמנויות, לשים 4 שחקנים על ויני וגמרת את ריאל, לי נמאס מהחרא הזה ועם הפיטורים של אלונסו הגעתי להבנה סופית שעם ויני זה לא ישתפר.
  5. אני לא בטוח שהוא לא ירעיל את הקבוצה ואני גם לא יודע בוודאות שהוא הרעיל קבוצות, אבל אני יודע בוודאות שויני כן הרעיל.

ויניסיוס הצליח בריאל מדריד אין ספק, כבר בעונת 2022/23 שאמנם הסתיימה בלי תואר גדול - הרגשתי שהוא סוחב אותנו על הגב בזמן שקארים בנזמה נעדר לא מעט בשל פציעה והיה קצת שבע אחרי הבלון ד’אור. מה שכן, השאלה האם קיליאן אמבפה כן קיבל את “התנאים הנוחים” להצליח? ונכון שהוא שחקן גדול שאמור להביא את הערך מוסף. אבל הוא הגיע לקבוצה בלי נאצ’ו, בלי טוני קרוס, כזו שסבלה קצת מפציעות בהגנה וקרלו אנצ’לוטי דבר, להזכירכם, בשיטה שכללה אשתקד גם את רודריגו שהיה בכושר לא טוב בחלק לא מבוטל מהזמן. פלא שהיינו לא יציבים?

על אמבפה והאופי שלו - הוא מתנחס בצורה יוצאת מן הכלל אבל ברור שיש הבדל בין דיבורים למעשים. לדעתי האמת היא איפשהו באמצע. לא יכול להיות שנטפלים אליו סתם ואין לו אגו בכלל, ומצד שני הוא לא ‘עד כדי כך נורא’.

כמה חודשים של כדורגל טוב היו לוויניסיוס מנובמבר אשתקד עד לאפריל עכשיו? כמעט עונה וחצי עברה. הוא היה טוב בפברואר-מרץ וגם כמובן הבקיע שער ענק בקלאסיקו. זהו.

היום שאחרי ההפסד לבאיירן מינכן:

כותרות העיתונים הבוקר: מתרכזות בזה שריאל מדריד עדיין לא מתה, כביכול הצד החיובי.

שער המארקה: “עדיין יש חיים” - השער המצמק של קיליאן אמבפה שקבע 2:1 נותן לריאל מדריד אמונה שאפשר לעבור את באיירן מינכן הפנטסטית על אף שזה יהיה קשה מאוד. ההכרעה: ביום רביעי באליאנץ’ ארנה

שער ה-AS: גם כן תמונה של אמבפה: “הגול של התקווה” - ריאל תיסע למינכן כשהיא עדיין בחיים. הבווארים היו מעולים במשך שעה, הובילו 0:2 בנינוחות, אבל סבלו סמוך לסיום. מנואל נוייר היה הגיבור| אלבארו ארבלואה: “אם יש קבוצה שמסוגלת לנצח במינכן - זו ריאל מדריד”.

-עוד קצת כותרות: “רוח הרפאים חוזרת: עונה ריקה בדרך” - לראשונה מאז עונת 2020/21 עם זינדין זידאן, בסיומה עזב, ריאל מדריד בדרך לסגור עונה ללא שום תואר. אשתקד הייתה אכזבה גדולה אבל ריאל זכתה לפחות בשני תארים קטנים כמו הסופר קאפ האירופי והגביע הבן יבשתי| מנגד יש את הצד האופטימי: “עם ג’וד בלינגהאם הכל אפשרי” - הקשר האנגלי, מנקודות האור של ריאל מדריד אתנמול מאז שעלה מהספסל - “מצטרף לאפשרות לעשות קאמבק”. אין שום סיבה שיישאר על הספסל הפעם. גם פרלאן מנדי עשוי לפתוח ומקומו של אדר מיליטאו נראה מובטח. יותר ניסיון ועוצמות, פחות ילדים.

במארקה נכתב שלטיאגו פיטארץ’ יש ‘קוץ’ - הזכירו איבוד כדור קריטי שלו אמש, מסוכן כמעט באותה המידה כמו שהיה נגד מנצ’סטר סיטי. “נגד האנגלים טיבו קורטואה הציל אותו ואתמול היה זה אנדריי לונין ברפלקס טוב מול הבעיטה של סרג’ גנאברי. בוגר האקדמיה זוכה למחיאות כפיים מהקהל על המאמץ שלו, אך הוא לוקח סיכונים בחלקי המגרש בהם זה יעלו לו עוד ביוקר”.

אלבארו ארבלואה: “זה הפסד שאולי יכולנו למנוע במחצית השנייה עם קצת יותר מזל. התמודדנו מול קבוצה חזקה מאוד, וידענו את זה. עשינו שתי טעויות, שני איבודי כדור קריטיים שדנו עליהן לפני המשחק ובמהלך המחצית, וידענו שעלינו להימנע מהן, ומעל הכל, להיות מוכנים להתגונן בצורה הרבה יותר טובה אם הן יקרו. איבדנו את הכדור בצורה קלה מדי והיינו מפוזרים לאחר מכן. נגד קבוצות כאלה, אם אתה עושה טעויות כאלה, אתה משלם את המחיר. ברור שכבשנו שער שנתן לנו תקווה, והאכזבה היא שלא ניצלנו חלק מההזדמנויות שהיו לנו. זה לא יהיה קל, אבל אם יש קבוצה שיכולה לנצח את באיירן במינכן, זו ריאל מדריד”.

“הראינו שאנחנו יכולים לפגוע בהם ולכבוש שערים. היו לנו הרבה הזדמנויות לכבוש עוד. אנחנו הולכים ללמוד הרבה ממה שקרה ומאיך שהם שיחקו. באיירן משחקת זמן רב יותר באותה השיטה ועם אותו המאמן. עם הביטחון הזה בשחקנים שלנו, אנחנו הולכים לגרמניה. כל מי שלא מאמין בזה יכול להישאר במדריד, כי אנחנו הולכים על הניצחון בגרמניה”.

על מה אתה סומך במשחק הגומלין? - “אני סומך על השחקנים שלי. היו פעמים שהיינו בפיגור 2:1 והרצון להשוות… אנחנו צריכים לשמור על קור רוח גם כי אם היינו חוטפים את ה-3:1 אז זה היה הרבה יותר קשה, אבל אני גם מעריץ את השאיפה של הקבוצה שלי לא לרצות להפסיד, לדעת שאנחנו בבית ולהמשיך לתקוף. חבל שלא הצלחנו לנצל עוד כמה הזדמנויות. כמובן, אני מאוד בטוח שנלך לגרמניה וננצח”.

על כך שאורליאן טשואמני יחמיץ את הגומלין: “יהיה לנו זמן לחשוב מי ישחק אחר כך. יש לנו אפשרויות אמינות. ברור שהוא הפסד משמעותי בגלל כרטיס שאני לא יודע מה השופט ראה, וגם לא מבין למה שחקן באיירן לא הורחק לאחר העבירה על קיליאן אמבפה. יש דברים שלפעמים פשוט אי אפשר להבין, אבל זה מה שיש לנו, ואנחנו ניקח את זה למינכן”.

“דיברנו במחצית על איך, כשאתה מחזיר את הכדור אחרי דקה או שתיים בלעדיו, במצבים שבהם אתה לא רענן, אתה צריך לתת לשחקן שברשותו אפשרויות. אחרת, אתה מאבד אותו שוב ונקלע למעגל הזה של הגנה מתמדת. זה לא קל, ואמרתי את זה לשחקנים כי הם לוחצים בצורה אגרסיבית מאוד, אבל אנחנו צריכים שהם יהיו זמינים, ינועו, ידרשו את הכדור, ירצו אותו, יחזיקו בו כדי למשוך עבירה או למצוא אופציית מסירה… ואנחנו צריכים להיות מסוגלים ללחוץ עליהם, לנוח עם הכדור, להיות אגרסיביים ולאיים עליהם. עשינו את זה טוב יותר במחצית השנייה, וזה היה אחד המפתחות לשיפור שלנו”.

על ג’וד בלינגהאם: “הוא שחקן שנעדר הרבה זמן. זה לא שאני להוט להשאיר אותו על הספסל. אני לא חושד בו, בהתחשב בביטחון שיש לי בו. דיברנו הרבה על איך חזרתו לקבוצה צריכה להתנהל ואיך הוא יכול להחזיר בהדרגה את כושרו הטוב ביותר. זה רק הגיוני, והלוואי שיכולתי לתת לו לשחק במשך 90 דקות מאז שהפכתי למאמן. הוא נתן לנו כל כך הרבה כי היינו צריכים שחקן כמוהו, מישהו שיכול להקל על הלחץ האגרסיבי שבאיירן מפעילה, לכדרר ולעבור שחקנים. אני מאוד מרוצה מהאנרגיה שהוא הראה, מהאופי שלו ומהאישיות שלו. אני רואה אותו משתפר מאוד, ואני בטוח שהוא יעזור לנו מאוד במינכן”

על אמבפה: “ראיתי את אמבפה מאוד מסור, מסוגל להוציא את היריבה מאיזון להיות השחקן הטוב בעולם ואיום מתמיד על שחקני באיירן. זה אמבפה שאנחנו רוצים לראות. אמבפה שרוצה להיות אמבפה כל יום”

המשחק של אלבארו קארראס: “הוא התמודד מול אחד השחקנים הטובים בעולם, קשר כנף שעובר עונה מרהיבה, וזה לא קל להתמודד מול שחקן כזה. הביטחון שלי באלבארו הוא שלם. הוא שחקן פנטסטי עם עתיד מבטיח והווה נהדר. הוא ילמד מהמשחק היום, וזה האתגר של כל מגן. אלה מאיתנו שהיו שם יודעים את זה. הגנה מול שחקנים כאלה אינה קלה, ותמיד צריך תמיכה כדי לעצור אותם, במיוחד כשהם משחקים ברגל הפוכה, מכיוון שהם יכולים לחתוך פנימה או החוצה. הוא שחקן מהיר ומוכשר מאוד, אז זה בכלל לא קל”

“העובדה שמנואל נוייר השוער היה המצטיין בהחלט מראה לנו שאנחנו יכולים לגרום הרבה נזק לבאיירן. זה לא יהיה קל מול האוהדים שלהם, אבל, כמו שאמרתי קודם, אם יש קבוצה שיכולה לנצח במינכן, זו ריאל מדריד”.

עד כמה הוא יתמקד במורל של הקבוצה לקראת הגומלין: “ובכן - לא במורל, אלא בכדורגל. איך לפגוע בהם ואיך להתגונן מפני כל המצבים שהם יצרו בהתקפה שלהם. יהיו לנו ימים להתכונן היטב, וזה מה שנתרכז בו. לא בהיבט המנטלי. יש לי שחקנים עם הרבה אישיות שאמרו מההתחלה שאנחנו הולכים לנצח שם; הם משוכנעים, וגם אני. אנחנו נעשה הכל; אנחנו ריאל מדריד, אין פחד. אנחנו יודעים את הרמה של היריבה, את ההקשר ואת האצטדיון, אבל אנחנו הולכים על זה”.

אנטוניו רודיגר: “כבר בפתיחת המחצית השנייה ספגנו שער שני. מבחינתי, שני השערים שספגנו היו מתנות גדולות שחילקנו. ואני חושב שהיינו צריכים לתת יותר במחצית השנייה (לשחק יותר טוב). עם השער של קיליאן אמבפה ההתמודדות נפתחה מחדש. לשתי הקבוצות היו הרבה הזדמנויות להבקיע שערים נוספים אבל בסופו של דבר זה נגמר ככה. לפני המשחק דיברנו על הדברים האלה, על לא לאבד את הכדור בקלות. תראו את שני השערים. ברמה הזאת, זה מאוד מסוכן ושילמנו מחיר. לדעתי היינו צריכים לבעוט עוד יותר לשער. השחקן הכי טוב של באיירן מינכן בכל מקרה היה השוער מנואל נוייר”.

למזוכיסטים או אוהבי סטטיסטיקות - מספרים מההפסד 2:1 לבאיירן מינכן

-זו הפעם השלישית בה ריאל מדריד מפסידה בסנטיאגו ברנבאו לבווארים, והראשונה מזה 25 שנה - מאז חצי הגמר בעונת 2000/01, אז ניצחו הגרמנים 0:1 במדריד ובגומלין נכנעה ריאל 2:1 (שער שיוויון של לואיס פיגו לא עזר).
-סה"כ המאזן העדכני בין ריאל לבאיירן עומד על 13 ניצחונות לריאל, 12 לבווארים ועוד ארבע תוצאות תיקו ב-29 משחקים. אז כן, באיירן תוכל להשוות את המאזן בגומלין באליאנץ’ ארנה. מעבר לכך, רצף ארוך של תשעה משחקים ללא הפסד של ריאל לבאיירן (שבעה ניצחונות ושתי תוצאות תיקו) - נקטע.
-טרנט אלכסנדר-ארנולד רשם בשעה טובה את הבישול הראשון שלו עבור ריאל מדריד בליגת האלופות - בשמונה משחקים. הוא האנגלי הרביעי שעושה זאת אחרי ג’וד בלינגהאם (תשעה), דיוויד בקהאם (שבעה) וסטיב מקמנמן (ארבעה)
-השער של קיליאן אמבפה אתמול היה ה-14 שלו בעשרה משחקים בליגת האלופות. עוד שחקנים שכבשו לפחות 14 שערים בעונה במפעל: קארים בנזמה, רוברט לבנדובסקי, ליאו מסי, רוד ואן ניסטלרוי, חוסה אלטאפיני וכריסטיאנו רונאלדו (שלוש פעמים)
-היריב הארי קיין מעורב בשער בארבעת משחקיו האחרונים נגד ריאל מדריד - שני שערים ושני בישולים - ואתמול הבקיע. והוא השווה את הרצף הארוך ביותר של שחקן יריב נגדנו אחרי שג’ובאני אלבר מבאיירן מינכן ופייר-אמריק אובמיאנג מבורוסיה דורטמונד עשו זאת גם כן בארבעה משחקים ברציפות.
-מה הסיכויים בגומלין? ריאל מדריד הצליחה להעפיל פעם אחת מתוך שבע פעמים אחרי הפסד במשחק הבית - בגביע המחזיקות ב-1970-71. באיירן עברה ב-30 מ-31 הפעמים בהן ניצחה במשחק הראשון בחוץ. הפאשלה היחידה שלה הייתה נגד אינטר בשמינית הגמר ב-2010-11.

אלבארו ארבלואה במסיבת העיתונאים לקראת המשחק מחר נגד ג’ירונה:

איך ריאל מדריד מרגישה? - “השחקנים להוטים להתחרות שוב, להוטים לקחת את שלוש הנקודות ולשחק משחק נהדר כקבוצה”. “אנחנו צריכים שהשחקנים ירצו להיות הם עצמם כל יום, שכולם יצאו למגרש ותמיד ירצו לתת את המיטב שלהם. ברור שאתה לא משחק ברבע הגמר כל יום”.

בנוגע לקריאות הבוז שהופנו כלפי ויניסיוס נגד באיירן מינכן, אם הוא רואה אותן לא הוגנות: “אתם יודעים מה אני חושב עליו, מה הוא מסמן עבורי כמאמן, וההופעה שהוא מספק מאז שאני על הקווים קריאות הבוז הן חלק מהדרישות של האוהדים האלה, ואני רואה את זה כנורמלי. מאמנים אחרים אולי חשים אווירה עוינת, אבל זה נורמלי. אם היו לנו הזדמנויות להבקיע נגד באיירן, זה היה בגלל איך שהקהל של הברנבאו דחף אותנו. הלוואי ויכולתי תמיד לשחק בברנבאו ורק בברנבאו”.

ניהול הסגל-ההרכב למחר ומרכיב העייפות: “מחר אני רוצה לצאת ולנצח, אני לא חושב על רוטציות, אלא רק על המשחק הבא, ואני הולך להעמיד קבוצה (הרכב) שתעמוד במשימה”
“אנחנו לא במצב רוח לניסויים, אנחנו רוצים שהמשחק נגד באיירן מינכן יגיע ונראה למה אנחנו מסוגלים. לפני כן, אנחנו צריכים להתמקד במשחק של מחר; המשחק של יום רביעי מתחיל כבר מחר. אנחנו צריכים לשחק משחק נהדר מול האוהדים שלנו”.

מחויבות ורצון, אם היו חסרים: “לא, בכלל לא, זה המפתח בחיים בכל ההיבטים - שתהיה גישה נהדרת, מחויבות גדולה. הכישרון של השחקנים קיים, הם בין הטובים בעולם, אבל כישרון לבדו אינו מספיק אם אנחנו רוצים להיות עקביים. זה עובד רק לפעמים”.

האם קשה להניע את השחקנים לקראת המשחק מחר: “לא, הם הראשונים שרוצים לשחק כי זו לא הייתה התוצאה שציפינו לה. דיברתי עם רבים מהם והם להוטים לשחק ולתת לאוהדים ניצחון”.

על כך שאיבוד נקודות נוסף יביא ‘לפרידה מהליגה’ - אדיוס למאבק: “אנחנו יודעים שכל משחק הוא מפתח ויש פחות מרווח לטעויות. אנחנו הולכים להמשיך להילחם, אנחנו יודעים מה אנחנו מייצגים”.

מצב השחקנים: פרלאן מנדי, אדר מיליטאו וגם ג’וד בלינגהאם: “אז - ג’וד ומיליטאו יפתחו בהרכב מחר ונראה מה יהיה עם פרלאן לגבי רביעי”.

מצבו של אדוארדו קמאבינגה שמשחק פחות: “יש לו מבנה גוף מיוחד, אני מרוצה מההופעה שהוא נותן. הוא לא רק יהיה חשוב עכשיו, אלא גם ימשיך להיות חשוב בעתיד. הוא ישחק מחר, ולכולנו במועדון יש בו אמון רב”.

חוסר אמון בשופטים? - “זו לא שאלה של חוסר אמון או לא, אלא של מה שאנחנו רואים. קשה להאמין שתיקול כזה על קיליאן אמבפה לא היה שווה כרטיס אדום; הדברים האלה ממשיכים לקרות למרות ש-VAR היה אמור לפתור את הבעיות האלה. אנחנו עדיין מחכים להסבר מהכדורגל הספרדי. אני מנסה להתמקד בעבודתי כמאמן”. כשנשאל עוד שאלה לגבי השופטים וברצלונה אמר: “אתם יודעים את דעתי ומה אני חושב שקורה בכדורגל שלנו”.

מה מיליטאו מביא לשולחן - למגרש: “כבר אמרתי את זה לפני כמה ימים, הוא כנראה הבלם המרכזי הטוב בעולם. הוא דומיננטי מאוד במצבים של אחד על אחד, חזק באוויר, עם חלוקת כדור נהדרת, המנטליות הנכונה, האופי והמנהיגות. החשיבות שלו ברורה, וזו זכות שיש לי שחקן כזה”

המארקה בכותרת עצובה: “הימים האפלים של דני קרבחאל” ולזה אפשר להוסיף שנראה שהפרידה מריאל מדריד קרובה ובלתי נמנעת.

הכתבה נפתחת באזכור על כך שהקפטן זכה לתשואות כשהוחלף בדרבי נגד אתלטיקו מדריד (והציגו את הדרבי שלו כמצוין), אבל התחושה היא שזה לא היה רק על הלחימה באותו משחק, “זה קרה גם על קריירה מרשימה ואגדית. יש תחושה באוויר שהקפטן משחק את משחקיו האחרונים בריאל מדריד והאוהדים לא רוצים לפספס אף הזדמנות להודות לו על מה שעשה”.

תפקידו בקבוצה מצריך סבלנות, קרבחאל לא היה רגיל לכך, השפעתו פוחתת והוא כמובן לא שיחק דקה נגד מאיורקה ונגד באיירן. כזכור גם היו ימים בהם דויד חימנס מקסטיליה שיחק, הוא פתח במאסטייה נגד ולנסיה כשקרבחאל כבר כשיר. לאחר המשחק קרבחאל נראה זועם בשיחה עפ פינטוס. ומאז חימנס הצעיר חזר לקסטיליה ונשכח. נכתב בנוסף כי קרבחאל ביצע תיקול קשה - לא בכוונה כמובן - על ויקטור ולדפנייאס לפני המשחק נגד אוססונה בפמפלונה בו פתח בהרכב. “זה היה תיקול מגעיל מאוד”, נזכרו בוולדבבאס, והמגן השמאלי הצעיר הושבת לחודש.

מבטו הריק ובדידותו על הספסל נגד מאיורקה בסון מויץ’ זכורים היטב. הוא לא רק רואה את הפרידה שלו מריאל מדריד מהדלת האחורית אלא גם את סיכוייו לשחק עם הנבחרת במונדיאל האחרון שלו - נמוכים מאוד. הוא מדורג במקום ה-21 בקבוצה מבחינת מספר הדקות. השחקנים היחידים שהוא מקדים מלבד הקאנטראנוס הם הפצועים דויד אלאבה ופרלאן מנדי וכן אנדריי לונין.

קרבחאל העונה 2025/26: 18 משחקים בריאל מדריד - 768 דקות במצטבר בסה"כ.

האם דני קרבחאל יעזוב את ריאל מדריד בקיץ?

• כן
  • לא
0 מצביעים

השאלה בסקר קצת “משקרת”: אפשר להבין אותה בתור ‘מה נראה לנו שיקרה?’, אבל אפשר להבין אותה גם בתור ‘מה לדענו נכון שיקרה?’

לגבי האופציה השנייה - אני מצטרף כאן לקונצנזוס כפי שמשתקף עד עתה בסקר (בהנחה שככה מי שענה הבין את השאלה), וחושב (בצער רב) שהגיע הזמן להיפרד. להמשיך עם קרבחאל בסגל סתם נותן תחושה של ‘ללכת עם’ כשבפועל אנחנו לגמרי ‘בלי’, ונותן להנהלה תירוץ להעלים עין לעוד עונה לפחות (טרנט, עם כל הכבוד, הוא לא פתרון קבוע ורציני לעמדה הזאת).

אבל האם אני חושב שזה מה שההנהלה שלנו תעשה בפועל, בהתחשב במומחיות שלה בלטאטא בעיות מתחת לשולחן עד שהן הופכות גדולות מידיי (ולרוב כבר מאוחר מידיי..), ולמרות שזהו הצעד הנכון (בעיניי לפחות)? זאת כבר שאלה אחרת לגמרי, שלצערי אני סבור שהתשובה עליה היא לא.

הגיע הזמן להיפרד, גם כי צריך להביא מתחרה אמיתי לטרנט. הוא לא מגן שאמור לפתוח בכל משחק.

בנוסף, אם דני יעזוב, הסטטיסטיקה המדהימה של הקפטנים שלנו תמשיך שנה אחת נוספת - מאז העזיבה של ראמוס ב2021, הקפטן המחליף עזב אותנו בסוף אותה שנה בה מונה:

ראמוס, מרסלו, בנזמה, נאצ’ו, מודריץ’, קרבחל (?)

אוטוטו ואנחנו מגיעים לקפיטן ויני…

דיווחים ב RMC שריאל מעוניינת בדשאן כמאמן לעונה הבאה, אני די מניח שזה זבלון אחד גדול, אבל אם זה אמיתי אז המועדון פשוט איבד את זה.
דשאן מאמן חלש ומיושן, והוא לא ישפר אותנו בכלום.

אולי הוא חבר טוב של אמבפה, כולנו יודעים שככה זה עובד אצלינו…

ג׳ירונה בבית, בלינגהאם עובד קשה. גם קבלת ההחלטות שלו זה שדרוג, עם כל הכבוד לגולר.

יש שניים שהולכים, כמובן

כותרות העיתונים הבוקר במדריד: שתי נקודות מבט שונות מה שנקרא:

שער המארקה ב-“רטרו” - “למינכן או שום דבר” על רקע תמונה של ג’וד בלינגהאם ו-ויניסיוס ג’וניור קצת חסרי אונים אחרי המשחק המאכזב (“רק נס יציל את ריאל במינכן”), בעוד בשער ה-AS מתרכזים בטעות השיפוט כביכול: “זה פנדל!” על רקע תמונה של קיליאן אמבפה מתוסכל ובתמונה מצד ימין הוא אף מדמם (זה היה אירוע אחר) ואזכורים ל"תיקו עצוב מאוד נגד ג’ירונה". בשני העיתונים אומרים לפחות שריאל מדריד נפרדה מהליגה.

אף שחקן לא התראיין, וכי למה? כי ריאל מדריד לא ניצחה, ממשיכים במסורת הנהדרת. המאמן אלבארו ארבלואה מתרץ גם הוא כמובן ומתבכיין על הפנדל:

“מבחינתי, זה פנדל פה ובכל מקום. זה סתם עוד אחד, עוד שבוע. זה מה שזה. אני לא מבין את זה, ואני לא חושב שמישהו מבין מתי ה-VAR מתערב. אני מדמיין שמשתמשים בו כשזה נוח, וכשזה לא - ובכן, זה לא. האירועים האלה רק מחזקים את דעתי. זו הייתה החלטה חד משמעית, לדעתי. הם רשמו עבירה על אמבפה שחשבתי שהיא פחות חמורה. היו לנו הרבה בעיות עם השופטים. בשבוע שעבר במאיורקה… אותו סיפור ישן”. הוא נשאל האם השופט סיפק לו הסבר משכנע ואמר: “אף אחד מהם לא נכון”.

“אני עוזב את המשחק בתחושה שלמרות שזו לא הייתה ההופעה הכי מבריקה שלנו, היינו צריכים לנצח. עם כל ההזדמנויות שיצרנו והמעט אליהן הגיעה ג’ירונה, זה היה משחק עם הרכב חזק מספיק כדי לנצח. בהתחשב בביצועים של השחקנים, היו לנו הזדמנויות להבקיע יותר שערים. זה לא היה אמור לקרות, ואנחנו עוזבים את המשחק עם תיקו”.

האפקטיביות של ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה: “אני לא יכול לדאוג לגבי שני שחקנים עם המספרים שיש להם. הם בוודאי שניים מארבעת או חמשת השחקנים הטובים בעולם. אני בכלל לא יכול לדאוג. אנחנו צריכים לשפר הרבה דברים באופן קולקטיבי, במיוחד נגד קבוצות שיושבות מאחור, משאירות לנו מעט מרחב, ולא תוקפות אותנו הרבה. זה משהו שאנחנו עדיין מתקשים איתו, ואני חושב שזה קשור יותר לביצועים קולקטיביים מאשר לעניין אישי. אני מקווה שביום רביעי, כמו כל רצף הישגים, גם הרצף הזה ייגמר, ונהיה יותר קליניים מול השער.”

הסיכוי קאמבק נגד באיירן מינכן: “אנחנו נתמקד ביום רביעי, במאמץ העצום שאנחנו צריכים לעשות, ובהכנה למשחק. יהיה לנו הרבה יותר זמן מאשר במשחק הראשון כדי לנתח לעומק את כל מה שקרה במשחק ביום שלישי האחרון ולתקן את הדברים שלא עשינו טוב. ננסה לשפר ולחזק את מה שעשינו טוב כדי לראות איך נוכל לפגוע בהם. אנחנו יודעים שיום רביעי הוא המשחק שלנו, אנחנו ברורים לגבי זה. אנחנו צריכים להשקיע את כל האנרגיה שלנו במשחק הזה. אנחנו צריכים ללכת לגרמניה נחושים לנצח ולתת שם את כל כולנו”.

האם אוהדי ריאל מדריד מאמינים בקאמבק? - “אני רוצה שהאוהדים שלי יאמינו. זה כל מה שאני רוצה. אני משוכנע שכל ה-25 מאיתנו שילכו לשם יהיו משוכנעים שאנחנו יכולים לנצח ולהתעלות. במינכן, הם משוכנעים שעם היתרון שלהם ומשחק ביתי, הם הפייבוריטים. אבל הם יתמודדו מול חולצות לבנות, סמל עגול, ואני בטוח שנעמוד מול קרב אמיתי”.

כמובן שיש את הקלישאות על ‘מאבק אליפות’ ובכן: האם יש תחושה שאליפות הליגה אבדה היום? - “לא. תהיה לי תחושה כזו רק ביום שנפסיד אותה. עד שנפסיד אותה, נמשיך להילחם. ואם נפסיד אותה מתישהו, כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה לצאת ולהגן על הסמל שלנו בכל משחק ולהציג את הביצועים הטובים ביותר שאפשר. זאת ריאל מדריד, ואנחנו צריכים להילחם עד היום האחרון”.

על הבחירה באדוארדו קמאבינגה: “רציתי לראות את קמאבינגה בעמדה הזו, כפי שהוא כבר שיחק נגד ויאריאל וכבר שיחק בהזדמנויות אחרות. הוא מרגיש מאוד בנוח כקשר הגנתי וזו גם העמדה שבה הוא מתפקד הכי טוב. מבחינתי, היה חשוב לראות אותו ולבחור מה אני רוצה בעמדה הזו. איפה הוא צריך למקם את עצמו, איך אני רוצה שהוא ימקם את עצמו… הוא תמיד היה שחקן נייד מאוד, ואולי בעמדה הזו הוא צריך למקם את עצמו אחרת ולעזור לנו במשחק הבנייה שלנו ובהגנה. אני חושב שזו הייתה אופציה טובה להתחיל איתה”.

האם ג’וד בלינגהאם יפתח שוב בהרכב נגד באיירן? - “נראה ביום רביעי. ראינו את בלינגהאם נראה טוב, זריז ובטוח בעצמו. באופן טבעי, הוא די עייף עכשיו אחרי כל כך הרבה הפסקה. זה המשחק הראשון שהוא פתח בו, אבל אני חושב שזה היה טוב מאוד עבורו לחזור לקצב ולשמור על הכושר שהיה לו בסוף יום שלישי האחרון. אנחנו צריכים להיות מאוד מרוצים מההופעה שלו על כל מה שהוא מביא לקבוצה. אני חושב שזה היה חיובי עבורו”.

ההסבר שלו על התקופה האחרונה בלי ניצחונות: “ובכן, לא ניצחנו באף אחד מהמשחקים האלה. כמו שתמיד אמרתי, כדי לנצח כל קבוצה אנחנו צריכים לתת 200%. אנחנו לא קבוצה שיכולה לנצח משחקים ב-90%, או לא תמיד. אם אתה רוצה להיות הרבה יותר בטוח בעצמך מול קבוצות שאתה עדיף עליהן, אתה צריך ללכת על הכל. אחרת, אתה עלול לסבול ועשויות לקרות תאונות כמו אלה שחווינו לעתים קרובות מדי”.

על הקפטן דני קרבחאל: “יש הרבה ויכוחים שאני לא מעורב בהם. אני בר מזל שיש לי הרבה שחקנים בעמדות שונות, וזה הדבר הנפלא בכדורגל. אני חושב שתחרות פנימית היא נפלאה וזה מה שגורם לשחקנים לשפר את הביצועים שלהם. אני מאוד מרוצה מהביצועים של קרבחאל ; כל יום הוא מרגיש טוב יותר, נכנס לקצב טוב יותר, ומחזיק מעמד במשחקים ארוכים הרבה יותר, כמו שהוא עושה לאחרונה. אני מאוד שמח בשבילו על כך ששיחק ועל ההופעה שלו”

טוני קרוס מנתח בפודקאסט שלו עם אחיו פליקס את משחק רבע הגמר הראשון בסנטיאגו ברנבאו בין ריאל מדריד לבאיירן מינכן: “לא הופתעתי ממה שקרה במשחק, למרות שבאיירן מינכן הציגה הופעה מצוינת. אבל מה שקרה אחרי שהובילה 0:2 - היה ההיבט הבולט ביותר מבחינה מנטלית. בשנים האחרונות, באיירן הציגה הופעות טובות נגד ריאל מדריד, אבל במשחק הגומלין הם לעתים קרובות לא מצליחים לשמור על הרמה הזו או להבטיח את ההעפלה, דברים מושפעים מפרטים קטנים”.

גורם מנטלי: “הרשו לי להסביר. היתרון 0:2 היה אמור לסגור את המשחק גם ברמה המנטלית ולבטל כל ספק לגבי התוצאה, אבל מה שהפתיע אותי היה שבאיירן התחילה לסגת ולהגן בפחות עוצמה”. הוא מוסיף: “בשלב זה, לבאיירן הייתה שליטה מוחלטת במשחק, וציפיתי שהם ימשיכו לשלוט או אפילו להגדיל את היתרון שלהם. חשבתי שהם ישמרו על שליטה באמצעות החזקת כדור או יוסיפו שער שלישי, רביעי ואולי אפילו חמישי, אבל ההפך קרה”.

השער של קיליאן אמבפה: “הטעות של דאיו אופמקאנו נגד ויניסיוס הייתה נקודת מפנה במשחק. לאחר מכן, ריאל מדריד הראתה את האופי שלה ויצרה מספר מצבים מסוכנים בין הדקות ה-60 וה-75 למרות שהייתה בפיגור 2:0”.

על ההופעה של מנואל נוייר: “מבחינתי, הוא הטוב בכל הזמנים. הוא השוער היחיד שבאמת כיף לצפות בו. מה שהוא עושה נראה נהדר. עדיין יש לו סגנון ייחודי משלו. לאף אחד אחר אין את זה. הנוכחות שלו, התנועות שלו, האלגנטיות שלו. הוא מדהים”.

איזו כותרת שער מביכה, בחיי. נראה יותר כמו שער של עיתון פארודי שצוחק על ריאל, לא כמו שער של עיתון מדרידאי.

הקבוצה נראית כמו פח אשפה בוער כמעט מתחילת העונה, מאבדים נקודות על ימין ועל שמאל, אין דרך ואין שיטת משחק - וה’אס’ מחליט להתמקד בפנדל שאולי הגיע לנו (כאילו לא נהננו בעצמנו מטעויות שיפוט העונה).

שישימו תמונה של מטפחות לבנות, אות תמונה של השחקנים ושל פלורנטינו עם מבטים שמתביישים בעצמם, ועם כותרת של ‘האשמים האמיתיים’ - זה היה נותן קריאת כיוון רלוונטית יותר למצב שאנחנו נמצאים בו.