דבר התקשורת :: Rueda de prensa

ביום שישי בבוקר הוציא המועדון הודעה רשמית כי הפרסומים על מינוי מנהל מקצועי הם משקר. היום ב-AS פורסם מאת חוסה פליקס דיאס: ריאל מדריד פועלת להחזיר את טוני קרוס במסגרת המבנה הספורטיבי החדש שיהיה לה. האם קרוס יחזור לתפקיד שלא באמת יש לו משקל? “ההחלטה של המועדון נחרצת, הם מאמינים שתרומתו לפעילות היום-יומית בוולדבבאס יכולה לסיים לצמיחת האגון ללא קשר לצפקיד שיוענק לו”.

בינתיים שער המארקה “בפנייה” לחלוץ הצרפתי של ריאל מדריד: “קיליאן אמבפה - אנחנו צריכים אותך” -

בריאל מדריד נואשים וזקוקים לגירסה הטובה ביותר של הצרפתי, זו שהפגין ברוב החלק הראשון של העונה, כדי לבצע את הרמונטדה במינכן| הממוצע שלו דעך משמעותית - הוא כבש שער אחד בלבד בשבעת המשחקים האחרונים שלו.

-עוד כותרות הן: “אחרי הפגרה - כאוס מוחלט עם שלושה משחקים ללא ניצחון” - התנופה שהגיעה לשיאה עם הניצחון בדרבי נגד אתלטיקו מדריד נעלמה לגמרי והמצב מותיר את הקבוצה על סף תהום ואסון| בכתבה אחרת כבר לא מדברים על תואר אלא על כך שברצלונה לא תחגוג את האליפות עלינו: “הכפרה בליגה מגיעה בקאמפ נואו” - ריאל תצטרך לנצח במשחקי הליגה הנותרים עד לקרב הגדול במחזור ה-35 ולהחזיר חלק מהכבוד שלה במשחק עצמו".

-אגב אם תהיתם במקרה: אתמול השחקנים זכו ליום חופש [כנראה עבודה נורא-נורא קשה לאחרונה - רחמים עליהם!]. ריאל מדריד חזרה להתאמן רק היום לקראת הגומלין. קיליאן אמבפה לא קפץ לכר הדשא, “כאמצעי זהירות” אחרי המרפק שספג נגד ג’ירונה ויש לו תפרים. אבל נוכחותו לא מוטלת בספק במינכן (גיבור).

הקבוצה נואשת למנהל מקצועי שיעבוד בשיתוף פעולה עם המאמן, כי להנהלה אין מושג “כדורגלנית”.

קרוס הוא מוח כדורגל, אבל אני לא מאמין שהוא יבוא להיות בובה על חוט, הוא גאוותן מידיי (בקטע טוב).

הוא לא צריך לעשות קורס בפיפא בשביל תפקיד מקצועי?

כותרות העיתונים היום ממש משעממות, או שנגמרה היצירתיות או שנגמרה האמונה בריאל מדריד וזה בזבוז זמן. גם המארקה וגם ה-AS עם הציטוט של פלורנטינו פרס מהאסיפה אתמול והענקת התגים: “ריאל מדריד לעולם לא מוותרת”. קלישאה שתמיד אומרים, לא איזו תובנה או ‘סיבה’ שזה יקרה ברביעי.

חורחה ואלדאנו שתמיד מעניין לשמוע אותו, התראיין בינתיים ודיבר על הגומלין נגד באיירן מינכן. לדבריו: “אי אפשר להשתמש במשחק נגד ג’ירונה כשום נקודת ייחוס כשריאל הייתה במרחק שבע נקודות מברצלונה ולא היה לה באמת כמעט שום תמריץ למשחק הזה (ואולי זו בדיוק הבעיה?). הם היו ראויים לנצח, אבל לא בצורה ברורה במיוחד. הם היו דומיננטיים והיו להם מספיק הזדמנויות הבקעה, אבל זה לא היה משחק שבו הקבוצה הראתה לב”.

“ריאל מדריד תצטרך את כל הלב שלה במינכן. הם משחקים נגד קבוצה נהדרת, מחוץ לבית… אבל אני רואה את מדריד עדיין במשחק, במאבק. כאשר ריאל מדריד נמצאת במצבים נואשים בלה ליגה, זה הזמן שבו היא מוציאה את התגובות הטובות ביותר שלה בליגת האלופות. ובכן אני לא שולל את האפשרות של קאמבק במינכן”.

שער המארקה הבוקר עם יותר מיסטיקה מכדורגל: למעלה על רקע תמונה של קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס ג’וניור: “סיבות בשביל לחלום” - לריאל מדריד יש טיעונים טובים להאמין על מהפך במינכן: ההיסטוריה, הרוח של הרמונטדות, הכוכבים - ועכשיו היא עם הגב אל הקיר ויודעת שאם לא תעשה זאת נגמרה העונה שלה| מזכיר כי בסקר המארקה מאמש יש יותר אוהדים פסימיים לגבי האפשרות להעפלה מאשר אלה שחושבים שריאל תהיה בחצי הגמר.

הלו"ז להיום:
-מיד: המראה. ב-13:30 - הגעת הקבוצה למינכן
-בשעה 19:15: מסיבת עיתונאים של ארבלואה ועוד שחקן
-בשעה 20:00: האימון המסכם של ריאל למשחק

-האימון של באיירן מינכן: בשעה 15:00| מסע"ת של המאמן קומפאני והקפטן נוייר: בשעה 17:00

חלוץ העבר הגדול קרלוס סנטיאנה שהיה חלק ממפגשי העבר הגדולים נגד באיירן מינכן בשנות ה-70 וה-80, מתראיין ל-AS. הוא מספר על ההפסד 9:1 בקדם העונה ב-1980 - “היה לכך הסבר!” (הוא אומר שהבונדסליגה כבר החלה בעוד ריאל רק סיימה אימוני קדם עונה מתישים עם מאמן חדש וקבוצה חדשה), על חואניטו (“הוא ולותר מתיאוס אמרו דברים זה לזה, ניצוצות עפו באוויר וקרה מה שקרה = חואניטו דרך עליו. מתיאוס עורר את זה גם כן”) ועל הכושר הגופני המפלצתי והפיזיות שהיו לגרמנים אז.

על יכולת הנגיחה הפנומנלית שלו: ““הראש הכי טוב באירופה אחרי צ’רצ’יל”, אמרו עליי. בגובה 1.75 מטר… ובכן, תראה, זה שילוב. הייתה לי אינטואיציה מצוינת לדעת לאן הולכת להגיע ההגבהה. וזה היה בסיסי כדי להתקדם ולהשיג את הבלמים. מעבר לכך הייתה לי יכולת כמה עשיריות שנייה יותר מהמגן. זה איפשר לי לחבוט בכדור בנקודה הגבוהה ביותר של הקפיצה שלי. הייתי נותן עוד מתיחה קטנה אחת, והייתי מחזיק מעמד. בכל מקרה לגבי המיקום והאינטואיציה זה או שיש לך את זה או לא”.

השער הכי טוב שלו מהרבים שכבש: “זה שהשלים את הקאמבק, החמישי, נגד דרבי קאונטי בעונת 75-76. יש לי את זה בראש, זה היה מדהים. אני אתאר לך: דל בוסקה מסר לי את הכדור מימין. רצתי, הורדתי אותו עם החזה ונתתי לו לקפוץ, ראיתי שחקן הגנה מתקרב, הוא נכנס חזק ובעטתי אותו מעליו עם רגל ימין ושלחתי אותו לרשת בלי לתת לו לקפוץ, עם רגל שמאל”.

האם ריאל הזו תבצע מהפך במינכן: “ריאל מדריד הזו מסוגלת לנצח גם בבית וגם בחוץ. יש לנו שחקנים עם איכות מדהימה. מבחינתי, המפתח הוא להיות יציבים בהגנה. אני חושב שההגנה תנצח במשחק הזה. אני בטוח בזה. אם מיליטאו ורודיגר ישחקו, מה טוב. אנחנו לא צריכים נס כדי לנצח שם. אנחנו רק צריכים לשחק משחק רציני ויציב… כי עם מה שיש למדריד בחלק הקדמי עם ויניסיוס ואמבפה, שער באגף בטוח יגיע..”

“ריאל מדריד לא צריכה נס, ואנחנו לא צריכים להיכנס לפאניקה. זה שער אחד. הקאמבקים שלנו היו שונים כי היינו צריכים ללכת על הכל, להבקיע הרבה שערים, והם היו בסנטיאגו ברנבאו עם התמיכה של האוהדים שלנו. זה משהו אחר לגמרי. יש לי הרבה אמונה בקבוצה הזאת. באמת. אני רואה אותם משחקים הרבה יותר טוב מהיריבים שלהם כמעט בכל פעם, למרות כמה טעויות. אני לא אומר את זה כי הלב שלי שייך לריאל מדריד, וזה נכון, אלא כי יש לי אמונה בשחקנים האלה”.

אריאן רובן שחקן העבר של באיירן מינכן, שהיה גם שנתיים בקבוצה שלנו, התראיין לקראת המשחק. שיבח את מנואל נוייר, בטוח שהבווארים יעלו ומתגעגע למשחקים מהסוג הזה. הנה חלק מדבריו. על ריאל מדריד: “אנשים תמיד מדברים על המלכים. זה מועדון ענק בקנה מידה עולמי. יש להם יותר תארים בליגת האלופות מכל אחד אחר, זה אומר הכל. הם תמיד שואפים שתהיה להם את הקבוצה הטובה ביותר ולהחתים את השחקנים הטובים ביותר. לפני כן, היו את הגאלאקטיקוס. אחר כך, עם כריסטיאנו רונאלדו, קאקה וצ’אבי אלונסו, תמיד היו להם שחקנים גדולים ושמות גדולים”

סכנה: “אי אפשר לפסול את ריאל מדריד. אני מתרשם מכמה שהם תמיד רגועים. הם מרגישים בנוח אפילו בהגנה בחסימה נמוכה מאוד ואז, פתאום, הם יוצאים להתקפה מהירה. לפעמים הם צריכים רק רגע או שניים. אנחנו צריכים להיות זהירים עם זה. יש להם הרבה איכות אישית. נגד ריאל צריך להיות עירניים במאה אחוז מהזמן - כל הזמן. אבל אני חושב שבאיירן טובה יותר כקבוצה. יש להם גם שחקנים אינדיבידואליים חזקים מאוד שיכולים להכריע משחקים”

ג’וד בלינגהאם הוא השחקן שהגיע עם אלבארו ארבלואה למסיבת העיתונאים של ריאל מדריד לקראת המשחק מחר נגד באיירן מינכן. הכותרת: “אמרו עליי דברים שהם לא נכונים”.

איך הוא מרגיש אחרי הפציעה: “החודשיים האחרונים היו קצת מתסכלים וגם העונה הזו; החלק הכי קשה הוא לחזור, זה גם עניין מנטאלי. שמתי את הפציעה מאחורי, וככל שאתה משחק יותר, אתה משתפר ואתה צובר יותר ביטחון עצמי”.

האם זה כישלון אם הם לא יחזרו וידיחו את באיירן מינכן: “בהחלט. זו ריאל מדריד וזו ליגת האלופות. אני חושב שכל תבוסה היא אסון, כשאנחנו רואים איפה שאנחנו, זה גמר ויש לנו הרבה על כף המאזניים ואנחנו צריכים להיות במיטבנו. זה הכל או כלום ואנחנו לא הולכים להסתתר. אנחנו מאמינים שאנחנו יכולים כי אין לנו עוד הזדמנויות ואנחנו רוצים לנצח”.

איך אתה רואה את עצמך משחק תחת ארבלואה? - “העמדה שלי השתנתה במהלך השנים. עם ארבלואה, אני משחק קצת יותר עמוק. אני חושב שאני יכול לשחק בכמה עמדות ברמה טובה, וזה גם טוב וגם רע כי אתה צריך להסתגל. כשאני כובש שערים, אני רוצה להבקיע יותר, אבל אתה גם צריך להגן, וכשאני לא כובש שערים, אני צריך לעזור לקבוצה ולעזור למאמן”.

השילוב שלו עם ויניסיוס ואמבפה והאם שלושתם יכולים לתרום עוד יותר: “זה מסובך, אבל היו הרבה משחקים שבהם כולנו שיחקנו טוב. אנחנו צריכים לקחת בחשבון את הצורה הנוכחית של כל שחקן. אנחנו יכולים למצוא את האיזון הזה; יש לנו את החופש הזה ואנחנו משחקים בצורה חלקה. אנחנו צריכים להאמין בוויני ובאמבפה כי יש להם הרבה כישרון. אני לא מודאג; אני מסתכל על חצי הכוס הריקה”.

בנוגע לתקופתו בריאל מדריד ולמחווה שלו כשחגג את השער נגד מונקו: “אני חושב שכבר דיברתי על זה; אי אפשר לערבב את החיים הפרטיים שלך עם כדורגל. דברים שלא היו נכונים נאמרו - למשל שיצאתי הרבה ושתיתי הרבה, וזה לא היה נכון. אני מאוד מקצועי. זו הייתה בדיחה, לא יותר מזה”.

איך אתה רואה את קיין? “הוא שחקן פנטסטי. אני חושב שהם הולכים לזכות בבונדסליגה, וזה כואב כי אחי בבורוסיה דורטמונד. זה כבוד שיש לנו אותו בנבחרת, זה תענוג לראות אותו משחק, אבל אני מקווה שנוכל לעצור אותו מחר. אני מקווה שהוא יוכל להראות את כל זה במונדיאל”.

מה הסיבות לכישלונות של ריאל מדריד בליגה וגם בגביע: “זה מסובך, אלו שיחות פרטיות, זה לא המקום לדבר על זה. איבדנו יותר מדי נקודות בבית, ואי אפשר לזכות באליפות על חשבון ברצלונה כשאתה מאבד כל כך הרבה נקודות גם בבית וגם בחוץ. אני לא חושב שזה נגמר, כן, אנחנו בפיגור, אבל אנחנו צריכים להתמקד במחר כי אם אנחנו עדיין בליגת האלופות, אני חושב שנצליח יותר בלה ליגה. מחר הוא היום הגדול”.

על הכוח של היריבה: “באיירן תמיד שיחקה ברמה גבוהה. שיחקתי כאן במגרש שלה לעתים קרובות עם דורטמונד והיו לי חוויות רעות. המאמן אהוב על כולם. הכימיה בין השחקנים נהדרת. האינטנסיביות שהם משחקים איתה מדהימה, והדרך שבה הם עשו זאת כל העונה..זה אדיר”.

המאמן ארבלואה - כבר יודע את ההרכב שישחק מחר ואפילו מי יעזור מהספסל, מלא אופטימיות.

המשחק מחר: “אנחנו ממש מצפים לזה. אנחנו חייבים להאמין ואנחנו מאמינים. אנחנו בטוחים שאנחנו יכולים לעשות את זה, אנחנו יודעים מה אנחנו מביאים לשולחן, ואנחנו מוכנים למשחק נהדר. אם יש קבוצה אחת שמאמינה באפשרות לקאמבק, זה אנחנו. מחר יהיו לנו יותר שחקנים שלא היו במשחק הראשון. אף אחד לא יודע את התוצאה מחר. ניתן הכל בשביל הסמל שלנו”.

מי יחליף את אורליאן טשואמני כקשר אחורי: “יש לנו הרבה אופציות ושחקנים שיכולים לשחק שם. קמאבינגה, טיאגו, ואלוורדה… אני מאוד רגוע. אני יודע את ההרכב שאיתו אשחק מחר וזה נותן לי ביטחון. אני גם יודע מי יעלה מהספסל. אני מאוד בטוח בעצמי ואני מרגיש שזו זכות להיות כאן במעמד הזה ועם ריאל מדריד”.

על היריבה באיירן מינכן וגודל המשחק: “אני לא יודע אם זה יהיה גמר מוקדם, כמובן שלו שני מועדונים עם היסטוריה מרהיבה, אבל אנחנו צריכים להתמקד בעצמנו ובמה שאנחנו יכולים לשלוט בו”.

האם אחת מהגירסאות שריאל מדריד הראתה בתקופה שלו תספיק כדי לעבור מחר: “אני לא חושב שאנחנו צריכים לעשות ניסים. אם היינו מנצחים במשחק הראשון, זה לא היה משהו מטורף. השוער שלהם היה ה-MVP, ואנחנו מסוגלים לזה. אף אחד שמכיר את ריאל מדריד לא חושב שניצחון של ריאל מדריד מחר יהיה בגדר נס”.

האתגר של ביצוע רמונטדה מחוץ לבית: “זהו אתגר נוסף. מבחן נוסף. ההיסטוריה של ריאל מדריד נבנתה על הבלתי אפשרי. אנחנו מוכנים להילחם כדי להפוך את ההיסטוריה של המועדון הזה לגדולה עוד יותר ולחזור הרחק מהבית”. עוד אמר: אני לא יודע כמה קבוצות יכולות לומר שהן זכו בגביע אירופה 15 פעמים (הוא יודע). השחקנים מאמינים, המועדון מאמין. אף אוהד של ריאל מדריד לא אמר לי שהוא לא מאמין. ריאל מדריד תהיה שם מחר וניתן את כל כולנו. אנחנו צריכים להראות מי אנחנו".

בכוונה בפוסט נפרד - מסיבת העיתונאים של באיירן מינכן לקראת המשחק - המאמן וינסנט קומפאני והקפטן שנתן הצגה במשחק הקודם - מנואל נוייר.

הקפטן נוייר: “היתרון הוא שניצחנו את המשחק הראשון. אבל זה רק שער אחד. זה אתגר קשה מאוד עבורנו. אנחנו משחקים כאן בבית, וזו הסיבה שיש לנו ביטחון בעצמנו, באוהדים ובהכנה שלנו. אנחנו צריכים להיות זהירים; ראינו כמה חזק ריאל מדריד חזקה נלחמת בעבר”.

על העמידה מולו כוכבים גדולים כמו ויניסיוס ואמבפה: “השמות לא חשובים. זה משחק ליגת האלופות, אנחנו משחקים נגד קבוצה, לא נגד שחקנים באופן אינדיבידואלי. הקבוצות מכירות זו את זה. ניתחנו אותם, ואנחנו מנסים לעשות את העבודה שלנו כקבוצה. אם נתפקד כקבוצה, זה יהיה חיובי”

האם הוא מתכונן לפנדלים כמו ב-2012 למשל: “מבחינת ההכנה לא הרבה השתנה. אנחנו מנתחים את השחקנים היריבים, אנחנו בוחנים איך הם בעטו את הפנדלים בעבר, אבל אנחנו צריכים גם לקחת בחשבון את הרגע, איך השחקן מגיב. זה עבד ב-2012, אבל זה לא אומר שזה תמיד יעבוד. כמובן. אנחנו מתכוננים היטב. דיברנו בינינו כשוערים, נצפה בצילומים מהמשחק הראשון, בסרטונים לפני המשחק… ככה אני מתכונן”.

האפשרות של באיירן לזכות בליגת האלופות לראשונה מאז 2020: “הפסדנו ב-2012 בגמר הביתי וזה תמיד היה שם בראש שלנו. חשוב שנשחק כקבוצה. אנחנו חושבים שאנחנו מתפקדים היטב. זה יהיה נפלא. זה תהליך שלוקח זמן, ראינו את זה בגביע העולם למועדונים… עכשיו אנחנו מבינים את המאמן קומפאני, אנחנו מרגישים את המוטיבציה, ואני חושב שזה התור שלנו”

עוד על ריאל מדריד: “אנחנו מכירים את הרקורד של ריאל מדריד ואנחנו חיים את הרגע. הם הראו את האיכות שלהם בעבר. אם יש להם יום טוב, הם יכולים לנצח כל אחד. השגנו תוצאה טובה בברנבאו.”

האם הוא השוער הטוב בהיסטוריה: “קשה לומר. יש הרבה שוערים מצוינים. בשנים האחרונות, לא מספיק למנות שניים או שלושה; יש שמונה או עשרה. בימים אלה, ריאל מדריד מתקשה בלי טיבו קורטואה. אם נסתכל אחורה, יש את אוליבר קאן, איקר קסיאס, ג’יאנלואיג’י בופון, פטר שמייכל… אין אחד שהוא הטוב ביותר; זה תלוי בתקופה”

הערב הקסום של חוסלו ב-2024 נגד באיירן: “זה לא קשור למשחק הזה, כי הקבוצה הזאת שונה. עכשיו אנחנו משחקים בבית ואנחנו יודעים את התוצאה של המשחק הראשון. זה יהיה קשה, כמובן; אף אחד לא צריך להגיד לנו את זה. אבל יש לנו הרבה פוטנציאל”.

האם יש לו לוח זמנים להחלטה על עתידו: “ככל שיותר מהר, יותר טוב, אני רוצה לקבל החלטה. אבל אני לא מתלה אותה בתארים. באופן אידיאלי, אני רוצה שנזכה בכולם. אני אישית עדיין לא החלטתי, אבל לא ירחק היום. ואז יהיו שיחות עם המועדון”.

המאמן קומפאני: “זה יהיה קשה, יש הרבה דברים שיכולים להיות חשובים. הקבוצה, המחויבות, לדעת איך לסבול… לפעמים גם שופט יכול להחליט משהו. אני מצפה מאוד למשחק הזה. התחושה היא שאנחנו מוכנים. התאמנו היטב ויש התלהבות”.

שחקנים עם כרטיס צהוב: “זה נושא לדון בו לקראת השנה הבאה. קשה להגיע לשלב הזה של התחרות בלי הפסקה. שלושה כרטיסים צהובים ואתה צריך לקחת הפסקה.. כשמגיעים לרבע הגמר זה כרטיס או שניים. אולי היו כמה החלטות לא הוגנות, אבל זה מסובך, במיוחד עבור ההגנה”.

על סרג’ גנאברי: “כן, הוא זמין. הוא יכול לשחק; הוא קיבל מנוחה נגד סנט פאולי. זו החלטה קשה, אבל הוא זמין. יש לנו את התהליכים שלנו, אנחנו רוצים לנצח ולהראות לאוהדים שלנו מה אנחנו יכולים לעשות. בכבוד ליריב שלנו, כמובן”.

האם ניתחת יותר את המחצית הראשונה של המשחק הראשון, או את השנייה? [על מה הוא שם יותר את הדגש] “יכולנו להבקיע יותר שערים במשחק הראשון. הם שיחקו טוב יותר במחצית השנייה והשתפרו. הם יכולים לצבור ביטחון במחצית השנייה. היו לנו רגשות טובים, אבל אנחנו גם יכולים להשתפר. אנחנו יכולים להיות בטוחים בעצמנו, אבל אנחנו צריכים להראות את זה. עם האיכות שיש לריאל מדריד, הם תמיד מסוכנים. אנחנו צריכים להתמקד בעצמנו ולמצוא פתרונות”.

על ג’מאל מוסיאלה שלאט לאט חוזרמ לכושר טוב: “אנחנו די אופטימיים. אני לא אגיד כלום לגבי מחר (צוחק). הוא הולך בכיוון הנכון. אנחנו צריכים להיות סבלניים ולהישאר רגועים. בעתיד נראה איך הוא יהיה במצב לשחק כל שלושה ימים. זה מאוד חשוב ומראה לנו שהוא השתפר מנטלית”.

על מייקל אוליסה: “כולנו עוקבים אחריו. הוא משחק ברמה הגבוהה ביותר ומתפקד היטב. יום אחד הוא יהיה אחד הטובים ביותר. הוא בדרך הנכונה עכשיו. אני יודע מה עלול לקרות אם אגיד שהוא הכי טוב עכשיו. אנחנו מדברים על הביצועים שלו, ואם הוא ימשיך כך בשנים הקרובות, זה יבוא לידי ביטוי”

האגדה של ריאל מדריד והקאמבקים : “ברור. יש לנו הרבה כבוד, שיחקנו בברנבאו ואנחנו מוכנים לגרסה הטובה ביותר של ריאל מדריד. התוצאה הנוכחית שלהם לא משקפת את האיכות שלהם. הם מהטובים בעולם. אם מסתכלים על ההיסטוריה של התחרות הזאת, כולם יכולים לספר סיפורים כאלה, כמו ליברפול, ברצלונה…”

מה הוא חושב על המשחק הראשון: “זו הייתה תוצאה טובה. זה הכל. כבשנו עוד שער אחד (יותר מהיריבה). אנחנו צריכים לשחק מחר, וזה מה שאנחנו מתמקדים בו. אנחנו משחקים באליאנץ ארנה, ויש לנו יתרון קטן. זה עדיין לא נגמר. הייתי מרוצה מהתוצאה, ואנחנו יכולים להשתפר”.

אפשר לראות כבר את חצי הגמר? - “לא, לא. בואו לא נדבר על זה (צוחק)”

האם ניתחת את הטעויות של היריבות בקאמבקים שביצעה ריאל מדריד? - “כמו שאמרתי קודם, אני הולך לישון וחושב על מה אנחנו צריכים לעשות טוב יותר לקראת המשחק הבא. ואני עושה את זה בידיעה שהמאמן השני עושה את אותו הדבר. אני לא רוצה להתעכב על הדברים שאנחנו צריכים לשפר… למרות שכמובן שאנחנו לא צריכים להתעלם מהיריב, זה חלק מהעבודה. עלינו למצוא פתרונות. אבל מה לגבי כל ההזדמנויות שהחמצנו במשחק הראשון? ובכן, צריך להיות איזון בניתוח. זו המנטליות שיש לנו”.

כצפוי אף שחקן של ריאל מדריד לא התראיין אחרי ההפסד הדרמטי אתמול. דני קרבחאל צרח אל עבר השופט: “זה עלייך (ההדחה), זו אשמתך, זו אשמתך - לעזאזל”| אנטוניו רודיגר אמר: "עדיף שאני לא אדבר עכשיו. אתה ראית פעם משהו כזה? איכס "| ג’וד בלינגהאם סינן אל עבר הכתב: “ההרחקה של אדוארדו קמאבינגה הייתה בדיחה”.

כותרות העיתונים הבוקר במדריד:

שער המארקה על רקע תמונה של אדוארדו קמאבינגה בהלם אחרי שרואה את הכרטיס האדום: “איזה עוול” - ריאל מדריד נפרדת מליגת האלופות עם כבוד| הרחקה קפדנית מדי של הקשר הצרפתי שוברת את ריאל מדריד| שני שערים לארדה גולר ואחד של קיליאן אמבפה העלו את ריאל מדריד ליתרון שלוש פעמים| לואיס דיאס הכריע (עם ה-3:3) בדקה ה-88.

שער ה-AS על רקע אמבפה ‘מתחנן’ לשופט: “עד שהשופט עצר (והכריע) את זה” - ריאל מודחת עם כבוד| ריאל הובילה שלוש פעמים במינכן עד שהשופט וינצ’יץ’ הרחיק את קמאבינגה בצהוב שני בלתי יאומן| אלבארו ארבלואה: “ההרחקה היא לחלוטין משהו שאין לה הסבר והיא הכריעה את המשחק”.

ארבלואה: “זו פעולה שאף אחד לא מבין, להרחיק שחקן על משהו כזה במשחק כזה. ברור שהתמודדות נגמרה באותו הרגע, וזה לחלוטין בלתי מוסבר ולא הוגן. אנחנו מאוד פגועים כי זה חמק מאיתנו בצורה שלא הייתה בשליטתנו, ואני מרחם נורא על השחקנים שלי, על המאמץ שהם השקיעו. אני מאוד גאה בהם, באוהדים, בכל מי שנסע, באלה שנמצאים בבית, ובמועדון. אם התבוסה הזו פוגעת בי במשהו, זה בגלל שלא נזכה השנה בגביע ה-16, ומעל הכל, בגלל הדרך שבה זה קרה”

לגבי תוכנית המשחק: “אני חושב שעליתי עם ההרכב הטוב ביותר כדי לנצח. היינו צריכים לבוא לכאן כדי לנצח; לא יכולתי לבוא לכאן כדי לשחק על בטוח (יותר זהיר). רציתי להבקיע שערים. ידעתי שבאיירן מינכן, בהתחשב בסגנון המשחק שלה, רוצה שנתמקד בהגנה, שנוכל להוציא שחקנים שמסוגלים להתגבר על הלחץ האגרסיבי שלהם, שחקן נגד שחקן. הייתי עושה את זה שוב, והייתי בוחר את הקבוצה הזו (ההרכב) שוב. כל אחד ואחד מהם עשה מאמץ גדול. הם הראו הרבה אופי על המגרש הזה נגד קבוצה נהדרת באמת. האמת היא שבמחצית השנייה ידענו שאנחנו צריכים להחזיק מעמד, וההזדמנויות האלה… ובכן, זה היה מזל רע לא להבקיע אותן, כי בסופו של דבר, בכדורגל, מה שחשוב הוא להיות קליני וקליט ככל האפשר כשאתה קרוב לשוער”.

איך חדר ההלבשה - “מאוד פגוע, במיוחד בגלל הדרך שבה זה קרה. מכאן, אני גם רוצה לברך את באיירן מינכן על המשחק הנפלא שהם שיחקו. אבל היינו רוצים שהם היו מנצחים אותנו בצורה אחרת ממה שהם ניצחו, עם הרחקה בלתי מוסברת שאף אחד לא מבין. ואני חושב שזו הסיבה שיש את תחושת העוול, הכעס והכאב שהשחקנים שלי חשים כשרואים איך העבודה, המאמץ, ההקרבה וכל מה שהם עשו על המגרש נזרק לפח בגלל החלטה כמו זו שקיבל השופט”.

האם השופט היה מודע לכך שמדובר בכרטיס צהוב שני? - “אני חושב שהוא הראה לו את הכרטיס בדיוק בגלל זה, כי שחקני באיירן היו צריכים ללכת ולומר לו שזה הכרטיס השני שלו. אני חושב ששופטים לעתים קרובות לא משחקים כדורגל או לא מבינים איך להתמודד עם מצבים כאלה. אבל, מעבר לעובדה שהוא לא ידע, אני חושב שזה אפילו גרוע יותר שהוא לא הבין ששחקן שהוא הראה לו כרטיס לא היה על המגרש הרבה זמן, כי קמאבינגה נכנס במחצית השנייה. אני חושב שזו טעות כפולה”

האם ניתן לקחת משהו חיובי מהתוצאה הזו? - “אני לא יודע אם ניתן לקחת משהו חיובי כרגע. אני מאמין, ותמיד אמרתי את זה, שאני אחראי להפסדים, ותמיד אקבל את ההשלכות של הפסד כזה. האוהדים צריכים להיות גאים מאוד בשחקנים שלהם, באופן שבו הם נתנו את כל כולם, את חייהם ואת האופי שהם הפגינו. מאז שאני בתפקיד הזה, תמיד ניסיתי לעזור למועדון, לאו דווקא בדרך שאני יודע, אלא בדרך שאני יכול. מעכשיו והלאה, יש לנו עוד כמה משחקים לשחק, וכמו תמיד, אנחנו צריכים להגן על הסמל הזה במלואו, בדיוק כמו שהשחקנים האלה עשו היום”.

האם אתה מרגיש חזק מספיק כדי להמשיך? - “מאז שישבתי בכיסא הזה, זה לא היה כדי להוכיח את הרמה שלי כמאמן. אף פעם לא רציתי לנצח משחקים ‘בגלל’ ההחלטות שלי, אלא על ידי עזרה לשחקנים על המגרש. התמודדנו מול קבוצות רבות: באיירן של קומפאני, סיטי של גווארדיולה, אתלטיקו של סימאונה… אני חושב שרוב הקבוצות באירופה נושאות את חותמם של המאמנים שלהן, ואני לא יודע כמה מהחותם הזה יש לקבוצה שלי, איזה אחוז. בהחלט אחוז קטן בהרבה מהדוגמאות שהזכרתי או מה שיכול היה להיות לקסטילה במקרה שלי. כפי שאמרתי, תמיד ניסיתי לעזור למועדון בכל דרך שיכולתי, וזה יימשך עד היום האחרון”.

האם אתה חושב שלמועדון יש מספיק סיבות לתת לך הזדמנות נוספת? - “זה בכלל לא מדאיג אותי, ואני מבין לחלוטין כל החלטה שהמועדון יקבל. אני שחקן מקומי. אם אני כואב היום, זה לא עבורי, זה בשביל ריאל מדריד , ובגלל שאנחנו לא הולכים לזכות בגביע ה-16. אני כואב בשביל השחקנים, כמו שאמרתי קודם, בשביל המועדון, בשביל האוהדים, ולא בשבילי. אני בכלל לא מודאג לגבי העתיד שלי. מאז שאני בתפקיד הזה, זה אפילו לא היה הדאגה הקלה ביותר. אני מרגיש שעשיתי כל מה שיכולתי כדי לנסות ולעזור לשחקנים שלי לנצח כל יום”.

אם לא תמשיך, האם תרצה להישאר חלק מהמועדון? - “כרגע אני לא חושב על זה בכלל. זו החלטה של ​​המועדון, ואני איש מועדון. כל מה שאני רוצה זה שריאל מדריד תנצח , בלי קשר למי שמנהל את העונה”.

אני לא יודע למה אבל זה עוזר לי “לשחרר” קצת מהבאסה עם התרגומים האלה. למאמן אין לאן לברוח אחרי הפסדים והוא חייב להתראיין בניגוד לשחקנים שלנו. כן הייתי רוצה שישאלו את ארבלואה שאלות קצת יותר “קשות” מעבר למובן מאליו שהוא יתייחס להרחקה וזכותו. על היכולת של לונין למשל שנתן גול במתנה, על זה שאמבפה ו-ויניסיוס לא מסרו זה לזה או היו חלשים או לא תרמו בהגנה גם כשהיינו בעשרה שחקנים. אולי לגעת מקצועית ביכולת של בלינגהאם או מנדי וכדומה.

מספרים מההפסד וההדחה נגד באיירן מינכן:

-ארדה גולר לא כבש אף שער בליגת האלופות עד אתמול וכעת יש לו שניים. מעבר לכך הוא אחראי לשער המהיר ביותר של ריאל מדריד בצ’מפיונס איי פעם - אחרי 35 שניות, ותודה למנואל נוייר.

-ריאל מדריד מודחת זו השנה השנייה ברציפות בשלב רבע גמר ליגת האלופות [ופעמיים אחרי הפסד כפול - אשתקד לארסנל]. היא מחמיצה את חצי הגמר פעמיים ברציפות - כמו מספר הפעמים שלא הייתה בחצי הגמר ב-14 השנים קודם לכן מ-2010 עד 2024 [הדחה בשמינית הגמר ב-2019 נגד אייאקס וב-2020 נגד מנצ’סטר סיטי].

-בפעם הראשונה בהיסטוריה שלה בליגת האלופות שיחקה ריאל מדריד ללא אף שחקן ספרדי בהרכב.

-קיליאן אמבפה נעצר על 15 שערים בליגת האלופות העונה בעשרה משחקים - שיא אישי שלו. הוא השחקן הראשון בתולדות המפעל שכובש עשרה שערים בעונה במשחקי חוץ.

-עם הדאבל של באיירן מינכן נגדינו - כעת ריאל הדיחה את באיירן 8 פעמים בנוקאאוט והודחה נגדה 6 פעמים, והמאזן במפגשים הישירים שווה - 13 ניצחונות לכל קבוצה וארבע תוצאות תיקו ב-30 משחקים.

-מביטים הצידה: זו העונה הראשונה בה גם ריאל מדריד וגם ברצלונה מודחות יחד ברבע גמר ליגת האלופות.

-במבט היסטורי על חצי הגמר, ריאל מדריד עדיין זו שהשתתפה הכי הרבה פעמים: 33. באיירן שנייה עם 23. ועוד: ברצלונה - 18, מילאן - 14, יובנטוס-ליברפול-יונייטד-12, אינטר עם 10.

כותרות העיתונים הבוקר במדריד:

שער המארקה: מתרכז בסקרים שעלו ברשת לאחר ההדחה בהם לקחו חלק כ-150 אלף אוהדים: “כרטיס אדום לאדוארדו קמאבינגה וגם לוויניסיוס ג’וניור” - האוהדים כועסים על הקשר שהורחק והוא מדורג ראשון בטבלת ‘האשמים’ בעונה הגרועה של הקבוצה עם עשרה אחוזים, ויניסיוס רביעי עם שמונה אחוזים. האוהדים היו רוצים שקמאבינגה אחרי חמש עונות בקבוצה - יעזוב| אלבארו ארבלואה “מעורר ויכוח” כמו שאומרים, אבל בקרב האוהדים רק 23% חושבים שעליו להמשיך.

האוהדים נשאלו מה התחושה אחרי ההדחה מליגת האלופות - 50% הצביעו שהתחושה היא רעה, זה רק רבע הגמר| 33% בחרו בתחושה די טובה כי הכרטיס לחצי הגמר היה קרוב| 17% חושבים שריאל הייתה מצוינת ונלחמה עד לרגע האחרון.

עוד שאלה הייתה מי אחראי לעונה החלשה של ריאל מדריד - 45% השיבו שזו באחריות המועדון עם החלטות לא נכונות שנלקחו| 39% מאשימים את השחקנים שלא נרתמו לרעיונות של צ’אבי אלונסו| 15% חושבים שכל השחקנים אשמים| אחוז אחד בלבד מטיל את האשמה על המאמנים.

מעבר לכך האוהדים שיבחו את טיבו קורטואה, פדה ואלוורדה, ארדה גולר, אדר מיליטאו, אורליאן טשואמני וגם קיליאן אמבפה.

במבט קדימה ודיבורים על חיזוק: רוב האוהדים - 72% רוצים לראות חיזוק במרכז השדה, וההגנה היא התחום השני עם 16%. עוד שאלה היא עניין המאמן. יורגן קלופ קיבל את מרבית הקולות בסקר בו הצביעו מעט - 15 אלף קולות הוא קיבל. גם ז’וזה מוריניו, אנדוני איראולה, מאוריסיו פוצ’טינו, דידייה דשאן, ראול, אונאי אמרי ואפילו זינדין זידאן - איך - היו בין האפשרויות.

שער ה-AS: גם כן עם עתיד המאמן: “ארבלואה - נושא פתוח” - פרידה מהמאמן או המשך העסקתו - ההחלטה הראשונה שבמועדון צריכים לקבל| לחובתו - תוצאות פחות טובות משל צ’אבי אלונסו ובטח בליגה שם נעלמה הקבוצה ממאבק האליפות. לזכותו: ‘התמונה הטובה’ שהוצגה בגומלין רבע הגמר נגד באיירן מינכן וגם התמיכה של השחקנים שרוצים שימשיך

קצת מביקורות של שחקני עבר על ריאל מדריד:

עמנואל פטי הצרפתי: “אם אתם רוצים להאשים מישהו, זה את קמאבינגה. התיקול שלו היה קטסטרופלי. בשלב הזה של המשחק, הכרטיס האדום היה אירוע קשה מאוד, אבל לרוע המזל, השופט פשוט יישם את החוקים… ריאל מדריד תמיד מסתתרת מאחורי השיפוט. זו לא רק אשמתו של קיליאן אמבפה, אבל למרות הכל, הגעתו גרמה להרבה בעיות אגו בחדר ההלבשה. זה פיאסקו.”

רוי קין מבקר מאוד את ויניסיוס: “כולנו ראינו למה הוא מסוגל ביום טוב; לכדרור החשמלי הזה, הפחד שהוא משרה על שחקני הגנה, השמחה העצומה כשהוא במיטבו. אבל במשחק הזה? במשך רוב המשחק הוא היה בלתי נראה, איבד את הכדור בקלות רבה מדי, כפה מהלכים במקום לקבל את ההחלטות הנכונות, והרגע הזה שבו צעק על ג’וד בלינגהאם סיכם את הכל. התסכול היה מוחשי כי ויני, זה שיכול לשנות משחק לבדו, פשוט לא הופיע כשריאל מדריד הייתה צריכה אותו הכי הרבה . כואב לומר, אבל כרגע הוא נראה כמו צל של השחקן שנהג להטיל אימה על אירופה. הכישרון עדיין שם, אבל ההשפעה? לא קיימת. אם הוא לא יגלה מחדש את הניצוץ הזה בקרוב, זו יכולה להיות תחילתה של דעיכה מדאיגה מאוד”.

סטיבן ג’רארד שיבח את הופעתו של ארדה גולר: “לדעתי הוא הציג את 30 הדקות הטובות ביותר שלו עם ריאל מדריד . שני שערים מרהיבים, השני אפילו טוב יותר מהראשון”. גם סטיב מקמנמן הדגיש גם את הופעתו של הטורקי: “ארדה גילר נתפס כאדם שיתפוס את מקומו של לוקה מודריץ’ . גם לצ’אבי אלונסו היה בו ביטחון רב”.

ווסלי סניידר: “הכרטיס האדום של קמאבינגה? זה לא אמור לקרות ברמה הזאת. זה טיפשי. כולנו ציפינו להארכה. אפשר היה לראות את זה בשתי הקבוצות. זה בלתי נתפס שהוא יעשה את זה כשהוא כבר קיבל כרטיס צהוב. יש משהו שאני בכלל לא מבין: למה הם כועסים על השופט כשלמעשה מה שהם צריכים לעשות זה ללכת לחדר ההלבשה ולדבר עם קמאבינגה, לא עם השופט”.

רק לציין שאני בכלל בכלל לא משוכנע שהוא לא קיבל את הצהוב על התנהגות: קמא רץ עם הכדור וקימיש רודף אחריו והופך את זה לעניין. זה נראה היה שהשופט מקבל החלטה ברגע מבלי לחשוב יותר מדי, כנראה בלי לזכור שיש לו צהוב.

אני ניסיתי להמעיט מערך האדום בהדחה שלנו וגם לא להתעצבן על קמאבינגה יותר מדי, אני פשוט קצת “אנטי” כלפיו על סמך חמש העונות בהן לא התקדם בכלל, ואם שמת לב לפני כל משחק גדול כמעט אמרתי שבכל-זאת הייתי נותן לו צ’אנס.

-עמנואל פטי הוא משחקני העבר היותר ממורמרים, הרבה מהם צרפתיים אגב, גם ז’רום רוטן כזה. קיליאן אמבפה הפעם חטף בצדק לדעתי אבל הם תמיד נטפלים אליו ובכלל שליליים שלא בצדק.
-הגישה שלי היא לתת לשופט כמה שפחות אפשרות “לתפוס” אותך, להעניש אותך. לא לקחת שום סיכון. בוא, זה לא שהוא הציל מתפרצת קריטית עכשיו כשיש לו צהוב.

במארקה עלה טור דעה שלועג לריאל מדריד ולפלורנטינו פרס על הדרישות הלא-הגיוניות מהמאמנים, חוסה לואיס הורטאדו שואל “יש מאמן מתאים?” בסלנג הידוע שהתפקיד הזה - מאמן ובעצם המינוי שלו - הוא הקטע השנוא על פלורנטינו פרס. הוא מציב גם את כל האתגרים שיעמדו בפני המאמן.

"למרות שזה אולי נראה כמו פרט שולי בתרשים הארגוני המנטלי שלו, נראה שפלורנטינו פרס יצטרך לשכור מאמן חדש לעונה הבאה. ניהול הספסל של מוסדות כמו הלייקרס או ריאל מדריד אינו מיועד לאנשים שיודעים הרבה; זה מיועד לאנשים שמנצחים. זה הכל. במקרה של ריאל מדריד, ישנם מספר תנאים שאינם כלולים בחוזה:

המועדון מחפש מאמן שמקבל את העובדה שהסגל יכול לכלול ארבעה מגן שמאלי וקשר הגנתי אחד בלבד.

אנחנו מחפשים מאמן שיכול לקבל את העובדה ששני הקשרים הטובים ביותר שהיו למועדון מזה כמה עשורים עוזבים ושלא מחתימים אף אחד שיחליף אותם.

מחפש מאמן שמאשר את העובדה שאין חלוץ טהור בקבוצה שיכול לסיים ברשת בנגיחה אחרי הגבהות.

-מחפש מאמן שלא יחליף את הכוכבים הגדולים במהלך משחקים כדי שלא יכעסו.

-מחפש מאמן שיכול להתמודד עם הסיכון שאם ינצח במשחק הכי חשוב בליגה, המועדון יעניש אותו על כך שהחליף את אחד הכוכבים וייצדד בשחקן הלא ממושמע.

-מחפש מאמן שמגיע עם מאמן כושר גופני שיכול להטביל את השיטה שלו כאילו היה אמן.

-אנחנו מחפשים מאמן שמודע לכך שישאלו אותו שאלות במסיבות העיתונאים לפני ואחרי המשחקים (זה לא קורה בכל הקבוצות).

-מחפש מאמן שיכול לקבל את העובדה שהדבר הכי חשוב יום אחרי ניצחון הוא השחקן שלא נתן לו דקות משחק וזה שלא פרסם כלום באינסטגרם.

-מחפש מאמן עם אנטנות מכוונות כראוי להודעות המגיעות מנאס"א-ברנבאו.

-מחפש מאמן שלא אומר שהוא קורא ספרים ושומע מוזיקה מודרנית.

-מחפש מאמן שלא מזכיר את פפ גווארדיולה ושיש לו מעט קשר אליו.

מאמן מודרני בלי להגזים

**מחפש מאמן שמתערב , אבל במידה. כלומר, סרטונים קצרים, בסגנון טיקטוק.

מחפש מאמן מודרני, אבל לא חכם מדי. מפית נייר תתאים בדיוק כמו אייפד.

מחפש מאמן שלא נותן ראיונות.

האם יש מישהו כזה בכדורגל העולמי? בוודאי. מישהו ייפול בפח. לפעמים המזל משחק איתו את הכף. התפקיד משתלם היטב.

-אגב יש גם כתבות בשבחו של ארדה גולר שאני חלילה לא מזלזל בשני השערים המעולים שלו נגד באיירן מינכן אבל אנחנו אולי נשלם על זה מחיר בעתיד מה שנקרא. אסור להגזים בשבחים, אסור להתבלבל ולחשוב שהוא משהו שהוא לא.

מסיבת העיתונאים של אלבארו ארבלואה לקראת המשחק מחר נגד אלאבס ב-22:30 - המשפט ‘המנצח’ אולי שבעצם מראה את הההפסד הגדול ביותר שלנו בעידן הזה: “משחקים כמו אלה נגד ג’ירונה מראים למה יותר קל לריאל מדריד לזכות בליגת האלופות מאשר באליפות ספרד”.

המשחק מחר: “יש לנו את אותו הצורך (לנצח ולהשיג נקודות) כמו שלהם. לשחק מול האוהדים שלנו ועם הרבה תשוקה, אנחנו חייבים שתהיה לנו השאיפה לשחק משחק נהדר”.

ריאל מדריד עם שנתיים בלי זכייה בתארים גדולים - מה צריך להשתנות: “בריאל מדריד, דברים הולכים לעתים קרובות טוב ולפעמים גם לא. המנטליות של המועדון הזה היא להסתכל לעתיד, ואני תמיד אומר שניצחון גם הוא לא תמיד מספיק כאן. אנחנו צריכים לנצח שבעה משחקים, וכשזה נגמר, אנחנו צריכים לחשוב על הדברים שאנחנו צריכים לעשות טוב יותר”.

“אני אוהד של ריאל מדריד וכזה תמיד אשאר, אבל אני כרגע המאמן של ריאל מדריד, וזו החלטה שלא תלויה בי. אני לא מודאג לגבי העתיד שלי, אלא לגבי שבעת המשחקים האלה, שהם הדבר היחיד שחשוב עכשיו”. לגבי מה שקורה בחדר ההלבשה, דעתו: “אני אגיד את זה שוב, אלו החלטות שמקבל המועדון. יש לי תקשורת ישירה עם המועדון כל שבוע. המשחקים האלה חשובים יותר ממה שהם אולי נראים”. הוא נשאל שוב שאלה על מצבו - מה שלומו: “אני מעריך את התעניינותך, אני תמיד בסדר”.

“הרגשתי את הגאווה שיש לאוהדי ריאל מדריד על הביצועים של הקבוצה ביום רביעי. אני מצפה לסנטיאגו ברנבאו מחר מלא במשפחה, מאוחדים וגאים באופן שבו הקבוצה שיחקה. התחושה ברחוב היא שנשללה מאיתנו ההגעה לחצי הגמר. זה מה שאני יכול לחוש”.

מאזן דל של שבע אליפויות מתוך 20 האחרונות: “יכולנו למצוא סיבה כלשהי, אבל ביחס לביצועים שלנו, בהחלט יש לנו מקום לשיפור. בחודשים האחרונים, שיחקנו טוב במשחקים הגדולים. אם אנחנו מדברים על שלושת החודשים האחרונים, יש לנו הרבה מקום לשיפור. יש נסיבות כמו אלו שחווינו נגד ג’ירונה שמקלות על ריאל מדריד לזכות בליגת האלופות מאשר בתואר האליפות. זה אומר הרבה”

קרלו אנצ’לוטי דיבר על לצלוח את המעבר, עם מנהיגים חדשים. איפה אתה רואה את זה עכשיו? - “יש לנו מנהיגים כמו קרבחאל, מיליטאו, אלאבה, ואלוורדה, בלינגהאם, ויניסיוס, אמבפה… אבל זה גם סגל צעיר מאוד. יש הרבה שחקנים שאנחנו רוצים לדרוש מהם יותר מדי מוקדם מדי, אבל יש הרבה מנהיגים עם ניסיון רב. ויש גם הרבה שחקנים צעירים, שעובדים טוב”.

הוא נדיב בשבחיו למועדון, לנשיא ולשחקנים, האם הוא לא רך מדי ואינו מתחרט? - “תמיד עשיתי את מה שהאמנתי שנכון ומעולם לא שמתי את עצמי לפני המועדון. יש לנו הרבה דברים לשפר, אנחנו מודעים לכך, השחקנים ואני. וכל מה שאמרתי הוא כי כך הרגשתי וכך אני חושב”.

איך אדוארדו קמאבינגה מרגיש? - “פגוע, כמו כולם. זו הייתה טעות שיפוט חמורה כי ברור שהשופט לא ידע שיש לו כרטיס צהוב. אלו טעויות שלא אמורות לקרות במשחק ליגת האלופות. קמא זכה פעמיים בליגת האלופות ובגיל 24 שיחק גם בגביע עולם וביורו. הוא שיחק הרבה ושיחק טוב, ויש לו את הביטחון של המועדון, ונקווה שהוא יוכל להישאר איתנו עוד שנים רבות”.

על מערכת היחסים שלו עם חדר ההלבשה: “לא הרגשתי תחושה של אחווה או חברות. מערכת יחסים טובה לא אומרת שאי אפשר ללחוץ עליהם ולדרוש מהם יותר. זו מערכת יחסים שצריך להוביל, והדבר הכי חשוב הוא שכולם רוצים לשחק. הייתה אווירה טובה, ולפעמים אומרים גם דברים אחד לשני בפנים שאנשים לא אוהבים”

אם הוא מודאג מהאווירה בברנבאו: “אני לא מודאג, אני חושב שהאוהדים מאחורי הקבוצה ואנחנו צריכים להראות שאנחנו רוצים לנצח. מחר נצטרך להראות אמביציה כמו שהפגינו במשחקים הגדולים; זה משהו שאנחנו צריכים להמשיך להשתפר בו”.

על ארדה גולר ושלושת החודשים שלהם יחד: “אלה היו שלושה חודשים אינטנסיביים מאוד, עברנו הרבה. כשהגעתי, אנשים אמרו שהוא לא שיחק במשחקים החשובים, ותראו את המשחקים שהוא שיחק נגד מנצ’סטר סיטי ונגד באיירן מינכן. מאז שיכולתי לעבוד איתו, ברור שהוא הקריב. אתה צריך ללמוד מהטעויות שלך, וזה פרס גדול על העונה שלו”

הפעולות של קיליאן אמבפה שלא התקבלו בעין יפה במשחק נגד באיירן: “אני לא יכול להיות כועס על אף אחת מהפעולות של קיליאן. הוא שיחק במשחק ברמה הגבוהה כמו שהוא. הוא הקריב הקרבה גדולה; אנחנו צופים במשחקים יותר מפעם אחת, ואנחנו באמת מרוצים ממה שהוא עשה. הוא היה איום מתמיד על באיירן, וזה קיליאן שאנחנו רוצים לראות כל יום”.

איך זה להשתלט על קבוצה באמצע העונה? - “זה לא אותו הדבר להגיע לקבוצה באמצע העונה, זה ברור, במיוחד עם נסיבות כמו פציעות. אבל משהו שברור לי - זה גם לא דורש מחשבה נוספת. יש לנו סגל נהדר. אני לא חושב שאנחנו צריכים שיפוץ מוחלט כדי להתחרות על תארים. נילחם כדי לנצח שוב”.

אני בכוונה כותב בפוסט נפרד כדי שהפוסט הקודם לא יהיה יותר מדי ארוך ויכלול את התרגום של מסיבת העיתונאים. אז בעצם מה הסיבה הגדולה לכישלונות של ריאל מדריד בליגה? ודבר נוסף: איך יוצאים מזה?

-להגיד למשל שזה ליאו מסי זה נכון אבל היה לנו את כריסטיאנו רונאלדו, ובזמן הזה ברצלונה זכתה בשש אליפויות וריאל מדריד בשתיים בלבד, שזה אחת יותר מאתלטיקו מדריד. ב-2018/19 למשל הנפנו דגל לבן מראש. אבל זה מרגיש שגם כאשר יש סגל טוב - ברצלונה תמיד תגבור עלינו. והרי היום כבר אין ליאו מסי ועם כל הכבוד ללאמין ימאל לברצלונה היו המגבלות שלה.

-האם זה באמת עניין של להחליף את הנשיא פלורנטינו פרס תיאורטית? אגב כשזינדין זידאן היה המאמן ואמר ב-2017 שהתואר הכי חשוב וגדול מבחינתו זו הזכייה באליפות ולא הצ’מפיונס השני ברציפות - אז הבנו שיש מאמן ששם דגש על הליגה. וזה לא מנע את 2017-18 הקטסטרופלית בליגה.

-בואו נסתכל רגע על שחקנים. ממה הם כל-כך שבעים בליגה. ג’וד בלינגהאם לקח אליפות אחת - אצלינו. קיליאן אמבפה לקח אליפות אחת בליגה הצרפתית שהערך שלה עצום - עם מונאקו, ופרט לזה - אין לו. ויניסיוס לא עשה בק טו בק.

-אולי יש כאן גם את עניין המפגשים הישירים, קריטי מאוד ב-2013 עד 2015 למשל אבל העונה לא רלוונטי כי השגנו שש נקודות מתשע, וגם שש מ-12 זה סביר. לנצח את ברצלונה ואתלטיקו בבית ולהפסיד להן בחוץ זה סביר. אבל איבדנו יותר מדי דרבים לעומת המאזן הנפלא של ברצלונה נגד אתלטיקו.

כאוהד אני זוכר שתי עונות שהגענו צמוד לשלבי הסיום ופשוט ויתרנו על הליגה בשביל הצ’מפיונס שאלו 2001-02 (קצב צבירת נקודות מזעזע בלי קשר) וגם עונת הדסימה.

אגב אנשים מדברים על בק טו בק שלא היה מאז 2008. חבר’ה אלו הפעמיים היחידות שזה קרה מאז שנות ה-90! גם ריאל מדריד של ראול לא לקחה שתי אליפויות ברצף.

מה הסיבה לכישלונות של ריאל מדריד בליגה בעידן הנוכחי?

• העליונות של ליאו מסי
  • כישלון במפגשים הישירים נגד “הגדולות”
  • “השובע” מחלחל מהנשיא
  • סגל טוב אבל לא מספיק טוב רוב הזמן
  • בחירת המאמנים
  • אחר - פרט
0 מצביעים

ברדיו מארקה התנהל דיון על העונה הנוכחית, עבודתו של אלבארו ארבלואה ועל המאמן העתידי של ריאל מדריד. ישנם קולות שחושבים - פרשנים כמובן - שהוא ראוי להמשיך.

ריקרדו סיירה: “צ’אבי אלונסו התאים לפרופיל של מאמן ריאל מדריד פשוט בגלל שהיה לו עבר בריאל מדריד. כרגע, המועדון לא מחפש מאמן צעיר, מודרני ועתיר חשיבה קדימה, אלא מאמן מנוסה עם רקורד ארוך, שיודע איך לנהל חדרי הלבשה ולהתמודד עם אגו. ארבלואה מראה פוטנציאל כמאמן טוב, אבל הוא לקח על עצמו פרויקט ‘פצוע’. יהיה זה לא הוגן לשפוט את עבודתו ואת עתידו על סמך החודשים הראשונים האלה; אנחנו צריכים להמשיך לתת לו את יתרון הספק. הפרופיל של פוצ’טינו נראה לי יוצא דופן עבור ריאל מדריד”.

רמון אלברס דה מון: “הקריסה בשבועות האחרונים הייתה טוטאלית. היו החלטות שיפוט שיכלו לפגוע בביצועי הקבוצה בלה ליגה. לגבי העתיד - קיליאן אמבפה עבד עם שניים מהמועמדים שנבחנים לתפקיד הניהול, מאוריסיו פוצ’טינו ודידייה דשאן. יכולתי להבין [מכך] שהם מבקשים את דעתו, אבל אני לא חושב שזה סימן טוב אם הם יתייעצו איתו; זה נותן לשחקן יותר מדי כוח. מבחינתי, פוצ’טינו הוא המועמד החזק ביותר”.

חורחה סגורה: “בלה ליגה, ריאל מדריד נמצאת תשע נקודות מאחורי ברצלונה, זו קבוצה גרועה. אחרי מה שקרה עם צ’אבי אלונסו, מישהו חושב באמת שאונאי אמרי מועמד לתפקיד בריאל מדריד? הוא מאמן טקטי, מהיום הראשון שלו במגרש ועד האחרון שלו באסטון וילה”

פפה פסקס: “צ’אבי אלונסו לא היה בחירה רעה, שחקן מועדון שזה עתה זכה באליפות, אבל בסימן הראשון של סכסוך פנימי, הנשיא בחר צד. לאחר מכן, הם שמו את אמונם במישהו אחר שהוא גם איש מועדון, אבל בלי שום ניסיון בליגה הראשונה. אני חושב שמה שקורה לריאל מדריד (עונה כושלת) הוא נורמלי”.

אמיליו קונטררס: “לכולנו יש תחושה שפלורנטינו פרס לא מאמין הרבה במאמנים. כמה מאמנים פלורנטינו כיבד? רק את ז’וזה מוריניו וזינדין זידאן. הבעיה של ריאל בלה ליגה אינה חדשה השנה: ריאל מדריד נראית עצלנית לגבי לה ליגה; היא מתפרקת באצטדיונים מסוימים, מפסידה משחקים בגלל עצלנות ברורה של השחקנים. זו בעיית גישה, לא בעיית כישרון” [או סגל].

ריקרדו רוסטי: “החולשה של ריאל מדריד היא מול קבוצות קטנות יותר. מטרת המועדון בשנים האחרונות הייתה לזכות בליגת האלופות; לה ליגה כמעט ולא רלוונטית. להאשים את השיפוט בעונה נראה כמו צורה חלשה מאוד של ביקורת עצמית. מאוריסיו פוצ’טינו מעולם לא הסתיר את רצונו לאמן בברנבאו”

אלבארו ארבלואה לאחר הניצחון על אלאבס: בנוגע לקריאות הבוז שהופנו כלפי הקבוצה וכלפי ויניסיוס ג’וניור מצד חלק מהאצטדיון, הוא אמר: “זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לנו; זה קורה כבר שנים רבות. בחודשים האחרונים, ויני הצליח להתאושש ותמיד עשה מאמץ גדול ברגעים שבהם התמודדנו עם מצבים קשים מאוד. הוא הצליח לשאת את הקבוצה על כתפיו. אנחנו לא תמיד יכולים למנוע ממנו את רצונו לעשות יותר, לנסות שוב, ולא להסתתר. יש לו אומץ אדיר. הוא מדרידיסטה אמיתי, הוא מרגיש את הסמל ואת החולצה באופן עמוק. אני תמיד שמח כשהאוהדים גומלים לו במחיאות כפיים. זה מה שאני תמיד מקווה לו במערכת היחסים הזאת”.

עוד על ויניסיוס ג’וניור והקריאות בוז: “אני לא מקבל את התחושה שזו בעיה נרחבת, או שזה קורה כל יום, או שזה רק עם ויניסיוס. זה משהו שנעסוק בו לנצח, הוויכוח הזה, בהתחשב בציפיות הגבוהות מהאצטדיון הזה ומהאוהדים האלה. הם תמיד רוצים להוציא את המיטב מהשחקנים שלהם. כשהייתי שחקן, הבנתי את זה ככה גם כשקריאות בוז היו כלפיי, כסימן לציפיות גבוהות, לדעת מה אפשר לתת ומה יש לתת כשחקן ריאל מדריד. אני שמח ממה שוויניסיוס עשה היום: להפוך את קריאות הבוז הראשוניות למחיאות כפיים. הוא עשה את זה פעמים רבות, ושחקנים אחרים עשו את זה במשחק היום. מבחינתי, זה מה שחשוב”

מה חושבים אוהדי ריאל מדריד על ויני? - “אני רוצה שויניסיוס יישאר כאן שנים רבות, זה מה שחשוב לי. אני יכול לדבר בשם עצמי, ואני בטוח במה שאני חושב ומאמין בו. אני מאמין בתוקף שוויניסיוס ג’וניור זוכה לחיבתם של אוהדי ריאל מדריד”.

חידוש החוזה של ויני: "זו לא שאלה בשבילי. אני בטוח, אני מקווה ומאחל שוויניסיוס ג’וניור יישאר בריאל מדריד עוד שנים רבות "

על דני קרבחאל: “יש לי 23 שחקנים. לכל שחקן של ריאל מדריד יש סיכוי להגיע למונדיאל. אם תרשו לי, אני אחשוב על מה שטוב ביותר עבור הקבוצה שלי”

אדוארדו קמאבינגה: “הוא חזר למגרש, משחק ועוזר לקבוצה, וזה מה שהוא רוצה. הוא שחקן עם הרבה אישיות. למרות גילו הצעיר, יש לו ניסיון רב. במהלך החודשים האחרונים, הוא היה שחקן חשוב, מקבל באופן עקבי דקות משחק, בין אם פתח או נכנס במחצית השנייה. בדיוק כמו ויני: שניהם שחקנים שהגיעו לריאל מדריד צעירים מאוד וזכו בתארים חשובים רבים תוך שנים ספורות בלבד. לא רק שיש לו את הביטחון של המאמן שלו, אני חושב שגם לכל המועדון יש, ואני בטוח שגם לאוהדים יש את הביטחון”.

על ג’וד בלינגהאם שהתבאס כשהוחלף: “במינכן הייתה הפעם הראשונה שהוא שיחק 90 דקות אחרי הפסקה ארוכה עקב פציעה. יש לנו עוד משחק ביום שישי. אחרי מה שקרה עם אדר מיליטאו , לא רציתי לקחת סיכונים כי אני צריך אותו במיטבו ביום שישי. לבלינגהאם תמיד יש את המנטליות הזאת, את השאפתנות הזאת ואת הרצון הזה, וגם במשחק כזה, הוא רצה להמשיך לעזור ולקבל יותר דקות משחק. אני אוהב את זה, אבל אנחנו לא צריכים לעשות מזה עניין גדול, ונראה אותו שוב על המגרש ביום שישי”.

האם הקבוצה תתחבר מחדש במאי? - “אני מקווה שזה לא ירגיש ארוך מדי או קצר מדי. יש לנו שישה משחקים, הבא בעוד שלושה ימים. זו המטרה שהצבנו לעצמנו: לנצח את שבעת המשחקים האלה לא משנה מה יקרה עם הליגה . זו המטרה שהצבנו כקבוצה, בידיעה שכל משחק חשוב. אנחנו כבר חושבים על הרבה דברים שאנחנו צריכים לשפר כקבוצה. היכולת להילחם בכל משחק, ללא קשר ליריב או למה שמונח על כף המאזניים, היא אחד הדברים שאנחנו צריכים לשפר. המטרה שלנו היא לצאת ולנצח את כל ששת המשחקים שנותרו לנו”.

מסר לקבוצה: “המסר שלי ברור מאוד: יש לנו דרישה ואחריות. משהו שאנחנו צריכים לשפר אם אנחנו רוצים להיות מסוגלים לזכות באליפות בשנה הבאה הוא לדרוש מעצמנו יותר. אנחנו צריכים להעלות את הסטנדרטים שלנו, בלי קשר למה שמונח על כף המאזניים או מי היריבה. אנחנו צריכים להיות מסוגלים לדרוש מעצמנו הרבה יותר. כדי לעשות זאת, אנחנו צריכים להתחיל עכשיו וללכת לששת המשחקים הנותרים בגישה הנכונה”.

מה מונח על כף המאזניים עבורך בששת המשחקים האלה? - “כמו שאני תמיד אומר, לא ממש אכפת לי מה מונח על כף המאזניים עבורי; מה שחשוב זה מה מונח על כף המאזניים עבור ריאל מדריד. נגיע כדי לנצח את ששת המשחקים האלה”.

תחושות לגבי הליגה: “עד שלא נהיה מבחינה מתמטית מחוץ למאבק, כמובן שהליגה עדיין רלוונטית. היום שיגיע שבו נהיה מחוץ למאבק וברצלונה תזכה בליגה, נברך אותם. עד אז, נמשיך להילחם, ואם יגיע היום שבו נפסיד, נמשיך להילחם במשחקים הנותרים. אין ספק בכך כי זה מה שמצופה מאיתנו, אבל עד שזה ייגמר ועדיין יהיה סיכוי, אנחנו צריכים להמשיך להילחם”.

שוער העבר סנטיאגו קניזארס מאשים את המאמן ביחס שלו לקפטן: “זה סיפור שאנחנו לא מכירים. זה אולי קשור למאמן, אם זה בגלל שהחוזה שלו מסתיים… אבל זה חוסר כבוד ששחקן ברמה של דני קרבחאל לא קיבל דקות משחק העונה. מסכן. קרבחאל לא ראוי ליחס שקיבל מארבלואה! הוא לא ראוי לזה. קרבאל הוא אגדה של ריאל מדריד ואני חוזר, אם הוא צולע או פצוע… שיישחק כדי שכולם יוכלו לראות את זה, אבל שיהיו לו הזדמנות בשלב מסוים להוכיח את עצמו. קרבחאל הוא דמות חשובה מדי עבור ריאל מדריד כדי שלא תהיה לה אפילו שמץ של הגינות כלפיו”.

הוא הולך קצת יותר רחק וורמז כי להחלטתו של ארבלואה להשאיר את קרבחאל בחוץ עשויה להיות מניע אישי : “אני לא יודע אם זו טינה מצד המאמן או מה, כי, ובכן, בסופו של דבר הוא שיחק בעמדה שלו והוא זה שתפס את מקומו בהרכב וכביכול אמר לו, ‘אתה, לך למוסך, כי אני אהיה מגן ימני כאן ועוד יותר מבריק ממה שהייתה אתה’. מצבים אלה נפוצים בכדורגל במיוחד כשכולנו קצת עם גאווה ואגו”.

גם פאקו גונזאלס נגד ארבלואה, על הדברים שאמר לאחר המשחק: “אין לך 23 שחקנים, יש לך 22 שחקנים וקפטן, יש לך 22 שחקנים ואחד שזכה בשישה גביעי אירופה, יש לך 22 שחקנים ואחד שאחרי פציעה קשה עומד בפני האפשרות, אולי רחוקה, להגיע למונדיאל האחרון שלו… אתה יכול להקדיש לו זמן וחיבה”.

ודווקא אתמול: ציון דרך לקרבחאל עם הופעה 300 בליגה - כמובן שכולן במדי ריאל מדריד והוא גם מתקרב ל-450 הופעות במועדון (448 סה"כ) והשאלה האם יספיק. הקפטן קיבל את החולצה המסורתית והצטלם עם פלורנטינו פרס. מתוך 300 משחקים אלה בליגה המקומית, 204 הסתיימו בניצחון. העונות בהן שיחק המגן הכי הרבה משחקים היו 2013-14 ו-2019-20, עם 31, והיריבות שפגש הכי הרבה פעמים בליגה הן אתלטיקו מדריד וריאל סוסיאדד (20).

מנגד גוטי טוען שוויניסיוס ג’וניור לא היה צריך ‘להתנצל’ בפני הקהל אתמול: “הרמה של ויניסיוס במשחקים האחרונים הייתה טובה מאוד, ושחקן לעולם לא צריך להתנצל על העבודה שלו”.

כותרות העיתונים הבוקר:

על רקע אותה תמונה של ויניסיוס ג’וניור ‘מתנצל’ אחרי השער שלו. שער המארקה: “הליגה לא נגמרה” - קצת חיים בסרט שם לגבי ‘מאבק האליפות’ שעדיין קיים - ריאל מדריד ניצחה את אלאבס והכניסה חיים לחלום האליפות שלה| קיליאן אמבפה כבש ראשון, ויניסיוס הכפיל והתנצל| הפער שש נקודות ויש עוד פארטידזו - הקלאסיקו| שער ה-AS מתמקד בוויני כאירוע המרכזי: “סליחה” - ריאל גברה על אלאבס במשחק בו הקהל שרק בוז, לאמבפה שכבש ולא חגג, לוויניסיוס שהתנצל ולאדוארדו קמאבינגה שעלה מהספסל| אזכורים לספק פציעה של אדר מיליטאו

השוער המחליף שלנו על המוקד במארקה. שימו לב: אנדריי לונין ספג 20 השערים בעשרה משחקים העונה. נגד אלאבס ספג ברגע האחרון, כמובן לא באשמתו, אך נותר מתוסכל שכן לא שמר על שער נקי באף משחק העונה. לונין “סומן” אחרי שער השיוויון של פאבלוביץ’ בגומלין רבע הגמר בנגיחה כשהאוקראיני לא יצא לכדור הקרן. הוא לא חף מפשע גם בהדחה מגביע המלך למשל. “לפני שתי עונות, האוקראיני היה חיוני בזכייה בדאבל - באליפות הליגה ובליגת האלופות, אך העונה הוא לא מילא את היעדרותו של טיבו קורטואה”. כמובן שלא רק הוא אשם וזה מעיד על הגנה חלשה. ב-23/24 ספג 31 שערים ב-32 משחקים, ושמר על שער נקי 12 פעמים.

מסיבת העיתונאים של אלבארו ארבלואה לקראת המשחק מחר נגד בטיס בחוץ:

“בטס קבוצה שהשיגה ניצחון חשוב מאוד ביום שלישי האחרון. יתר על כן, הם משחזרים שחקני מפתח. אין צורך להסביר את איכות היריבה בטיס, את השחקנים שיש להם ואת המאמן הפנטסטי שלהם, שאני זוכר בחיבה רבה (מנואל פלגריני). זה משחק מאוד תובעני עבורנו”

“המטרה שלנו צריכה להיות לנצח בכל ששת המשחקים וזה מה שאני רוצה שנעשה, בלי קשר למה שברצלונה תעשה. אנחנו רוצים להופיע ברמה גבוהה בששת המשחקים האלה, להמשיך לצמוח ולשפר דברים רבים שאנחנו צריכים לעשות בליגה . אנחנו לא דואגים לשום דבר מלבד לנצח במשחק מחר. וכשזה ייגמר, נתמקד באספניול היריבה הבאה”.

הנעת השחקנים ולגרום להם למוטיבצייה: המטרה העיקרית שלי לא צריכה להיות הנעת שחקני ריאל מדריד. אם יש דבר אחד ששחקן ריאל מדריד חייב שתהיה לו, זו רמה גבוהה מאוד של משמעת עצמית. הדאגה העיקרית שלי היא להכין אותם למה שהם עומדים להתמודד איתו על המגרש: שנבין איך היריב משחק, מהן הפתרונות שלנו לטקטיקות שלו, ושתהיה לנו תוכנית משחק ברורה מאוד. לזה אני מקדיש את רוב זמני. ליריבות שאנחנו מתמודדים מולן יש מוטיבציה מיוחדת כשהן משחקות נגד ריאל מדריד. אנחנו חייבים ללבוש את החולצה הזו ולדעת מה אנחנו מייצגים".

על דני קרבחאל והדברים שאמר לגביו לאחר המשחק שהכעיסו עיתונאים רבים: “התגובה שלי אתמול הייתה די קצרה ורצינית לשאלה שהרגשתי שהיא לא במקום. התשובה שלי לא הייתה קצרה בגלל קרבחאל עצמו חלילה. אתם יכולים להסתכל על כל התגובות שלי עליו מאז שאני כאן. אתם יכולים גם לשאול את השחקנים שלי איך אני מדבר על קרבחאל מול הקבוצה. מבחינתי, אתם מנסים ליצור משהו שלא קיים. מאז שאני המאמן הוא הראה שהוא יותר ממוכן ללכת למונדיאל. הוא פתח בכמה משחקים, חלקם תובעניים ביותר, כמו זה נגד אתלטיקו מדריד והוא שיחק בצורה מעוררת הערצה”

“לא יכולתי להיות מאושר יותר מההופעה שלו. הוא שחקן בסיסי עבורנו, גם על המגרש וגם מחוצה לו. אני חושב שהוא צריך להיות חשוב באותה מידה עבור הנבחרת הלאומית, במיוחד בטורניר כמו גביע העולם. כולנו יודעים שיש זמנים שבהם צריך שחקנים כמוהו. הוא לא רק אגדה של ריאל מדריד, אלא כנראה בוגר האקדמיה החשוב ביותר בהיסטוריה של המועדון. על כל מה שהוא זכה בו, על השנים שהוא כאן, על היותו שחקן שהניח את היסודות לוולדבאס (האבן ההיא שהניח עם אלפרדו די סטפאנו)”.

“אני חושב שתמיד הייתה לי מערכת יחסים מצוינת איתו מאז שהוא הגיע וחלקנו את חדר ההלבשה. למרות מה שאנשים רבים אומרים על זה שאנחנו משחקים באותה העמדה, תמיד התייחסתי אליו בחיבה, כבוד והערצה. עזרתי לו בכל דרך שיכולתי כשהיינו חברים לקבוצה. כל מי שחושב שאני בוחר את ההרכבים הפותחים מסיבות שאינן כדורגלניות בלבד, או מסיבות אישיות…אני מתקשה מאוד להאמין שיש מאמן בעולם הכדורגל שלא בוחר את ההרכב מסיבות כדורגלניות”.

אז למה קרבחאל משחק מעט? - “זה פשוט מאוד. אני יכול לשחק רק עם אחד עשר שחקנים. כשאני מכניס שחקן, זה לא אומר שאני לא מרוצה מאלה שלא משחקים. יש הרבה שחקנים שאני לא הוגן כלפיהם. המטרה שלי היא להרגיש שאני לא הוגן כלפי אלה שלא משחקים כי הם עובדים קשה. בכל פעם שהם משחקים, הם מראים לי שהם יכולים לתרום. יש הרבה שאני לא הוגן כלפיהם, כאלה שמגיע להם לשחק יותר ממה שהם עושים. אבל אני יכול לשחק רק עם אחד עשר ולבצע חמישה חילופים”.

“גם אני הייתי רוצה לתגמל יותר שחקנים במחצית השנייה עם יותר דקות כדי לתת להם הזדמנות. אני רואה אותם מתאמנים, משהו שאף אחד אחר לא עושה, ויש רבים שעושים עבודה נהדרת בכל פעם שאני מכניס אותם, בין אם זה לדקה אחת או חמש עשרה. זה לא אומר שאני לא מרוצה מאלה שמשחקים פחות ממה שמגיע להם. מבחינתי, זה ברור, מובן מאליו, ואני לא יודע אם קשה להבין את זה”.

האם קרבחאל צריך להישאר? - “כששואלים אותי על זה, אני תמיד עונה את אותה התשובה. זה עניין בין קרבחאל למועדון. אשמח אם מה שיקרה ישמח גם את המועדון וגם את קרבחאל. כל מה שאני יכול לומר הוא כמה הוא עזר לי כמאמן בחודשים האחרונים ולקבוצה בכמה מצבים קשים. כל דבר שטוב לקרבחאל ולריאל מדריד ישמח אותי”.

על טרנט אלכסנדר-ארנולד: “הוא מציג רמה גבוהה מאוד. הביצועים שלו הם ללא ספק, וכרגע הוא ראוי לשחק. כשהוא לא שיחק, קרבחאל תפס את מקומו ועשה עבודה יוצאת דופן. בכל משחק, ריאל מדריד נלחמת על חייה, וגם אני. בכל פעם שאני מעלה שחקן על המגרש, אני חייב לתת בו אמון מלא. לעתים קרובות, אנשים לא חושבים את זה שכאשר מאמן מעלה שחקן, זה בגלל שהוא באמת מאמין שהוא ראוי לזה, ומעל הכל, שהוא ינצח את המשחק כשהוא על המגרש. אני לא נותן לאף אחד דקה אחת ‘חינם’, ויש שחקנים שהייתי רוצה לראות משחקים יותר מהם”.

על סוף העונה: “המטרה שלי היא שריאל מדריד תנצח בכל משחק. האחריות היא לצאת ולנצח בכל משחק. ששת המשחקים שלפנינו הם קריטיים, בלי קשר למה שיקרה בלה ליגה. אנחנו צריכים לעשות מאמץ אדיר. אנחנו יודעים מה צופן העתיד לשחקנים בחודשים הקרובים. אבל אמרתי להם לחשוב רק על ריאל מדריד. אנחנו חייבים להיות אחראים ולכבד לא רק א הסמל, אלא גם את עצמנו. זה אומר לתת 100% עד היום האחרון”.

ההתנצלות של ויניסיוס ג’וניור נגד אלאבס: “תצטרכו לשאול אותו אם תהיה לכם הזדמנות. הוא מוכן לשחק מחר, הוא יפתח. אני מרגיש זכות שהוא בקבוצה ואני בטוח שמחר הוא יציג משחק נהדר כמו תמיד. אני לא חושב שהוא צריך להתנצל על משהו”.

מה אתה מבקש מהשחקנים שלך? - “בעולם הכדורגל, ההיבטים המנטליים, הרגשיים, הטקטיים והפיזיים כולם חשובים. כדי לנצח בימים אלה, אתה צריך להיות ברמה גבוהה מאוד בכל מה שדנו בו. אחרי השבוע הזה, חשוב שנתמקד בכל מה שאנחנו צריכים כדי להשתפר, ונצא לשם וניתן 100%. זה כל מה שאני מבקש מהם: שכאשר המשחק יסתיים, נסתכל אחורה ונרגיש שנתנו את כל מה שהיה לנו, שחשבנו לתת את המיטב שלנו למען הקבוצה ולמען טובת הכלל. זו צריכה להיות המטרה גם מחר”.

דרישה עצמית: “זו לא תהיה הסיבה היחידה שלא ניצחנו משחקים. זה תמיד חלק גדול מהאחריות שלי. אני לא יכול להגיד שלא ניצחנו יותר אך ורק בגלל בעייה בדרישה עצמית. כדי לנצח משחק, אתה צריך לעשות הרבה דברים נכון. מלבד דרישה עצמית גבוהה, אתה צריך להיות מוכן היטב מבחינה טקטית וטכנית בכל הרמות. יש הרבה דברים שאנחנו צריכים לתקן ולשפר כדי שנוכל להתחרות על התואר”.

על אדר מיליטאו: “מה שראינו אתמול זה שזה לא נראה משהו רציני ויכול להיות שזה סתם היה פחד, אבל זה תלוי בבדיקה שאנחנו הולכים לעשות. עוד מעט נדע בדיוק את היקף הנזק שיש לו. זה לא נראה משהו רציני”.

על השחקנים הצעירים שכבר לא משחקים: “שחקני אקדמיית הנוער עזרו לנו מאוד במצבים שבהם היינו צריכים אותם. האקדמיה מצליחה מאוד. הם עושים עבודה נהדרת, כפי שראינו אתמול עם הנוער שזכה בליגת האלופות. הביצועים של כל קבוצות הנוער, קסטיליה בעמדה בה הן נמצאות… השחקנים הראו שהם יכולים לעזור לקבוצה הבוגרת. מבחינתי, זה אחד הדברים החיוביים ביותר השנה. הביטחון שלי בהם תמיד יישאר שלם”.

אתה מבין למה השחקנים חושבים על גביע העולם? - “לא, אני לא מבין את זה. אני לא חושב ככה, וכשאני לא חושב ככה, אני רוצה להוביל על ידי דוגמה אישית. זה מה שאני דורש מהשחקנים שלי. אנחנו צריכים לתת את הכל כי אנחנו שחקני ריאל מדריד, וזה לא ימנע מאף אחד להגיע למונדיאל. המטרה שלנו היא לנצח בששת המשחקים האלה. הייתי שמח לראות את המחויבות הזו מכולם, ואני בטוח שהם יעשו זאת”.

ה"לייק" של קיליאן אמבפה לפוסט על האפשרות שז’וזה מוריניו ייאמן את הקבוצה: “אלה דברים שאני אפילו לא טורח להגיב עליהם. זה לא מפריע לי אם הוא אוהב פוסטים על מוריניו, ג’וליה רוברטס, או כל מי שלא יהיה. אלה דברים שאין להם שום חשיבות”.