מסיבת העיתונאים של אלבארו ארבלואה לקראת המשחק מחר נגד בטיס בחוץ:
“בטס קבוצה שהשיגה ניצחון חשוב מאוד ביום שלישי האחרון. יתר על כן, הם משחזרים שחקני מפתח. אין צורך להסביר את איכות היריבה בטיס, את השחקנים שיש להם ואת המאמן הפנטסטי שלהם, שאני זוכר בחיבה רבה (מנואל פלגריני). זה משחק מאוד תובעני עבורנו”
“המטרה שלנו צריכה להיות לנצח בכל ששת המשחקים וזה מה שאני רוצה שנעשה, בלי קשר למה שברצלונה תעשה. אנחנו רוצים להופיע ברמה גבוהה בששת המשחקים האלה, להמשיך לצמוח ולשפר דברים רבים שאנחנו צריכים לעשות בליגה . אנחנו לא דואגים לשום דבר מלבד לנצח במשחק מחר. וכשזה ייגמר, נתמקד באספניול היריבה הבאה”.
הנעת השחקנים ולגרום להם למוטיבצייה: המטרה העיקרית שלי לא צריכה להיות הנעת שחקני ריאל מדריד. אם יש דבר אחד ששחקן ריאל מדריד חייב שתהיה לו, זו רמה גבוהה מאוד של משמעת עצמית. הדאגה העיקרית שלי היא להכין אותם למה שהם עומדים להתמודד איתו על המגרש: שנבין איך היריב משחק, מהן הפתרונות שלנו לטקטיקות שלו, ושתהיה לנו תוכנית משחק ברורה מאוד. לזה אני מקדיש את רוב זמני. ליריבות שאנחנו מתמודדים מולן יש מוטיבציה מיוחדת כשהן משחקות נגד ריאל מדריד. אנחנו חייבים ללבוש את החולצה הזו ולדעת מה אנחנו מייצגים".
על דני קרבחאל והדברים שאמר לגביו לאחר המשחק שהכעיסו עיתונאים רבים: “התגובה שלי אתמול הייתה די קצרה ורצינית לשאלה שהרגשתי שהיא לא במקום. התשובה שלי לא הייתה קצרה בגלל קרבחאל עצמו חלילה. אתם יכולים להסתכל על כל התגובות שלי עליו מאז שאני כאן. אתם יכולים גם לשאול את השחקנים שלי איך אני מדבר על קרבחאל מול הקבוצה. מבחינתי, אתם מנסים ליצור משהו שלא קיים. מאז שאני המאמן הוא הראה שהוא יותר ממוכן ללכת למונדיאל. הוא פתח בכמה משחקים, חלקם תובעניים ביותר, כמו זה נגד אתלטיקו מדריד והוא שיחק בצורה מעוררת הערצה”
“לא יכולתי להיות מאושר יותר מההופעה שלו. הוא שחקן בסיסי עבורנו, גם על המגרש וגם מחוצה לו. אני חושב שהוא צריך להיות חשוב באותה מידה עבור הנבחרת הלאומית, במיוחד בטורניר כמו גביע העולם. כולנו יודעים שיש זמנים שבהם צריך שחקנים כמוהו. הוא לא רק אגדה של ריאל מדריד, אלא כנראה בוגר האקדמיה החשוב ביותר בהיסטוריה של המועדון. על כל מה שהוא זכה בו, על השנים שהוא כאן, על היותו שחקן שהניח את היסודות לוולדבאס (האבן ההיא שהניח עם אלפרדו די סטפאנו)”.
“אני חושב שתמיד הייתה לי מערכת יחסים מצוינת איתו מאז שהוא הגיע וחלקנו את חדר ההלבשה. למרות מה שאנשים רבים אומרים על זה שאנחנו משחקים באותה העמדה, תמיד התייחסתי אליו בחיבה, כבוד והערצה. עזרתי לו בכל דרך שיכולתי כשהיינו חברים לקבוצה. כל מי שחושב שאני בוחר את ההרכבים הפותחים מסיבות שאינן כדורגלניות בלבד, או מסיבות אישיות…אני מתקשה מאוד להאמין שיש מאמן בעולם הכדורגל שלא בוחר את ההרכב מסיבות כדורגלניות”.
אז למה קרבחאל משחק מעט? - “זה פשוט מאוד. אני יכול לשחק רק עם אחד עשר שחקנים. כשאני מכניס שחקן, זה לא אומר שאני לא מרוצה מאלה שלא משחקים. יש הרבה שחקנים שאני לא הוגן כלפיהם. המטרה שלי היא להרגיש שאני לא הוגן כלפי אלה שלא משחקים כי הם עובדים קשה. בכל פעם שהם משחקים, הם מראים לי שהם יכולים לתרום. יש הרבה שאני לא הוגן כלפיהם, כאלה שמגיע להם לשחק יותר ממה שהם עושים. אבל אני יכול לשחק רק עם אחד עשר ולבצע חמישה חילופים”.
“גם אני הייתי רוצה לתגמל יותר שחקנים במחצית השנייה עם יותר דקות כדי לתת להם הזדמנות. אני רואה אותם מתאמנים, משהו שאף אחד אחר לא עושה, ויש רבים שעושים עבודה נהדרת בכל פעם שאני מכניס אותם, בין אם זה לדקה אחת או חמש עשרה. זה לא אומר שאני לא מרוצה מאלה שמשחקים פחות ממה שמגיע להם. מבחינתי, זה ברור, מובן מאליו, ואני לא יודע אם קשה להבין את זה”.
האם קרבחאל צריך להישאר? - “כששואלים אותי על זה, אני תמיד עונה את אותה התשובה. זה עניין בין קרבחאל למועדון. אשמח אם מה שיקרה ישמח גם את המועדון וגם את קרבחאל. כל מה שאני יכול לומר הוא כמה הוא עזר לי כמאמן בחודשים האחרונים ולקבוצה בכמה מצבים קשים. כל דבר שטוב לקרבחאל ולריאל מדריד ישמח אותי”.
על טרנט אלכסנדר-ארנולד: “הוא מציג רמה גבוהה מאוד. הביצועים שלו הם ללא ספק, וכרגע הוא ראוי לשחק. כשהוא לא שיחק, קרבחאל תפס את מקומו ועשה עבודה יוצאת דופן. בכל משחק, ריאל מדריד נלחמת על חייה, וגם אני. בכל פעם שאני מעלה שחקן על המגרש, אני חייב לתת בו אמון מלא. לעתים קרובות, אנשים לא חושבים את זה שכאשר מאמן מעלה שחקן, זה בגלל שהוא באמת מאמין שהוא ראוי לזה, ומעל הכל, שהוא ינצח את המשחק כשהוא על המגרש. אני לא נותן לאף אחד דקה אחת ‘חינם’, ויש שחקנים שהייתי רוצה לראות משחקים יותר מהם”.
על סוף העונה: “המטרה שלי היא שריאל מדריד תנצח בכל משחק. האחריות היא לצאת ולנצח בכל משחק. ששת המשחקים שלפנינו הם קריטיים, בלי קשר למה שיקרה בלה ליגה. אנחנו צריכים לעשות מאמץ אדיר. אנחנו יודעים מה צופן העתיד לשחקנים בחודשים הקרובים. אבל אמרתי להם לחשוב רק על ריאל מדריד. אנחנו חייבים להיות אחראים ולכבד לא רק א הסמל, אלא גם את עצמנו. זה אומר לתת 100% עד היום האחרון”.
ההתנצלות של ויניסיוס ג’וניור נגד אלאבס: “תצטרכו לשאול אותו אם תהיה לכם הזדמנות. הוא מוכן לשחק מחר, הוא יפתח. אני מרגיש זכות שהוא בקבוצה ואני בטוח שמחר הוא יציג משחק נהדר כמו תמיד. אני לא חושב שהוא צריך להתנצל על משהו”.
מה אתה מבקש מהשחקנים שלך? - “בעולם הכדורגל, ההיבטים המנטליים, הרגשיים, הטקטיים והפיזיים כולם חשובים. כדי לנצח בימים אלה, אתה צריך להיות ברמה גבוהה מאוד בכל מה שדנו בו. אחרי השבוע הזה, חשוב שנתמקד בכל מה שאנחנו צריכים כדי להשתפר, ונצא לשם וניתן 100%. זה כל מה שאני מבקש מהם: שכאשר המשחק יסתיים, נסתכל אחורה ונרגיש שנתנו את כל מה שהיה לנו, שחשבנו לתת את המיטב שלנו למען הקבוצה ולמען טובת הכלל. זו צריכה להיות המטרה גם מחר”.
דרישה עצמית: “זו לא תהיה הסיבה היחידה שלא ניצחנו משחקים. זה תמיד חלק גדול מהאחריות שלי. אני לא יכול להגיד שלא ניצחנו יותר אך ורק בגלל בעייה בדרישה עצמית. כדי לנצח משחק, אתה צריך לעשות הרבה דברים נכון. מלבד דרישה עצמית גבוהה, אתה צריך להיות מוכן היטב מבחינה טקטית וטכנית בכל הרמות. יש הרבה דברים שאנחנו צריכים לתקן ולשפר כדי שנוכל להתחרות על התואר”.
על אדר מיליטאו: “מה שראינו אתמול זה שזה לא נראה משהו רציני ויכול להיות שזה סתם היה פחד, אבל זה תלוי בבדיקה שאנחנו הולכים לעשות. עוד מעט נדע בדיוק את היקף הנזק שיש לו. זה לא נראה משהו רציני”.
על השחקנים הצעירים שכבר לא משחקים: “שחקני אקדמיית הנוער עזרו לנו מאוד במצבים שבהם היינו צריכים אותם. האקדמיה מצליחה מאוד. הם עושים עבודה נהדרת, כפי שראינו אתמול עם הנוער שזכה בליגת האלופות. הביצועים של כל קבוצות הנוער, קסטיליה בעמדה בה הן נמצאות… השחקנים הראו שהם יכולים לעזור לקבוצה הבוגרת. מבחינתי, זה אחד הדברים החיוביים ביותר השנה. הביטחון שלי בהם תמיד יישאר שלם”.
אתה מבין למה השחקנים חושבים על גביע העולם? - “לא, אני לא מבין את זה. אני לא חושב ככה, וכשאני לא חושב ככה, אני רוצה להוביל על ידי דוגמה אישית. זה מה שאני דורש מהשחקנים שלי. אנחנו צריכים לתת את הכל כי אנחנו שחקני ריאל מדריד, וזה לא ימנע מאף אחד להגיע למונדיאל. המטרה שלנו היא לנצח בששת המשחקים האלה. הייתי שמח לראות את המחויבות הזו מכולם, ואני בטוח שהם יעשו זאת”.
ה"לייק" של קיליאן אמבפה לפוסט על האפשרות שז’וזה מוריניו ייאמן את הקבוצה: “אלה דברים שאני אפילו לא טורח להגיב עליהם. זה לא מפריע לי אם הוא אוהב פוסטים על מוריניו, ג’וליה רוברטס, או כל מי שלא יהיה. אלה דברים שאין להם שום חשיבות”.